Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Φεβρουαρίου 2025!!!!!!!

Recommended Posts

@Antonia2 καλημέρα καλή μου!!!! Χαίρομαι πολύ με τα νέα σας. Φαντάζομαι τώρα οι μπουμπούκες σας θα κάνουν πάρτι στην κοιλίτσα σου. Εμένα με κλωτσάει ακατάπαυστα όλη μέρα και ηρεμεί όταν ξαπλώνω, οπότε καλό αυτό που συγχρονιζόμαστε 😆

Από πράγματα και εμείς έχουμε να πάρουμε πολλά ακόμα αλλά είπαμε με το μαλακό γιατί όπως θα διαπιστώσατε και εσείς είναι όλα πανάκριβα. Περιμένουμε να μας δώσουν και διάφορα, κούνια, ρούχα, ριλάξ και καθισματάκι αυτοκινήτου. Γενικά δεν θέλει υπερβολές γιατί όπως είπες και εσύ μεγαλώνουν γρήγορα και θα πάνε χαμένα τα περισσότερα. Εγώ έδωσα πολύ βάση στον αποστειρωτή και στα μπουκάλια όπου πήρα έξι και όσο το σκέφτομαι λέω μήπως ήταν υπερβολή. Επίσης, στο καρότσι που επιλέξαμε, ένα σχετικά οικονομικό αλλά με πολύ καλές προδιαγραφές και στο λίκνο το οποίο μετέπειτα γίνεται πάρκο. Από ρούχα δεν πήρα πολλά, ίσα ίσα να μας φανεί πως πήραμε τα πρώτα της.

Εγώ αύριο έχω την καμπύλη ζαχάρου και λογικά την άλλη εβδομάδα θα πάμε και για υπέρηχο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Antonia2 καλημέρα Αντωνία σήμερα είχα τελικά ραντεβού το είχα αλλάξει γιατί είχα άρρωστα τ παιδιά.

Όλα καλά μεγαλώνει το μωρό κ έχουμε ραντεβού τις επόμενες μέρες με τον εμβρυολογο κ τον παιδοκαρδιολογο (θα με πάρουν τηλ σήμερα για την ώρα κ την ημέρα). ❤️

στις πριν 22 ώρες, ο/η Antonia2 είπε:

Γνωρίζοντας τα κουκούνια μας 👶

@Antonia2  Υπερηχος 12/11 - ΠΗΤ 01/03 💗💗

@Elenaki_ Υπερηχος; doppler; - ΠΗΤ 04/02 💗

@annitakianna Υπερηχος; doppler; - ΠΗΤ 13/02 💙

@elenitsa2.  Υπερηχος; doppler; - ΠΗΤ 13/02 💙

@Mickie Υπερηχος; doppler; - ΠΗΤ 24/02 💙

@Xrisa95  Υπερηχος; doppler; - ΠΗΤ 15/02 💙

@Annoula1995 Υπέρηχος; doppler; - ΠΗΤ 10/02 💙

@ΛΕΥΚΗ Υπέρηχος; doppler; - ΠΗΤ 11/02 💗

@Emma1 Υπερηχος ; - ΠΗΤ 01/03

@giogo Υπέρηχος ; - ΠΗΤ 13/02

@Mboo ΠΗΤ 03/02

@Ria_ ;;

Καλημέρα Αντωνία μου!!

Υπέρηχο έχω σήμερα και λογικά θα κλείσουμε και το Doppler!!🩷

στις πριν 22 ώρες, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

@Antonia2 καλημέρα καλή μου!!!! Χαίρομαι πολύ με τα νέα σας. Φαντάζομαι τώρα οι μπουμπούκες σας θα κάνουν πάρτι στην κοιλίτσα σου. Εμένα με κλωτσάει ακατάπαυστα όλη μέρα και ηρεμεί όταν ξαπλώνω, οπότε καλό αυτό που συγχρονιζόμαστε 😆

