Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Demy93 είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου.. όσες έχετε κάνει εισαγωγή,πόσες κουταλιτσες δίνετε τις πρώτες μέρες?? και με πόσο γάλα συμπληρώνετε?

καλησπέρααα... εμένα τυν πρώτη μέρα έφαγε 7-8 κουταλιές...και εδωσα στήθος (δεν ξέρω πόσο ήπιε)...την δεύτερη έφαγε 15 κουταλιές...και ολο και ανέβαινε...το πιο πολύ που έχει φάει σε φαγητό ηταν 50γρ.. θέλουμε να φαει 100 γρ. περίπου για να αντικαταστησουμε θηλασμό..για πρώτη μέρα μου ειχε πει η παιδίατρος και 2-3 κουταλιες να φάει ειναι καλα ..

πως ξεκινήσατε; ολα καλά;

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Ωωωωω συγχαρητήρια!!! Εμένα τίποτα ακόμα από τούμπα. Το προσπαθεί αλλά δε γυρίζει.

Ναι καλέ... πολλές φορές αλλά επειδή την πρώτη φορά του έριξε κλωτσιά στο δόξα πατρί ο γατούλης τη φοβάται.

αν το προσπαθεί σε λίγες μέρες θα γυρίσει...ετσι ηταν και εμένα πριν δεκα μέρες...εκανε το ποδι προς τα πίσω να γυρισει αλλα δεν τα κατάφερνε... σήμερα οσες φορες τον έβαλα μπρούμυτα γυρισε ανάσκελα...και το κάνει λες και το ξέρει χρόνια 😂 τόσο φυσιολογικά και γρήγορα 😍

Δημοσίευση
στις πριν 39 λεπτά, ο/η Barbiee είπε:

καλησπέρααα... εμένα τυν πρώτη μέρα έφαγε 7-8 κουταλιές...και εδωσα στήθος (δεν ξέρω πόσο ήπιε)...την δεύτερη έφαγε 15 κουταλιές...και ολο και ανέβαινε...το πιο πολύ που έχει φάει σε φαγητό ηταν 50γρ.. θέλουμε να φαει 100 γρ. περίπου για να αντικαταστησουμε θηλασμό..για πρώτη μέρα μου ειχε πει η παιδίατρος και 2-3 κουταλιες να φάει ειναι καλα ..

πως ξεκινήσατε; ολα καλά;

Ο στόχος είναι σε δύο τρεις μήνες να πίνει γάλα πρωί και βράδυ; Φφ εγώ κουράστηκα λίγο ψυχικά κορίτσια γτ αγχώνομαι αν τρώει καλά, επειδή δεν βλέπω δλδ πόσο τρώει.. τώρα με τα στερεά τουλάχιστον θα βλέπω 😀

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Demy93 είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου.. όσες έχετε κάνει εισαγωγή,πόσες κουταλιτσες δίνετε τις πρώτες μέρες?? και με πόσο γάλα συμπληρώνετε?

Καλησπέρα..! Εγώ στην αρχή του έδινα λίγο 3-4 κουταλιες..ενώ ήθελε παραπάνω...τώρα τρώει 50-60 περίπου κάποιες μέρες λιγότερο κι άλλες περισσότερο..χορταινει πάντως...και μετά από κάνα δίωρο γάλα και ύπνο 

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η nanouko είπε:

Ο στόχος είναι σε δύο τρεις μήνες να πίνει γάλα πρωί και βράδυ; Φφ εγώ κουράστηκα λίγο ψυχικά κορίτσια γτ αγχώνομαι αν τρώει καλά, επειδή δεν βλέπω δλδ πόσο τρώει.. τώρα με τα στερεά τουλάχιστον θα βλέπω 😀

Ναι αν είμαστε τυχερές κι έχουμε καλοφαγά παιδάκια έτσι θα πάει..ο πρώτος μου έτρωγε πολύ φαγητό και δεν έπινε πολύ γάλα....τώρα μου τα χάλασε😅 όχι μωρέ μην αγχώνεσαι...θα το βλέπεις άμα παίρνει κιλακια μια χαρά..όσο θέλει να τρώει...όσο τα πιέζουμε χειρότερο είναι εν τω μεταξύ 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Εσείς πότε θα ξεκινήσετε τροφές; Νερό με εκπαιδευτικό κύπελλο;

Δεν ξέρω πότε θα αρχίσουμε τροφές σε μια βδομάδα θα πάω παιδίατρο που γίνετε 5 μηνών (την μεγάλη θα την πάω τώρα την τρίτη ) και θα δω τι θα μου πει αν θα αρχίσω τροφές  ..την μεγάλη την είχα αρχίσει 5,5 μηνών και 8 μηνών την άρχισα σιγά σιγά τα κομμάτια 

