Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι πρότινος για τοκετό στο σπίτι, νόμιζα ότι αυτά γίνονται μόνο στο εξωτερικό! Εξαιρετική η δουλειά που κάνουν στο "Ευτοκία", μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα αυτή και στην επαρχία.

Εδώ που είμαι δεν υπάρχει ούτε μαία για να έρθει σπίτι να σε στηρίξει για το θηλασμό! Ευτυχώς το νοσοκομείο που γέννησα (είμαι ιδεολογικά αντίθετη στις ιδιωτικές κλινικές για τους λόγους της εμπορευματοποίησης που ανέφεραν τα κορίτσια) στηρίζει στα βασικά του το θηλασμό. Είχαμε rooming in, θαλάμους το πολύ τρίκλινους, και αν το ζητήσεις σου δίνουν το παιδί να το θηλάσεις μέσα σε μια ώρα από τον τοκετό - παράδεισος σε σχέση με όσα περιγράφετε για το Μητέρα!!!

Βέβαια και πάλι δεν κατάφερα να αποφύγω την πρόκληση (επειδή είχα συμπληρώσει την 40η εβδομάδα), όσο και αν έκανα debate με το γιατρό μου... Και παρόλο που ζήτησα να μην κάνω αναισθησία, ακόμα δεν ξέρω αν μου έβαλαν παυσίπονα στον ορό και ποια... Πάντως επισκληρίδιο δεν έκανα. Για τα υπόλοιπα προφανώς δε θα μάθω ποτέ...

Και βέβαια συμφωνώ απόλυτα με τη Γεωργία για τον τοκετό στο σπίτι: δεν υπάρχει πιο ζεστός και τρυφερός τρόπος να φέρεις το παιδί σου στον κόσμο, από το να αντικρύσει το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσει και όχι το θάλαμο τοκετού ενός απρόσωπου νοσοκομείου/μαιευτηρίου.

Μακάρι να το μπορούσα κι εγώ στο δεύτερο παιδί :-).

Γεωργία και rad_mid σας εύχομαι στο επόμενο παιδάκι βα πανε όλα καλά και να το υποδεχτείτε με καλό στο σπίτι!

Δημοσίευση

Yia sas koritsia :) Yia sou Ifigenia,,,thimame milisame yia to VBAC.

Fisika, otan mia gineka ine egios vazi hilia dio sto mialo tis, alla ego pistevo oti prepi na skeftete thetika-diladi oti ola tha pane kala.

Sto kato kato , o fisiologikos toketos ine mia litourgia tou somatos.

Fadazese, sinehia na skeftomasta...oh! ti tha gini ean i kardia mou stamatisi avrio??

Epiplokes, se fisiologiko toketo ( opos ipame ohi proklito) ine spanies.

Ifigenia, den thimame ean sou ipa, alla i mitera tou adra mou genise 6 pedia meta apo kesariki ( tis etihe kesariki sto deftero tis epidi to moro erhotan anapoda).

Sta ipolipa exi ola pigan normal. To telefteo to genise sta 46 tis.

Ke den ine moni, i perisoteres genoun mia hara meta apo mia kesariki.

Spanies ine i epiplokes.

Alla ean mas karfothoun i epiplokes sto mialo, tote tis prokaloume.

Theli kali diathesi ke sosti enimerosi.

Opos anefera sto VBAC forum, mia defteri kesariki horis logo, apla tha se epivarini. Den tha voithisi se tipota, idika ean metrisis tin tomi sou ke ehi gini poli kala.....

