Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες Εξωσωματικής 2025 💫 – Μαζί στο πιο όμορφο ταξίδι!

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Ο αιματολόγος δεν μου έκανε καμία εξέταση. Το ραντεβού στην ουσία έγινε διαδικτυακά γιατί εγώ δεν μπορώ να πάω Θεσσαλονίκη, πόσο μάλλον Αθήνα που είναι αυτός και απλά του έστειλα ότι εξετάσεις αίματος έχω κάνει μέχρι τώρα. Βρήκα όσο πιο παλιές μπορούσα να στείλω μέχρι τις πιο καινούριες και όλους τους υπερήχους που πρόλαβα να κάνω με το μωράκι μου & μου είπε ότι δεν δείχνει τπτ ανησυχητικό για να μπω στη διαδικασία να κάνω περετέρο εξετάσεις για θρομβοφιλία. Τώρα τι να πω, δεν ξέρω... θα πάω για ετ έτσι και αυτή τη φορά και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Φίλη μου από φυσική σύλληψη η πρώτη της εγκυμοσύνη κατέληξε σε αποβολή, δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει καμιά εξέταση παραπάνω και έμεινε ξανά έγκυος στη δεύτερη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν πήρε πότε ούτε σαλοσπίρ, ούτε ενέσεις αντιπικτικές. Οπότε όντως όλα αυτά μπορεί να οφείλονται σε τυχαία γεγονότα.

Ναι μπορεί να είναι τυχαίο μπορεί και να μην είναι .Απλα επειδή αν δεν έχεις κάνει τον έλεγχο δεν ξέρεις γιατί μια γυναίκα να έχει μια απώλεια εάν υπάρχει όντως θέμα και δεν το ξερει ;Επίσης το να δίνει κάποιος έτσι σάλοσπιρ για το σε περίπτωση που δεν είναι πολύ δόκιμο .Ωστοσο η καθεμία κάνει ότι νομίζει !!

• Απαντήσεις 92
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλημερα σας κοριτσια! Σημερα πηγα και πηρα τα πρωτα φαρμακα και την Δευτερα τα υπολοιπα. Εκανα και τις εξετασεις που μου ειχε βαλει ο γιατρος. Δεν ξερω απο τη μια χαιρομαι που θα ξεκινησω, απο την αλλη φοβαμαι λιγακι (και ειδικα την αποτυχια που ειναι και λογικο, ποιος δεν φοβαται!!!)

Δημοσίευση
στις On 22/5/2025 at 10:56 ΠΜ, ο/η melitiniღ είπε:

@Ngsofia το κακό με τον δικό μου τον εξωσωματικό είναι ότι δεν πιστεύει πως τις χρειάζομαι και δεν θα μου τις γράψει.. και με τον αιματολόγο που μίλησα και εκείνος δεν ήθελε να μου τις γράψει, βέβαια μου λέει αν επιμένεις μπορείς να τις κάνεις, δεν θα σου το απαγορεύσω εγώ. πφ! θα δω πως θα το χειριστώ.. 

Επειδη ειχα διαβασει την ιστορια σου κοριτσι μου, εγω προληπτικα και μονο θα επεμενα να τις κανω τις εξετασεις θρομβοφιλιας, να μου φυγει καθε αμφιβολια και φοβο. Δεν εχεις κατι να χασεις.

Δημοσίευση

Εχει κανει καποια κοπελα υστεροσκοπηση;

Εμεις πριν καταληξουμε σε ποιον γιατρο εξωσωματικης θα ξεκινησουμε, μας ειχα πει οτι επειδη υ΄παρχει στην καλλιεργεια σπερματος εντεροκοκκος, θα εχω κολλησει κι εγω σιγουρα και η φλεγμονη θα φανει μονο με υστεροσκοπηση (και λογικα μετα με αντιβιωση). Ωστοσο επειδη ηθελα κι αλλη μια αποψη,ο τωρινος γιατρος με μια απλη κολπικη καλλιεργεια δεν βρεθηκε ο εντεροκοκκος σε μενα και οτι δεν χρειαζεται να κανω υστεροσκοπηση. Κι ετσι δεν εκανα. Απλα μεσα μου εχω μπερδευτει πολυ με αυτες τις 2 αντιδιαμετρικες αποψεις γιατρων. Ο εξωσωματικος μου ειπε οτι το γυναικειο συστημα εχει αλλες αμυνες προστασιας και δεν κολλας τοσο ευκολα. Και καλο θα ηταν να μην δινουμε ετσι αντιβιωση γιατι μπορει να χαλασει η αναλογια γαλακτοβακιλλων (και αντε μετα να τους επαναφερεις). 

