Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ. ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ 10 ΜΗΝΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΕ 2 ΥΠΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Ο ΕΝΑΣ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 12 ΠΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 9.30. ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΝΩ ΝΥΣΤΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΚΛΑΙΕΙ. ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΝΑΝΟΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 7 ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΞΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ. ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΝΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΦΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΣΤΑΓΜΕΝΟΣ;;;  ΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ;; 

Δημοσίευση

Καλησπέρα! 

Μήπως περνάει κανένα άλμα και δείχνει αντίσταση στο υπνακι αυτό; 

Εγώ ίσως δοκίμαζα να πάω βόλτα με το καρότσι την ώρα που είναι να κάνει το δεύτερο υπνακι! Ίσως αποκοιμηθει πιο εύκολα στη βόλτα! 

Επίσης ίσως δοκίμαζα να το κοιμισω ένα μισάωρο αργότερα Μήπως πλεον αντέχει ξύπνιος παραπάνω ώρα και δεν νυστάζει τόσο την ώρα που πας να τον κοιμισεις

Ελπίζω να βοήθησα! 

Δημοσίευση

Τι ώρα ξυπνάει το πρωί; Ίσως σε βοηθήσει να αλλάξεις λίγο τις ώρες που κοιμάται. Σε αυτήν την ηλικία πρωινός ύπνος πρέπει να είναι 2-2,5 ώρες μετά την πρωινή αφύπνιση και να διαρκει μισή με μία ώρα. Μετά ο μεσημεριανος ύπνος διαρκει τόσο ώστε να συμπληρωθούν 2,5 περίπου ώρες μαζί με τον πρωινό. (Αν κοιμήθηκε μισή ώρα πρέπει να κοιμηθεί δύο ώρες, αν κοιμήθηκε μια ώρα πρέπει να κοιμηθεί ακόμα 1,5) και να έχει ξυπνήσει το αργότερο 5 απο τον μεσημεριανό ύπνο. Ο μεσημεριανος ύπνος είναι πολύ βασικός γιατί θα τον ακολουθήσει έως την νηπιακή ηλικία οπότε καλο είναι να έχει σωστες βάσεις. Ο βραδινος ύπνος πρέπει να ξεκινάει το αργότερο 8:30 (8 η ώρα θεωρείται το sweet spot του νυχτερινού ύπνου). Ενδεχομένως δε σου κοιμάται λόγω υπερέντασης. Όταν ξυπνάει και σηκώνεται όρθιος να πηγαίνεις ηρεμα και ανυποχώρητα να τον ξαπλώνεις και να του λες με σταθερή φωνή το ίδιο κάθε φορά πχ αγάπη μου είναι ώρα για ύπνο. Θα διαπιστώσεις ότι και να ξυπνήσει αν με συνέπεια δεν τον σηκώνεις για λίγες μέρες θα ξανακοιμαται. Δυστυχώς αν αυτό το κάνει καιρό και έχει εδραιωθεί αυτό το μοτίβο μπορεί να δυσκολευτεί καθώς έχει μάθει σε λιγότερο ύπνο αλλά θα το συνηθίσει. Πάντως και η ηλικία του και το γεγονός ότι κοιμάται στο καρότσι από εξάντληση δείχνουν ότι δεν είναι έτοιμος να κόψει ύπνο ούτε σε αριθμό ούτε σε διάρκεια. Καλή επιτυχία!

Δημοσίευση

Εννοείται η κάθε οικογένεια έχει άλλη δυναμική και μπορεί αυτό το πρόγραμμα να μην σας ταιριάζει αλλά το προτείνω ως εναλλακτική καθώς νομίζω πως μπορεί να βοηθήσει. Επίσης δεν ανέφερες αν κοιμάται πριν η μετά το φαγητό του. Λογικά μετά για αυτό κοιμάται αργά. Πάντως αν κοιμάται πριν το φαγητό δοκίμασε να τον ταιζεις πριν τον μεσημεριανό ύπνο ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν ξυπνάει από πείνα 

Δημοσίευση
στις πριν 57 λεπτά, ο/η Zelda είπε:

Εννοείται η κάθε οικογένεια έχει άλλη δυναμική και μπορεί αυτό το πρόγραμμα να μην σας ταιριάζει αλλά το προτείνω ως εναλλακτική καθώς νομίζω πως μπορεί να βοηθήσει. Επίσης δεν ανέφερες αν κοιμάται πριν η μετά το φαγητό του. Λογικά μετά για αυτό κοιμάται αργά. Πάντως αν κοιμάται πριν το φαγητό δοκίμασε να τον ταιζεις πριν τον μεσημεριανό ύπνο ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν ξυπνάει από πείνα 

