Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ο τοκετός στο σπίτι - Μέρος 1ο


admin

Recommended Posts

rad_mid simfono apolutos mazi sou 8a itan i pio teleia kai an8ropini empeiria tis zois mou!!! oloi exoume akousei diafora gia ta nosokomeia kai mallon exoume troma3ei kai to skeftomaste kalitera gia ti genna sto spiti.omos panta me ti voi8eia twn eidikwn. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ γέννησα στο Μητέρα. Ήταν άθλια, παρόλο που έδωσα μια περιουσία για μονόκλινο. Απρόσωπο, εχθρικό προς το θηλασμό, αλλά και τη μητέρα ουσιαστικά (όπως χαρακτηριστικά μου είπε μια δικηγόρος γνωστής εταιρείας παραγωγής ξένου γάλατος "πολλά τα λεφτά Άρη"). Έχω ακούσει καλά λόγια για άλλα, ας πούμε το Λητώ, αλλά νομίζω ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα φυσιολογικό τοκετό στη ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα της οικογενειακής εστίας. Ιδανικό ξεκίνημα για μια νέα ζωή στο φυσικό της χώρο, την οικογένειά, μακριά από ψυχρούς, χώρους και... επαγγελματίες. Ο τοκετός έχει γίνει πια ιατρική πράξη ενώ συνήθως δε χρειάζεται καμία ιατρική επέμβαση. Θα ήθελα και εγώ, εφόσον έχω μια δεύτερη εγκυμοσύνη με καλή πορεία, να προσφέρω μια τέτοια αρχή στο μωρό μου. Απλά δε μπορώ να φανταστώ τίποτα καλύτερο εφόσον η εγκυμοσύνη και το τοκετός δεν παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera georgia kai sou euxomai na er8ei me to kalo to moraki sou!!! i nona mou einai sto mina tis kai kanonise na paei kai ekeini sto mitera kai malista kai ekeini se monoklino. einai megali sxetika gia proti egkumosini(42 eton) kai tis eipan na paei kai mia evdomada prin gennisei na kanei eisagogi gia na tin elegxoun. pisteueis diladi oti den einai kalo nosokomeio?? an mporeis na me enimeroseis gia na tis miliso.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μόνο που μου άρεσε στο Μητέρα ήταν το... φαγητό! Ίσως γιατί στο τέλος της εγκυμοσύνης μου έκανα..δίαιτα γιατί η καμπύλη σαγχάρου ήταν στα όρια και επιπλέον έμεινα και μια μέρα νηστική λόγω της επείγουσας καισαρικής που αναγκάστηκα να κάνω (δε φταίει σε αυτό η κλινική ή ο γιατρός μου ήταν από τις περιπτώσεις που πραγματικά επιβάλλονταν να γίνει καισαρική) και για τους λόγους αυτούς ..πεινούσα πολύ:laugh:

Ένα ακόμη θετικό ήταν η καθαριότητα των δωματίων αν και είναι βέβαια παλιάς κατασκευής.

Είχα μαζί μου μαίες από την Ευτοκία και αυτές με βοήθησαν και μου συμπαραστάθηκαν στο θέμα του θηλασμού και της φροντίδας του παιδιού. Οι υπόλοιπες (του μαιευτηρίου) δε μπορούσαν να...χωνέψουν το γεγονός ότι είχα το μωρό μαζί μου στο δωμάτιο (παρόλο που με έβαλαν και υπέγραψα ειδική δήλωση), δυο τρεις φορές που αγχώθηκα (π.χ. μου είχε ανέβει λίγο πυρετός ή δε θυμάμαι και εγώ γιατί τις είχα ενοχλήσει!) η απαντήσεις τους ήταν ειρωνικές. Γενικά δεν ένιωθα κλίμα συμπαράστασης, αντίθετα υπήρχε πολεμικό κλίμα, λόγω του αποκλειστικού θηλασμού και του rooming in! Η δε παιδίατρος που ήξερε ότι θηλάζω αποκλειστικά μου συνταγογράφησε και ξένο γάλα! Το κρεβάτι ήταν κρεβάτι του πόνου, ψηλό και στενό, επέτεινε τους πόνους σε κάθε ανεβοκατέβασμα. Στον άντρα μου δε δώσαν ένα ράντσο, κάτι τέλος πάντων, γιατί μας είπαν ότι δεν υπήρχε(!) και κοιμόταν σε μια πολυθρόνα. Οι χρεώσεις είναι αδικαιολόγητα υψηλές, όπως στις περισσότερες ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα.

