Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Αυγούστου 2024 🌈

Recommended Posts

στις πριν 14 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Το πρωί φεύγουμε κορίτσι μου.

Πήγαμε παιδίατρο σήμερα. Έκανε τη 2η δόση των Hexyon και Rotarix. Καμία παρενέργεια αυτήν τη φορά. Στις 20 Ιανουαρίου θα κάνει τη 2η δόση του bexsero. 

Κορίτσια η μπουμπού είναι 5500γρ και 61εκ. Με έχει τρελάνει με το βάρος της κορίτσια η παιδίατρος. Μου είπε οτι πρέπει να τρώει περισσότερο. Πρέπει να πάρει βάρος. Να την ξυπνάω στο 8ωρο και κάθε 2 ώρες να τη θηλάζω μέσα στη μέρα. 

Να σας πω την αμαρτία μου, δε θα το κάνω. Μόλις εχθές έγινε 4 μηνών και θυμίζω πως γεννήθηκε 2610γρ. Επειδή έχει υπερδιπλασιάσει το βάρος της, θα την αφήσω και βλέπουμε. Μίλησα με την παιδίατρο που την είχε δει στην Αθήνα και με τη μαία-σύμβουλο θηλασμού και μου είπαν και οι 2 πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και να το αφήσω το μωρό στο πρόγραμμα του. 

Είχαμε το ίδιο θέμα και εμείς στην ηλικία σας αν θυμάσαι το είχαμε πει τότε! Και ο παιδίατρος με είχε παλαβωσει να θηλάζω κάθε δύο ώρες, να δώσω ξένο γάλα και άλλα πολλά. Προσπάθησα να θηλασω περισσότερο και το παιδί αποσυντονίστηκε τελείως, το έβαζα στο στήθος και έκλαιγε με παράπονο. Ξένο γάλα ευτυχώς δεν έδωσα. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το παιδί σου έμεινε στην ίδια θέση στην καμπύλη της από τη γέννηση έως τώρα και μάλιστα αυξήθηκε και λίγο (βρίσκεται στη 10η τώρα). Επιπλέον τα αποκλειστικά θηλάζοντα ακολουθούν διαφορετικές καμπύλες από αυτές του βιβλιαρίου υγείας. Από προσωπική εμπειρία που φυσικά δεν είναι επιστημονική γνώμη και κοιτάζοντας τους προβληματισμούς μου πίσω, μην σκας. Γιατί πρέπει όλα τα μωρά να είναι με μπούτια και διπλες ποτέ δεν κατάλαβα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 6.4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κορίτσια μου καλημέρα!!

Βλέπω ότι για όλες μας αυτός ο μήνας είχε τα ζόρια του...

Κι εμείς σταθερά ζοριζομαστε με τον ύπνο εδώ και ενα 10ημερο

@katerinayia εύχομαι να είναι καλύτερα η μικρούλα σου! 

@Demy93 νωρίς νωρίς τα δόντια φέτος! Χαίρομαι που βοηθάει η κρεμουλα! 

@Elk καλά έκανες και στολισες το χάρηκε και η κορούλα σου!!

@Katiana1987 φαγώθηκε η παιδίατρος σου!! Το ίδιο είπε και την προηγούμενη φορά και τζάμπα αναστατώθηκε το παιδί! Και μετά που έβγαζε γουλιτσες σού είπε μην την ξυπνάς το βράδυ να την ταΐζεις! Αν σου ξαναπει τριτη φορά το ίδιο πράγμα θα έρθω Λευκάδα να σου βρω εγώ άλλη παιδίατρο! 😅😅😅

@nanouko @Barbiee κι εμένα δεν πολυφαίνεται μόνος του να παίξει.  Το μομπιλε μονο με σώζει! Κάθεται και το κοιτάει μέχρι και 20λςπτο αν τκν αφήσω!!

στις On 16/12/2024 at 1:04 ΜΜ, ο/η Demy93 είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου τι κάνετε???Δύσκολο βράδυ και το χθεσινό...απίστευτο αλλά βγάζουμε δοντακια τα ούλα μας είναι χάλια..Μίλησα πρωί πρωί με την παιδίατρο και μου είπε να πάρω ένα τζελ και να ξεκινήσω να βάζω στο μικράκι μας 😍,ελπίζω να τον βοηθήσω γιατί πονάει η ψυχή μου να τον βλέπω να πονάει...