Από πράγματα και εμείς έχουμε να πάρουμε πολλά ακόμα αλλά είπαμε με το μαλακό γιατί όπως θα διαπιστώσατε και εσείς είναι όλα πανάκριβα. Περιμένουμε να μας δώσουν και διάφορα, κούνια, ρούχα, ριλάξ και καθισματάκι αυτοκινήτου. Γενικά δεν θέλει υπερβολές γιατί όπως είπες και εσύ μεγαλώνουν γρήγορα και θα πάνε χαμένα τα περισσότερα. Εγώ έδωσα πολύ βάση στον αποστειρωτή και στα μπουκάλια όπου πήρα έξι και όσο το σκέφτομαι λέω μήπως ήταν υπερβολή. Επίσης, στο καρότσι που επιλέξαμε, ένα σχετικά οικονομικό αλλά με πολύ καλές προδιαγραφές και στο λίκνο το οποίο μετέπειτα γίνεται πάρκο. Από ρούχα δεν πήρα πολλά, ίσα ίσα να μας φανεί πως πήραμε τα πρώτα της.

Εγώ αύριο έχω την καμπύλη ζαχάρου και λογικά την άλλη εβδομάδα θα πάμε και για υπέρηχο.

Καλημερα Λευκη μου!!!! 🥰

Με το καλο τα πραγματακια σας να τα χαρει η μικρουλινα σας!!! Καλα κανατε κ ξεκινησατε σιγα σιγα!!! 

Ποιον αποστειρωτη πηρες γτ κι εγω θα χρειαστω.. ρωταω γτ καταλαβα οτι το εψαξες κι εγω δν εχω ψαξει ακομα..

Με το καλο η καμπυλη σου σμρ!! Να μας γραψεις τα νεα σου!!💖🤰

στις πριν 20 ώρες, ο/η Xrisa95 είπε:

@Antonia2 καλημέρα Αντωνία σήμερα είχα τελικά ραντεβού το είχα αλλάξει γιατί είχα άρρωστα τ παιδιά.

Όλα καλά μεγαλώνει το μωρό κ έχουμε ραντεβού τις επόμενες μέρες με τον εμβρυολογο κ τον παιδοκαρδιολογο (θα με πάρουν τηλ σήμερα για την ώρα κ την ημέρα). ❤️

Καλημερα Χρυσα μου!! ❤️

Περαστικα στα παιδακια σου κ ελπιζω ν μην κολλησεις κι εσυ! 🥰 οταν εχεις νεα απ τον παιδοκαρδιολογο γραψε μας, αν κ πιστευω οτι οοοολα θα ειναι καλα με τον μπεμπαρο σας!!! 🫶💙🙏🧿

στις πριν 31 λεπτά, ο/η Elenaki_ είπε:

Καλημέρα Αντωνία μου!!

Υπέρηχο έχω σήμερα και λογικά θα κλείσουμε και το Doppler!!🩷

Καλημερα Ελενα μου!! 🌻

Ωωω θα δεις την κουκουνιτσα σας σμρ!!!! 💖🌸 γραψε μας μετα τα νεα σου οταν μπορεις!!

στις πριν 1 ώρα, ο/η Antonia2 είπε:

Καλημερα Λευκη μου!!!! 🥰

Με το καλο τα πραγματακια σας να τα χαρει η μικρουλινα σας!!! Καλα κανατε κ ξεκινησατε σιγα σιγα!!! 

Ποιον αποστειρωτη πηρες γτ κι εγω θα χρειαστω.. ρωταω γτ καταλαβα οτι το εψαξες κι εγω δν εχω ψαξει ακομα..

Με το καλο η καμπυλη σου σμρ!! Να μας γραψεις τα νεα σου!!💖🤰

Καλημέρα κορίτσι μου. Μόλις τελείωσα με την εξέταση και από τι μου είπε είμαστε πολύ καλά. Αύριο θα έχω τα αποτελέσματα και θα σας πω!!!!

Σχετικά με τον αποστειρωτή η αλήθεια είναι πως το έψαξα λίγο. Τελικά πήρα της Dr. Brown. Επίσης και τα μπουκάλια είναι της ίδιας εταιρείας, όλα γυάλινα.

στις πριν 3 ώρες, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου. Μόλις τελείωσα με την εξέταση και από τι μου είπε είμαστε πολύ καλά. Αύριο θα έχω τα αποτελέσματα και θα σας πω!!!!