Ο συζυγος πηρε αντιβιωση για τον εντεροκοκκο αν και ο ανδρολογος δεν προβληματιστηκε ιδιαιτερα για το μικροβιο αυτο, μιας κι ανηκει στη φυσιολογικη χλωριδα. Δεν ειδε τιποτα παθολογικο στο σπερματοδιαγραμμα.

Αν καποια κοπελα εχει εμπειρια πανω σε αυτο το θεμα (υστεροσκοπιση-μικροβια) να μου πει την αποψη της, θα με βοηθουσε.

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η pennaki είπε:

Καλημερα σας κοριτσια! Σημερα πηγα και πηρα τα πρωτα φαρμακα και την Δευτερα τα υπολοιπα. Εκανα και τις εξετασεις που μου ειχε βαλει ο γιατρος. Δεν ξερω απο τη μια χαιρομαι που θα ξεκινησω, απο την αλλη φοβαμαι λιγακι (και ειδικα την αποτυχια που ειναι και λογικο, ποιος δεν φοβαται!!!)

Καλή αρχή κορίτσι μου!!! Εύχομαι όλα να πάνε καλά!!! Λογικό το άγχος σου προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά.. Τα λέω για να τα ακούω και εγώ που ενώ ακόμη δεν έχω ξεκινήσει σκέφτομαι πόσες ωοληψιες θα χρειαστώ λογο του οτι εχω χαμηλή ΑΜΗ και αν τελικά θα τα καταφέρουμε κιόλας...

Για την υστεροσκοπηση δεν γνωρίζω κάτι... Ίσως ο εξωσωματικος να έχει δίκαιο. 

Δημοσίευση
στις On 24/5/2025 at 8:42 ΠΜ, ο/η almira είπε:

Καλημέρα!! Να πω και εγώ την εμπειρία μου με αυτό το ζήτημα! Ούτε εμένα μου είχε πει κάτι για εξετάσεις θρομβοφιλιας αλλά πήγα μόνη μου σε αιματολογο, για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο, για να πω ότι το κάλυψα και αυτό. Βέβαια εκ των υστέρων ο γιατρός μου είπε ότι θα έπαιρνα προληπτικά αντιπηκτικες μετά την ετ ούτως ή αλλως. Αλλά από ότι καταλαβαίνω πολλοί γιατροί δεν έχουν στο πρωτόκολλο τους αυτά τα φάρμακα μετά την ετ, δεν θεωρούν ότι κάνουν κάποια διαφορά σε αυτό το στάδιο. Η αιματολογος (Θεσσαλονίκη είναι, γιατί αν κατάλαβα καλά είσαι πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη, όχι η πιο γνωστή, σε μια άλλη πήγα) μου είπε και έκανα ένα πακέτο εξετάσεων για 13 γονίδια και κάποια άλλα (ΑΝΑ, αντιφωσφολιπιδικο, κάτι πρωτεινες, αντισώματα κλπ) μου βγήκε κάπου στα 250€, δεν τα λες και λίγα αλλά τέλος πάντων, και όντως βγήκα με προδιάθεση για θρομβοφιλια, κληρονομική σε εμένα. Εν τω μεταξύ, το μόνο που έχουμε στην οικογένεια σαν ιστορικό που θα μπορούσε να συσχετιστεί είναι ο παππούς από τη μεριά του μπαμπά μου που πέθανε από καρδιά όταν ο μπαμπάς μου ήταν 14. Εμένα μου είπε να παίρνω σαλοσπιρ όταν ξεκινήσω διαδικασία ετ. Το είπα και στον γιατρό, συμφώνησε, και τώρα μετά την ετ παίρνω και σαλοσπιρ και αντιπηκτικες. 