Ωωω νωρίς νωρίς άρχισα να βγαίνουν δεν το έχω δοκιμάσει το τζελ πες μας αν βοηθάει το μωράκι να ανακουφιστεί 

στις πριν 19 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Κορίτσια παίρνει καμιά σας βιταμίνες; Εγώ ξεκίνησα να παίρνω βιταμίνες, γτ δεν τρώω γαλακτοκομικά και γτ νιώθω εξάντληση.. ελπίζω να βοηθήσουν..

Πήρα τις pregnacare breastfeeding 

Εγώ δεν παίρνω κάτι είναι η αλήθεια έχω σταματήσει απο τέλη Σεπτεμβρίου να παίρνω βιταμίνες 

θελω να κάνω καμιά εξέταση αίματος να δω αν χρειάζεται να πάρω τίποτα και εγώ ίσως όταν πάω για τεστ παπ τον άλλο μήνα να πω τον γιατρό να μου γράψει 

στις πριν 18 ώρες, ο/η μαμά12345 είπε:

@nanouko εγώ μόνο βιταμίνη d παίρνω που έχω έλλειψη γενικά....

Ρε κορίτσια να ρωτήσω εσάς κάθονται στο καρότσι? Εμένα εκεί που καθόταν μια χαρά κοιμόταν κιόλας τώρα κάθεται 10 λεπτά κι αρχίζει γκρίνια ..έχω αρχίσει το μάρσιπο τώρα...και με βόλευε το καρότσι κάθε μέρα πηγαίναμε παντού...😩

Εμένα η μπέμπα κάθετε και στα δύο τις (περισσότερες φορές) η μεγάλη δεν κάθησε ποτέ σε κανένα από τα δύο 🤷‍♀️

Μήπως δεν το βολεύει κάτι; Εγώ στο αβγό που έβαζα την μπέμπα έβγαλα το μαξιλάρι από το κεφάλι της  και νομίζω τώρα της αρέσει πιο καλά 

στις πριν 17 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Το πρωί φεύγουμε κορίτσι μου.

Πήγαμε παιδίατρο σήμερα. Έκανε τη 2η δόση των Hexyon και Rotarix. Καμία παρενέργεια αυτήν τη φορά. Στις 20 Ιανουαρίου θα κάνει τη 2η δόση του bexsero. 

Κορίτσια η μπουμπού είναι 5500γρ και 61εκ. Με έχει τρελάνει με το βάρος της κορίτσια η παιδίατρος. Μου είπε οτι πρέπει να τρώει περισσότερο. Πρέπει να πάρει βάρος. Να την ξυπνάω στο 8ωρο και κάθε 2 ώρες να τη θηλάζω μέσα στη μέρα. 

Να σας πω την αμαρτία μου, δε θα το κάνω. Μόλις εχθές έγινε 4 μηνών και θυμίζω πως γεννήθηκε 2610γρ. Επειδή έχει υπερδιπλασιάσει το βάρος της, θα την αφήσω και βλέπουμε. Μίλησα με την παιδίατρο που την είχε δει στην Αθήνα και με τη μαία-σύμβουλο θηλασμού και μου είπαν και οι 2 πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και να το αφήσω το μωρό στο πρόγραμμα του. 

Καλό δρόμο να έχετε κορίτσι μου με το καλό να πάτε Αθήνα και μετά στο πρώτο σας ταξίδι στο Λονδίνο να περάσετε τέλεια !

εγώ σε μια ώρα έχω παιδίατρο έχουμε επαναληπτικό εμβόλιο σήμερα οπότε πιστεύω αφού δεν είχε κάνει πυρετό την πρώτη φορά λογικά δεν θα κάνει ούτε τώρα θα σας στείλω μετά τα νέα από την γιατρό 

Νομίζω είναι λίγο υπερβολικό αυτό που ζητάει η παιδίατρος χωρίς να είναι και ειδικός αλλα αφού πήρες και δεύτερη γνώμη θα άφηνα και εγώ το μωρό στο πρόγραμμα του 

τα παιδάκια που θηλάζουν λογικό είναι να μην έχουν πολλά μπουτακια δεν παχαίνουν το ίδιο με τα παιδάκια που πίνουν ξένο γαλατάκι είναι λογικό.. σου έκανε κουβέντα καθόλου για συμπλήρωμα με ξένο ;

στις πριν 35 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Εμένα η μπέμπα κάθετε και στα δύο τις (περισσότερες φορές) η μεγάλη δεν κάθησε ποτέ σε κανένα από τα δύο 🤷‍♀️

