Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ξεκίνησα την κόρη μου στα 3 κοντά στις 27 Μαΐου παιδικό. 5 μέρες μετά άρρωστη με πυρετό 1 εβδομάδα, 1 μήνα με αιφνίδιο εξάνθημα σε όλο το σώμα και άπειρες κρέμες. Μόλις περνάει πάλι πυρετος, πάει μια μέρα σχολείο ξανά πυρετος με καύσωνα έξω. Η ιδιοκτήτρια του σχολείου με θεωρεί τρελή που της έκανα σχετική συζήτηση, με παρέπεμψε σε παιδοψυχολογο. Για επιστροφή χρημάτων που το παιδί πάτησε 5 μέρες όλο το μήνα κουβέντα όμως. Η απορία μου είναι αν πάει έτσι θέλω και νταντά για το σπίτι. Συνεπώς αν βρω μια νταντά που μου κοστίζει όσο ο παιδικός δεδομένου ότι δεν δικαιούμαι εσπα, γιατί να πάει παιδικό; φυσικά θέλω να συνεχίσει στο σχολείο παρα την αντιπαιδαγωγικη συμπεριφορά της ιδιοκτήτριας, ευτυχώς η διαπαιδαγωγηση ανήκει σε μικρές σε ηλικία δασκάλες που αγαπούν τα παιδιά. Θα ήθελα εμπειρίες να ακούσω. 

Δημοσίευση

Έτσι είναι κ τα δικά μου παιδάκια αρρωσταίνουν συνέχεια αλλά ελαφριά. Κάθε εβδομάδα τις μισές μέρες πάει η κόρη μου σχολείο.  

έστειλα σχολείο την κόρη μου (2-3 ώρες όχι παραπάνω) στα 5 έτη. Μένω Γερμανία κ η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική από τα 6 (πρώτη δημοτικού). 
Από επιλογή δεν την έστειλα νωρίτερα γιατί θεωρώ ότι στην μικρή νηπιακή βρεφική ηλικία ήθελα εγώ να είμαι μαζί τους για πολλούς λόγους. 
Δεν χάνουν τα παιδιά μου κάτι από την κοινωνικοποίηση γιατί δεν τα κρατάω μέσα, οπωσδήποτε 3-4 ώρες την μέρα τις περνάμε έξω στο πάρκο με άλλα παιδάκια, σε πεζοπορία, σε πισίνα χειμώνα-καλοκαίρι, σε μικρές εκδρομές κτλ. Πάμε στο σούπερ μάρκετ για ψώνια. Πάμε σε υπηρεσίες, βιβλιοθήκες κτλ. Προσπαθώ δλδ να τους δείξω όσο πιο πολλά μπορώ από την καθημερινότητα. 

εδώ στη Γερμανία τα μικρά παιδάκια τα στέλνουν συνήθως σε «νταντά» σε ομάδες το πολύ των 5 παιδιών. Δεν είναι δλδ καθόλου μα καθόλου αφύσικο. 

Αν εργάζεστε κ πρέπει να αφήσετε κάπου το παιδί κ όλο αρρωσταίνει κ δεν ξέρετε τι να κάνετε δεν είναι κακό να πάρετε νταντά για έναν χρόνο μέχρι να γίνει 4 που είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση για το παιδί. Μπορεί κ η νταντά (αρκεί να βρείτε εμπιστοσύνης άτομο) να το πάει κ στο πάρκο κ σε παιδότοπο κ γενικά σε πολλά μέρη που θα βλέπει κ θα έρχεται σ επαφή με παιδιά. Ή να βγαίνουν έναν καθημερινό περίπατο σε παρκάκι αν έχετε κοντά σας. 
Δεν μου φαίνεται καθόλου κακό! 
άλλωστε έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να πάνε κ νηπιαγωγείο κ σχολείο μην ανησυχείτε. 

