Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Αυγούστου 2024 🌈

Recommended Posts

• Απαντήσεις 6.1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 19 ώρες, ο/η Χρύσακι είπε:

Νομίζει υπάρχει μαξιλάρι θηλασμού που κάνει κ για ύπνο. Αν θα παρω θα παρω αυτο. 
άρχισα κ δεν μπορω να κοιμηθώ παλι. Δεν με βολεύει η αριστερή πλευρά. Χτες καθώς κοιμόμουν με έπιασα κ μια κράμπα… άσε! Νόμισα θα παραλύσει το πόδι μου! 

Αν ζοριζεσαι τόσο στον ύπνο, ναι ψάξε για μαξιλάρι μήπως σε βοηθήσει.

Παίρνεις μαγνήσιο που λένε πως βοηθάει στις κραμπες?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 17 ώρες, ο/η μαμά12345 είπε:

Εγώ κορίτσια μου εχω αύριο γιατρό ..27+3 σήμερα....ξεκίνησα απ το πρωί να βρίσκω τα βρεφικά ..γιατί τα έχω όλα στην αποθήκη ρούχα κούνιες ριλαξ τα πάντα και γινόταν μάχη..και άντε τώρα να βρεις τα βρεφικά..τελοσπαντων έβγαλα άκρη..τα έφτιαξα λίγο και σε κάνα μήνα θα ξεκινήσω να τα πλένω ..όσο σκέφτομαι μέσα στη ζέστη με την κοιλιά τούρλα να κάθομαι να πλένω να σιδερωνω τα βρεφικά να πλένω καρότσι κούνια και τέτοια τρελαίνομαι 

Το πλύσιμο πάει κ έρχεται..το σίδερο δεν αντέχεται.

Λέτε αν τα βαλω στεγνωτηριο να είναι οκ για την απολυμανση? Μήπως κ γλιτώσω το σίδερο? Εσύ έχεις στεγνωτηριο?

στις πριν 45 λεπτά, ο/η katerinayia είπε:

Τ Αν ζοριζεσαι τόσο στον ύπνο, ναι ψάξε για μαξιλάρι μήπως σε βοηθήσει.

Παίρνεις μαγνήσιο που λένε πως βοηθάει στις κραμπες?

Οχι δεν παίρνω μαγνήσιο ξεχωριστά! Παίρνω πολυβιταμίνες εγκυμοσύνης π εχουν, σίδηρο, βιταμίνη D και θυροξινη. 

Γενικα κράμπες δεν εχω, μονο μια φορά είχα. Χτες ευτυχως δεν είχα. Γενικα εγω Επειδη κοιμόμουν ανάσκελα για να ξεκουράζομαι, τωρα με δυσκολεύει πολύ να κοιμάμαι στην αριστερή πλευρά. 

στις πριν 43 λεπτά, ο/η katerinayia είπε:

Λέτε αν τα βαλω στεγνωτηριο να είναι οκ για την απολυμανση? Μήπως κ γλιτώσω το σίδερο? Εσύ έχεις στεγνωτηριο?

Αρχίσατε πλύσιμο; 

στις πριν 20 ώρες, ο/η Elk είπε:

Εμένα με χρεώνει 120 ευρώ τώρα δεν ξέρω αν το ανέβασε στα 140 γιατί β επιπέδου έκανε αύξηση και εγω μια από τα ίδια 1,5 ώρα να πάω 1,5 να γυρίσω ζόρικο σε καταλαβαίνω να κανείς ολόκληρο ταξίδι για έναν υπέρηχο 

ναι κάποιοι το έχουν υποχρεωτικό και εγω έτσι ήξερα πως είναι δηλαδή μετά μου είπε ο ιδιώτης γιατρός που είχα ότι αυτός κρίνει πια κοπέλα θα πάει και πια όχι και ότι δεν τις στέλνει όλες για Doppler 

Εεε μετά από αυτήν την εξέταση δεν μένει κάτι άλλο να κάνουμε είναι η τελευταία.. 

μετα καρδιοτοκογραφημα που ελέγχουν συσπάσεις   

Άντε να τα κανουμε κι αυτά σιγα σιγα! 