Τώρα δεν ξέρω, εγώ δεν είχα ποτέ εγκυμοσύνη για να πω ότι δεν προχώρησε γιατί δεν έπαιρνα πχ σαλοσπιρ και αντιπηκτικες, και να το ρίξω πάνω σε αυτό. Ούτε πιστεύω ότι το γεγονός ότι δεν είχα ποτέ φυσική σύλληψη είναι εξαιτίας της προδιάθεσης για θρομβοφιλια που εχω.

Όπως και να έχει, να κάνεις ότι σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα, ήρεμη και σίγουρη!!

στις πριν 22 ώρες, ο/η Kn1 είπε:

Ναι μπορεί να είναι τυχαίο μπορεί και να μην είναι .Απλα επειδή αν δεν έχεις κάνει τον έλεγχο δεν ξέρεις γιατί μια γυναίκα να έχει μια απώλεια εάν υπάρχει όντως θέμα και δεν το ξερει ;Επίσης το να δίνει κάποιος έτσι σάλοσπιρ για το σε περίπτωση που δεν είναι πολύ δόκιμο .Ωστοσο η καθεμία κάνει ότι νομίζει !!

Κορίτσια να σας πω κάτι.. με αυτό το θέμα τις θρομβοφιλίας έχω μπερδευτεί πάρα πολύ.. Σε μια ομάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που είμαι στο fb μιλάει πάντα ένας γιατρός ο Ιωάννης Νικολοδάκης και προχθές συγκεκριμένα διάβασα ένα ποστ που ανέβασε ο ίδιος και είναι κάθετος στο θέμα της θρομβοφιλίας.. ότι δηλαδή δεν θα πρέπει να μπαίνουμε καν στη διαδικασία να κάνουμε τέτοιες εξετάσεις και πόσο μάλλον να παίρνουμε αντιπηκτικές.  Αυτό θεωρεί ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποιους δείκτες ανεβασμένους, αυτό δεν λέει κάτι, ούτε ότι αν κάνουμε ενέσεις υπαρίνης προλαμβάνεις κάτι.. την αποβολή ας πούμε. Πιστεύει ότι ο γυναικείος μηχανισμός ξέρει πολύ καλα πως να αντιμετωπίσει την όποια κατάσταση.. και αν κάτι δεν πάει καλά το αντιλαμβάνεται έγκαιρα και γι' αυτό το αποβάλει. 

Έχει μαλώσει με πόσες κοπέλες στην ομάδα γι' αυτό το θέμα.. και έχω καταλάβει από αυτά που ανεβάζει ότι όντως κάπου στη μέση υπάρχει η αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα. Τώρα τι να πω.. θα το αφήσω στα χέρια του Θεού για την ώρα, θα κάνω το σταυρό μου και θα πάω στην επόμενη ετ!

στις πριν 20 ώρες, ο/η pennaki είπε:

στις πριν 20 ώρες, ο/η pennaki είπε:

Επειδη ειχα διαβασει την ιστορια σου κοριτσι μου, εγω προληπτικα και μονο θα επεμενα να τις κανω τις εξετασεις θρομβοφιλιας, να μου φυγει καθε αμφιβολια και φοβο. Δεν εχεις κατι να χασεις.

Είναι φυσιολογικό όλο αυτό που νιώθεις.. λίγο πολύ το ζήσαμε όλες μας.. άλλες σε μεγαλύτερο, άλλες σε μικρότερο βαθμό. Να μην φοβάσαι την αποτυχία κι αυτή μέσα στο πρόγραμμα είναι.. το θέμα είναι να μην σκέφτεσαι αρνητικά.. να πηγαίνεις με θετικό πρόσημο πάντα.. Στο πίσω μέρος του μυαλού να υπάρχει το ακριτικό ενδεχόμενο αλλά να μην είναι αυτό που επικρατεί.. να επικρατεί κυρίως η αισιοδοξία πως στο τέλος όλα καλά θα πάνε. Είναι ανθρώπινο όλο αυτό.. αλλά μία να πέφτεις και 7 φορές να σηκώνεσαι.. 🙃😉

Όσο αφορά τώρα τις εξετάσεις που δεν έκανα, θα αφεθώ αυτή τη φορά εξ ολοκλήρου στα χέρια του Θεού... και ότι είναι να γίνει, ας γίνει.. γιατί ότι είναι αδύνατον για τον άνθρωπο είναι δυνατόν για το Θεό!