Δημοσίευση

Αν πάει καλά κ βρείτε μια καλή νταντά μπορείτε να συνεννοηθείτε ήδη για όταν ξεκινήσει νηπιαγωγείο  το παιδί κ αρρωσταίνει κ πρέπει κάπου να την αφήσετε να μπορεί να έρχεται εκείνη κάποιες μέρες. Είναι δύσκολο να δουλεύουν 2 γονείς κ να αρρωσταίνουν τα παιδιά κ να πρέπει να δούνε τι θα κάνουν τελευταία στιγμή. 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η evaioan είπε:

Ξεκίνησα την κόρη μου στα 3 κοντά στις 27 Μαΐου παιδικό. 5 μέρες μετά άρρωστη με πυρετό 1 εβδομάδα, 1 μήνα με αιφνίδιο εξάνθημα σε όλο το σώμα και άπειρες κρέμες. Μόλις περνάει πάλι πυρετος, πάει μια μέρα σχολείο ξανά πυρετος με καύσωνα έξω. Η ιδιοκτήτρια του σχολείου με θεωρεί τρελή που της έκανα σχετική συζήτηση, με παρέπεμψε σε παιδοψυχολογο. Για επιστροφή χρημάτων που το παιδί πάτησε 5 μέρες όλο το μήνα κουβέντα όμως. Η απορία μου είναι αν πάει έτσι θέλω και νταντά για το σπίτι. Συνεπώς αν βρω μια νταντά που μου κοστίζει όσο ο παιδικός δεδομένου ότι δεν δικαιούμαι εσπα, γιατί να πάει παιδικό; φυσικά θέλω να συνεχίσει στο σχολείο παρα την αντιπαιδαγωγικη συμπεριφορά της ιδιοκτήτριας, ευτυχώς η διαπαιδαγωγηση ανήκει σε μικρές σε ηλικία δασκάλες που αγαπούν τα παιδιά. Θα ήθελα εμπειρίες να ακούσω. 

Aυτό που περιγράφεις είναι το σύνηθες, δυστυχώς. Σε όποια ηλικία κι αν ξεκινούσες το παιδί σχολείο, τον πρώτο καιρό οι ιώσεις έρχονται απανωτά την μία πάνω στην άλλη. Γι' αυτό λένε ότι είναι σημαντικό να πάει όσο νωρίτερα, ώστε να χτίσει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Την ίδια συζήτηση είχα με φίλη με μπεμπάκο 18 μηνών που κι αυτή τον πήγε Μάιο πρώτη φορά και από τότε είναι δύο μέρες σταθμό, μια βδομάδα σπίτι με πυρετούς, βρογχίτιδες κλπ. Τώρα, τον Ιούλιο έστρωσε λίγο. Αν δεν έχετε βοήθεια, η κατάσταση είναι δύσκολη, το ξέρω. Εσύ εργάζεσαι; Αν ναι, πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε μια νταντά σταντ μπάι, έστω κι αν της δίνετε ένα φιξ ποσό κάθε μήνα για να την κλείσετε πχ 2 μέρες την εβδομάδα. Δύσκολο είναι κι αυτό, το ξέρω, αλλά κάπως να κάνετε μια συμφωνία. Διαφορετικά αν μπορούν οι παππούδες ή ό,τι μπορείτε με τις άδειές σας.

Χρήματα δεν επιστρέφονται στους ιδιωτικούς, πάνε έτσι στον βρόντο...για να κρατάς την θέση. Γι' αυτό δεν ανέφερε τίποτα η διευθύντρια, μην σου κάνει εντύπωση. Για τον παιδοψυχολόγο δεν το κατάλαβα, σε παρέπεμψε επειδή το παιδί αρρωσταίνει;;! Τι είδους αντιμετώπιση είναι αυτή;