Το πρωι ξυπναει γυρω στις 8 παρα καο η αληθεια ειναι οτι κοιμαται μετα απο αρκετες ωρες. Τρωει 11 φρουτα και 12 παρα κοιμαται. Το μεσημερι το ιδιο τρωει γυρω στις 3 παρα και 4 παρα κοιμοταν. Το βραδυ κατα τις 9 κοιμαται αλλα ισως θα μπορουσα να το φερω νωριτερα. Ναι πιστευω κι εγω οτι δεν ειναι ετοιμος αφου φαινεται οτι ειναι κουρασμενος. Σημερα πρωτη φορα δεν κοιμηθηκε καθολου ολο το απογευμα και τωρα το βραδυ που του εδωσα γαλα κοιμηθηκε στα 5 λεπτα και ενω πινει 210 ml γαλα ηπιε μονο 80!! Το μεσημερι δεν ειναι οτι ξυπναει δεν κοιμαται καθολου και ενω εχω δοκιμασει να τον ξαπλωσω δεν πιανει το κανω πολλες φορες και κλαιει στην αρχη καπως ψευτικα μετα ομως γοερα οποτε τον σηκωνω. Ισως να δοκιμασω αυτο που λες να τον βαζω το πρωι νωριτερα δλδ αν ξυπναει 8 να τον βαζω στις 10 και να τρωει μετα τα φρουτα του;; καπως ετσι μπας και κοιμαται το μεσημερι που θα εχει μεινει και πιο πολυ ξυπνιος..θελω κι εγω να τον κρατησουμε τον μεσημεριανο υπνο ειναι βασικος και για το παιδι αλλα και για εμας 🤣🤣 σ ευχαριστω πολυ πολυ για τις πληροφοριες!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Christi.D. είπε:

Καλησπέρα! 

Μήπως περνάει κανένα άλμα και δείχνει αντίσταση στο υπνακι αυτό; 

Εγώ ίσως δοκίμαζα να πάω βόλτα με το καρότσι την ώρα που είναι να κάνει το δεύτερο υπνακι! Ίσως αποκοιμηθει πιο εύκολα στη βόλτα! 

Επίσης ίσως δοκίμαζα να το κοιμισω ένα μισάωρο αργότερα Μήπως πλεον αντέχει ξύπνιος παραπάνω ώρα και δεν νυστάζει τόσο την ώρα που πας να τον κοιμισεις

Ελπίζω να βοήθησα! 

Μωρε εχω δοκιμασει να τον βαλω λιγο πιο μετα αλλα και παλι τιποτα στα καγκελα ειναι!!! Οσο για τη βολτα το σκεφτηκα να τον βγαζω μεσημερακι αλλα απ την αλλη σκεφτομαι οτι δε θα ηθελα να μαθει να κοιμαται μονο εκει και μονο στη βολτα και οταν ειμαστε σπιτι να χτυπιεται στην κουνια γιατι πχ τωρα π θα καλοκαιριασει δε θα μπορουμε να βγαινουμε μεσα στο μεσημερι. Σ ευχαριστω πολυ παντως για την απαντηση!!

Δημοσίευση

@Zaxaroulamakνα σου ζήσει το παιδάκι σου! Μεγαλώνει κ προσπαθει να φτιάξει τ προγραμμα του. Εγω θα σ προτεινα η να κοιμάται τ πρωι νωριτερα κ λιγότερο ή να τ κόψεις τ πρωινο ύπνο κ να κοιμάται για μεσημέρι πιο νωρίς. Να τρώει 2 παρα πχ κ 2.30 να κοιμάται. Μεσημέρι θελει οπωσδήποτε ύπνο σ αυτη την ηλικία. Τον πρωινο βαρια στο χρόνο θα τον κοψει από μόνος του. Ίσως θελει απλώς χρονο να το βρει.

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Zaxaroulamak είπε:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ. ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ 10 ΜΗΝΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΕ 2 ΥΠΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Ο ΕΝΑΣ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 12 ΠΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 9.30. ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΝΩ ΝΥΣΤΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΚΛΑΙΕΙ. ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΝΑΝΟΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 7 ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΞΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ. ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΝΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΦΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΣΤΑΓΜΕΝΟΣ;;;  ΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ;; 

Κορίτσι μου μήπως βολέψει καλύτερα να αρχίσετε να κάνετε 1 ημερήσιο ύπνο? Να τον κρατάς δηλαδή λίγο περισσότερο ξύπνιο το πρωί κ να κοιμάται κατευθείαν για μεσημέρι, απλώς πιο νωρίς απ ότι έκανε πριν τον μεσημεριανό ύπνο.  Γύρω στο έτος μείωσε κ ο δικός μου τους 2 ημερήσιους ύπνους σε 1. Ναι μεν κοιμόταν μες στη μέρα κ τις 2 φορές αλλά το βράδυ με τίποτα.  Έφτανε 12 η ώρα για να νυσταξει οπότε κατάλαβα ότι πρέπει να κουράζεται περισσότερο μέσα στη μέρα κ του μείωσα τον έναν ύπνο κ ήρθαμε πάλι στα ίσια μας 😛

Δημοσίευση

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Ειναι κι αυτο μια σκεψη να αλλαξουμε τις ωρες μας και να δουμε πως δουλευει με εναν υπνο. Απλα η αληθεια ειναι οτι μου φαινεται κουρασμενος. Δλδ δειχνει να νυσταζει φουλ αλλα ειναι σαν να εχει υπερενταση και δεν μπορει να κοιμηθει. 

