Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα ! Ποια μπορεί να με βοηθήσει 👏

έκανα εχθές εξετάσεις όλες βγήκαν καλές εκτός από τ ΑΜΗ 0.06 … να σημειώσω ότι τ Μάιο κλείνω τα 40 ! Ο Γιατρός είπε μέχρι το Πάσχα να προσπαθήσουμε μόνη μας αλλά εγώ πιστεύω ότι θα χάσω χρόνο .. 

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η soyros είπε:

έκανα εχθές εξετάσεις όλες βγήκαν καλές εκτός από τ ΑΜΗ 0.06 … να σημειώσω ότι τ Μάιο κλείνω τα 40 ! Ο Γιατρός είπε μέχρι το Πάσχα να προσπαθήσουμε μόνη μας αλλά εγώ πιστεύω ότι θα χάσω χρόνο .. 

καλημέρα! Έχω χαμηλή ΑΜΗ από τα 35.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη χωρίς να είμαι γιατρός αν ήσουν αδερφή μου θα σου έλεγα αν προσπαθείτε ήδη καιρό να μην περιμένεις άλλο κ να πας ένα βήμα παρακάτω ίσως με εξωσωματική. 
Αν ωστόσο δεν προσπαθείτε πολύ καιρό δωσε λίγο χρόνο ακόμη στις προσπάθειες σας. 
αρχικα το Πάσχα είναι κοντά.. 3-4 κύκλοι. Και από την άλλη υπάρχουν κ περιπτώσεις που με ΑΜΗ πολύ χαμηλή απέκτησαν μωράκι με φυσικό τρόπο. 
Όπως και να είναι σου εύχομαι ολόψυχα να αποκτήσεις μωράκι σύντομα ❤️

Δημοσίευση

Φυσικά και έχει σημασία πόσο καιρό προσπαθείτε! 

Το ότι η fsh δεν είναι υψηλή είναι πολύ θετικό γιατί δείχνει πως παρόλο που το απόθεμα είναι χαμηλό ο οργανισμός σου δεν ζοριζεται να κάνει ωορρηξια! 

Εγώ αρχικά θα ξαναέκανα την εξέταση της αμη γιατί γίνονται και λάθη! 

Αν όντως είναι αυτή η τιμή εγω θα έκλεινα από τώρα ένα ραντεβού με έναν ειδικό γονιμότητας για να πάρω κι από εκεί γνώμη που εξειδικευεται !

Εμενα σκέψου ο γυναικολόγος με τις εξετάσεις που είχα μου είπε να πάω σε ειδικό γονιμότητας και πως πιστεύει ότι πρέπει άμεσα να κάνω εξωσωματική και οι τρεις ειδικοί που πήγα είπαν να περιμένω ένα τρίμηνο ακομα. Δλδ δεν σημαίνει ότι ο ειδικός γονιμότητας κατευθείαν προτείνει εξωσωματική! 

Ακόμα κι αν σου πει να περιμένετε μέχρι το Πάσχα κι αυτός μέχρι να κάνετε όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται για υποβοηθουμενη (αν χρειαστεί)  θέλει ενα τρίμηνο Οπότε μπορείς να εκμεταλλευτεις τκν χρόνο μέχρι το Πάσχα για προσπάθειες αλλά και για να μαζέψεις τις εξετάσεις 

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Γιατι μια ασχετη μου.ειπε την ποιοτητα.Οποτε ειτε πολλα ειτε λιγα εχεις, αυτο που μετραει ειναι η ποιοτητα.

Αυτο το λένε κάποιοι γιατι λένε ότι ο οργανισμός μας ξοδεύει πρώτα τα πιο ποιοτικά ωαρια και άρα όταν μειώνεται το απόθεμα μένουν τα λιγότερο ποιοτικά! 

Φυσικά όλα αυτά είναι σχετικά γιατί ένα καλό ωάριο θέλουμε (και ένα καλό σπερματοζωαριο) για να έρθει το παιδάκι! Και να σου πω την αλήθεια σε τέτοια θέματα (αν δείχνει και ποιότητα ή μόνο ποσότητα η αμη)  δεν συμφωνούν ούτε οι γυναικολόγοι μεταξύ τους 

Δημοσίευση
στις πριν 20 ώρες, ο/η soyros είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου! Θα συμφωνήσω με την @Christi.D.. Καλό είναι να επαναλάβεις την εξετάση σε αλλο κέντρο! Που ξερεις ! Εγώ είμαι 37 και η ΑΜΗ μου είναι 15 (δεν την λες και χάλια αλλα ούτε και τέλεια!!) Από τα 32 προσπαθουσαμε αλλα στα 34 ξεκινήσαμε την εξωσωματική χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Και αυτό λόγω μήτρας και όχι λόγω ΑΜΗ. 