στις πριν 3 ώρες, ο/η katerinayia είπε:

Εγω όχι δεν έχω στεγνωτήριο γιατί νομίζω είναι λίγο περιττό εδώ που μένω έχω φίλη που έχει και είναι ευχαριστημένη εκείνη τα βγάζει ωραία τα ρούχα τώρα για το σίδερο δεν ξέρω αν δεν χρειάζεται μετά από το στεγνωτήριο νομίζω πως όχι αλλά δεν το ρώτησα αυτο

εγω ανάβω κλιματιστικό και τα κάνω βουρ βουρ του παιδιού μόνο τα δικά μας τα αφήνω καλοκαίρι δεν τα κάνω εκτός αν χρειαστώ κάτι και είναι πολύ τσαλακωμένο να το πατήσω την ώρα που θα θελήσω να το φορέσω 

στις πριν 2 ώρες, ο/η Χρύσακι είπε:

Οχι δεν παίρνω μαγνήσιο ξεχωριστά! Παίρνω πολυβιταμίνες εγκυμοσύνης π εχουν, σίδηρο, βιταμίνη D και θυροξινη. 

Γενικα κράμπες δεν εχω, μονο μια φορά είχα. Χτες ευτυχως δεν είχα. Γενικα εγω Επειδη κοιμόμουν ανάσκελα για να ξεκουράζομαι, τωρα με δυσκολεύει πολύ να κοιμάμαι στην αριστερή πλευρά. 

Ούτε εγω παίρνω μαγνήσιο μόνο σίδηρο που έχει και φολικο μέσα και ασβεστιο δεν μου έδωσε τίποτα άλλο 

κραμπες με πιάνει στο ποδι αν κουραστώ και έχω περπατήσει λίγο παρά πάνω μετά το βράδυ όταν κοιμάμαι με πιάνει αλλιώς για την ώρα όχι 

στις πριν 59 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Εγω όχι ακόμα είναι νωρίς να τα αρχίσω από τώρα 

Ουτε εγω ακομα στον επόμενο μήνα μαλλον.

κοριτσια μου εσεις π είστε ήδη μανούλες, πέστε σε εμας τις νέες μανούλες τα απαραίτητα για ενα νεογέννητο πχ ρουχαλάκια, κούνια, ρηλαξ, τσαντα. Γενικα τι χρειαζόμαστε; 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Χρύσακι είπε:

Ουτε εγω ακομα στον επόμενο μήνα μαλλον.

κοριτσια μου εσεις π είστε ήδη μανούλες, πέστε σε εμας τις νέες μανούλες τα απαραίτητα για ενα νεογέννητο πχ ρουχαλάκια, κούνια, ρηλαξ, τσαντα. Γενικα τι χρειαζόμαστε; 

Εγω μπορω να σας πω μερικά πράγματα απλά να ξέρετε θα σας πω τι έχουν βολέψει εμένα και στο παιδί μου.. τώρα επλιζω να σας βοηθησω και μην σας μπερδέψω 😅

1 ) φωλιά πήρα μια οικονομική  με βόλεψε πολύ 

2) λικνο μου το έδωσαν το χρησιμοποίησα και αυτό.. εμένα δεν κολλούσε στο κρεβατι μου είχε κάγκελο γύρο γύρο αν αγόραζα νομίζω θα προτιμούσα να κολλάει με το κρεβατι μου

3) μαξιλάρι θηλασμού ένα μικρό μαξιλάρι 20 ευρώ το πήρα πολύ βολικο 

4) ριλαξ μου το έδωσαν.. δεν κάθησε το παιδί ίσως να μην ήταν βολικο αυτό που μου έδωσαν 🤷‍♀️

5) μαρσιπο πήρα ένα πανί που το δένεις.. δεν το χρησιμοποίησα ποτε 

6) κουνια κοιμήθηκε ελάχιστα μου την έδωσαν.. στο κρεβατι μαζί μας την έχω ακόμα 🫣 αυτήν μπορείς να την πάρεις και λίγο αργότερα 

7) πήρα φορμάκια κοντομάνικα περίπου 10-15 μου έφεραν αρκετά δώρα μετά που γέννησα 

8 )  σελτεδακια δεν χρησιμοποίησα καθόλου πήρα υποσεντονα μια χρήσης τα οποία τα πετούσα όταν άλλαζα πανα και το λέρωνε 

9 ) πανακια για το ρέψιμο -γουλιές δεν τα χρειάστηκα θηλαζα δεν χρειαζόταν ρέψιμο το παιδι αλλά και με απλη πετσέτα κανείς την δουλειά σου 🤷‍♀️