Σχετικά με τον αποστειρωτή η αλήθεια είναι πως το έψαξα λίγο. Τελικά πήρα της Dr. Brown. Επίσης και τα μπουκάλια είναι της ίδιας εταιρείας, όλα γυάλινα.

μπραβο Λευκη μου!!! αυριο θα περιμενουμε τα νεα σου!!! 😍

κι εμενα η κολλητη μου αυτο εχει και μου προτεινε μπιμπερο μονο Dr Brown με χοντρο λαιμο.. εκεινη ειχε 2 γυαλινα και 2 πλαστικα. μονο γι αυτη την εταιρια εχω καποιο feedback και χαιρομαι που πηρες κι εσυ αυτα!! τη φιλη μου τη βοηθησαν πολυ!!! 😊

Κορίτσια μου τι κάνετε? Πώς τα πάτε? Μεγαλώνουν τα νινακια σας? 

@ΛΕΥΚΗ μπράβο κορίτσι μου έγινε και η καμπύλη και τώρα πάμε για το ντοπλερ!! 

@Xrisa95 κορίτσι μου περαστικά στα μικρά σου!! Ελπίζω να είναι καλύτερα! Περιμένουμε νέα σου από το ραντεβού!! @Elenaki_ και από σένα περιμένουμε τα νέα σου 🥰

@elenitsa2. Κορίτσι μου εσύ πως είσαι? Πώς τα πας? 

Εγώ κορίτσια είχα προχθές τον υπέρηχο μου και τώρα ξανά στις 2 Δεκεμβρίου!! Και εκεί κοντά θα κάνουμε και το ντοπλερ!! Το μωράκι έχει μεγαλώσει πολύ! Είναι 900 γρ περίπου ίσως κάτι παραπάνω! Η γιατρός μου είπε ότι θα είναι μεγάλο παιδί (+8μερες μπροστα) αλλά δεν μας ενοχλεί αφού η καμπύλη είναι καλή 🥰 μάλλον πήρε από τον άντρα μου γιατί εγω είμαι σχετικά μικροκαμωμένη 🤣 

Σε λίγο μπαίνουμε στον 3ο τρίμηνο και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω 🥹

Καλημέρα κορίτσια!!

Χαίρομαι που τα νέα σας είναι καλά!!

Εμείς είδαμε χθες την μικρή,ήταν λίγο έκτακτος υπέρηχος γιατί είχα κάτι ενοχλήσεις που είναι φυσιολογικές τελικά!Ειναι όλα μια χαρά το μωρό μεγαλώνει ραγδαία!!Θα με δει ξανά στις 20/11 για υπέρηχο και τότε θα κλείσουμε το Doppler για 2 βδομάδες μετά!🙂

στις πριν 18 ώρες, ο/η Antonia2 είπε:

μπραβο Λευκη μου!!! αυριο θα περιμενουμε τα νεα σου!!! 😍

κι εμενα η κολλητη μου αυτο εχει και μου προτεινε μπιμπερο μονο Dr Brown με χοντρο λαιμο.. εκεινη ειχε 2 γυαλινα και 2 πλαστικα. μονο γι αυτη την εταιρια εχω καποιο feedback και χαιρομαι που πηρες κι εσυ αυτα!! τη φιλη μου τη βοηθησαν πολυ!!! 😊

Εγώ τα πήρα όλα γυάλινα και δεν ξέρω αν έκανα καλά γιατί υπάρχει και η περίπτωση να μην τα χρησιμοποιήσω όλα. Σίγουρα θα χρειαστούν και πλαστικά στην συνέχεια. 

Οι εξετάσεις μου βγήκαν αργά το βράδυ τελικά. Ο αιματοκρίτης μου έχει πέσει κι' άλλο και βρέθηκαν κάποιοι μικροοργανισμοί στα ούρα. Θα κάνω μια καλλιέργεια μέσα στην εβδομάδα και θα δούμε πως θα πάει. Η καμπύλη  μου όμως ήταν πολύ καλή (με τρεις αιμοληψίες μου βγήκαν 78, 102, 74).