Ένιωθα ..εμπόρευμα και όχι άνθρωπος !

Εάν ξαναμείνω εγκυος και έχω μια φυσιολογική εγκυμοσύνη τότε θα ήθελα να γεννήσω σπίτι μου! Έτσι ονειρεύομαι τουλάχιστον τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου! Στο κρεβάτι μου με το μωρό μου αγκαλιά και ούτε στιγμή σε κάποιο "πυρεξάκι" και ξινά μούτρα γύρω μας. Μόνο με τους αγαπημένους μου και τις μαίες που έχω επιλέξει. Ελπίζω ο θεός να μου προσφέρει τη δεύτερη φορά ένα φυσιολογικό τοκετό και να μην αναγκαστώ να εισαχθώ ξανά σε κάποια κλινική....

Αυτά έχω να πω για την εμπειρεία μου. Όσον αφορά στο θέμα των εξετάσεων δεν έχω να πω κάτι αρνητικό, δεν θα απέτρεπα κάποιον από το κάνει εξετάσεις στο συγκεκριμένο μαιευτήριο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για το Μητερα, οπου προκειται να γεννησω και εγω αλλα τον Μαιο, θεωρω οτι ισχυει η εχθρικοτητα σε σχεση με τον θηλασμο. Η μαια μου μου ειπε οτι αφενος πρεπει να το χεις συνεννοηθει με τον γιατρο σου και αφετερου να τους ζητας συνεχεια και χωρις ενταση το μωρο. Θα πρεπει να τους εχεις πει οτι θελεις αποκλειστικο θηλασμο γιατι διαφορετικα το ταιζουν οι μαιες της κλινικης. Επισης θα πρεπει αν χεις το νου σου , μου χει πει, καθε που αλλαζουν οι βαρδιες να το υπενθυμιζεις, γιατι μπορει να το ξεχασουν αυτες.

Τωρα σε σχεση με τη γεννα στο σπιτι, θα ημουν και εγω υπερ εαν ειχα καποιον εξ αρχης να με καθοδηγησει σχετικα, αν εμπιστευομουν απολυτα αυτους τους ανθρωπους, εαν υπηρχε προηγουμενο σε κοντινο ή φιλικο μου πρόσωπο...γενικα ειναι πολλα τα εαν. Ειναι δυσκολο, αν και σαφως ειναι το καλυτερο. Απλα φοβασαι μηπως κατι παει στραβα την τελευταια στιγμη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα ηθελα πολυ να βιωσω αυτη την εμπειρια αλλα δε κτυβω οτι φοβαμαι. Αν συμβει κατι στο μωρο οταν γεννησθει τι γινεται χωρις εξοπλισμο;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια ευχαριστω πολυ που μου ειπατε ολα αυτα για το μητερα γιατι και εγω πρεπει να ενημερωσω τη νονα μου γιατι αγχωθηκα τωρα!!! και κατι ασχετο, δεν ηξερα οτι μπορεις να κρατησεις το μωρο στο δωματιο αν θες! μου ειχαν πει οτι αναγκαστικα στο φερνουν μονο την ωρα του θηλασμου και ισως καποιες αλλες στιγμες της ημερας. ηταν απο τους βασικους λογους που θελω να γεννησω στο σπιτι μου οταν ερθει εκεινη η ωρα. τρελενομαι στην ιδεα οτι το μωρο μου θα μου το φερνουν οποτε θελουν εκεινες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω γνωρισα μια μαμα που γεννησε το πρωτο της μωρο στο σπιτι,μονο με τη μαια και τον αντρα της.Μου ελεγε οτι ηθελε παρα πολυ να το κανει,ειχε μεγαλη εμπιστοσυνη στη μαια της και μετα απο πολυ σκεψη το αποφασισε.Κατα τη διαρκεια του τοκετου καποια επιπλοκη παρουσιαστηκε και ο αντρας της κατατρομαξε:ohmy: Ομως ευτυχως η μαια της ηταν πολυ εμπειρη σε τοκετους στο σπιτι και το αντιμετωπισε κι ολα πηγαν κατ ευχην:)

Επισης να σας πω οτι το σπιτι της απειχε 10 λεπτα απο το νοσοκομειο και αυτο οπως μου ειπε επαιξε τον ρολο του στην αποφαση της.

