Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες Εξωσωματικής 2024 <3

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 21 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Τι γίνετε ρε κορίτσια όλα καλά, πολύ ησυχία έχει πέσει σε αυτή την ομάδα! Τι κάνετε, σε τι φάση βρίσκετε ή κάθε μία, τα νέα σας;;

Καλημέρα κορίτσια! εγώ είμαι καινούρια στο φόρουμ. Είμαι στην 8η μέρα διέγερσης με gonal/cetrotide. Δευτέρα πάω για υπέρηχο. Καλή επιτυχία σε όλες εύχομαι!! 😊

• Απαντήσεις 3.6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλώς σας βρήκα κορίτσια!!!

Σας παρακολούθω εδώ και ένα μήνα.

@Mantarini Εγω λοιπόν είμαι 38 ετών και από τον Σεπτέμβριο ξεκινήσαμε με τον συζυγο προσπάθειες για παιδάκι αρχικά πιο χαλαρά και μέτα άρχισα να χρησιμοποιώ τεστ οωρηξιας. Είχα πει πως αν δεν έχουμε αποτέλεσμα ως το τέλος του 24 θα το ψάξω παραπάνω. Έτσι τον Ιανουάριο ξεκίνησα της εξετάσεις όπου βρήκαμε χαμηλη ΑΜΗ κάτι που με αγχωσε είναι η αλήθεια αλλά καλή FSH και στον τελευταίο κυκλο παρακολούθησαμε την ωορηξια με υπέρηχο που όλα ήταν καλά παρόλα αυτά όμως έχω Hasimoto και βρήκαμε πως ήταν στον Θεό...6,48 άλλαξα το χάπι και τώρα είναι γύρω στο 2 ο ενδοκρινολόγος μου είπε τώρα έχεις το πράσινο φως.. μπαίνω σιγά σιγά σε love zone όπως το λέτε και αναμένουμε να δούμε πως θα πάει τώρα με ρυθμισμένο θυρεοειδή.

Παρόλα αυτά λόγο ηλικίας και χαμηλής ΑΜΗ αγχώνομαι και θέλω να τα ελέγξω να ολα  θελω κάνω σαλπιγγογραφια ο σύζυγος σπερμοδιαγραμμα και να πάμε μετά με όλες τις εξετάσεις σε έναν Γυναικολόγο γονιμότητας για μια εκτίμηση της κατάστασης μας και πως να κινηθούμε..

Αυτά λίγο πολύ από εμένα...

Δημοσίευση
στις On 22/2/2025 at 8:23 ΠΜ, ο/η anemoni9 είπε:

Καλημέρα κορίτσια! εγώ είμαι καινούρια στο φόρουμ. Είμαι στην 8η μέρα διέγερσης με gonal/cetrotide. Δευτέρα πάω για υπέρηχο. Καλή επιτυχία σε όλες εύχομαι!! 😊

Καλώς μας ήρθες!

Όλα να πάνε κατ' ευχήν εύχομαι κορίτσι μου! Έχε πίστη και στο τέλος το ουράνιο τόσο θα βγει! 

Πες μας λίγα λόγια για σένα να σε γνωρίσουμε καλύτερα και το λόγο για τον οποίο επιλέξατε την εξωσωματική!

Δημοσίευση

@anemoni9 Καλή επιτυχία! Και σύντομα να κρατήσεις αγκαλιά ένα μωράκι, χωρίς ταλαιπωρία. Πώς πήγε η ωοληψία σου; Θα κάνετε απευθείας εμφύτευση;

@melitiniღ λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου! 🥺 Είναι πολυ σκληρό να ξεκινάει κύηση και να την χάνεις... Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για χρωμοσωμική ανωμαλία. Όπως και να χει, να κάνεις ό,τι χρειάζεται πριν την επόμενη ετ. Για την θρομβοφιλία, συνήθως δίνουν κάποιες εξετάσεις προτού ξεκινήσεις την εξωσωματική. Ώστε να ξέρουν αν θα χορηγήσουν προληπτικά ασπιρίνη / σαλοσπίρ / ενέσεις ηπαρίνης. Δεν έχεις κάνει τίποτα απ' αυτές; Π.χ. εγώ είχα κάνει παράγοντα V (Leiden), προθρομβίνη, ομοκυστεϊνη και μερικές ακόμη μεταλλάξεις που είχε κρίνει ο γιατρός. Επειδή οι περισσότερες (όλες; δεν θυμάμαι) δεν συνταγογραφούνται, μου είχε πει να κάνω κάποιες υποχρεωτικά και τις υπόλοιπες στην πορεία, αναλόγως των αποτελεσμάτων. Και με βάση αυτές, δεν πήρα αντιπηκτικές τελικά, μόνο λίγο σαλοσπίρ σε δεύτερο χρόνο, αλλά για άλλον λόγο. Εννοείται, αν θέλεις να κάνεις πλήρη έλεγχο, σε αιματολόγο θα απευθυνθείς. Όμως επειδή ξέρω ότι στις επαρχίες είναι δύσκολο να βρεις όλες τις ειδικότητες, και ο εξωσωματικός σου μπορεί να προτείνει κάποιες βασικές εξετάσεις. Εγώ, ας πούμε σε αιματολόγο δεν χρειάστηκε να πάω. Επίσης καρυότυπο ζεύγους έχετε κάνει;