Μήπως δεν το βολεύει κάτι; Εγώ στο αβγό που έβαζα την μπέμπα έβγαλα το μαξιλάρι από το κεφάλι της  και νομίζω τώρα της αρέσει πιο καλά 

Κορίτσι μου δεν ξέρω γτ δεν κάθεται! Όπου και να τον βάλω όταν φύγω λίγο γυρνάει το κεφάλι και με ψάχνει και μουρμουράει! Άσε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα! Η αλήθεια είναι οι βιταμίνες αυτές μου φέραν λίγη υπερένταση σμρ αλλά τις ήπια με μισογεμάτο στομάχι, θα δω πώς θα πάει τρώγοντάς καλά πριν τις πιω.. ελπίζω να ανεχτεί καλά το εμβόλιο το μικράκι σου, περιμένουμε τα νέα σου!

στις πριν 3 ώρες, ο/η Zelda είπε:

Είχαμε το ίδιο θέμα και εμείς στην ηλικία σας αν θυμάσαι το είχαμε πει τότε! Και ο παιδίατρος με είχε παλαβωσει να θηλάζω κάθε δύο ώρες, να δώσω ξένο γάλα και άλλα πολλά. Προσπάθησα να θηλασω περισσότερο και το παιδί αποσυντονίστηκε τελείως, το έβαζα στο στήθος και έκλαιγε με παράπονο. Ξένο γάλα ευτυχώς δεν έδωσα. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το παιδί σου έμεινε στην ίδια θέση στην καμπύλη της από τη γέννηση έως τώρα και μάλιστα αυξήθηκε και λίγο (βρίσκεται στη 10η τώρα). Επιπλέον τα αποκλειστικά θηλάζοντα ακολουθούν διαφορετικές καμπύλες από αυτές του βιβλιαρίου υγείας. Από προσωπική εμπειρία που φυσικά δεν είναι επιστημονική γνώμη και κοιτάζοντας τους προβληματισμούς μου πίσω, μην σκας. Γιατί πρέπει όλα τα μωρά να είναι με μπούτια και διπλες ποτέ δεν κατάλαβα...

Η αλήθεια είναι ότι μας αγχώνουν πολύ γι αυτό το θέμα, όχι μόνο οι παιδίατροι αλλά και το περιβάλλον μας..εμένα ευτυχώς η παιδίατρός μας είναι πολύ καλή και μου είπε αυτά που λες κι εσύ, αλλά μία τι μου είπε; Λέει το γάλα σου δεν το παχαινει το παιδί 😮 καταλαβαίνετε ότι πρόκειται περί θείας κουτσομπολας παλιάς σχολής.. ξέρω ότι δεν πρέπει να δίνω σημασία σε τέτοια σχόλια, αλλά όπως και να το κάνεις ταράχτηκα..

Κορίτσια γύρισα από παιδίατρο πήραμε 3 πόντους πήγαμε 63εκ το ύψος την πράσινη καμπύλη 

το βάρος μας 5930γρ είμαστε στην πορτοκαλί καμπύλη (η δικιά μου ζυγαριά στο σπίτι την βγάζει 6100γρ ) το διπλασιάσαμε το βάρος γεννήσεις της

τωρα πήρε 580γρ (νόμιζα πήραμε πιο πολύ αυτόν τον μήνα αλλά είμαστε στα ίδια ) η παιδίατρος είπε θέλει 500γρ το μήνα οπότε είναι καλά απλά να μην πέφτουμε την μέρα κάτω από 5 θηλασμούς 

ένα που είδαμε σήμερα είναι πως το πιπί της είναι κλειστό μου είπε περιμένουμε μέχρι τον 6ο μήνα αν συνεχίσει έτσι βάζουμε κάτι κρέμες και μασάζ και αν πάλι δεν ανοίξει μέχρι τον χρόνο πάμε σε παιδοχειρουργό επίσης το μάτι της ακόμα δακρύζει αν συνεχίσει και αυτό να είναι έτσι πάλι θα χρειαστεί γιατρό αυτά τα νέα μας 

στις πριν 18 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Κορίτσια γύρισα από παιδίατρο πήραμε 3 πόντους πήγαμε 63εκ το ύψος την πράσινη καμπύλη 

το βάρος μας 5930γρ είμαστε στην πορτοκαλί καμπύλη (η δικιά μου ζυγαριά στο σπίτι την βγάζει 6100γρ ) το διπλασιάσαμε το βάρος γεννήσεις της

