Μετάβαση σε περιεχόμενο

εξωμητριο

Recommended Posts

Θα ηθελα την βοηθεια σας. Μετα απο πολλες εξωσωματικες, αποβολες κλπ εμεινα εγκυος αλλα δυστυχως ηταν εξωμητριο. Μολις εκανα λαπαροσκοπηση/αφαιρεση σαλπιγγας. Νιωθω χαλια. Απο την μια θρηνω το μωρακι που εχασα, απο την αλλη φοβαμαι μην ξανατυχει μιας και το ιστορικο του εξωμητριου κ οι εξωσωματικες αυξανουν το ρισκο νεας εκτοπης. Οσες βρεθηκατε στην θεση μου, πως αντιμετωπισατε αυτο το αγχος; υπαρχει καμια που τα καταφερε κ η επομενη κυηση ηταν ενδομητρια; δεν βρισκω την δυναμη να προχωρησω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 16/10/2024 at 5:38 ΜΜ, ο/η marymarymary είπε:

Θα ηθελα την βοηθεια σας. Μετα απο πολλες εξωσωματικες, αποβολες κλπ εμεινα εγκυος αλλα δυστυχως ηταν εξωμητριο. Μολις εκανα λαπαροσκοπηση/αφαιρεση σαλπιγγας. Νιωθω χαλια. Απο την μια θρηνω το μωρακι που εχασα, απο την αλλη φοβαμαι μην ξανατυχει μιας και το ιστορικο του εξωμητριου κ οι εξωσωματικες αυξανουν το ρισκο νεας εκτοπης. Οσες βρεθηκατε στην θεση μου, πως αντιμετωπισατε αυτο το αγχος; υπαρχει καμια που τα καταφερε κ η επομενη κυηση ηταν ενδομητρια; δεν βρισκω την δυναμη να προχωρησω...

Η πιθανότητα να έχεις ξανά εξωμήτριο θαρρώ πως είναι κάτω του 10%..  φυσικά και γνωρίζουμε πολλές γυναίκες που έκαναν παιδάκια είτε μετά από ένα εξωμήτριο είτε ακόμη και μετά από δύο (με εξωσωματική σ'αυτή την περίπτωση).  Πάρε το χρόνο σου και μετά θα πάρουν όλα το δρόμο τους.

Εγω γνωριζω κοπελα που ειχε εξωμητρια κυηση και μετα απο καποιους μηνες εμεινε εγκυος, ολα πηγαν καλα και τωρα εχει ενα υγιεστατο αγορακι. Ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο αλλα μη χανεις το κουραγιο σου. Αγχος υπαρχει παντα ακομα και οι γυναικες που δεν αντιμετωπισαν δυσκολιες εχουν αγχος για την εκβαση της κυησης ποσο μαλλον εμεις που κανουμε μια μεγαλυτερη προσπαθεια για να φτασουμε στο επιθυμητο αποτελεσμα. Ευχομαι ολοψυχα συντομα να αποκτησεις το θαυματακι σου.

στις πριν 20 ώρες, ο/η Zaxaroulamak είπε:

Εγω γνωριζω κοπελα που ειχε εξωμητρια κυηση και μετα απο καποιους μηνες εμεινε εγκυος, ολα πηγαν καλα και τωρα εχει ενα υγιεστατο αγορακι. Ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο αλλα μη χανεις το κουραγιο σου. Αγχος υπαρχει παντα ακομα και οι γυναικες που δεν αντιμετωπισαν δυσκολιες εχουν αγχος για την εκβαση της κυησης ποσο μαλλον εμεις που κανουμε μια μεγαλυτερη προσπαθεια για να φτασουμε στο επιθυμητο αποτελεσμα. Ευχομαι ολοψυχα συντομα να αποκτησεις το θαυματακι σου.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και το κουραγιο. Εχω πολυ ασχημη ψυχολογια, σκεφτομαι να αλλαξω και κεντρο εξωσωματικης. Διαβασα οτι οι πιθανοτητες για νεο εξωμητριο ειναι 10-15%. Αν ηταν πιθανοτητες επιτυχιας δεν θα τις επιανα με τιποτα. Τωρα ομως φοβαμαι οτι το κακο θα μου συμβει και παλι. Και ειχα κανει και σαλπιγγογραφια (μαζι με αλλες 100 εξετασεις).

Κορίτσι μου αρχικά λυπάμαι για αυτό που πέρασες και εύχομαι η επόμενη φορά να είναι η τυχερή. 

Εγώ είχα μια εξωμητρια κύηση και η επόμενη εγκυμοσύνη που πέτυχε με σπερματεγχυση ήταν ενδομητρια και πήγαν όλα καλά! 

Αρχικά ελπίζω στη λαπαροσκοπηση ο γιατρός να έλεγξε τη διαβατοτητα της σάλπιγγας που έχεις αλλά και αν έχει συμφυσεις (η σαλπιγγογταφια δείχνει μόνο τη διαβατοτητα)  

Εμένα ένας εξωσωματικος από αυτούς που είχα δει όταν κοιτούσα τις επιλογές μου μετά την πρώτη εγκυμοσύνη (υπήρχαν κάποια θέματα γονιμότητας που είχα) μου είπε ότι η πιθανότητα για δεύτερο εξωμητριο είναι ίδια είτε με εξωσωματική είτε με φυσική σύλληψη. 