Την άλλη εβδομάδα, μάλλον Παρασκευή, θα πάμε για υπέρηχο.

στις πριν 16 ώρες, ο/η annitakianna είπε:

Κορίτσια μου τι κάνετε? Πώς τα πάτε? Μεγαλώνουν τα νινακια σας? 

@ΛΕΥΚΗ μπράβο κορίτσι μου έγινε και η καμπύλη και τώρα πάμε για το ντοπλερ!! 

@Xrisa95 κορίτσι μου περαστικά στα μικρά σου!! Ελπίζω να είναι καλύτερα! Περιμένουμε νέα σου από το ραντεβού!! @Elenaki_ και από σένα περιμένουμε τα νέα σου 🥰

@elenitsa2. Κορίτσι μου εσύ πως είσαι? Πώς τα πας? 

Εγώ κορίτσια είχα προχθές τον υπέρηχο μου και τώρα ξανά στις 2 Δεκεμβρίου!! Και εκεί κοντά θα κάνουμε και το ντοπλερ!! Το μωράκι έχει μεγαλώσει πολύ! Είναι 900 γρ περίπου ίσως κάτι παραπάνω! Η γιατρός μου είπε ότι θα είναι μεγάλο παιδί (+8μερες μπροστα) αλλά δεν μας ενοχλεί αφού η καμπύλη είναι καλή 🥰 μάλλον πήρε από τον άντρα μου γιατί εγω είμαι σχετικά μικροκαμωμένη 🤣 

Σε λίγο μπαίνουμε στον 3ο τρίμηνο και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω 🥹

Ναι το dopppler έμεινε και δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Από την μια αρχίζω να φοβάμαι πολύ για όσα θα ακολουθήσουν μέχρι να την κρατήσω αγκαλιά ( εξετάσεις με χεράκι, τοκετός κλπ κλπ), από την άλλη όμως ανυπομονώ να την γνωρίσουμε!!!!!!

Το μωράκι σας πάει σούπερ. Έτσι να είναι γερό και δυνατό σε όλη την ζωή του.💞

στις πριν 12 ώρες, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Ναι το dopppler έμεινε και δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Από την μια αρχίζω να φοβάμαι πολύ για όσα θα ακολουθήσουν μέχρι να την κρατήσω αγκαλιά ( εξετάσεις με χεράκι, τοκετός κλπ κλπ), από την άλλη όμως ανυπομονώ να την γνωρίσουμε!!!!!!

Το μωράκι σας πάει σούπερ. Έτσι να είναι γερό και δυνατό σε όλη την ζωή του.💞

Η κολπική εξέταση δεν είναι υποχρεωτική μπορείς να αρνηθείς. 😊 κ αν ο γιατροσ Είναι σωστός θα σεβαστεί την επιθυμία σου. Άλλωστε δεν έχει καμία μα καμία μα καμία χρησιμότητα. Για τον τοκετό θα σε βοηθήσουν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού κ μια μαία που θα την έχεις βράχο κ στήριγμά σου. ❤️ (στο εξωτερικό κυρίως αλλά σιγά σιγά κ στην Ελλάδα υπάρχουν οι βοηθοί μητρότητας κοινώς doula όπως λέγονται αγγλιστί). 

ο φόβος έρχεται κυρίως γιατί υπάρχει η τρομοκρατία του πόνου στη γέννα (φυσικά κ πονάμε αλλά υπάρχουν τρόποι να είναι μεθοδικός ο πόνος κ αντιμετωπίσιμος χωρίς επισκληρίδειο) και φυσικά φοβόμαστε γιατί είναι κάτι άγνωστο που μας περιμένει. Δεν υπάρχει ουσιαστικά εκπαίδευση πάνω στο κομμάτι του τοκετού παρότι οι γυναίκες γεννάμε κ θα έπρεπε να μαθαίνουμε κάποια πράγματα από πριν δυστυχώς δεν ασχολούνται οι μαιευτήρες με το κομμάτι της προετοιμασίας της εγκύου κ δεν μας μιλάνε για το πόσο σημαντική είναι μια μαία καταρτισμένη! Στο πρώτο μου παιδάκι ένιωθα κ εγώ έτσι (κ χειρότερα μη σου πω, γιατί ήμουν κ 23 κ ήρθε ξαφνικά δεν είχα καν προετοιμαστεί) στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερα γιατί έκανα κ τ μαθήματα είχα κ μαία δικιά μου είχα κ την εμπειρία. Μπορω να καταλάβω πως σκέφτεσαι και νιώθεις! ❤️ 