10) σεντόνια μικρά για την φώλια ή λικνο  - πετσέτες 3 μεγάλες για το μπάνιο.. σεντόνια δεν θυμάμαι νούμερο 6-7 κάπου εκεί μου έφεραν και δώρο αρκετά 

11) πήρα μπανιερα με βάση για να την πλένω την εβαλα μέσα από 2 μηνών μέχρι και τώρα που είναι 20 μηνών εκεί την πλένω 

12) θηλαστρο αποστειρωτη δεν πήρα ποτε.. πήρα 1 μπιμπερό και 1 πιπιλα να υπάρχουν.. το μπιμπερό το χρησιμοποίησα όταν πήγε 5 μηνών για να πινει νερό 

13 ) συρταριερα μου την έδωσαν εβαλα και πάνω μια αλλαξιερα για να αλλαζω το παιδί πανα 

Η τζαντα μαιευτήριο πάει ανάλογα αν γεννήσεις σε κλινική ή νοσοκομείο 

στις πριν 7 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Εγω μπορω να σας πω μερικά πράγματα απλά να ξέρετε θα σας πω τι έχουν βολέψει εμένα και στο παιδί μου.. τώρα επλιζω να σας βοηθησω και μην σας μπερδέψω 😅

1 ) φωλιά πήρα μια οικονομική  με βόλεψε πολύ 

2) λικνο μου το έδωσαν το χρησιμοποίησα και αυτό.. εμένα δεν κολλούσε στο κρεβατι μου είχε κάγκελο γύρο γύρο αν αγόραζα νομίζω θα προτιμούσα να κολλάει με το κρεβατι μου

3) μαξιλάρι θηλασμού ένα μικρό μαξιλάρι 20 ευρώ το πήρα πολύ βολικο 

4) ριλαξ μου το έδωσαν.. δεν κάθησε το παιδί ίσως να μην ήταν βολικο αυτό που μου έδωσαν 🤷‍♀️

5) μαρσιπο πήρα ένα πανί που το δένεις.. δεν το χρησιμοποίησα ποτε 

6) κουνια κοιμήθηκε ελάχιστα μου την έδωσαν.. στο κρεβατι μαζί μας την έχω ακόμα 🫣 αυτήν μπορείς να την πάρεις και λίγο αργότερα 

7) πήρα φορμάκια κοντομάνικα περίπου 10-15 μου έφεραν αρκετά δώρα μετά που γέννησα 

8 )  σελτεδακια δεν χρησιμοποίησα καθόλου πήρα υποσεντονα μια χρήσης τα οποία τα πετούσα όταν άλλαζα πανα και το λέρωνε 

9 ) πανακια για το ρέψιμο -γουλιές δεν τα χρειάστηκα θηλαζα δεν χρειαζόταν ρέψιμο το παιδι αλλά και με απλη πετσέτα κανείς την δουλειά σου 🤷‍♀️

10) σεντόνια μικρά για την φώλια ή λικνο  - πετσέτες 3 μεγάλες για το μπάνιο.. σεντόνια δεν θυμάμαι νούμερο 6-7 κάπου εκεί μου έφεραν και δώρο αρκετά 

11) πήρα μπανιερα με βάση για να την πλένω την εβαλα μέσα από 2 μηνών μέχρι και τώρα που είναι 20 μηνών εκεί την πλένω 

12) θηλαστρο αποστειρωτη δεν πήρα ποτε 

13 ) συρταριερα μου την έδωσαν εβαλα και πάνω μια αλλαξιερα για να αλλαζω το παιδί πανα 

Η τζαντα μαιευτήριο πάει ανάλογα αν γεννήσεις σε κλινική ή νοσοκομείο 

@Elk μου πολύ ωραία τα έγραψες και κατατοπιστικοτατα!! 🙏🙏😊

Μπράβο! 

Δεν ξέρω και πώς αποθηκεύονται τα μνμ να ανατρέχω όταν θέλω να ελέγχω τι δεν έχω αγοράσει ακόμα!!

Κορίτσια μου εγώ πήγα στον γιατρό χθες!! 

Όλα καλά με τον μικρούλη!