τωρα πήρε 580γρ (νόμιζα πήραμε πιο πολύ αυτόν τον μήνα αλλά είμαστε στα ίδια ) η παιδίατρος είπε θέλει 500γρ το μήνα οπότε είναι καλά απλά να μην πέφτουμε την μέρα κάτω από 5 θηλασμούς 

ένα που είδαμε σήμερα είναι πως το πιπί της είναι κλειστό μου είπε περιμένουμε μέχρι τον 6ο μήνα αν συνεχίσει έτσι βάζουμε κάτι κρέμες και μασάζ και αν πάλι δεν ανοίξει μέχρι τον χρόνο πάμε σε παιδοχειρουργό επίσης το μάτι της ακόμα δακρύζει αν συνεχίσει και αυτό να είναι έτσι πάλι θα χρειαστεί γιατρό αυτά τα νέα μας 

Μπράβο σας, ύψος βάρος πολύ καλά! Δεν ήξερα ότι μπορεί στα κορίτσια να είναι κλειστό το πιπί, νόμιζα μόνο στα αγοράκια μπορεί να συμβεί αυτό! Κάνεις μασάζ στο ματάκι Ε; Γτ βοηθάει! Εμάς δακρυζαν πάρα πολύ και τα δύο ματάκια αλλά ευτυχώς φτιάξανε! Ελπίζω και σε σας!!!

στις πριν 35 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Μπράβο σας, ύψος βάρος πολύ καλά! Δεν ήξερα ότι μπορεί στα κορίτσια να είναι κλειστό το πιπί, νόμιζα μόνο στα αγοράκια μπορεί να συμβεί αυτό! Κάνεις μασάζ στο ματάκι Ε; Γτ βοηθάει! Εμάς δακρυζαν πάρα πολύ και τα δύο ματάκια αλλά ευτυχώς φτιάξανε! Ελπίζω και σε σας!!!

Και εγώ δεν το ήξερα ότι μπορεί να είναι κλειστό στα κορίτσια αρτησια παρθενικού υμένα έτσι λέγετε δεν το ήξερα ούτε το είχα προσέξει 

εμένα το μάτι το ένα τρέχει συνέχεια από τότε που γεννήθηκε δεν σταμάτησε να τρέχει και βγάζει πολύ τσίμπλα τώρα τελευταία μας είπε να βάζω κολλύριο 2-3 μέρες και να το σταματήσω άντε να δούμε ελπίζω να της σταματήσει το είχε και η μεγάλη μου αλλά εκείνη δεν είχε τσίμπλα μετά σταμάτησε από μόνο του μετά τον 6ο

@μαμά12345 @Christi.D. ναι ευτυχώς είναι πολύ καλύτερα. Δεν έχει ανεβάσει πυρετό καθόλου από την Κυριακή κ επιτέλους ζωντάνεψε πάλι, ήταν πολύ μαραμενο το καημένο κ είχε πολλή υπνηλία, αλλά τώρα ευτυχώς είναι καλά. Ελπίζω να μην μας ξανάρθει.

@Katiana1987 να περάσετε τέλεια όπου πάτε. Κ εγώ νομίζω να μην το πιέζεις το μικρακι σου. Μια χαρά μου φαίνεται. Τώρα πάλι βέβαια δεν είμαι γιατρός, αλλά μια χαρά αναπτύσσεται. 

@Elk κ εγώ 1η φορά ακούω ότι μπορεί να συμβεί κ σε κορίτσια αυτό. Εντάξει φαντάζομαι θα στρώσουν μόνα τους, κ αυτο κ το ματάκι.

@Demy93 ωωω δοντάκια από τώρα? Υπομονή ελπίζω να μην σας ταλαιπωρησουν πάρα πολύ.

στις πριν 13 ώρες, ο/η katerinayia είπε:

@μαμά12345 @Christi.D. ναι ευτυχώς είναι πολύ καλύτερα. Δεν έχει ανεβάσει πυρετό καθόλου από την Κυριακή κ επιτέλους ζωντάνεψε πάλι, ήταν πολύ μαραμενο το καημένο κ είχε πολλή υπνηλία, αλλά τώρα ευτυχώς είναι καλά. Ελπίζω να μην μας ξανάρθει.

@Katiana1987 να περάσετε τέλεια όπου πάτε. Κ εγώ νομίζω να μην το πιέζεις το μικρακι σου. Μια χαρά μου φαίνεται. Τώρα πάλι βέβαια δεν είμαι γιατρός, αλλά μια χαρά αναπτύσσεται. 