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η RAM21 είπε:

@anemoni9 Καλή επιτυχία! Και σύντομα να κρατήσεις αγκαλιά ένα μωράκι, χωρίς ταλαιπωρία. Πώς πήγε η ωοληψία σου; Θα κάνετε απευθείας εμφύτευση;

@melitiniღ λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου! 🥺 Είναι πολυ σκληρό να ξεκινάει κύηση και να την χάνεις... Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για χρωμοσωμική ανωμαλία. Όπως και να χει, να κάνεις ό,τι χρειάζεται πριν την επόμενη ετ. Για την θρομβοφιλία, συνήθως δίνουν κάποιες εξετάσεις προτού ξεκινήσεις την εξωσωματική. Ώστε να ξέρουν αν θα χορηγήσουν προληπτικά ασπιρίνη / σαλοσπίρ / ενέσεις ηπαρίνης. Δεν έχεις κάνει τίποτα απ' αυτές; Π.χ. εγώ είχα κάνει παράγοντα V (Leiden), προθρομβίνη, ομοκυστεϊνη και μερικές ακόμη μεταλλάξεις που είχε κρίνει ο γιατρός. Επειδή οι περισσότερες (όλες; δεν θυμάμαι) δεν συνταγογραφούνται, μου είχε πει να κάνω κάποιες υποχρεωτικά και τις υπόλοιπες στην πορεία, αναλόγως των αποτελεσμάτων. Και με βάση αυτές, δεν πήρα αντιπηκτικές τελικά, μόνο λίγο σαλοσπίρ σε δεύτερο χρόνο, αλλά για άλλον λόγο. Εννοείται, αν θέλεις να κάνεις πλήρη έλεγχο, σε αιματολόγο θα απευθυνθείς. Όμως επειδή ξέρω ότι στις επαρχίες είναι δύσκολο να βρεις όλες τις ειδικότητες, και ο εξωσωματικός σου μπορεί να προτείνει κάποιες βασικές εξετάσεις. Εγώ, ας πούμε σε αιματολόγο δεν χρειάστηκε να πάω. Επίσης καρυότυπο ζεύγους έχετε κάνει;

Αγάπη δεν έχω κάνει καμία εξέταση ότι αφορά τη θρομβοφιλία. Ο γιατρός δεν μου ζήτησε τπτ και τώρα που το ανέφερα λόγο της παλυνδρομής πάλι μου είπε ότι δεν χρειάζεται γι' αυτό πιστεύω ότι δεν θα μου πει τι εξετάσεις να κάνω και θα με ξανά πάει στην ετ έτσι.

Καρυότυπο έκανε μόνο ο άντρας μου και ήταν οκ! Εγώ δεν χρειάστηκε να κάνω.

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Αγάπη δεν έχω κάνει καμία εξέταση ότι αφορά τη θρομβοφιλία. Ο γιατρός δεν μου ζήτησε τπτ και τώρα που το ανέφερα λόγο της παλυνδρομής πάλι μου είπε ότι δεν χρειάζεται γι' αυτό πιστεύω ότι δεν θα μου πει τι εξετάσεις να κάνω και θα με ξανά πάει στην ετ έτσι.

Καρυότυπο έκανε μόνο ο άντρας μου και ήταν οκ! Εγώ δεν χρειάστηκε να κάνω.

Ναι, τι να σου πω... εντύπωση μου κάνει. Θεωρώ ότι στην εξωσωματική κάνεις περισσότερες εξετάσεις, ακριβώς για να προλάβεις καταστάσεις που θα αντιμετώπιζες σε μια ξαφνική κύηση με φυσικό τρόπο. Όσες κοπέλες ξέρω που έχουν πάει με εξωσωματική, έχουν κάνει εξετάσεις θρομβοφιλίας. Πάλι, γιατρός δεν είμαι...για να σου είπε έτσι, θα ξέρει. 

Ωστόσο κι εγώ στη θέση σου θα το έψαχνα περισσότερο. Για τον καρυότυπο, εμάς μας είχε πει να το κάνουμε και οι δύο υποχρεωτικά. 

Δημοσίευση
στις πριν 47 λεπτά, ο/η RAM21 είπε:

Ναι, τι να σου πω... εντύπωση μου κάνει. Θεωρώ ότι στην εξωσωματική κάνεις περισσότερες εξετάσεις, ακριβώς για να προλάβεις καταστάσεις που θα αντιμετώπιζες σε μια ξαφνική κύηση με φυσικό τρόπο. Όσες κοπέλες ξέρω που έχουν πάει με εξωσωματική, έχουν κάνει εξετάσεις θρομβοφιλίας. Πάλι, γιατρός δεν είμαι...για να σου είπε έτσι, θα ξέρει. 

Ωστόσο κι εγώ στη θέση σου θα το έψαχνα περισσότερο. Για τον καρυότυπο, εμάς μας είχε πει να το κάνουμε και οι δύο υποχρεωτικά. 

Επειδή το πρόβλημα δεν είναι σε μένα, από ότι εξετάσεις έχω κάνει τουλάχιστον μέχρι τώρα και είναι στο σπέρμα δεν είχα λόγο να ψαχτώ περισσότερο. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...