Ο πλακούντας βέβαια ακόμα χαμηλά... Μεγαλώνει μεγαλώνει η κοιλιά μεγαλώνει η μήτρα, ο πλακούντας δεν ανέβηκε ακόμα.. Ελπίζω να ανέβει στην πορεία!

Σε άλλα νέα ο γιατρός είπε ότι ενώ είχα κάνει γύρω στις 17 εβδομάδες καμπύλη (αυτός την είχε ζητήσει) θα ξανακάνω στις 27 εβδομάδες για να είμαστε καλυμμένοι! Αν σας παρηγορεί λοιπόν εγώ θα κάνω δεύτερη φορά!!😂😂😂

Για την περιποίηση

Σαμπουαν για το μπάνιο, όρος για την μυτούλα του είναι μικρά ατομικά αυτά , καθαρο οινόπνευμα για τον ομφάλιο λορο και γάζες αποστειρωμένες, μπιμπιλινα ένα - δυο πακέτα στην αρχή να δείτε λίγο και το νούμερο πιο θα βολέψει στο παιδί και πια μάρκα θα σαν βολέψει, μωρομαντιλα τους πρώτους μήνες δεν αφηνουν οι παιδίατροι (τουλάχιστον έτσι μου είπε η δικιά μου) , κρέμα αλλαγής πάνας , νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι ότι σας βολέψει , εγω πήρα και βούρτσα για τα μαλλιά είχε πολλά και μακριά μαλλιά εμένα όταν γεννήθηκε 😂

Για εμένα πήρα κρεμα για τις θηλες επειδή θηλαζα.. πήρα κοχύλια τα οποία τα χρειάστηκα μόνο για τις πρωτες 10 μερες.. επιθέματα που βάζουν στο στήθος για να μην τρέχει το γαλα άχρηστα δεν τα εβαλα καθόλου δεν είχα διαρροή εγω 

Τώρα κορίτσια δεν θυμάμαι θα που και οι άλλες μανούλες τι βόλεψαν σε εκείνες ή δεν αν έχω ξεχάσει εγω κάτι 

Θα σας πω και τι πήρα μαζί μου στην τζαντα του μαιευτηρίου έχω μια λίστα να την βρω και θα σας την στείλω 

στις πριν 8 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

@Elk μου πολύ ωραία τα έγραψες και κατατοπιστικοτατα!! 🙏🙏😊

Μπράβο! 

Δεν ξέρω και πώς αποθηκεύονται τα μνμ να ανατρέχω όταν θέλω να ελέγχω τι δεν έχω αγοράσει ακόμα!!

Μπορείς να το βγάλεις φωτο screenshot;  

μακαρι να σας βοηθάω μόνο μην σας μπερδέψω φοβαμαι 😂 

στις πριν 25 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

Κορίτσια μου εγώ πήγα στον γιατρό χθες!! 

Όλα καλά με τον μικρούλη!

Ο πλακούντας βέβαια ακόμα χαμηλά... Μεγαλώνει μεγαλώνει η κοιλιά μεγαλώνει η μήτρα, ο πλακούντας δεν ανέβηκε ακόμα.. Ελπίζω να ανέβει στην πορεία!

Σε άλλα νέα ο γιατρός είπε ότι ενώ είχα κάνει γύρω στις 17 εβδομάδες καμπύλη (αυτός την είχε ζητήσει) θα ξανακάνω στις 27 εβδομάδες για να είμαστε καλυμμένοι! Αν σας παρηγορεί λοιπόν εγώ θα κάνω δεύτερη φορά!!😂😂😂

Ωχ καλό κουράγιο με την καμπύλη δεύτερη φορά 😕 δεν βγήκε καλή η πρώτη δηλαδή ; Τι τιμές είχες εσυ ; 

Πιστεύω θα ανέβει σιγά σιγά κορίτσι μου απλά μπορεί να θέλει λίγο περισσότερο χρόνο 

αλλα και αν δεν ανεβει δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο θέμα σοβαρό απλά ίσως να μην μπορέσεις να γεννήσεις φυσιολογικά 

στις πριν 6 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Ωχ καλό κουράγιο με την καμπύλη δεύτερη φορά 😕 δεν βγήκε καλή η πρώτη δηλαδή ; Τι τιμές είχες εσυ ; 

Πιστεύω θα ανέβει σιγά σιγά κορίτσι μου απλά μπορεί να θέλει λίγο περισσότερο χρόνο 

αλλα και αν δεν ανεβει δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο θέμα σοβαρό απλά ίσως να μην μπορέσεις να γεννήσεις φυσιολογικά 

Βγήκε μια χαρά η καμπύλη την πρώτη φορά.