πιστευω πως ο τοκετος ειναι προσωπικη υποθεση της καθε γυναικας να τον βιωσει με τον τροπο που εκεινη επιθυμει!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ωραία η ιδέα του τοκετού στο σπίτι αλλά εγώ κορίτσια φοβάμαι ... γίνονται πάρα πολλές επιπλοκές καμιά φορά που αν η λεχόνα ή το μωρό δεν είναι σε νοσοκομείο υπάρχουν πιθανότητες απωλειών.

από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Den to sizitao yia to mitera- ine ehthrikotato ston thilasmo- prospathousan na me pisoun na min thilaso!! ke episis ehi terastio pososto kesarikon- ean shediazis na genisis eki, kane mia volta stous diadromous ke tha dis....80% oi kesarikes.

Ego den esthanthika lehona eki. I perisoteres ginekes, den borousan na paroun ta podia tous apo tis kesarikes, ke oles itan 'kalodiomenes' me orous, gematous adiviosis...logo ton polon kesarikon.

Ti sto KAT na imoun se ethousa traumation, ti sto mitera- to idio ke to afto.

Proti fora esthathika kati to iero- opos i mitrotita- na to poulane.

Ilikrina, den eho esthanthi pio ashima sti zoi mou- ola itan isopedomena.

Prosopika, ke na me plironan--ego se meeftiria tipou mitera, den tha gennaga pote xana.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

rad_mid έγραψε:

Ti sto KAT na imoun se ethousa traumation, ti sto mitera- to idio ke to afto.

Proti fora esthathika kati to iero- opos i mitrotita- na to poulane.

Ilikrina, den eho esthanthi pio ashima sti zoi mou- ola itan isopedomena.

Prosopika, ke na me plironan--ego se meeftiria tipou mitera, den tha gennaga pote xana.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι λετε βρε κοριτσια τοσο χαλια!!!!

Μα δεν μπορω να σκεφτω εναν λογω που να μην θελουν οι μητερες να θηλαζουν....και ολα τα υπολοιπα!!!ΕΙναι φοβερο!!!Θα πρεπε να ντρεπονται...ΑΙΣΧΟΣ....λυπαμαι για την τοσο ασχημη εμπειρια που ειχατε!!!!Πολυ λυπαμαι...

Οσο για τον τοκετο στο σπιτι κι εμενα θα μου αρεσε παρα πολυ!!!Αλλα...αν εισαι και επαρχεια οπου ουτε το νοσοκομειο ειναι της προκοπης αναγκαζεσαι να ψαχνεις και να πηγαινεις αλλου πιο μακρια....

Η αληθεια ομως ειναι οτι τα νοσοκομεια εχουν καταντησει αηδια...ουφ δεν ξερω...Ο Θεος να μας φυλαει...απο τη βιομηχανια της γεννας και της καισαρικης ....εκει καταντησαμε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aristina, odos oti lei ke i georgia ishii.

Sigekrimena, yia ton thilasmo- arhisan os exis:

'Den se vlepoume na thelis poli na thilasis, sosta?'

Ohi leo, tha ithela poli.....

Meta kamia apadisi, me agnoousan ke sinehizan:

Ean omos allaxis gnomi, ine megali istoria na kopsis to thilasmo.

Ohi leo, thelo poli, tha prospathiso.

OK, tha erthoume na sou dixoume!!...

Pote den irthan aristina mou. Ke ohi mono i mees tis klinikis alla ke tou giatrou mou!

Otan aftos idika emathe oti ithela na thilaso, irthe na me proidopiisi....xeris mou lene poses epiplokes ehi!! Ean to gala petrosis tha trehis yia hirourgio!!