Καλησπέρα κορίτσια εμέις σήμερα πήγαμε στο νοσοκομείο να κάνουμε την εξέταση με την παιδοκαρδιολογο κ τον εμβρυομητρικο που μου έκανε την α κ β επιπέδου. 1.000γρ το μωρό 25+5 σήμερα. (Μου έδωσε κ κάτι φωτό 3D έγχρωμες που το πετύχαμε τέλεια το προσωπάκι… ίδιο με τα άλλα δύο είναι κι αυτό. 😝Η μαμά μου μου λέει ένα να σου μοιάσει δεν παίζει 🤣🤣🤣τα ποντιακά γονίδια του άντρα μου είναι ασυναγώνιστα 😂). 
είχε γυρίσει με το κεφάλι κάτω ίσως μείνει έτσι ίσως όχι (στις γυναίκες που έχουν παραπάνω από ένα τοκετούς μπορεί να γυρίσει κ τελευταία στιγμή). Την τρίτη που είχα πάει στο γιατρό μου ήταν με το κεφάλι πάνω (χθες το βράδυ το κατάλαβα ότι άλλαξε αλλά ίσως αλλάξει πάλι 🤷🏼‍♀️). 

είδαμε ότι υπάρχει ακόμα η μεσοκοιλιακή επικοινωνία (αυτό το ελάττωμα δλδ στην καρδούλα) αλλά είναι σε υψηλό σημείο στην καρδιά κ παρά πολύ μικρό άρα δεν ανησυχεί προς το παρόν τους γιατρούς. Ωστόσο μου έκλεισαν ραντεβού ξανά 9 Δεκέμβρη να δούμε πως εξελίσσεται (αν έχει κλείσει αν έχει μεγαλώσει ή αν είναι στάσιμο). Αν μείνει έτσι μου είπαν δεν αποτελεί κίνδυνο για το προσδόκιμο της ζωής του μωρού ή τη μετέπειτα ζωή του, ούτε χρειάζεται κάποια εγχείρηση. Άρα απλά προχωράμε κ βλέπουμε βήμα βήμα ❤️

στις πριν 10 ώρες, ο/η Xrisa95 είπε:

Η κολπική εξέταση δεν είναι υποχρεωτική μπορείς να αρνηθείς. 😊 κ αν ο γιατροσ Είναι σωστός θα σεβαστεί την επιθυμία σου. Άλλωστε δεν έχει καμία μα καμία μα καμία χρησιμότητα. Για τον τοκετό θα σε βοηθήσουν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού κ μια μαία που θα την έχεις βράχο κ στήριγμά σου. ❤️ (στο εξωτερικό κυρίως αλλά σιγά σιγά κ στην Ελλάδα υπάρχουν οι βοηθοί μητρότητας κοινώς doula όπως λέγονται αγγλιστί). 

ο φόβος έρχεται κυρίως γιατί υπάρχει η τρομοκρατία του πόνου στη γέννα (φυσικά κ πονάμε αλλά υπάρχουν τρόποι να είναι μεθοδικός ο πόνος κ αντιμετωπίσιμος χωρίς επισκληρίδειο) και φυσικά φοβόμαστε γιατί είναι κάτι άγνωστο που μας περιμένει. Δεν υπάρχει ουσιαστικά εκπαίδευση πάνω στο κομμάτι του τοκετού παρότι οι γυναίκες γεννάμε κ θα έπρεπε να μαθαίνουμε κάποια πράγματα από πριν δυστυχώς δεν ασχολούνται οι μαιευτήρες με το κομμάτι της προετοιμασίας της εγκύου κ δεν μας μιλάνε για το πόσο σημαντική είναι μια μαία καταρτισμένη! Στο πρώτο μου παιδάκι ένιωθα κ εγώ έτσι (κ χειρότερα μη σου πω, γιατί ήμουν κ 23 κ ήρθε ξαφνικά δεν είχα καν προετοιμαστεί) στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερα γιατί έκανα κ τ μαθήματα είχα κ μαία δικιά μου είχα κ την εμπειρία. Μπορω να καταλάβω πως σκέφτεσαι και νιώθεις! ❤️ 