Δημοσίευση
στις On 21/5/2025 at 12:10 ΜΜ, ο/η Sia A είπε:

Εμείς μαζί θα πορευτούμε😊 κ μακάρι η δεύτερη φορά να είναι η τυχερή 🙏 όντως είχες ωορρηξία, τι καλά άντε σε λίγες μέρες ξεκινάς!!! Εγώ στα χαμένα δεν ξέρω πως θα πάει ο κύκλος τώρα μετά την αποβολή, οπότε περιμένουμε!!!

Μακάρι να τα καταφέρετε φυσιολογικά κορίτσι μου!!! 😊Επειδή έχει γενικά αναμονή η διαδικασία αν πας με επιτροπή, υπολόγισε ένα εξάμηνο πίσω από όταν θέλεις να ξεκινήσεις. Εμείς το αποφασίσαμε Νοέμβριο τη διαδικασία την κάναμε Μάρτιο. Αν δεν πας με επιτροπή ξεκινάς όποτε θες!!!! 

Καλημέρα κορίτσι μου! Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση! Αρχικά έχω βρει έναν εξωσωματικό στην Αθήνα και σκέφτομαι να κάνουμε ένα πρώτο ραντεβού να δούμε πάνω κάτω τι θα μας πει! Εύχομαι να πάω αρχικά με σε φυσικο κύκλο και να μην χρειαστώ την επιτροπή για τα φάρμακα! Ότι μας πει όμως εκείνος! Ηθελα να σας ρωτήσω κάτι άλλο..όσες έχετε προχωρήσει με εξωσωματική έχετε κάνει υστεροσκοπηση; 

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η pennaki είπε:

Εχει κανει καποια κοπελα υστεροσκοπηση;

Εμεις πριν καταληξουμε σε ποιον γιατρο εξωσωματικης θα ξεκινησουμε, μας ειχα πει οτι επειδη υ΄παρχει στην καλλιεργεια σπερματος εντεροκοκκος, θα εχω κολλησει κι εγω σιγουρα και η φλεγμονη θα φανει μονο με υστεροσκοπηση (και λογικα μετα με αντιβιωση). Ωστοσο επειδη ηθελα κι αλλη μια αποψη,ο τωρινος γιατρος με μια απλη κολπικη καλλιεργεια δεν βρεθηκε ο εντεροκοκκος σε μενα και οτι δεν χρειαζεται να κανω υστεροσκοπηση. Κι ετσι δεν εκανα. Απλα μεσα μου εχω μπερδευτει πολυ με αυτες τις 2 αντιδιαμετρικες αποψεις γιατρων. Ο εξωσωματικος μου ειπε οτι το γυναικειο συστημα εχει αλλες αμυνες προστασιας και δεν κολλας τοσο ευκολα. Και καλο θα ηταν να μην δινουμε ετσι αντιβιωση γιατι μπορει να χαλασει η αναλογια γαλακτοβακιλλων (και αντε μετα να τους επαναφερεις). 

Ο συζυγος πηρε αντιβιωση για τον εντεροκοκκο αν και ο ανδρολογος δεν προβληματιστηκε ιδιαιτερα για το μικροβιο αυτο, μιας κι ανηκει στη φυσιολογικη χλωριδα. Δεν ειδε τιποτα παθολογικο στο σπερματοδιαγραμμα.

Αν καποια κοπελα εχει εμπειρια πανω σε αυτο το θεμα (υστεροσκοπιση-μικροβια) να μου πει την αποψη της, θα με βοηθουσε.