Όπως και να χει, να επιμείνετε και να συνεχισει εκεί ή σε άλλον σταθμό. Ελπίζοντας ότι σε λίγο καιρό θα βελτιωθεί η κατάσταση. Εγώ 22 μηνών την πήγα πρώτη φορά. Και με το καλημέρα μάς έφερε γαστρεντερίτιδα. Κολλήσαμε οικογενειακώς. Μετά, ευτυχώς πήγε καλύτερα, με τα πάνω και τα κάτω της, συνήθισε γρήγορα ο οργανισμός της. Μύξες βέβαια έτρεχαν όλη την χρονιά, δεν το αποφεύγεις. Η διαφορά όμως που είδα στις δεξιότητές της, ήδη απ' τον πρώτο δίμηνο, ήταν τεράστια. Στην ομιλία, στο φαγητό, σε όλα. Κάνει καλό στα παιδιά ο σταθμός, τα ωριμάζει, τα κάνει πιο ανεξάρτητα. Οι νηπιαγωγοί εκεί ξέρουν τι ωφελεί κάθε ηλικία, εγώ είχα μείνει κατάπληκτη με τις αλλαγές που έβλεπα. Τώρα ετοιμαζόμαστε για προνήπιο με πολύ καλά εφόδια μετά από δύο χρόνια παιδικού. Απλά πρέπει να υπερβείς τον σκόπελο των ιώσεων στην αρχή. Μην μασάς. Από κοντα τον/ την παιδίατρο και προχώρα!

Δημοσίευση

Θα έχω ούτως ή άλλως νταντά για το μωρό. Θα βάζει πλάτη και στη μεγάλη στα ζόρια. Για παιδοψυχολο μου είπε για να καταλάβω τα οφέλη του παιδικού στον ψυχισμό του παιδιού και να κατανοήσω ότι οι ιώσεις είναι μια φάση που περνούν όλα τα παιδιά. 3 χρόνια σπίτι τρεις φορές είχαμε αρρωστήσει. Θα περάσει και αυτό απλά νοιώθω τύψεις να την έχω με πυρετό καλοκαιριατικα... 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Θα έχω ούτως ή άλλως νταντά για το μωρό. Θα βάζει πλάτη και στη μεγάλη στα ζόρια. Για παιδοψυχολο μου είπε για να καταλάβω τα οφέλη του παιδικού στον ψυχισμό του παιδιού και να κατανοήσω ότι οι ιώσεις είναι μια φάση που περνούν όλα τα παιδιά. 3 χρόνια σπίτι τρεις φορές είχαμε αρρωστήσει. Θα περάσει και αυτό απλά νοιώθω τύψεις να την έχω με πυρετό καλοκαιριατικα... 
    • Ωωωω μπράβο το κοριτσάκι σας , τι όμορφα 🩷🩷🩷 εμείς ευτυχώς δεν είχαμε γκρινιτσες
    • Όσον αφορά τα εμβόλια κι εμείς τώρα θα κάνουμε το πόσιμο και το bexsero τέλος του μήνα που έχουμε παιδιατρο
    • Ρώτησα κ για το bexero. Οπβς σας είπα στα κορίτσια ειχαμε κάνει αφού κλείσανε τ 2. Ο παιδίατρος μας ηταν της άποψης οτι αφου δ πήγαιναν παιδικο νωρίτερα να τ κανουν μετα τ 2 ώστε να κανουβ 2 δόσεις κ όχι 3 μιας κ ειναι βαρυ εμβόλιο. Σήμερα π τον ρώτησα μ ειπε οτι πλέον γράφεται αλλα μεχρι κ 18 μηνων όπου ειναι 3 δόσεις. Την 1η θα την κανει όταν γίνει 8 μηνων το 2ο στο χρόνο κ τ 3ο 18 μηνων. 
    • Μπράβο η κούκλα σας 💗💗💗💗   Εμείς πήραμε τις επαναληπτικές εξετάσεις του θυρεοειδή του μικρού όλα μια χαρά.Μόνο που δεν έκλαψα από την χαρά μου .
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...