Eki ke ego den adexa, ke leo ok, ean ine na hirourgitho epithi thelo na thilaso, tha to riskaro!

Ke se pliroforo, oti thilazo kanonikotata ke eho ke arketo gala!

Ego prosopika, me afta pou ida, tha emena stin eprahia, ke tha proseha poli se ti yiatro epefta.

Tha rotaga ke tha milaga me alles ginekes pou ihe xegenisi.

Oso yia to eborio tis genas, p.h. prokliti, kesarikes, polisis vrefikou glaktos, boris na dis to DVD:

The business of being born

Ine poli kalo.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι λες βρε κοριτσι μου μενω αφωνη!!!Και θυμωνω τοσο πολυ....αφου λεω αμα ερθει η ωρα πρωτα ο Θεος θα παω οπλισμενη στο νοσοκομειο!!!!Τα νευρα μου τι ειναι αυτοι?ΑΝΘΡΩΠΟΙ???Απο ποιον πλανητη ερχονται!!!

Ναι θα το ψαξω παρα πολυ ηδη οπου σταθω κι οπου βρεθω ρωταω...αν και 2 πραγματακια τα ξερω γιατι σπουδασα νοσηλ(χρωσταω κατι μαθημ ακομα)και θα τους αντιμετωπισω μια χαρα...ΘΑ ΠΑΩ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΚΑΥΓΑ....κι αν θελουν ας κοπιασουν....ξερω πως ειναι....θα φερω τον κοσμο τουμπα τους εχω δει πως λειτουργουν και πως σε κοιτουν στην ΤΣΕΠΗ!!!!Ειναι απιστευτοι και απαραδεκτοι....θελουν θρασος...και επισης να εχεις ειδοποιησει και τους δικους σου....γιατι ειναι και πονηροι οπως εχουν πει κι αλλες κοπελες τα ταιζουν κρυφα!!!

Θα το δω σιγουρα σ ευχαριστω παρα πολυ που μοιραστηκες την εμπειρια μαζι μας!!!Και οσες κοπελες το εχουν κανει...μας βοηθαει πολυ!!

Μπραβο σου κοπελα μου χαιρομαι που τα πας καλα με τον θηλασμο...να σαι καλα και το παιδακι σου το ιδιο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ θα ήθελα να γεννήσω σρο σπίτι αλλά φοβάμαι πολύ!!!! Ασε που στα δύσκολα δεν υπαρχει επισκλειρίδιος!!!! Πάντως όλα αυτά που διάβασα για το μητέρα με άφησαν άφωνη! Άραγε και το ΙΑΣΩ έτσι είναι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.....ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ....ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΖΟΥΣΕ!!!!!!ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Odos Aristina, theli poli prosohi! Se pio yiatro, ke se pio meeftirio....apo oti katalava ke ta meeftiria piezoun yia kesarikes yia na litourgoun ta hirourgia tous.

Apo oti paratirisa, den boro na xehaso tis exis frasis 'klidia', i opies prepi na ipopsiasoun mia gineka amesos:

Na sou protinoun proklito toketo, ite evdomada 38-39 ( ean se doune kourasmeni) i evdomada 40, horis na iparhi iatrikos logos. Arhizoun lipon na pezoun me tis fovies tis epitokou, yia na tin 'rixoun'

Giati den thelis na genisis akoma?? Fovase? Ean xeperasis tis 40 evdomades ine kindinos yia to moro.....Thelis na to riskaris?

Etsi arhizoun ke pezoun me tin psihologia sou..............

Edometaxi, tis pane oles yia proklito---idika anipopsiastes prototokes--tis afinoun yia 5-6 ores ke meta tous lene....hanoume palmous!! grigora hirourgio-kesariki!

Ine sou leo halia............

Meta tin kesariki, i mees ke i pediatri arhizoun ke epenoun: Ides to pedi vgike 'atsalakoto'!! Prosexe ke afti tin frasi..ine tipiki.....

Den sou lene omos yia tin tsalakomeni mitra..............

Me aftes tis tehnikes, pernoun oli lefta: anesthisiologos (episkliridios) , mea (proklitos) , yiatros (kesariki)

Yia na genisis se afta ta meeftiria fisiologika, prepi na pas teleftea stigmi- tin ora pou ine to kefali etimo na vgi........