Όσο για το 10% να σου θυμίσω ότι η πιθανότητα για εξωμητριο είναι πολύ μικρότερη κι όμως είχαμε την ατυχία να μας συμβεί άρα οι μικρές ή μεγάλες πιθανότητες για κάτι δεν είναι εγγύηση

Ελπίζω να βοήθησα με αυτά που σου είπα. 

Ωστόσο καταλαβαίνω ότι η αγωνία και το άγχος είναι λογικό να υπάρχουν. 

στις πριν 20 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Κορίτσι μου αρχικά λυπάμαι για αυτό που πέρασες και εύχομαι η επόμενη φορά να είναι η τυχερή. 

Εγώ είχα μια εξωμητρια κύηση και η επόμενη εγκυμοσύνη που πέτυχε με σπερματεγχυση ήταν ενδομητρια και πήγαν όλα καλά! 

Αρχικά ελπίζω στη λαπαροσκοπηση ο γιατρός να έλεγξε τη διαβατοτητα της σάλπιγγας που έχεις αλλά και αν έχει συμφυσεις (η σαλπιγγογταφια δείχνει μόνο τη διαβατοτητα)  

Εμένα ένας εξωσωματικος από αυτούς που είχα δει όταν κοιτούσα τις επιλογές μου μετά την πρώτη εγκυμοσύνη (υπήρχαν κάποια θέματα γονιμότητας που είχα) μου είπε ότι η πιθανότητα για δεύτερο εξωμητριο είναι ίδια είτε με εξωσωματική είτε με φυσική σύλληψη. 

Όσο για το 10% να σου θυμίσω ότι η πιθανότητα για εξωμητριο είναι πολύ μικρότερη κι όμως είχαμε την ατυχία να μας συμβεί άρα οι μικρές ή μεγάλες πιθανότητες για κάτι δεν είναι εγγύηση

Ελπίζω να βοήθησα με αυτά που σου είπα. 

Ωστόσο καταλαβαίνω ότι η αγωνία και το άγχος είναι λογικό να υπάρχουν. 

Σ'ευχαριστω πολυ! Τι ομορφο και ενθαρρυντικο να ακουω οτι υπαρχει ελπιδα. Ευχομαι ο.τι καλυτερο σε σενα και την οικογενεια σου:)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσι μου, ειλικρινά λυπάμαι πολύ για την απώλεια σας. Είναι πολύ δύσκολο αυτ΄ο που έχεις να διαχειριστείς για να έχεις κι από πάνω το βάρος του σχολείου, τα βλέμματα συναδέλφων κτλ... Όπως σου έγραψαν και τα κορ΄ιτσια, ο γιατρός σου μπορεί να σου γράψει κανονικά όσες μέρες χρειάζεσαι. Θα μπορούσε να σου γράψει ως είθισται 15 μέρες για την απόξεση και μετά άλλες 15 για "επιπλοκές λόγω απόξεσης". Κι η πρωτοβάθμια δεν πρ΄΄οκειται να ασχοληθεί περαιτέρω. Αν χρειαστεις κι άλλες μέρες πέρα από αυτές, θα σου πρότεινα να βάζεις 3 αναρρωτικές (Δευτέρα- Τετάρτη) και 2 κανονικές (Πέμπτη- Παρασκευή) γιατί έτσι δε μετράνε τα σαββατοκύριακα. Το θεωρώ αδύνατο να υπάρξει διευθυντής που να μην εγκρίνει άδεια για τόσο σοβαρό λόγο! Έχεις κι από μένα μια αγκαλιά και μια ευχή να έρθει πολύ γρήγορα ξανά αυτό που τόσο ποθείτε!❤️
    • Έκλαψα με το τελευταία των Μοϊκανών... 🤣Ετσι το βλέπω να το παθαίνω εγώ με τα γεννητούρια...   Τέλεια δουλειά για άλλη μια φορά το πινακάκι σου! Με το καλό τα νινάκια μας 😍
    • @synnefaki79 κορίτσι μου να πάρεις όσο χρόνο χρειαστεί. Και γω τ πιστεύω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο όταν έχεις περάσει πολλά για να έρθει και δ είσαι σίγουρη αν θα έρθει κ ποτε ξανά. Εχεις ενα επιπλεον αγχος. Να θρηνησεις για την απωλεια σου όπως της αξίζει. Μην βιαστεις να δείξεις ότι είσαι καλά ενώ δ είσαι. Ένα χρόνο και κάτι και ούσα πάλι εγκυος δ υπάρχει μέρα που να μην κοίταξα τ βιντεακι από τ υπερηχο π έχω από εκείνο τ μωρακι π εφυγε άδικα. Περιμένω μωρο κ όταν βλέπω μωρακι στην ηλικία π θ ήταν κ τ προηγ μωρο δ γίνεται να μη σκέφτομαι ότι τώρα θα ήταν τόσο κ τ δικό μου. Κάθε μωρό π ερχεται είναι μοναδικο. Φρόντισε τον εαυτό σου να αναρρωσεις σωματικα και σιγά σιγά θα αναρρωσει κ η ψυχή σου. Πάντα θα σε πονάει η απώλεια αυτή. Αλλά μέσα από την ψυχή μ σ εύχομαι να ρθει ένα μωρακι που θα την απαλύνει.
    • Επίσης ξέχασα να σχολιάσω την ημερομηνία.... Τι ωραία!!! Στρογγυλή, στρογγυλή.... 20 Νοεμβρίου 2024 💙 Υπ΄΄εροχη!!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...