Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ξεκίνησα την κόρη μου στα 3 κοντά στις 27 Μαΐου παιδικό. 5 μέρες μετά άρρωστη με πυρετό 1 εβδομάδα, 1 μήνα με αιφνίδιο εξάνθημα σε όλο το σώμα και άπειρες κρέμες. Μόλις περνάει πάλι πυρετος, πάει μια μέρα σχολείο ξανά πυρετος με καύσωνα έξω. Η ιδιοκτήτρια του σχολείου με θεωρεί τρελή που της έκανα σχετική συζήτηση, με παρέπεμψε σε παιδοψυχολογο. Για επιστροφή χρημάτων που το παιδί πάτησε 5 μέρες όλο το μήνα κουβέντα όμως. Η απορία μου είναι αν πάει έτσι θέλω και νταντά για το σπίτι. Συνεπώς αν βρω μια νταντά που μου κοστίζει όσο ο παιδικός δεδομένου ότι δεν δικαιούμαι εσπα, γιατί να πάει παιδικό; φυσικά θέλω να συνεχίσει στο σχολείο παρα την αντιπαιδαγωγικη συμπεριφορά της ιδιοκτήτριας, ευτυχώς η διαπαιδαγωγηση ανήκει σε μικρές σε ηλικία δασκάλες που αγαπούν τα παιδιά. Θα ήθελα εμπειρίες να ακούσω. 

Δημοσίευση

Έτσι είναι κ τα δικά μου παιδάκια αρρωσταίνουν συνέχεια αλλά ελαφριά. Κάθε εβδομάδα τις μισές μέρες πάει η κόρη μου σχολείο.  
 

έστειλα σχολείο την κόρη μου (2-3 ώρες όχι παραπάνω) στα 5 έτη. Μένω Γερμανία κ η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική από τα 6 (πρώτη δημοτικού). 
Από επιλογή δεν την έστειλα νωρίτερα γιατί θεωρώ ότι στην μικρή νηπιακή βρεφική ηλικία ήθελα εγώ να είμαι μαζί τους για πολλούς λόγους. 
Δεν χάνουν τα παιδιά μου κάτι από την κοινωνικοποίηση γιατί δεν τα κρατάω μέσα, οπωσδήποτε 3-4 ώρες την μέρα τις περνάμε έξω στο πάρκο με άλλα παιδάκια, σε πεζοπορία, σε πισίνα χειμώνα-καλοκαίρι, σε μικρές εκδρομές κτλ. Πάμε στο σούπερ μάρκετ για ψώνια. Πάμε σε υπηρεσίες, βιβλιοθήκες κτλ. Προσπαθώ δλδ να τους δείξω όσο πιο πολλά μπορώ από την καθημερινότητα. 

εδώ στη Γερμανία τα μικρά παιδάκια τα στέλνουν συνήθως σε «νταντά» σε ομάδες το πολύ των 5 παιδιών. Δεν είναι δλδ καθόλου μα καθόλου αφύσικο. 
 

Αν εργάζεστε κ πρέπει να αφήσετε κάπου το παιδί κ όλο αρρωσταίνει κ δεν ξέρετε τι να κάνετε δεν είναι κακό να πάρετε νταντά για έναν χρόνο μέχρι να γίνει 4 που είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση για το παιδί. Μπορεί κ η νταντά (αρκεί να βρείτε εμπιστοσύνης άτομο) να το πάει κ στο πάρκο κ σε παιδότοπο κ γενικά σε πολλά μέρη που θα βλέπει κ θα έρχεται σ επαφή με παιδιά. Ή να βγαίνουν έναν καθημερινό περίπατο σε παρκάκι αν έχετε κοντά σας. 
Δεν μου φαίνεται καθόλου κακό! 
άλλωστε έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να πάνε κ νηπιαγωγείο κ σχολείο μην ανησυχείτε. 

Δημοσίευση

Αν πάει καλά κ βρείτε μια καλή νταντά μπορείτε να συνεννοηθείτε ήδη για όταν ξεκινήσει νηπιαγωγείο  το παιδί κ αρρωσταίνει κ πρέπει κάπου να την αφήσετε να μπορεί να έρχεται εκείνη κάποιες μέρες. Είναι δύσκολο να δουλεύουν 2 γονείς κ να αρρωσταίνουν τα παιδιά κ να πρέπει να δούνε τι θα κάνουν τελευταία στιγμή. 
 

 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...