Εγώ έχω μεγάλη  εμπειρία  χαχαχαχα..λοιπόν.. δεν μας νοιάζει απαραίτητα να έχουμε μια απλή λοίμωξη όσο τι υπάρχει στην μήτρα.. να κάνεις εξέταση για μικροβιωμα μήτρας  αυτό μας νοιάζει.. κοστίζει  λίγο κ κάνει κάποιο καιρό ν βγει αλλά ξέρεις τι παίζει...

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η Ngsofia είπε:

Καλή αρχή κορίτσι μου!!! Εύχομαι όλα να πάνε καλά!!! Λογικό το άγχος σου προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά.. Τα λέω για να τα ακούω και εγώ που ενώ ακόμη δεν έχω ξεκινήσει σκέφτομαι πόσες ωοληψιες θα χρειαστώ λογο του οτι εχω χαμηλή ΑΜΗ και αν τελικά θα τα καταφέρουμε κιόλας...

Τι ΑΜΗ έχεις αν επιτρέπεται;

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια κ καλή Κυριακή να έχουμε!!!

@pennaki Είναι λογικό κ η χαρά κ ο φόβος κ όλα!!! Κάνεις ένα νέο ξεκίνημα κ υπάρχουν όλα αυτά τα συναισθήματα 😊 Για την υστεροσκοπηση που ρωτάς εγώ ρώτησα 2 γιατρούς κ μου είπαν ότι αν δεν υπάρχει λόγος δεν κάνουμε υστεροσκοπηση. Στη δικιά μου περίπτωση έχω 2 εγκυμοσύνες που δεν προχώρησαν για διαφορετικούς λόγους απ ότι φαίνεται οπότε δεν έχω κάνει. Άλλοι γιατροί λένε ότι πρέπει να κάνεις υστεροσκοπηση γτ μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν φαίνεται. Γενικά για όλα έχω καταλάβει οι απόψεις διίστανται 😵‍💫 Εγώ θα είχα εμπιστοσύνη στον γιατρό  μου!!!

@melitiniღ Όπως είπα κ πιο πριν για όλα τα περί εγκυμοσύνης οι απόψεις διίστανται. Απλά επειδή πολλά πράγματα που μπορεί να έχουμε δεν τα γνωρίζουμε, προσπαθούμε να κάνουμε προληπτικά εξετάσεις για να είμαστε καλυμμένοι. Εγώ ένιωθα τρομερές τύψεις στην 1η εγκυμοσύνη που έμαθα μετά την αποβολή ότι έχω θρομβοφιλια κ ότι ίσως φταίει αυτό, αλλά μόνο κακό μου κάνει. Για την εξωσωματική θεωρώ ότι εφόσον παίρνεις τα σαλοσπιρ είσαι καλυμμένη. Γενικά μια εγκυμοσύνη από μόνη της είναι μια κατάσταση που κάνει το αίμα να πήζει οπότε γι αυτό δίνουν κ προληπτικά σαλοσπιρ για παν ενδεχόμενο. Εσύ όμως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι 😊🥰 Όλα θα πάνε καλά. Αν υπάρχει κάτι θα είναι πολύ λάιτ κ με το σαλοσπιρ θα είσαι κομπλέ. Εγώ που έχω θέμα κάνω αντιπηκτικες 😉

@anna_30 Ότι χρειαστείς μας λες κ εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μην χρειαστείς εξωσωματική 🥰 Υστεροσκοπηση δεν έχω κάνει. Ανάφερα τους λόγους πιο πάνω. Κάνω ότι μου λένε οι γιατροί κ εύχομαι για το καλύτερο 😊

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Τινούλα είπε:

Τι ΑΜΗ έχεις αν επιτρέπεται;

Καλημέρα κορίτσι μου. Η ΑΜΗ μου τον Ιανουάριο ήταν 0,67 χαμηλη για 38 ετών. Για αυτο αγχώνομαι και για τα αποτέλεσματα της εξωσωματικής. Επίσης στον τελευταίο κύκλο που έκανα ορμονικές για τον φάκελο ΕΟΠΥΥ η FSH ήταν 25 κατά τρόμαξα γιατί τις προηγούμενες φορές που την είχα μετρήσει ηταν 7,4 και 8,4 . Ο Γιατρός ήταν αρκετά ήρεμος μου είπε αυτό αλλάζει από κύκλο σε κύκλο μάλλον ήταν μια όχι καλή ωορηξια και πως δεν στεκόμαστε μόνο σε αυτό κοιτάμε κ τον υπέρηχο και στο ότι έχω περίοδο κάθε μήνα.