στην αρχή το νερό το έδινα με μπιμπερό 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η nanouko είπε:

Να παρακαλάς μόνο να τρώει 😂

όχι εντάξει δεν θέλει πίεση σιγά σιγά όλα θα γίνουν να έχετε σου μυαλό σας κάνουν σκαμπανεβάσματα με το φαγητό 

περίπου σε 2-3 μήνες θέλουν  να μειωθεί το γάλα γιατί λένε πως τώρα όλες τα θρεπτικά στοιχεία τα παίρνουν από το γάλα μας όταν πάνε όμως 6 μηνών αυτό αρχίζει να μειώνεται και πρέπει να τα πάρουν από τις τροφές.. τώρα όλα αυτά κατά πόσο ισχύουν δεν το ξέρω εμένα έτσι μου είπε η παιδίατρος.. ίσως μια σύμβουλος θηλασμού πάνω σε αυτό το θέμα να έχει άλλη άποψη 🤷‍♀️

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Elk είπε:

Να παρακαλάς μόνο να τρώει 😂

όχι εντάξει δεν θέλει πίεση σιγά σιγά όλα θα γίνουν να έχετε σου μυαλό σας κάνουν σκαμπανεβάσματα με το φαγητό 

περίπου σε 2-3 μήνες θέλουν  να μειωθεί το γάλα γιατί λένε πως τώρα όλες τα θρεπτικά στοιχεία τα παίρνουν από το γάλα μας όταν πάνε όμως 6 μηνών αυτό αρχίζει να μειώνεται και πρέπει να τα πάρουν από τις τροφές.. τώρα όλα αυτά κατά πόσο ισχύουν δεν το ξέρω εμένα έτσι μου είπε η παιδίατρος.. ίσως μια σύμβουλος θηλασμού πάνω σε αυτό το θέμα να έχει άλλη άποψη 🤷‍♀️

Νομίζω και για να συνηθίσουν στις τροφές και για τις αλλεργίες.. άντε να δούμε! Μακάρι να τρώει, αρκετές δυσκολίες είχαμε ας μας έρθει και κάτι εύκολα 😀😀

Δημοσίευση

Κορίτσια μου!

Διαβάζω τα νέα σας! 

@Barbiee μπράβο στον μωρουλινο σου! 

@Demy93 πολύ ωραία τα νέα σου! 

Κορίτσια εμείς σε κανα μήνα θα ξεκινήσουμε στερεές λογικά! Να σας πω την αλήθεια με τρομάζει το ποσό γρήγορα μεγαλώνουν και φτάσαμε στο σημείο να ξεκινούν στερεές! 😂😂

Αυτές τις μέρες ζορίστηκα γιατί λόγω περιόδου μειώθηκε πολύ το γάλα μου..θήλαζα κάθε τρεις και λίγο για να χορταίνει το μωρό και αγχώθηκα πολύ 

Ευτυχώς μόλις μου τελείωσε η περιόδου επανήλθε και η ροή! 

Πήρα και θήλαστρο για να κάνω τράπεζα και να μπορώ να τον αφήνω μερικές ώρες! 

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Κορίτσια μου!

Διαβάζω τα νέα σας! 

Κορίτσια εμείς σε κανα μήνα θα ξεκινήσουμε στερεές λογικά! Να σας πω την αλήθεια με τρομάζει το ποσό γρήγορα μεγαλώνουν και φτάσαμε στο σημείο να ξεκινούν στερεές! 😂😂

Αυτές τις μέρες ζορίστηκα γιατί λόγω περιόδου μειώθηκε πολύ το γάλα μου..θήλαζα κάθε τρεις και λίγο για να χορταίνει το μωρό και αγχώθηκα πολύ 

Καλημέρα κορίτσια τι κάνετε ; 
ναι ισχύει αυτό με την περίοδο λένε κάπως μειώνεται η ροή αλλά μετὰ επανέρχεται 

Ωχ χαράς το κουράγιο σου για την τράπεζα εγώ θηλαστρο έχω να βάλω περίπου 3 μήνες τελικά τζάμπα το πήρα και ευτυχώς πήρα και στο φτηνό 😅

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Καλημέρα κορίτσια τι κάνετε ; 
ναι ισχύει αυτό με την περίοδο λένε κάπως μειώνεται η ροή αλλά μετὰ επανέρχεται 

Ωχ χαράς το κουράγιο σου για την τράπεζα εγώ θηλαστρο έχω να βάλω περίπου 3 μήνες τελικά τζάμπα το πήρα και ευτυχώς πήρα και στο φτηνό 😅

Εσένα στο πρώτο πότε σου ήρθε περίοδος; Εμένα τίποτα ακόμη.. αχ πόσο το βαριέμαι το θήλαστρο.. αλλά το χρησιμοποιώ αναγκαστικά όταν ο μπέμπης θέλει να φάει μόνο από το ένα στήθος.. αλλά επειδή δεν προλαβαίνω να αποστειρώνω συνήθως το πετάω 😶😶 

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Κορίτσια μου!