Δεν κατάλαβα γιατί τη ζήτησε τόσο νωρίς τότε. Μήπως του φάνηκε ότι έβαλα πολλά κιλά και ίσως έχω διαβήτη;;

Τώρα το ζήτησε γιατί φαντάζομαι είναι η φάση στην οποία αν είναι να εμφανίσει διαβήτη κύησης θα έχεις εμφανίσει μέχρι αυτές τις εβδομάδες.

Όσο για τον πλακούντα ευτυχώς δεν είχα κάποιο θέμα όλο αυτό το διάστημα, απλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω γυμναστική για να δυναμώσω τον κορμό μου γιατί έχω αρκετή σκολίωση και οσο βαραινω με ενοχλεί παραπάνω η σκολίωση 

Τώρα για τη γέννα θα ήθελα να έχω την επιλογή του φυσιολογικού αλλά αν χρειαστεί καισαρική δεν χάλασε κι ο κόσμος! 

Τζαντα μαιευτηρίου 

3 νυχτικα , κρέμα για τις θηλες, μωρομαντηλα , πετσέτες μπάνιου , 2 εσώρουχα γιατί εγω πήρα τα βρακάκια της ΤΕΝΑ που είναι πολύ βολικά γιατι έχουμε πολύ αίμα μετά την γεννά  έχουν στις κλινικές αλλά σερβιέτες που είναι άβολες εγω πήρα εβαλα τα δικά μου , 1 σουτιέν θηλασμου που το φόρεσα για να φυγω δεν φορούσα στην κλινική σουτιέν, μαξιλάρι θηλασμού , 1 ρόμπα , παντόφλες, οδοντόβουρτσα οδοντόκρεμα σαμπουαν , τα ρούχα που θα φύγεις , φορτιστή ,

για το παιδί πήρα 

φορμάκι εξόδου κοντομάνικο ένα σεντονάκι το αβγό για να μεταφέρω το μωρο μπιμπιλινο μήπως κάνει τίποτα στον δρόμο, 1 πανα αγκαλιάς 

εκεί στις κλινικές δίνουν και αρκετά δώρα κορίτσια από κρεμες για εμάς είδη περιποιήσεις καθαρισμού μπιμπιλινα για το παιδί  

τωρα οσες πάμε δημόσιο θέλει να πάρουμε αρκετά πράγματα για το μωρο μαζί μας δεν έχει τίποτα 

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

Βγήκε μια χαρά η καμπύλη την πρώτη φορά.

Δεν κατάλαβα γιατί τη ζήτησε τόσο νωρίς τότε. Μήπως του φάνηκε ότι έβαλα πολλά κιλά και ίσως έχω διαβήτη;;

Τώρα το ζήτησε γιατί φαντάζομαι είναι η φάση στην οποία αν είναι να εμφανίσει διαβήτη κύησης θα έχεις εμφανίσει μέχρι αυτές τις εβδομάδες.

Όσο για τον πλακούντα ευτυχώς δεν είχα κάποιο θέμα όλο αυτό το διάστημα, απλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω γυμναστική για να δυναμώσω τον κορμό μου γιατί έχω αρκετή σκολίωση και οσο βαραινω με ενοχλεί παραπάνω η σκολίωση 

Τώρα για τη γέννα θα ήθελα να έχω την επιλογή του φυσιολογικού αλλά αν χρειαστεί καισαρική δεν χάλασε κι ο κόσμος! 