Εμένα όλα αυτά όμως με βάζουν σε άσχημες σκέψεις για τα ωάρια που έχω την ποιότητα τους...ενώ δεν το θέλω και θέλω να σκέφτομαι θετικά μέσα μου όμως φοβάμαι.

Δημοσίευση

Καλημερα σε ολες! Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας κοριτσια!

Πανω σε αυτο το θεμα της υστεροσκοπησης, οι γνωμες ποικιλουν. Ενα πολυ γνωστο κεντρο στην Αθηνα εχει σχεδον εμπορευματοποιησει την υστεροσκοπηση (βρισκουν σχεδον σε ολες φλεγμονη και δινουν αντιβιωσεις με το τσουβαλι). Δεν ξερω δεν μου αρεσε μεσα μου αυτα που ακουσα.

Ο τωρινος ηταν καθετος, δεν πειραζουμε τη μητρα χωρις λογο. Και σε μια ομαδα στο fb που ανεφερε η @melitiniღ  ο γιατρος εκει εχει την ιδια αποψη με τον εξωσωματικο μου (αυτη η ομαδα λυνει πολλες αποριες).

Ελπιζω να εχω κανει τη σωστη επιλογη.

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η Ngsofia είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου. Η ΑΜΗ μου τον Ιανουάριο ήταν 0,67 χαμηλη για 38 ετών. Για αυτο αγχώνομαι και για τα αποτέλεσματα της εξωσωματικής. Επίσης στον τελευταίο κύκλο που έκανα ορμονικές για τον φάκελο ΕΟΠΥΥ η FSH ήταν 25 κατά τρόμαξα γιατί τις προηγούμενες φορές που την είχα μετρήσει ηταν 7,4 και 8,4 . Ο Γιατρός ήταν αρκετά ήρεμος μου είπε αυτό αλλάζει από κύκλο σε κύκλο μάλλον ήταν μια όχι καλή ωορηξια και πως δεν στεκόμαστε μόνο σε αυτό κοιτάμε κ τον υπέρηχο και στο ότι έχω περίοδο κάθε μήνα.

Εμένα όλα αυτά όμως με βάζουν σε άσχημες σκέψεις για τα ωάρια που έχω την ποιότητα τους...ενώ δεν το θέλω και θέλω να σκέφτομαι θετικά μέσα μου όμως φοβάμαι.

Να μην αγχώνομαι.. εγώ ξεκίνησα στα 32 με ΑΜΗ 0.16 και μέχρι το τέλος  του χρόνου κατέβηκε  0.007 .. ξεκίνησα θεραπεία με βιταμινες που ζήτησα στον γιατρό να μου προτείνει  , πήρα από μόνη βιταμινη  D βασιλικο πολτό κλπ.. έβαζα  κ κάποια κολπικά υποθετα μ προβιοτικα ν είμαι καλυμμένη από μικρόβια. Πριν από αυτά έκανα εξωσωματικη κ βγήκε ένα και δεν πέτυχε.. την δεύτερη που την έκανα  φέτος μ αυτήν την προετοιμασία και με καλή ψυχολογία  πέτυχε με ΑΜΗ δεν ξέρω καν πόσο έχει πέσει  με  οιστρογονα  στο πάτωμα και  τώρα είμαι κοντά 5 μηνών  έγκυος.. Να μην αγχώνεσαι  να κάνεις ότι μπορείς  και τι μωράκι θα έρθει.  :)

Δημοσίευση
στις πριν 27 λεπτά, ο/η Τινούλα είπε:

Εγώ έχω μεγάλη  εμπειρία  χαχαχαχα..λοιπόν.. δεν μας νοιάζει απαραίτητα να έχουμε μια απλή λοίμωξη όσο τι υπάρχει στην μήτρα.. να κάνεις εξέταση για μικροβιωμα μήτρας  αυτό μας νοιάζει.. κοστίζει  λίγο κ κάνει κάποιο καιρό ν βγει αλλά ξέρεις τι παίζει...