Διαβάζω τα νέα σας! 

Εγώ σκέφτομαι να μην κάνω τράπεζα..αν είναι σε δύο τρεις μήνες να θηλάζει πρωί βράδυ μόνο..θα δούμε βέβαια.. μωρέ λες;  ανυπομονώ κι εγώ να ξεκινήσουμε τις στερεές..σε ένα μήνα κι εμείς!

Δημοσίευση
στις πριν 14 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Εσένα στο πρώτο πότε σου ήρθε περίοδος; Εμένα τίποτα ακόμη.. αχ πόσο το βαριέμαι το θήλαστρο.. αλλά το χρησιμοποιώ αναγκαστικά όταν ο μπέμπης θέλει να φάει μόνο από το ένα στήθος.. αλλά επειδή δεν προλαβαίνω να αποστειρώνω συνήθως το πετάω 😶😶 

Εμένα στο πρώτο μου ήρθε στους 4,5 μήνες μέσα Ιανουαρίου δηλαδή 

τωρα στην μπέμπα έχω φτάσει στου 4,5 μήνες αλλά ακόμα δεν έχει έρθει 🤷‍♀️

Εμένα μπορεί να φάει μόνο από το ένα και από το άλλο καθόλου απλά όταν είναι να την ξανά βάλω στήθος την βάζω από το άλλο που δεν είχε φάει 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

@Elk μου εσύ που έχεις εμπειρία, αν και σγρ έχει να κάνει με το παιδί, πώς ήταν όταν ξεκινήσατε τροφές με το θηλασμό;

Εντάξει στην αρχή έτρωγε 2-5 κουταλάκια αλλά όχι με ευχαριστήσει μετά τις 10 μέρες κάπως άρχισε να τρώει πιο ευχάριστα αλλά εγώ όταν την έδινα να φάει την έδινα νερό και άφηνα τουλάχιστον μισή ώρα να περάσει για να την βάλω στήθος για να μην συνδιάζει πως κάθε φορά που δεν θα τρώει θα έχει αμέσως μετά στήθος 

γιατι λογικό είναι να προτείνουν στήθος από τις τροφές 

Εμείς είμασταν με την τακτική σιγά σιγά μειώνουμε θηλασμούς  ώστε να φάει πιο πολύ φαγητό άλλοι βέβαια δεν συμφωνούν με αυτήν την τακτική εγώ αυτό έκανα πάντως 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Elk είπε:

Εντάξει στην αρχή έτρωγε 2-5 κουταλάκια αλλά όχι με ευχαριστήσει μετά τις 10 μέρες κάπως άρχισε να τρώει πιο ευχάριστα αλλά εγώ όταν την έδινα να φάει την έδινα νερό και άφηνα τουλάχιστον μισή ώρα να περάσει για να την βάλω στήθος για να μην συνδιάζει πως κάθε φορά που δεν θα τρώει θα έχει αμέσως μετά στήθος 

γιατι λογικό είναι να προτείνουν στήθος από τις τροφές 

Εμείς είμασταν με την τακτική σιγά σιγά μειώνουμε θηλασμούς  ώστε να φάει πιο πολύ φαγητό άλλοι βέβαια δεν συμφωνούν με αυτήν την τακτική εγώ αυτό έκανα πάντως 

Μάλλον κι εγώ έτσι θα κάνω..

Κατά λάθος έφαγα πανετονε με γέμιση που είχε λικέρ! Βασικά έφαγα ούτε το μισό γτ το κατάλαβα..φφφ αγχώθηκα μήπως πειράξει το μωρό! Έκλαιγε και ήθελε να φάει! Είχα φάει κι άλλο φαγητό μαζί! Λέτε να το πειράξει; Έχετε πιει εσείς καθόλου αλκοόλ έστω και κατά λάθος;

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Κατά λάθος έφαγα πανετονε με γέμιση που είχε λικέρ! Βασικά έφαγα ούτε το μισό γτ το κατάλαβα..φφφ αγχώθηκα μήπως πειράξει το μωρό! Έκλαιγε και ήθελε να φάει! Είχα φάει κι άλλο φαγητό μαζί! Λέτε να το πειράξει; Έχετε πιει εσείς καθόλου αλκοόλ έστω και κατά λάθος;

Εγώ. Ήπια λίγο κρασί την Πρωτοχρονιά... Τι εννοείς να το πειράξει; 

Δημοσίευση
στις πριν 53 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Και εγώ ήπια ένα μικρό ποτηράκι κρασί αλλά έχω πιει και λίγο μπυρα αυτές τις μέρες δεν έχει θέμα 

Δημοσίευση
στις πριν 34 λεπτά, ο/η Katiana1987 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου... 

