Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μείωση ρυθμού αύξησης χοριακής .. υποχώρηση συμπτώματος

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας. Σας στέλνω, μήπως μαζέψω καμία άποψη ακόμη, γιατί νιώθω πως θα τρελάνω το μυαλό μου. Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη με χοριακή 43 και πρησμένο στήθος και ευαισθησία στους μαστούς. Τίποτα άλλο. Έκτοτε έκανα 7 ακόμη χοριακές (μόνη, χωρίς να το προτείνει ο γιατρός) και παρατήρησα πως η χοριακή αυξανόταν μεν, μειωνόταν ο ρυθμός αύξησης δε. Χθες 06/02 ήταν 13500 , πλην όμως στις 03/02 ήταν 7500, που σημαίνει ότι δεν διπλασιάστηκε. Παράλληλα, ξεπρήστηκε το στήθος και έφυγε η ευαισθησία. Στον υπέρηχο φάνηκε ενδομήτρια κύηση, σάκος και λεκιθικός ασκός. Αλλά νιώθω περίεργα, δεν μαρτυρά τίποτα πως είμαι έγκυος.
Κρίνετε πως πρέπει να ανησυχώ; 

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η Anap είπε:

Καλησπέρα σας. Σας στέλνω, μήπως μαζέψω καμία άποψη ακόμη, γιατί νιώθω πως θα τρελάνω το μυαλό μου. Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη με χοριακή 43 και πρησμένο στήθος και ευαισθησία στους μαστούς. Τίποτα άλλο. Έκτοτε έκανα 7 ακόμη χοριακές (μόνη, χωρίς να το προτείνει ο γιατρός) και παρατήρησα πως η χοριακή αυξανόταν μεν, μειωνόταν ο ρυθμός αύξησης δε. Χθες 06/02 ήταν 13500 , πλην όμως στις 03/02 ήταν 7500, που σημαίνει ότι δεν διπλασιάστηκε. Παράλληλα, ξεπρήστηκε το στήθος και έφυγε η ευαισθησία. Στον υπέρηχο φάνηκε ενδομήτρια κύηση, σάκος και λεκιθικός ασκός. Αλλά νιώθω περίεργα, δεν μαρτυρά τίποτα πως είμαι έγκυος.

Καλημερα και συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!

Θα σου πω συνοπτικά πως έχουν τα πράγματα για να χαλαρώσεις και να μην αγχώνεσαι άδικα.

Από ένα σημείο και μετά δεν αυξάνεται η χοριακη με τον ίδιο Ρυθμό.

Από τη στιγμή που έχουμε υπερηχογραφικη εικόνα, παύει να μας νοιάζει η χοριακη, γι'αυτό το λόγο οι γυναικολόγοι δεν ζητάνε επιπλέον μετρήσεις της. Εφόσον στον υπέρηχο φαίνονται αυτά που πρέπει για την εβδομάδα που είσαι είναι όλα μια χαρά! Άσε τις χοριακες!!

Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου έχοντας περάσει καθεξιν αποβολες. Αλλά μην τρελαίνεις το μυαλό σου άδικα. Επιπλέον, τα συμπτώματα πάνε και έρχονται στην εγκυμοσύνη και ειλικρινά εύχομαι να μην έχεις άλλα γιατί είναι πολύ δύσκολα όταν ξεκινούν οι εμετοί. Στην κόρη μου τα συμπτώματα ξεκίνησαν την 6η εβδομάδα, και σε άλλες γυναίκες ξεκινούν την 8η. Οπότε είναι νωρίς ακόμαγια να νιώσεις ότι είσαι έγκυος. 

Να έχεις μια υπέροχη και τελειομηνη εγκυμοσύνη 🙏🙏

Δημοσίευση
στις On 7/2/2025 at 6:11 ΜΜ, ο/η Anap είπε:

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου η Έλλη με κάλυψε απόλυτα . Η αύξηση της χοριακης είναι 70% τόσο θέλουμε . Και επίσης παύει να αυξάνεται με τον ίδιο Ρυθμό. Το ότι έφυγε η ευαισθησία είναι λογικό κάποιες φορές θα έρχεται κάποιες θα φεύγει. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη μέχρι 39 εβδ τίποτα δε με έκανε να νιώθω έγκυος πέρα απ' την κοιλίτσα μου . Υπέροχη εγκυμοσύνη. Στον δεύτερο μαρτύριο με τις καούρες . Ζήσε την εγκυμοσύνη σου και άσε χοριακες δεν χρειάζονται πλέον!

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα! Ας γράψω κι εγώ τον πόνο μου μήπως κάποια κοπέλα έχει αντίστοιχη εμπειρία..Είμαι απο εμβρυομεταφορά στις 24/1 με πρώτη χοριακή γύρω στο 200. Βάλαμε μια βλαστοκύστη 5 ημερών..Οι επόμενες χοριακές ανά 2 ημέρες ήταν 330 και 470. Διπλασιασμός ούτε καν, ωστόσο ο γιατρός μου είπε ότι κάποιες φορές αν είναι υψηλή η πρώτη, οι επόμενες συμβαίνει να μην διπλασιάζονται. Εμένα άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια στην ιδέα και μόνο μιας πιθανής εξωμήτριας κύησης. Κι εκεί που σήμερα περίμενα μια τιμή γύρω στο 600, μετρήσαμε 1560. Τι να πιστέψω ότι συμβαίνει βρε κορίτσια? Ειλικρινά, δε με νοιάζει να μετράω και να ξαναμετράω αλλά φοβάμαι τι θα αντικρίσω κάθε φορά. Αναμονή μέχρι την Τετάρτη και μακάρι να εξελιχθούν όλα ομαλά!

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η pixel22 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα! Ας γράψω κι εγώ τον πόνο μου μήπως κάποια κοπέλα έχει αντίστοιχη εμπειρία..Είμαι απο εμβρυομεταφορά στις 24/1 με πρώτη χοριακή γύρω στο 200. Βάλαμε μια βλαστοκύστη 5 ημερών..Οι επόμενες χοριακές ανά 2 ημέρες ήταν 330 και 470. Διπλασιασμός ούτε καν, ωστόσο ο γιατρός μου είπε ότι κάποιες φορές αν είναι υψηλή η πρώτη, οι επόμενες συμβαίνει να μην διπλασιάζονται. Εμένα άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια στην ιδέα και μόνο μιας πιθανής εξωμήτριας κύησης. Κι εκεί που σήμερα περίμενα μια τιμή γύρω στο 600, μετρήσαμε 1560. Τι να πιστέψω ότι συμβαίνει βρε κορίτσια? Ειλικρινά, δε με νοιάζει να μετράω και να ξαναμετράω αλλά φοβάμαι τι θα αντικρίσω κάθε φορά. Αναμονή μέχρι την Τετάρτη και μακάρι να εξελιχθούν όλα ομαλά!

Όλα καλά θα πάνε, έχε υπομονή και ο υπέρηχος θα σου λύσει κάθε απορία.! 🙃😉

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...