Η όλη διαδικασία της εξωσωματικής να μαζέψεις χαρτιά, εξετάσεις και οι 2 ,ραντεβού με την επιτροπή θέλεις ένα 3μηνο αν όχι 5μηνο. Γιατι λοιπόν να μην ξεκινήσεις σιγά σιγά και να συνεχίσετε εννοείται και τις προσπάθειες! Απλά δεν θα έχετε χάσει χρόνο. Και που ξέρεις μπορεί να γίνει το θαύμα μέχρι τότε!! Ελπίζω να σε βοήθησα! 🥰

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Lilaki93 είπε:

Καταλαβα κοριτσια, εγω τον επομενο μηνα λεω να την κανω, γιατι και οι εξετασεις γενικως ειναι ακριβες.Ειχαν πει θα ηταν δωρεαν για γυναικες 30 με 35.Υπαρχει καποια εξειδικευμενη εξεταση υπογονιμοτητας για γυναικες, μηπως ξερετε, περα απο τον ορμονικο ελεγχο και σαλπιγγογραφια.

Οχι με αυτά ξεκινάς. Την ποιότητα τη καθορίζει η ηλικία. Και αύριο που θα μείνεις έγκυος με βάση την ηλικία σου βγαίνουν οι πιθανότητες για τα σύνδρομα. 

Δημοσίευση

@soyros Κι εγώ θα σου έλεγα να επισκεφθείτε έναν γιατρό υπογονιμότητας και να προσγραμματίσετε την εξωσωματική μέσα στους επόμενους μήνες, γιατί δεν είναι μια διαδικασία που ξεκινάει αμέσως. Χρειάζονται εξετάσεις, χρόνος για να συγκεντρωθούν δικαιολογητικά και να περάσεις από Επιτροπή, αν θελήσετε, (μόνο τα σπερμοδιαγράμματα πρέπει να έχουν ένα τρίμηνο απόσταση μεταξύ τους), συν τα ραντεβού των εξωσωματικών, αν είσαι Αθήνα, μπορεί να σου κλείσουν έναν μήνα μετά. Άρα προσπαθήστε αυτό το διάστημα μόνοι σας και οργανώστε τα βήματά σας παράλληλα.

Η ΑΜΗ σου είναι όντως χαμηλή, αλλά όπως έγραψα και αλλού, την πλήρη εικόνα δίνουν συνδυαστικά ΑΜΗ, FSH και οι καταβολές (τα ωάρια) που δίνεις κάθε μήνα. Ένας εξειδικευμένος γιατρός θα σας κατατοπίσει πλήρως.

@Lilaki93 η ΑΜΗ πλέον συνταγογραφείται. Οι υπόλοιπες είναι όπως τα λες και όπως σου είπαν τα κορίτσια. Επίσης τσέκαρε tsh (πρέπει να έχεις ρυθμισμένο θυρεοειδή), βιταμίνη D, φυλλικό, σε έναν παθολόγο αρχικά. Φυσικά εξετάσεις συζύγου:  βιταμίνες - σπερμοδιάγραμμα- εξέταση από ουρολόγο. Και θα έλεγα να κάνεις και καμιά εξέταση θρομβοφιλίας, γιατί σε περίπτωση σύλληψης παίζει τεράστιο ρόλο. Όπως και η εξέταση για στίγμα μεσογειακής αναιμίας και απ' τους δυο σας.

@Christi.D. πόσο δίκιο έχεις... Όλα σχετικά είναι σε θέματα ποιότητας- ποσότητας. Ένα καλό ωάριο και σπερματοζωάριο θέλουμε, πράγματι. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Γεια σου Elen .... Υπομονή θα πω...πάλι γυρνάνε τα συμπτώματα που είχαμε στην αρχή έχω παρατηρήσει,και εγώ νιώθω αυτό το κάψιμο κάπως και αρκετή δυσκολία στη χώνεψη 🫣 εγώ είμαι στην 33η τώρα... Εύχομαι και εγώ να περάσετε όλες όμορφα και ξεκούραστα!!!❤️
    • Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...