Έσκασε και το 2ο δόντι... Ελπίζω να ηρεμήσει λίγο τώρα το μωράκι μου! 

Ακόμα τούμπα δεν έχει κάνει. Ούτε τη μία ούτε την άλλη.

καλησπέρα κορίτσια!

με γεια σας και πάλι! επιτέλους να ηρεμήσετε λιγάκι 😍

μην αγχώνεσαι θα την κανει την τουμπα εκει που δεν το περιμένεις ❤️

εγω κορίτσια έχω μπερδευτεί με τις στερεές πολύ...τι εννοώ: εμενα μ είχε πει η παιδίατρος να δίνω φαγητό και μετά στήθος τώρα που είναι οι πρώτες μέρες γιατί δεν θα χορταινει με το φαγητό..ο μπέμπης όμως οταν τρώει φαγητό μετά δε θέλει στήθος... επίσης αν οχ ειναι να φαει στη 1 και περιμένω να παει η ωρα 1 να τον ταισω κλαίει παρα πολύ και δεν τρώει... έτσι του ξεκινάω απο τις 12.30 το φαγητό και μετά κατά 1.30 θα δώσω στήθος και θα πιεί πολυ πολύ λιγο ...δεν ξέρω τι αλλο να κάνω; και αν κάνω καλά ή όχι...γτ στις 12.30 ίσως δεν εχει πεινάσει πολύ και γι αυτό μπορεί να μην τρώει παραπάνω 🤷

Δημοσίευση
στις πριν 18 λεπτά, ο/η Katiana1987 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου... 

Έσκασε και το 2ο δόντι... Ελπίζω να ηρεμήσει λίγο τώρα το μωράκι μου! 

Ακόμα τούμπα δεν έχει κάνει. Ούτε τη μία ούτε την άλλη.

Κορίτσι μου δεν πειράζει θα το κάνει και αυτό σιγά σιγά όσο μπορείς να την βάζεις μπρούμυτα εσύ και θα δεις πως θα γυρίσει εκεί που δεν το περιμένεις 🥰

και άλλο δόντι ;;; Οοο πηρε φόρα εσένα δηλαδή.. υπομονή !!!

εχει γκρίνια ;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Katiana1987 είπε:

Εγώ. Ήπια λίγο κρασί την Πρωτοχρονιά... Τι εννοείς να το πειράξει; 

Επειδή λένε όχι αλκοόλ στον θηλασμό, αλλά οκ βλέπω το λίγο δεν πειράζει..με γεια τα δόντια!! Ούτε εμένα τούμπα ακόμη! Αλλά δεν πειράζει, προτιμάει είτε καθιστός είτε όρθιο να τον κρατάω!

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Barbiee είπε:

καλησπέρα κορίτσια!

με γεια σας και πάλι! επιτέλους να ηρεμήσετε λιγάκι 😍

μην αγχώνεσαι θα την κανει την τουμπα εκει που δεν το περιμένεις ❤️

εγω κορίτσια έχω μπερδευτεί με τις στερεές πολύ...τι εννοώ: εμενα μ είχε πει η παιδίατρος να δίνω φαγητό και μετά στήθος τώρα που είναι οι πρώτες μέρες γιατί δεν θα χορταινει με το φαγητό..ο μπέμπης όμως οταν τρώει φαγητό μετά δε θέλει στήθος... επίσης αν οχ ειναι να φαει στη 1 και περιμένω να παει η ωρα 1 να τον ταισω κλαίει παρα πολύ και δεν τρώει... έτσι του ξεκινάω απο τις 12.30 το φαγητό και μετά κατά 1.30 θα δώσω στήθος και θα πιεί πολυ πολύ λιγο ...δεν ξέρω τι αλλο να κάνω; και αν κάνω καλά ή όχι...γτ στις 12.30 ίσως δεν εχει πεινάσει πολύ και γι αυτό μπορεί να μην τρώει παραπάνω 🤷

Αχ αυτό ελπίζω κι εύχομαι...