Edometaxi, diavazodas tis sistasis tou pagosmiou organismou igias-lei oti fisiologika i gineka bori na genisi apo evdomada 37-42, analoga me ton kiklo tis! Apla to 40 ine o mesos oros....

A! ase ke ta exis sholia.....Thelis fisiologiko ( diladi ohi proklito??), ma pos ine dinaton!! Pou zis? Tote pou genagan sta horafia?! Tha astievese.........

Ilikrina, makari na iha genisi se horafi!!

Yia to Iaso, den gnorizo. Ehi mia pisina, pou spania tin hrisimopioun. Iparhi mia omada, pou lene oti to prospathoun stin pisina tou Iaso, alla nomizo prepi na proplirosis ton toketo sou....

Ego vasika, den xanakano ta idia lathi..............Terma. Apo oti gnorizo, i Eutokia ine kalo meros yia na pari mia gineka plirofories ke stirixi. I mees tou eutokia, analamvanoun fisiologiko, ke se nero , alla sinergazode ke me meeftires.

Good luck :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Yia na genisis se afta ta meeftiria fisiologika, prepi na pas teleftea stigmi- tin ora pou ine to kefali etimo na vgi........

Γεια στο στομα σου κοπελα μου ακριβως τα ιδια σκεφτομαι και με απασχολουννννννν!!!

Τι προκληση τοκετου και τα ρεστα μου....γι αυτο εγω λεω καμια φορα για να γεννησω αν θελει ο Θεος φυσιολογικα και οταν ερθει η ωρα και να μαστε καλα βεβαια,χαλια θα πλενω και θα τιναζω ασε τις λεκανες!!!!τιποτα δεν θελω...να παω και απλα να το παρουν αμεσως!!!!

Μακαρι να γινοταν αυτο με ολες τις κοπελες!!!

Εχει χασει την εννοια του ο φυσιολογικος τοκετος!!!!αστα!!!!

Ναι ειχα μπει στο σαιτ του Ευτοκια....καλα ειναι αλλα αν δεν υπαρχει το χρημα τι να κανεις....

Καλη επιτυχια και προσοχη σε ολα τα κοριτσια!!:-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα σας φίλες μου! ;)

Ωραίο θεματάκι ανοίχτηκε!

Τι καλά όλες να είχαμε εγκυμοσύνες χωρίς επιπλοκές, φυσιολογικότατους τοκετούς και εύκολο ξεκίνημα στο θηλασμό!

Εγώ δεν είχα τίποτα από τα παραπάνω. :angry: Τέλεια εγκυμοσύνη ναι, αλλά με τις μικροεπιπλοκίτσες στα τέλη της και τις μεγαλοεπιπλοκές στον τοκετό.

Rad_mid τα είπαμε εμείς και σε άλλο θεματάκι. Θυμάσαι?:)

Δεν ξέρω τι γίνεται βρε κορίτσια στο Μητέρα. Όλο άσχημες κριτικές διαβάζω και ακούω. Γέννησα σε επαρχιακή πόλη κι ευτυχώς, αν εξαιρέσεις ένα θεματάκι που είχα με τον αναισθησιολόγο, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη με τον τοκετό μου. Και ας ταλαιπωρήθηκα πολύ, κι ας έκανα τελικά καισαρική.

Να γεννήσω στο σπίτι... νομίζω δε θα το έκανα ποτέ.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΛ ενώ έχεις κάνει καισαρική θα ήθελες το δεύτερο παιδάκι σου να το γεννήσεις φυσιολογικά (καμία αντίρρηση) στο σπίτι?

Θέλει μαγκιά.. που λέει και ο Φ. Πλιάτσικας! :) :) :);) ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγώ που γέννησα στο Μητέρα θηλάζω ακόμη μετά από δεκάξι μήνες γιατί είχα μαίες και γιατρό από την Ευτοκία! Τους βρήκα όμως τελευταία στιγμή, στον ένατο, συγκεκριμένα μια εβδομάδα πριν γεννήσω άλλαξα τον γιατρό μου (ήταν από το Μητέρα) και απευθύνθηκα στην Ευτοκία! Με βοήθησαν πολύ αλλά το Μητέρα το έζησα σε όλο του το μεγαλείο... Ευτυχώς που υπήρξαν αυτοί οι άνθρωποι.