τζάμπα σε είπε νωρίτερα να την κανείς σε ταλαιπώρησε.. έπρεπε να ρωτήσεις γιατί σε είπε να ξανά πας 🤷‍♀️ αφού ήταν οκ η πρώτη καμπύλη 

τωρα κανε λίγο υπομονή και ξανά πηγαινε να την κανείς 

Νομίζω αν είναι χαμηλα ο πλακούντας δεν κάνει η άσκηση αλλά αυτά τα θα ρωτήσεις τον γιατρό σου για σίγουρα 

στις πριν 31 λεπτά, ο/η Elk είπε:

τζάμπα σε είπε νωρίτερα να την κανείς σε ταλαιπώρησε.. έπρεπε να ρωτήσεις γιατί σε είπε να ξανά πας 🤷‍♀️ αφού ήταν οκ η πρώτη καμπύλη 

τωρα κανε λίγο υπομονή και ξανά πηγαινε να την κανείς 

Νομίζω αν είναι χαμηλα ο πλακούντας δεν κάνει η άσκηση αλλά αυτά τα θα ρωτήσεις τον γιατρό σου για σίγουρα 

Ναι ισχύει 

Έχε χάρη που είμαι κι εγώ λίγο φοβιτσιαρα και λέω ας την ξανακάνω να είμαστε σίγουροι.

Ναι ούτε γυμναστική ούτε επαφές επιτρέπονται. Πάω και περπατάω λίγο στη γειτονιά αλλά για τη σκολίωση δεν βοηθάει και πολύ 

Τώρα θα κάνω υπομονή αναγκαστικά!!

στις πριν 1 ώρα, ο/η Elk είπε:

Τζαντα μαιευτηρίου 

3 νυχτικα , κρέμα για τις θηλες, μωρομαντηλα , πετσέτες μπάνιου , 2 εσώρουχα γιατί εγω πήρα τα βρακάκια της ΤΕΝΑ που είναι πολύ βολικά γιατι έχουμε πολύ αίμα μετά την γεννά  έχουν στις κλινικές αλλά σερβιέτες που είναι άβολες εγω πήρα εβαλα τα δικά μου , 1 σουτιέν θηλασμου που το φόρεσα για να φυγω δεν φορούσα στην κλινική σουτιέν, μαξιλάρι θηλασμού , 1 ρόμπα , παντόφλες, οδοντόβουρτσα οδοντόκρεμα σαμπουαν , τα ρούχα που θα φύγεις , φορτιστή ,

για το παιδί πήρα 

φορμάκι εξόδου κοντομάνικο ένα σεντονάκι το αβγό για να μεταφέρω το μωρο μπιμπιλινο μήπως κάνει τίποτα στον δρόμο, 1 πανα αγκαλιάς 

εκεί στις κλινικές δίνουν και αρκετά δώρα κορίτσια από κρεμες για εμάς είδη περιποιήσεις καθαρισμού μπιμπιλινα για το παιδί  

τωρα οσες πάμε δημόσιο θέλει να πάρουμε αρκετά πράγματα για το μωρο μαζί μας δεν έχει τίποτα 

Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια κορίτσι μου! Ησουν κατατοπιστικότατη! 

@Elk ευχαριστούμε πολύ για τις λίστες! Κι εγώ θα τις κάνω screenshot! Βλέπω πολλά πράγματα που μας λένε να πάρουμε τελικά ίσως είναι πεταμένα χρήματα.. εγώ κορίτσια έχω έτοιμο τον φάκελο του μαιευτηρίου από χαρτιά τα δικά μας..τώρα αυτό που λέει ιατρικές εξετάσεις αυτά δεν τα έχει ο γιατρός; 

Επίσης αν μπείτε στο Ιασώ λέει και τη διαδικασία που χρειάζεται για να βγει η ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού! Τα ίδια χαρτιά είναι περίπου αν θυμάμαι καλά..Εγώ τα εκτύπωσα να τα έχει έτοιμα ο άντρας μου και θα του τα δώσω να τα διαβάσει γτ είμαι σίγουρη ότι θα πελαγώσει τότε! 😆 Όσες κοπέλες έχετε άλλο συνοδό θα του κάνετε εξουσιοδότηση! Ίσως βιάζομαι αλλά δεν μπορώ θέλω να έχω σε τάξη όλα τα έγγραφα, είμαι από αυτές 😀

στις πριν 9 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Επίσης αν μπείτε στο Ιασώ λέει και τη διαδικασία που χρειάζεται για να βγει η ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού! Τα ίδια χαρτιά είναι περίπου αν θυμάμαι καλά..Εγώ τα εκτύπωσα να τα έχει έτοιμα ο άντρας μου και θα του τα δώσω να τα διαβάσει γτ είμαι σίγουρη ότι θα πελαγώσει τότε! 😆 Όσες κοπέλες έχετε άλλο συνοδό θα του κάνετε εξουσιοδότηση! Ίσως βιάζομαι αλλά δεν μπορώ θέλω να έχω σε τάξη όλα τα έγγραφα, είμαι από αυτές 😀