Εσυ κοριτσι μου ειχες κανει υστεροσκοπηση και μικροβιωμα; Σου εδωσαν αντιβιωση;

Εμεις μπερδευτηκαμε στο τελος με τις γνωμες γιατι ηταν 2 ακρα αντιθετα. Μετα δηλαδη ειναι στην επιλογη του ζευγαριου τι θα κανει.

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η pennaki είπε:

Εσυ κοριτσι μου ειχες κανει υστεροσκοπηση και μικροβιωμα; Σου εδωσαν αντιβιωση;

Εμεις μπερδευτηκαμε στο τελος με τις γνωμες γιατι ηταν 2 ακρα αντιθετα. Μετα δηλαδη ειναι στην επιλογη του ζευγαριου τι θα κανει.

Εγώ ειχα κάνει πιο παλιά υστεροσκοπηση για άλλος λόγους  αλλά  σε όποιον εξωσωματικό και αν πήγαινα μου έλεγε για μικροβιωμα  για να έχουμε  την τέλεια  εικόνα της μητρας  όσον αφορά αυτό το κομμάτι.. γιατί μπορεί να νιώθεις τέλεια κ μετά  όπως εγώ  να σου βρεθούν 3 4 μικρόβια μέσα στην μήτρα που να μην αφήνουν το μωράκι να εμφυτευτει.  Έκανα 2 μικροβιωματα  σύνολο  πήρα αντιβίωση κ κολπικα υποθετα με προβιοτικα.. τα τελευταία  πάνω από ένα μήνα  ότι μου είπε ο γιατρός 

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Τινούλα είπε:

Εγώ ειχα κάνει πιο παλιά υστεροσκοπηση για άλλος λόγους  αλλά  σε όποιον εξωσωματικό και αν πήγαινα μου έλεγε για μικροβιωμα  για να έχουμε  την τέλεια  εικόνα της μητρας  όσον αφορά αυτό το κομμάτι.. γιατί μπορεί να νιώθεις τέλεια κ μετά  όπως εγώ  να σου βρεθούν 3 4 μικρόβια μέσα στην μήτρα που να μην αφήνουν το μωράκι να εμφυτευτει.  Έκανα 2 μικροβιωματα  σύνολο  πήρα αντιβίωση κ κολπικα υποθετα με προβιοτικα.. τα τελευταία  πάνω από ένα μήνα  ότι μου είπε ο γιατρός 

Έχετε κάνει καρυοτυπο  ζεύγους;

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η Ngsofia είπε:

Καλη επιτυχια κοριτσι μου. Θες ενα ωαριο καλο και ποιοτικο σκεψου για να σου δωσει μια πολυ καλη βλαστοκυστη. Ποση ειναι η AMH? Σε παει με φυσικο κυκλο ή τροποποιημενο για τις ωοληψιες;

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Τινούλα είπε:

Εμενα ο εξωσωματικος μου που του το ειπα με εβαλε να κανω κολπικη καλλιεργεια. Κι αφου βγηκε καθαρη μου λεει δεν βλεπω λογο για υστεροσκοπηση. Ηταν καθετος σε αυτη την αποψη.

Εγω καταλαβα τι μου λες. Να παρουν δειγμα απο το ενδομητριο για την υπαρξη λοιμωξης. Κι αυτο μας τι ειπε ο προτελευταιος γιατρος (πριν καταληξω). Μου φανηκε λιγο τραβηγμενο απο τα μαλλια. Αλλα μεσα μου με τρωει αν εκανα την σωστη επιλογη.