Καλημέρα κορίτσι μου!! Σε ευχαριστώ για την επεξήγηση. Σε παρακαλώ πες μου πως ακριβώς μπορώ να αρνηθώ αυτή την εξέταση??? Εννοώ πως υποτίθεται βασίζεται στην δικαιολογία της μέτρησης του τραχήλου, και λέω υποτίθεται γιατί έχω διαβάσει σχετικά. Οπότε αν εγώ αρνηθώ, πράγμα που θέλω πολύ να κάνω, πως αλλιώς μπορεί να γίνει αυτή η μέτρηση??? Και επίσης αν αρνηθώ στον γιατρό μου, την ημέρα του τοκετού δεν θα συμβεί από τις μαίες για τον έλεγχο της διαστολής????

στις πριν 1 ώρα, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου!! Σε ευχαριστώ για την επεξήγηση. Σε παρακαλώ πες μου πως ακριβώς μπορώ να αρνηθώ αυτή την εξέταση??? Εννοώ πως υποτίθεται βασίζεται στην δικαιολογία της μέτρησης του τραχήλου, και λέω υποτίθεται γιατί έχω διαβάσει σχετικά. Οπότε αν εγώ αρνηθώ, πράγμα που θέλω πολύ να κάνω, πως αλλιώς μπορεί να γίνει αυτή η μέτρηση??? Και επίσης αν αρνηθώ στον γιατρό μου, την ημέρα του τοκετού δεν θα συμβεί από τις μαίες για τον έλεγχο της διαστολής????

Γεια σας κορίτσια! Συγγνώμη που επεμβαίνω στο θεματακι σας, απλά κάνω συνεδρίες με τη μαία μου αυτό τον καιρό και είμαστε στη φάση που φτιάχνουμε μαζί το πλάνο τοκετού, οπότε αυτό το θέμα το συζητήσαμε μαζί. Εμένα μου είπε (σ.σ. ζω στο εξωτερικό) ότι η εξέταση της διαστολής με το δάχτυλο γίνεται ΜΟΝΟ όταν θα έρθω για τον τοκετό. Από εκεί και πέρα η πρώτη φορά γίνεται με το που θα μπω στο μαιευτήριο για να καταγραφεί με πόσο διαστολή εισήλθα, κι έπειτα μια νορμάλ συχνότητα επανελέγχου είναι κάθε 3-4 ώρες. Στο πλάνο τοκετού σημείωσα ότι επιθυμώ αυτή η εξέταση να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερες φορές, εντός της φυσιολογικής συχνότητας, κάθε 3-4 ώρες. Βέβαια, να σημειωθεί, ότι ένα πλάνο τοκετού δεν είναι απαραίτητο ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα αν υπάρχουν επιπλοκές ή άλλες τυχόν αναπάντεχες εξελίξεις, απλά εγώ προσωπικά θα το δώσω στο γυναικολόγο μου να το συζητήσουμε μαζί όταν το ετοιμάσω και μετά θα έχω 2-3 αντίτυπα για τις μαίες τη μέρα του τοκετού. Δε ξέρω κατά πόσο δεκτικοί είναι στην Ελλάδα με τα πλάνα τοκετού, αλλά θα σου πρότεινα να το ρίξεις ήδη στη συζήτηση με το γυναικολόγο σου. Εγώ τον ρώτησα ήδη και με ενθάρρυνε κι ο ίδιος να το φτιάξω και να το συζητήσουμε προσεχώς. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως ☺️ με το καλό τα μωράκια μας ♥️