Δημοσίευση

Εμένα από την άλλη γύρω στους 13-14 μήνες η δικιά μου κράτησε μόνο τον πρωινό ύπνο. Περίπου 4 ώρες μετά το ξύπνημα νυστάζει τόσο που αν δεν την βάλω θα χαλάσει ο κόσμος!! Τον μεσημεριανό από την άλλη τον έκοψε και το βράδυ κατά τις 8:30 κοιμάται για νύχτα. Θέλω να καταλήξω στο ότι καλώς ή κακώς πρέπει λίγο να πειραμαστεις και να βρεις τι ταιριάζει στο δικό σου μωράκι. Καλό είναι να υπάρχει ένας μπουσουλας-γενικος κανόνας, αλλά δεν ταιριάζει σε όλα τα μωράκια. Εμένα πχ 10 μηνών έκανε 3 μικρότερα υπνακια μέσα στη μέρα. Έδειχνε ότι τα είχε ανάγκη οπότε την ακολουθούσα. Μόλις είδα ότι το βράδυ μου έπαιρνε πάνω από 1 ώρα να την κοιμησω, έκοψα τον τελευταίο.

Θα συμφωνήσω ωστόσο με το θέμα του άλματος. Τσεκαρε το και αυτό γιατί εκει συνήθως βγάζουν αντίσταση στον ύπνο.

Καλή επιτυχία και να σου ζήσει!!

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Zaxaroulamak είπε:

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Ειναι κι αυτο μια σκεψη να αλλαξουμε τις ωρες μας και να δουμε πως δουλευει με εναν υπνο. Απλα η αληθεια ειναι οτι μου φαινεται κουρασμενος. Δλδ δειχνει να νυσταζει φουλ αλλα ειναι σαν να εχει υπερενταση και δεν μπορει να κοιμηθει. 

Επίσης να προσθέσω ότι είναι αρκετά μικρουλι για να αντέξει με έναν ύπνο μόνο. Βέβαια και πάλι είναι τι θα ταιριάξει στο κάθε παιδί, αλλά είναι αρκετά νωρίς από άποψη ηλικιας

Δημοσίευση
στις πριν 38 λεπτά, ο/η Elli13 είπε:

Εμένα από την άλλη γύρω στους 13-14 μήνες η δικιά μου κράτησε μόνο τον πρωινό ύπνο. Περίπου 4 ώρες μετά το ξύπνημα νυστάζει τόσο που αν δεν την βάλω θα χαλάσει ο κόσμος!! Τον μεσημεριανό από την άλλη τον έκοψε και το βράδυ κατά τις 8:30 κοιμάται για νύχτα. Θέλω να καταλήξω στο ότι καλώς ή κακώς πρέπει λίγο να πειραμαστεις και να βρεις τι ταιριάζει στο δικό σου μωράκι. Καλό είναι να υπάρχει ένας μπουσουλας-γενικος κανόνας, αλλά δεν ταιριάζει σε όλα τα μωράκια. Εμένα πχ 10 μηνών έκανε 3 μικρότερα υπνακια μέσα στη μέρα. Έδειχνε ότι τα είχε ανάγκη οπότε την ακολουθούσα. Μόλις είδα ότι το βράδυ μου έπαιρνε πάνω από 1 ώρα να την κοιμησω, έκοψα τον τελευταίο.

Θα συμφωνήσω ωστόσο με το θέμα του άλματος. Τσεκαρε το και αυτό γιατί εκει συνήθως βγάζουν αντίσταση στον ύπνο.

Καλή επιτυχία και να σου ζήσει!!

Ακριβώς τα ίδια κι εμείς 15 μηνών.. τον πρωινό ύπνο περίπου 3-3,5 ώρες μετά το ξύπνημα δεν τον κόβει με τίποτα.. οπότε δεν κοιμάται μεσημέρι ή σπάνια, και πάει σερί μέχρι 8-9 που κοιμάται.

Δεν ξέρω πώς θα τον προσαρμόσω για τον παιδικό σταθμό μετά..