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η Τινούλα είπε:

Να μην αγχώνομαι.. εγώ ξεκίνησα στα 32 με ΑΜΗ 0.16 και μέχρι το τέλος  του χρόνου κατέβηκε  0.007 .. ξεκίνησα θεραπεία με βιταμινες που ζήτησα στον γιατρό να μου προτείνει  , πήρα από μόνη βιταμινη  D βασιλικο πολτό κλπ.. έβαζα  κ κάποια κολπικά υποθετα μ προβιοτικα ν είμαι καλυμμένη από μικρόβια. Πριν από αυτά έκανα εξωσωματικη κ βγήκε ένα και δεν πέτυχε.. την δεύτερη που την έκανα  φέτος μ αυτήν την προετοιμασία και με καλή ψυχολογία  πέτυχε με ΑΜΗ δεν ξέρω καν πόσο έχει πέσει  με  οιστρογονα  στο πάτωμα και  τώρα είμαι κοντά 5 μηνών  έγκυος.. Να μην αγχώνεσαι  να κάνεις ότι μπορείς  και τι μωράκι θα έρθει.  :)

Τι ωραία πάρα τις άσχημες τιμές τα κατάφερες!!! Πολυ ενθάρρυντικο αυτο.Με το καλό το μωράκι σου γερο και δυνατο!!!

Έκανες εξωσωματική σε φυσικό κύκλο την 2η φορά η πήρες φάρμακα; και πόσα ωάρια ειχες;

Και εγώ παίρνω πολυ βιταμίνες pregnacare, Ω3, D3, CoQ10, και προβιοτικα. 

Μακάρι το εύχομαι στο τέλος να πάνε όλα καλά!!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η pennaki είπε:

Εμενα ο εξωσωματικος μου που του το ειπα με εβαλε να κανω κολπικη καλλιεργεια. Κι αφου βγηκε καθαρη μου λεει δεν βλεπω λογο για υστεροσκοπηση. Ηταν καθετος σε αυτη την αποψη.

Εγω καταλαβα τι μου λες. Να παρουν δειγμα απο το ενδομητριο για την υπαρξη λοιμωξης. Κι αυτο μας τι ειπε ο προτελευταιος γιατρος (πριν καταληξω). Μου φανηκε λιγο τραβηγμενο απο τα μαλλια. Αλλα μεσα μου με τρωει αν εκανα την σωστη επιλογη.

Είναι ρίσκο λίγο αλλά  από κάποιους γιατρούς θεωρείται απαραίτητο.  

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Καλη επιτυχια κοριτσι μου. Θες ενα ωαριο καλο και ποιοτικο σκεψου για να σου δωσει μια πολυ καλη βλαστοκυστη. Ποση ειναι η AMH? Σε παει με φυσικο κυκλο ή τροποποιημενο για τις ωοληψιες;

Ευχαριστώ πολυ!!! Η ΑΜΗ μου είναι 0,67 δεν έχουμε συζητήσει ακόμη για το αν πάμε με φυσικό ή φάρμακα. Νομίζω θα θέλει να δοκιμάσει την ανταπόκρισή σε φάρμακα. Σε έναν υπέρηχο που είχαμε κάνει είχαμε δει σε εκείνον τον κύκλο 7 ωάρια.

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Ngsofia είπε:

Η ΑΜΗ μου είναι 0,67 δεν έχουμε συζητήσει ακόμη για το αν πάμε με φυσικό ή φάρμακα. Νομίζω θα θέλει να δοκιμάσει την ανταπόκρισή σε φάρμακα. Σε έναν υπέρηχο που είχαμε κάνει είχαμε δει σε εκείνον τον κύκλο 7 ωάρια.

Η υπερηχογραφικη εικονα ειναι πολυ σημαντικη και ελπιδοφορα. Η FSH επισης παιζει πολυ σημαντικο ρολο μαζι με την Ε2. Ευχομαι να δωσεις εναν ικανοποιητικο αριθμο ωαριων.

Μια φιλη μου με την ιδια ΑΜΗ με τη δικη σου, εδωσε 9 ωαρια και πετυχε με την 1η εξωσωματικη. Τωρα εχει το κοριτσακι της. 🥰

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...