στις πριν 9 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Γεια σας κορίτσια! Συγγνώμη που επεμβαίνω στο θεματακι σας, απλά κάνω συνεδρίες με τη μαία μου αυτό τον καιρό και είμαστε στη φάση που φτιάχνουμε μαζί το πλάνο τοκετού, οπότε αυτό το θέμα το συζητήσαμε μαζί. Εμένα μου είπε (σ.σ. ζω στο εξωτερικό) ότι η εξέταση της διαστολής με το δάχτυλο γίνεται ΜΟΝΟ όταν θα έρθω για τον τοκετό. Από εκεί και πέρα η πρώτη φορά γίνεται με το που θα μπω στο μαιευτήριο για να καταγραφεί με πόσο διαστολή εισήλθα, κι έπειτα μια νορμάλ συχνότητα επανελέγχου είναι κάθε 3-4 ώρες. Στο πλάνο τοκετού σημείωσα ότι επιθυμώ αυτή η εξέταση να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερες φορές, εντός της φυσιολογικής συχνότητας, κάθε 3-4 ώρες. Βέβαια, να σημειωθεί, ότι ένα πλάνο τοκετού δεν είναι απαραίτητο ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα αν υπάρχουν επιπλοκές ή άλλες τυχόν αναπάντεχες εξελίξεις, απλά εγώ προσωπικά θα το δώσω στο γυναικολόγο μου να το συζητήσουμε μαζί όταν το ετοιμάσω και μετά θα έχω 2-3 αντίτυπα για τις μαίες τη μέρα του τοκετού. Δε ξέρω κατά πόσο δεκτικοί είναι στην Ελλάδα με τα πλάνα τοκετού, αλλά θα σου πρότεινα να το ρίξεις ήδη στη συζήτηση με το γυναικολόγο σου. Εγώ τον ρώτησα ήδη και με ενθάρρυνε κι ο ίδιος να το φτιάξω και να το συζητήσουμε προσεχώς. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως ☺️ με το καλό τα μωράκια μας ♥️

Άνοιξες μεγαληηηηη κουβέντα για πλάνο τοκετού στην Ελλάδα κ όπως πολύ σωστά το έγραψες το έκανες κ το κάνεις με την μαία σου. Πίστεψε με έχω 2 τοκετούς στην Ελλάδα κ οι γιατροί που θα σεβαστούν το πλάνο τοκετού ή που θα του ρίξουν μια ματιά είναι ελάχιστοι. 
δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ πίσω σ αυτό το θέμα. Μηδέν μαιευτική παιδεία. 

Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι η μέτρηση της διαστολής ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ αλλά πονάει όταν ενώ με πρόφαση σου λένε ότι θα ελέγξουν τη διαστολή προσπαθούν να προκαλέσουν κ ρήξη υμένων. 

και από εμπειρία το λέω αλλά και γιατί είχα ανεξάρτητη μαία που κάνει τοκετούς στο σπίτι κ πρακτικά είδα τη διαφορά. 

Με το καλό το μωράκι σου @Θέτις Κ. κ εύχομαι το πλάνο να είναι σεβαστό κ να έχεις άξιους επαγγελματίες υγείας δίπλα σου ❤️❤️❤️

στις πριν 11 ώρες, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ελεγχθεί η διαστολή ούτε το πόσο μαλακός είναι ο τράχηλος πριν την έναρξη του τοκετού. 

αυτό γιατί στην πλειοψηφία οι γιατροί (κ όσο και αν νομίζει η κάθε γυναίκα ότι έχει τον τέλειο γιατρό ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ) υπάρχει δόλος. 

πέραν αυτού μπορεί μια γυναίκα (μέσα σ αυτές κ εγώ ,και στις δύο εγκυμοσύνες  μου)  να έχει διαστολή από την αρχή του 9ου μήνα αλλά φτάνουν μετά τις 40εβδ. Άρα η εξέταση αυτή κ πρακτικά μπορεί μια μαία να σου επιβεβαιώσει ότι δεν προσφέρει τίποτα πριν τον τοκετό. 