Δημοσίευση

Και μένα το έκανε αυτό, κοιμόταν πολύ το πρωί (1 ώρα+) και μετά το μεσημέρι αντιστεκόταν τρομερά. Για αυτό μείωσα τη διάρκεια του πρωινού του ύπνου αρχικά 40 λεπτά και μετά μισάωρο. Στην αρχή νυσταζε και ήθελε κ άλλο αλλά γρήγορα συνήθισε και ξυπνάει μόνος του. Έτσι το μεσημέρι κοιμάται κανονικά πλέον. Αυτός ο μισαωρος πρωινός θα κοπεί σιγα σιγά για αυτό καλό είναι να κουτσουρευτει αυτός πρώτος για να συνηθίσει, να μην κοπεί μαχαίρι. 10 μηνών είναι νωρίς για 1 ύπνο, σε αυτή την ηλικία θεωρητικά το wake window είναι 4-4,5 ώρες περίπου, μετά από αυτό ξεκινάει υπερενταση που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Ο πρωινός ύπνος συνήθως κόβεται κοντά στους 15 μήνες και το παιδί πρώτα μειώνει τη διάρκεια του (συνήθως κάνει έναν κύκλο ύπνου αντί για δύο) και έπειτα τον κόβει τελείως. 

Δημοσίευση

Πιστεύω ότι είναι εντελώς σχετικό Μ στο παιδί αυτό...εμας η μικρή μέχρι 9 μηνών έκανε τρία υπνακια μέσα στη μέρα,ύστερα δύο κ από τους 13 μήνες μόνο μεσημέρι...κοιμάται για βράδυ 11 ξυπνάει 9 και μισή περίπου και το μεσημέρι 3:30-5:30...αυτό το έχει διατηρήσει πολύ καιρό...μετά με τον παιδικό δεν ξέρω αλλά πω για εμάς το 8:30 για βράδυ δεν παίζει καθόλου κ δεν το προτιμάμε κιόλας...είναι κ η κάθε οικογένεια τι πρόγραμμα θέλει να έχει κ αν το παιδί βέβαια είναι βολικό κλπ..εμάς μόνη της τα έφτιαξε όλα...απλά κανε δοκιμές μήπως να την κοιμιζεις λίγο αργότερα για να πηγαίνει ο ύπνος πιο μεσημέρι ίσως..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωχ βρε κορίτσι μου λογικό να αγχωθείς. Εγω σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είναι τρελό μου άγχος μην αρρωστήσει αυτές τις μέρες ο μικρός. Νομίζω σας το είχα γράψει κιόλας ότι με αγχώνει αυτό. Σκέψου ότι έχει αρκετά μακρινή ΠΗΤ, οπότε μετά το σκ που θα είναι όλοι και όλες καλά θα ηρεμισεις. Και εγώ περιμένω να περάσει το σκ. Γιατί έως Κυριακή δεν θα έχουμε καμία μα καμία βοήθεια. Οπότε ελπίζω ειλικρινά να έρθει ο μικρός από Δευτέρα και ακόμα καλύτερα από 16 και μετά που κάπως θα έχουμε κάποιο κόσμο να βοηθήσει. Ελπίζω και εσύ να έρθει το μωράκι αφού γίνουν όλοι καλά. 
    • Τίποτα κορίτσι μου!! Να σε ρωτήσω, που βρήκες φόρεμα για την βάφτιση; Ψάχνω και δεν μαρεσει τίποτα… θα είναι και χειμώνας.. ενώ καλοκαιρινά βρίσκω πολύ όμορφα..
    • Πιστεύω ότι είναι εντελώς σχετικό Μ στο παιδί αυτό...εμας η μικρή μέχρι 9 μηνών έκανε τρία υπνακια μέσα στη μέρα,ύστερα δύο κ από τους 13 μήνες μόνο μεσημέρι...κοιμάται για βράδυ 11 ξυπνάει 9 και μισή περίπου και το μεσημέρι 3:30-5:30...αυτό το έχει διατηρήσει πολύ καιρό...μετά με τον παιδικό δεν ξέρω αλλά πω για εμάς το 8:30 για βράδυ δεν παίζει καθόλου κ δεν το προτιμάμε κιόλας...είναι κ η κάθε οικογένεια τι πρόγραμμα θέλει να έχει κ αν το παιδί βέβαια είναι βολικό κλπ..εμάς μόνη της τα έφτιαξε όλα...απλά κανε δοκιμές μήπως να την κοιμιζεις λίγο αργότερα για να πηγαίνει ο ύπνος πιο μεσημέρι ίσως..
    • Ναι, μπορεί η απλή εξέταση με σπερμοδιαγραμμα να είναι οκ. Εμάς μας είπαν ότι το οξειδωτικό στρες είναι κύρια αιτία της ελαττωματικής λειτουργίας του σπέρματος προκαλώντας βλάβες στο DNA και ότι δεν πρέπει να την αμελήσουμε αυτή την εξέταση.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...