@Elk κ εγώ 1η φορά ακούω ότι μπορεί να συμβεί κ σε κορίτσια αυτό. Εντάξει φαντάζομαι θα στρώσουν μόνα τους, κ αυτο κ το ματάκι.

@Demy93 ωωω δοντάκια από τώρα? Υπομονή ελπίζω να μην σας ταλαιπωρησουν πάρα πολύ.

Και εγω τώρα που τα ψάχνω λίγο δεν έχω καταλάβει αν είναι αρτησια παρθενικού υμένα ή συμμυση χειλεων

δεν μπορώ να καταλάβω είναι και μικρό τώρα δεν μπορώ να δω δεν μου το εξήγησε και η παιδίατρος μάλλον το δεύτερο πρέπει να είναι τελικά γιατί μου είπε να πάρω κρέμα να το ανοίξω μετά τον 6ο ενώ το άλλο διαβάζω ότι θέλει χειρουργείο δεν ανοίγει 🤷‍♀️ θα το ξανά δω σε ένα μήνα που θα πάω και ίσως μετά ψαχτώ Αθήνα να πάρω μια γνώμη γιατί δεν βασίζομαι πολύ στην παιδίατρο 

αντε ωραία που είναι καλύτερα περαστικά να είναι μην ξανά συμβεί παίρνει την αντιβίωση; Αφού δεν έκανε άλλο πυρετό άρχισε να υποχωρεί αφού ζωήρεψε κιόλας είναι πολύ καλά 😊

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εμείς κορίτσια πήγαμε στον εμβρυομητρικό τη Δευτέρα το βράδυ.. κάναμε πάλι ντόπλερ! 2556 γρ. η μπεμπού μας στις 34 +3... Θρεφταράκι κανονικο και με πολύ πολύ μάγουλο για τσίμπημα κατά τα λεγόμενα του γιατρού!! 😊 Όλα τα υπόλοιπα μια χαρά... μόνο το αμνιακό ήταν πάλι αυξημένο, αλλά μέσα στα ανώτερα φυσιολογικά ΄όρια. Εννοείται μου έβαλε χέρι στο να μην τρώω γλυκά...🙃  
    • Καλησπέρα κορίτσια,8 και 6 σήμερα και πήγαμε γιατρό!όλα καλα To αιμάτωμα σχεδόν υποχώρησε, όποτε ξεκινάμε τις βόλτες! Εγώ παίρνω φοιλικό οξύ, ένα utrogestan το βράδυ υπόθετο, και φυσικά το Τ4! Αυχενική έκλεισα 15/1.  
    • Αααα και ξεχασα, κ γω στην πρωτη εγκυμοσυνη εμφανισα αυτα τα συμπτωματα, ηταν τυχαιο. Στη δευτερη κ την τριτη δεν εμφανισα. Το μαγνησιο που επαιρνα μετα το 2ο τριμηνο δε βοηθησε και ιδιαιτερα, γιατι ηταν ορμονικο το θεμα του μουδιασματος και του πονου. 
    • Ακου, το σαλοσπιρ ειναι η ασπιρινη των ανθρωπων που εχουν προβλημα με το στομαχι τους! Δεν ενοχλει καθολου το στομαχι. Οσον αφορα στην προγεστερονη, σε ανεπαρκειες προγεστερονης στο πρωτο τριμηνο, βοηθα πολυ. Και γω διαφωνω για την προληπτικη ληψη της, γι αυτο αλλωστε δεν την πηρα αυτη τη φορα καθολου, κ ας ελεγε ο γιατρος. Για καρκινους τωρα, ολες οι ορμονες μπορουν θεωρητικα να ευθυνονται για την εμφανιση καρκινων. Σκεψου ομως οτι ειναι για πολυ λιγο χρονικο διαστημα, κ δευτερον, οι ορμονες που εχουν ΟΛΑ τα φρουτα κ λαχανικα, κρεατα κλπ, που καταναλωνουμε, ευθυνονται σε μεγαλυτερο βαθμο για την εμφανιση νεοπλασιας στο πεπτικο. Γενικα παντως ισχυει «αν εχεις προδιαθεση, μια αφορμη θα βοηθησει στην εμφανιση», γιατι αλλιως θα ημασταν ολοι βαρια αρρωστοι με αυτα που καταναλωνουμε! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...