Καισαρική κάναμε γιατί έπεφταν επικίνδυνα οι παλμοί του μωρού που ήταν τέσσερεις φορές δεμένο με το λώρο, μου είχαν σπάσει τα νερά ώρες, δεν είχα σχεδόν καθόλου διαστολή...έπρεπε να γίνει αλλιώς θα έχανα το μωρό. Η καισαρική σε κάποιες περιπτώσεις σώζει ζωές. Απλά το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των επεμβάσεων γίνεται για λόγους... ευκολίας κυρίως, κάτι που είναι εγκληματικό! Είναι σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Εάν μου το επιτρέψει ο γιατρός μου θα ήθελα να γεννήσω σπίτι σε περίπτωση δεύτερης εγκυμοσύνης. Εάν συμβεί κάτι απρόοπτο μεταβαίνεις αμέσως σε κλινική. Το γεγονός ότι ήμουν μια φορά άτυχη δεν σημαίνει ότι θα είμαι και δεύτερη... τουλάχιστον αυτό ελπίζω! Κότσια θέλει να γεννήσεις σε ένα μαιευτήριο τύπου ΜΗΤΕΡΑ αν το σκεφτεί κάποιος καλά.

Πάντως έχω ακούσει καλά λόγια για το Λητώ, που πρέπει να αποτελεί φωτεινή εξαίρεση ανάμεσα στα ελληνικά μαιευτήρια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΛ έγραψε:

Εάν μου το επιτρέψει ο γιατρός μου θα ήθελα να γεννήσω σπίτι σε περίπτωση δεύτερης εγκυμοσύνης. Εάν συμβεί κάτι απρόοπτο μεταβαίνεις αμέσως σε κλινική. Το γεγονός ότι ήμουν μια φορά άτυχη δεν σημαίνει ότι θα είμαι και δεύτερη... τουλάχιστον αυτό ελπίζω! Κότσια θέλει να γεννήσεις σε ένα μαιευτήριο τύπου ΜΗΤΕΡΑ αν το σκεφτεί κάποιος καλά.

Γι'αυτό το αμέσως δε θα γεννούσα ποτέ σπίτι.. Και άντε εδώ στην πόλη που μένω, οι αποστάσεις είναι μικρές, το αμέσως είναι σχεδόν εφικτό. Στην Αθήνα τι γίνεται?

Αλλά τι κάνω τώρα? Σκέφτομαι το χειρότερο? :S Πάντα αυτό κάνω γμτ..:dry:

ΕΛπίζω πάντως ΓΕΩΡΓΙΑ όταν με το καλό έρθει η ώρα να φέρεις στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι σου, να μπορέσεις να το κάνεις στο σπίτι σου, και όλα να πάνε κατ' ευχήν!

:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ιφιγένεια σε ευχαριστώ. Φόβους όλοι έχουμε απλά πιστεύω ότι είναι υπερβολικοί γιατί (και) οι φοβίες καλλιεργούνται εσκεμμένα στη χώρα μας. Σε χώρες όπως η Ολλανδία μεγάλο ποσοστό γυναικών γεννούν στο σπίτι και η πρακτική αυτή θεωρείται ασφαλής από τους διεθνείς οργανισμούς.

Ο τοκετός στο σπίτι είναι πλέον κάτι ...εξωτικό για την ελληνική κοινωνία, έχουμε λίγα παραδείγματα γύρω μας και σαν κάτι άγνωστο και ασυνηθιστο για τα δεδομένα μας φοβίζει....ίσως και εγώ να ένιωθα τέτοιες ανησυχίες όταν θα ερχόταν εκείνη η ώρα, τότε όμως θα το έψαχνα περισσότερο, εφόσον ...υπήρχε αντικείμενο και πιστεύω ότι οι όποιες ανησυχίες που θα μου...προέκυπταν θα αντιμετωπίζονταν ...όσες περιπτώσεις έχω ακούσει που το...τόλμησαν ήταν πανευτυχείς....τις ζήλεψα πραγματικά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...