Θα κανείς εξουσιοδότηση στο σύζυγο για να δηλώσει το παιδί στο ληξιαρχείο αυτό γίνετε και μέσω gov ηλεκτρονικά 

επισης όταν πας στο Ιασώ για να δηλώσεις το παιδί πρέπει να κλεισεις ραντεβού για να πας να το δηλώσεις 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Συμφωνώ με την @Elk δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για το δεύτερο! Είναι ανάλογα με τις καταστάσεις ..εγώ ας πούμε θα ήθελα κι άλλο ένα παιδάκι αλλά έχω θέμα και με τη δουλειά...θα κάτσω τώρα κοντά δύο χρόνια με άδειες δεν μπορώ να γυρίσω μετά και να ξαναμεινω έγκυος ..θα πρέπει να κάτσω κάνα χρόνο στη δουλειά και πάει λέγοντας..εν τω μεταξύ και χώρις δουλειά δε γίνεται οπότε..θες και άτομο να στα κρατάει οπωσδήποτε και σταθμό που θα τον στείλω πρέπει να ναι και κάποιος άλλος γιατί θ αρρωσταίνει συνέχεια..είναι δύσκολο κοριτσιαααααα...πολύ δυσκολο
    • Κορίτσια έχει λίγες βδομάδες που με ενοχλούσε λίγο το δόντι πίσω πίσω και ειδικά στο βούρτσισμα πονάει πολύ το ούλο. Δεν είναι πρισμένο, δεν είναι κόκκινο αλλά βλέποντας το στο καθρέφτη βλέπω έχει μαυρίσει λίγο στην άκρη ψηλά το ένα δόντι εκεί στο όριο με το ούλο .. τι στο καλό είναι αυτό λέτε να παίζει ρόλο η εγκυμοσύνη; έχει τύχει σε καμία σας; Δευτέρα θα κλείσω ένα ραντεβού πάντως στο οδοντιατρείο!! πφφφφ!!!
    • Εχετε δίκιο κορίτσι είναι λογική αντίδραση πλεον να μην μπορείτε να χαρείτε σε ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης εύχομαι όμως αυτήν την φορά να σας έρθει αυτήν η χαρά! και εγώ στην θέση σου θα περίμενα για την χοριακη  περαστικά του εντάξει είναι και ζόρικη επέμβαση δεν έχω κάνει αλλά έχω ακούσει από άλλα άτομα πως και η αποθεραπεία είναι δύσκολη.. Εντάξει εσύ που γέννησες φυσιολογικά και δεν ήταν και εύκολη γέννα από όσο θυμάμαι σε ταλαιπώρησε αλλά είσαι δυνατή  💪  Γενικά οι άντρες με το θέμα γέννας εγκυμοσύνης πολλά δεν θα άντεχαν πιστεύω 😂
    • Τι να σου πω δεν ξέρω πια είναι η καλύτερη ηλικία για να κάνεις το δεύτερο… ίσως να μην υπάρχει και η ιδανική ηλικία γιατί η κάθε ηλικία  έχει τα δικα της.. σημασία έχει πότε είναι οι γονείς έτοιμοι για το επόμενο 😌 Εμένα τώρα στην φάση που είμαστε 26 μηνών η μεγάλη και 3,5 μηνών η μπέμπα είναι δύσκολα από άποψη πως η μεγάλη είναι ζωηρή το παιχνίδι της είναι άχαρο ίσως έβγαλε και λίγο ζήλια και γενικά προσπαθώ να προλάβω διάφορες βλακείες που κάνει 😅
    • εντάξει ναι... έχω χρόνο ακόμα εγώ...ο άντρας μου 3 παιδακια θέλει λέει...βεβαια λεει οτι το επόμενο θα ειναι μετά απο 5 χρόνια 😂😂 ή του χρόνου κατευθείαν για να ξεμπερδευουμε😂 εγω με τίποτα δεν θέλω του χρόνου... θέλω να χαρώ λίγο τον μικρούλη μου πρώτα και μετά...γιατι αν ερθει και αλλο παιδακι δεν θα μπορώ να είμαι 100% σ αυτόν (ετσι το σκέφτομαι τουλάχιστον,)
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...