Πιο πολύ προσπαθεί να γυρίσει από ανάσκελα σε μπρούμυτα πάρα το αντίστροφο. 

Ο παιδίατρος τι σου λέει βρε κορίτσι μου; Γιατί γενικά σε κάθε καινούριο που προσθέτεις μπορεί να μην τρώει πολύ. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Στην εβδομάδα που είσαι είχα τσιμπήματα και πιο έντονες καούρες!Τώρα και τα δύο έρχονται και φεύγουν ανά διαστήματα!! Πόνους νιώθω σε διάφορες μορφές,σαν περιόδου,λίγο στη μέση και μέσα στην κοιλιά πιέσεις και τραβήγματα.Γενικα σήμερα δεν έχω περάσει πολύ όμορφα!!😛
    • Εγώ φοβάμαι μην μου την κάνει πριν την 38η αν και ξέρω πως ειδικά οι πρωτοτοκες δύσκολα πάνε νωρίς.Ετσι θα πονάμε δηλαδή από εδώ κ πέρα??Άσε που κάθε φορά που γυρίζω πλευρό είναι σα να έχω πέτρες μέσα στη κοιλιά.
    • Περίπου 22:00-23:00 κοιμάται για βράδυ  ανάλογα και με το πρόγραμμα μας εμείς όλοι μαζί ξαπλώνουμε στο κρεβάτι για ύπνο αλλιώς δεν κοιμούνται 😅
    • Μην νομίζεις! Κι εμένα κατά τις 20.00-20.30 κοιμόταν πριν κανένα μήνα αλλά άρχισε να αντέχει ξυπνιος πιο πολλή ώρα μέσα στη μέρα και πήγε πιο αργά 
    • Ιωάννα χρόνια σου πολλά!!! Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!! Υγεία κι όμορφες οικογενειακές στιγμές!!! Χαρά στο κουράγιο σου που θα μείνεις τόσο καιρό στα πεθερικά...εγώ ούτε με τους γονείς μου δεν αντέχω πλέον... Εμένα ο μικρός είναι πολύ καλός!! Έχει τη ρουτίνα του κ πλέον κοιμάται το βράδυ μόνος του στο κρεβάτι του χωρίς να τον κοιμιζω στα χέρια. Τον αφήνω κάτω με ανοιχτά μάτια, του ανάβω το φωτάκι με τον λευκό ήχο κ σε πέντε λεπτά έχει κοιμηθεί από τις 21:30 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί σερί...κ κοιμάται κ το μεσημέρι! Κι έχει πλάκα πλέον που του μιλάω κ λέει τα δικά του🤣.  Εγώ έχω μια πικρία... έκλεισα βάφτιση για δεύτερη μέρα του Πάσχα κ το ζευγάρι που ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό φαίνεται ότι το ζήτησαν μόνο κ μόνο για το φαίνεσθαι. Δεν έχουν έρθει να δουν καν το μωρό κ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μου πουν κ πότε θα έρθουν κ τους ρώτησα χθες κ η απάντηση ήταν θα έρθουν 3 μέρες πριν τη βάφτιση. Δεν τους νοιάζει καθόλου για το μωρό, δεν έχουν ρωτήσει ποτέ τι κάνει. Κ χθες τους είπα πως αν το κάνουν για τυπικούς λόγους να μας το πουν. Και κορίτσια θύμωσαν, γιατί τους ζήτησα να ρωτάνε τι κάνει το μωρό, δε με νοιάζουν ούτε τα δώρα ούτε τίποτα, μόνο να ενδιαφέρονται. Και να φανταστείτε ότι πριν γεννήσω μου έλεγε η κοπέλα είδες καθόλου βαπτιστικά; Ακόμη ήμουν στον 7ο μήνα κ της είπα κάτσε να γεννηθεί το μωρό με το καλό κι έχουμε χρόνο, απλά να ξέρεις ότι θέλω ό,τι πιο απλό υπάρχει. Η απάντησή της ήταν γαμπρό θα τον ντύσουμε, τι να μας λέει ο κόσμος ότι δεν έχουμε λεφτά; Με αυτή της την απάντηση τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι το κάνουν μόνο για την εικόνα. Θεωρώ πως δεν είμαι παράλογη. Κι εμείς βαφτίσαμε ένα παιδάκι κ το έχουμε σαν να είναι δικό μας, κι αυτό που λέω πάντα στους γονείς του είναι για εμάς το πρώτο μας παιδί κ στην καρδιά μας θα έχει την ίδια θέση με τον μπεμπουλη μας! Είμαι να σκάσω. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...