απλά λες ότι δεν το επιθυμείς να γίνει. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ότι ο γιατρός μας γεννάει είναι λάθος. Εσύ γεννάς ο γιατρός σε συμβουλεύει κ σε καθοδηγεί εσύ έχεις την ευθύνη κ είναι το σώμα σου δεν θα έπρεπε να νιώθεις ότι θα δυσαρεστηθεί ο γιατρός γιατί εσύ δεν επιθυμείς κάποια παρέμβαση. (Όχι εσύ συγκεκριμένα γενικότερα εννοώ οι επίτοκες γυναίκες 😊). 

επομένως λες στον γιατρό σου ότι δεν επιθυμείς την εξέταση αυτή παρά μόνο αφού μπεις σε ενεργή φάση τοκετού. 
(ακόμα κ εκεί φυσικά οι μαίες έχουν πάρει γραμμή από το γιατρό κ αν ο γιατρός δεν ενοχλεί εκεί κάτω τη γυναίκα δεν θα σε ενοχλήσουν οι μαίες. Πως να το πω απλά… οι μαίες στα μαιευτήρια δυστυχώς δεν έχουν πρωτοβουλία κ δρουν ανάλογα με τις εντολές του γιατρού). 

Το πλάνο τοκετού είναι μια λύση (αλλά εάν ο γιατρός δεν είναι ανοιχτός αλλά ένας ακόμα επιστήμονας-αυθεντία δεν θα δώσει σημασία κ την ημέρα του τοκετού θα το παρακάμψει και μπορεί μάλιστα να το χλευάσει κιόλας.. μου έχει τύχει κ αυτό 🤷🏼‍♀️). 

γι αυτό είναι σημαντικό να έχεις μαία μαζί σου (κυρίως ανεξάρτητη) να είναι η φωνή σου κ το στήριγμα σου. Λες πχ στο γιατρό ότι έχεις μαία ανεξάρτητη κ θέλεις να είναι μαζί σου (πιθανότατα ο γιατρός θα αρνηθεί με δήθεν κάποια δικαιολογία να φέρεις δικιά σου μαία ή θα σου προτείνει μια δικιά του που φυσικά έχει πάρει τη γραμμή του. Σου λεω τι συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορεί ο γιατρός σου να είναι εξαίρεση και το εύχομαι ❤️). 
Φυσικά είναι κ το κόστος να έχεις δική σου Μαία. Είναι πολλά που παίζουν ρόλο. 

το καλύτερο θα ήταν πχ να ζητήσετε συστάσεις (με το που μάθετε την εγκυμοσύνη ή πιο πριν) για γιατρούς φιλικούς που κάνουν φυσιολογικούς τοκετούς χωρίς παρεμβάσεις (οι μαίες που κάνουν τοκετούς στο σπίτι γνωρίζουν πολύ καλά τέτοιους γιατρούς γιατί συνεργάζονται μαζί τους). 

γράφω γενικά τώρα γιατί μπορεί κ κάποια άλλη γυναίκα να τύχει να διαβάσει αυτά που γράφουμε οπότε να έχει μια ιδέα. (Υπάρχουν ομάδες για φυσικό φυσιολογικό τοκετό στο φβ με μαίες κ γυναίκες που έχουν γράψει την εμπειρία τους κτλ) 😊

Είναι μεγάλο κομμάτι ο τοκετός στην Ελλάδα και πολύ μεγάλο κομμάτι η μαιευτική βία (της οποίας ούτε εγώ έχω γλιτώσει. Συνήθως μας συμβαίνουν πράγματα λόγω μαιευτικης Βίας αλλά επειδή δν έχουμε ενημερωθεί έγκαιρα δεν καταλάβαμε ότι τα έχουμε υποστεί)

απλά καλό είναι να ενημερωνόμαστε κ να τσεκάρουμε τι μας λέει ο γιατρός όχι τι τον βολεύει αλλά τι ισχύει επιστημονικά! 

τέλος ο έλεγχος της διαστολής ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ για κανένα λόγο. Πονάει η προσπάθεια να γίνει ρήξη των υμένων (κοινώς ελικοπτερακι) ή η διάνοιξη του τραχήλου βίαια. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...