• Απαντήσεις

• Κοίτα αν είχες κανονική περίοδο με σκούρο αίμα και κομματάκια, δύσκολο να είσαι έγκυος... Και αν ήσουν δλδ θα έβλεπες καραμπινάτο θετικό τόσες μέρες μετά.  Πιθανόν ήταν εξάτμισης η γραμμή. Κάνε αν θες και κάποια άλλη μάρκα για να σιγουρευτείς 😊
    • Κορίτσια καλησπέρα! Μανούλα 3 μηνών βρέφους εδώ!!! Θηλάζω αποκλειστικά , όμως ξεκίνησα τη προσπάθεια ν βγάζω Μ θήλαστρο κιόλας έτσι ώστε να κάνω μια μικρή τράπεζα γάλατος ν έχω ν δώσω σε περίπτωση που πρεπει να λείψω σε κάποιο γεύμα! Δυστυχώς δν πάει καλά , κορίτσια μπορεί στο μισάωρο. Ν βγάλω 10 μλ 😞😞😞  στην αρχή ες τη δοκίμασα το swing flex της medela κ τώρα το medela in calma! Με αυτό μπορεί ν βγάλω λίγο παραπάνω τύπου 30 μλ αναρωτιέμαι τι πάει λάθος 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    • Χρύσα μου πως τα πάτε με το μπεμπακι; Πως είναι η καθημερινότητα με τα παιδάκια σου; Το μωρό πως είναι; Πήγατε στους γιατρούς; ❤️❤️
    • Καλησπέρα κορίτσια μου! Εχω πάρα πολύ καιρό να σας γράψω! Εμείς 7 του μήνα θα γίνουμε 2 μηνών! Το μωράκι μ είναι πολύ καλό φτου φτου από την αρχή τα έχουμε πάει πολύ καλά κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό είναι φαγανουλης γεννήθηκε 3.400 και έχει φτάσει ήδη τα 5μιση κιλά. Ευτυχώς κολικούς δεν είχαμε μόνο μερικές μέρες στην αρχή είχε αρκετή ενόχληση μέσα στην ημέρα. Το βράδυ από την πρώτη μέρα κάνει 3ωρα, ακόμα δεν κάνουμε σερί όμως όλη τη νύχτα  ξυπνάει μια φορά για να φάει όμως κοιμάται αμέσως….καναμε και συγκίμιση από την αρχή μέχρι πριν από 2 βδομαδες τώρα είναι στην κούνια του μέσα στο δωμάτιο μου και το πρωί που φεύγει ο άντρας μου τον φέρνω στο κρεβάτι για να κοιμηθούμε άλλο ένα 3 ωρο. Έχουμε αρχίσει να γελάμε, βλέπει πολύ καθαρά γιατί με παρακολουθεί πολύ έντονα ακόμα κ αν είμαι πιο μακριά και αν φύγω σπαραζει θέλει να με βλέπει συνεχώς επίσης τσιριζει αν σταματήσουμε να τον κοιτάμε και να του μιλάμε ενώ είναι ξύπνιος και σε καλή διάθεση 🥲😂  έχω να σας πω όμως ότι όσο ωραία και να είμαστε τώρα και όσο φυσική μ βγαίνει η μητρότητα τις πρώτες 2 εβδομάδες είχα baby blues έκλαιγα για όλα τα είχα βάψει μαύρα δεν έβλεπα φως στο τούνελ! Με το που αρχίσαμε τις βόλτες όλα αυτά σιγά σιγά τελείωσαν! Τώρα πάμε κάθε μέρα μια 3ωρη βόλτα και περνάει όμορφα η μέρα μας. Το μόνο μας θέμα είναι ότι το βράδυ κάποιες μέρες θέλουμε πολύ ώρα να κοιμηθούμε κάθεται κ με κοιτάει όσο θηλάζει δεν κλείνει τα μάτια του με τιποτααααα!!! Αλλά θα το βρούμε που θα πάει! Τις περισσότερες μέρες δεν προλαβαίνω να πιω ούτε νερό αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα ❤️  γράψτε τα νέα σας και σεις κορίτσια έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε στην ομαδούλα μας 
    • Κατ αρχάς να σ ζησει τ μωρακι σου! Εγω εμπειρία δ έχω καθώς θήλαζα αποκλειστικά. Αλλα ακριβώς αυτό θέλω να σχολιάσω. Οτι οοτε δ ηξερα ποσο έπιναν. Με τ θηλασμο δ μετρας μλ. Έτσι ακριβώς κ με τ μπουκαλι. Ακόμα είναι σε φάση π πίνουν γαλατακι οποτε τους κάνει κέφι και όσο... αλλες φορές μπορεί να πίνει επειδή πεινάει, αλλες για να νανούριστει. Εφόσον τ βαρος του είναι οκ κ ο γιατρός σ ειπε ότι αναπτύσσεται μια χαρα μην ασχολείσαι με τ ποσο τρωει. Εσύ θα προσφέρεις οπότε νομίζεις ότι θέλει και όσο πιει.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...