Μετάβαση σε περιεχόμενο

​☘️​💖​ Μωράκια Σεπτεμβρίου 2023 ​💖​☘️ ​

Recommended Posts

στις πριν 16 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Έλα ντε!! Τι να πω δε ξέρω !!

Για τη θέση μου είπε πως είναι με το κεφαλάκι κάτω απλά είναι ακόμα ψηλά. Το καλό είναι λέει πως δύσκολα από δω και πέρα θα αλλάξει εντελώς θέση , οπότε αυτό είναι θετικό εφόσον θέλω φυσιολογικό 🤞🙂

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 21 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Επίσης εχει τυλιχθεί ο ομφάλιος λώρος γύρω από το λαιμό για αυτό μάλλον δεν έχει πάρει θέση. Αλλά είπε αυτό δε μας ανησυχεί... 

Στην εξέταση doppler φαίνεται αυτό; Τόσο λεπτομέρεια βλέπουν;

@Emily2και εγώ νομίζω πως η γιατρός σου παρά είναι φοβιτσιαρα :P

Από εδώ και πέρα είναι φυσιολογικό να νιώθουμε την κοιλιά μας να σκληραίνει. Είναι φυσιολογικό μέρος της εγκυμοσύνης δηλαδή. @anna1122μια χαρά στα λέει ο γιατρός σου. Τώρα που φτάνουμε στο τέλος θα ασχοληθούμε αμέ αυτό? :P

Εδώ ο δικοςμκου δεν ασχολήθηκε από τον 4ο μήνα που τις ένιωθα. 

μια φίλη μου γέννησε τέλη μαϊου στις 36 εβδομάδες. Συμπτώματα: κόκκινη βλέννα και συσπάσεις με συστηματικό Ρυθμό. Και παρ'ολα αυτά , τις εξαλείφθηκε ο τράχηλος, διαστολή είχε σιγά σιγά και γέννησε μετά από 5-6 ώρες (πρώτο της παιδάκι). Θέλω να πω όσον αφορά τις συσπάσεις ότι μόνο αν είναι ρυθμικές μας αγχωνουν. Και αυτό ανάλογα την εβδομάδα. Αν είμαστε στα τέλη μάλλον χαιρόμαστε :)

στις πριν 1 ώρα, ο/η marinaki23 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα! Πήγαμε σήμερα κ εμείς για ντοπλερ. Είμαι 31+ 1 κ η μπέμπα είναι 1835γρ. Αμνιακό κ τα υπόλοιπα τα βρήκε καλά. Ο τράχηλος είναι 4.2 cm. Δεν είναι πολύ μακρύς?? 

Ανησυχώ για τις ενέσεις λίγο. Ο αιματολόγος σήμερα μου είπε να συνεχίσω salospir μέχρι τις 35 εβδομάδες κ μετά clexane των 4000. Μου είπε ότι ο γυναικολόγος προτιμάει το βράδυ να την κάνω γιατί κ το βράδυ να σπάσουν τα νερά δεν γεννάς άμεσα. Δεν ξέρω... Αλλιώς θα πρέπει να κάνεις καισαρική με ολική αναισθησία η γεννάς χωρίς επισκληριδιο. Με αγχωσε λίγο. 

Τι να σου πω βρε συ. Μου ακούγεται περίεργο αλλά μιλά και με τον γυναικολόγο σου. 

Εγώ ξέρω ότι απογευματινές -βραδινες ώρες συνήθως σε πιάνει. Και το λέω από πολλές γνωστές μου. Δεν μου άρεσε όμως που στο έθεσε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. 

Εμένα και της @Emily2 μας έδωσε οδηγίες κανονικά για φυσιολογικό τοκετό. Με πρόκληση 'η χωρίς. 

Εσένα τι φάση? 😮

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Από εδώ και πέρα είναι φυσιολογικό να νιώθουμε την κοιλιά μας να σκληραίνει. Είναι φυσιολογικό μέρος της εγκυμοσύνης δηλαδή. @anna1122μια χαρά στα λέει ο γιατρός σου. Τώρα που φτάνουμε στο τέλος θα ασχοληθούμε αμέ αυτό? :P

μια φίλη μου γέννησε τέλη μαϊου στις 36 εβδομάδες. Συμπτώματα: κόκκινη βλέννα και συσπάσεις με συστηματικό Ρυθμό. Και παρ'ολα αυτά , τις εξαλείφθηκε ο τράχηλος, διαστολή είχε σιγά σιγά και γέννησε μετά από 5-6 ώρες (πρώτο της παιδάκι). Θέλω να πω όσον αφορά τις συσπάσεις ότι μόνο αν είναι ρυθμικές μας αγχωνουν. Και αυτό ανάλογα την εβδομάδα. Αν είμαστε στα τέλη μάλλον χαιρόμαστε :)

Τι να σου πω βρε συ. Μου ακούγεται περίεργο αλλά μιλά και με τον γυναικολόγο σου. 

Εγώ ξέρω ότι απογευματινές -βραδινες ώρες συνήθως σε πιάνει. Και το λέω από πολλές γνωστές μου. Δεν μου άρεσε όμως που στο έθεσε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. 

Εμένα και της @Emily2 μας έδωσε οδηγίες κανονικά για φυσιολογικό τοκετό. Με πρόκληση 'η χωρίς. 

Εσένα τι φάση? 😮

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλάβει αν αυτό που σκληραίνει η κοιλιά είναι συσπάσεις ή όχι. Για αυτό και ανησυχώ τόσο πολύ. Επιπλέον από την αρχή της εγκυμοσύνης παίρνω ένα trofocard max την ημέρα. Και διαβάζω σε διάφορα φόρουμ κτλ ότι παίρνουν 3(!).

Συν ότι η ημερήσια δόση στην εγκυμοσύνη είναι 360mg! Εμένα γιατί μου δίνει τόσο λίγο από την αρχή;

Εσας κορίτσια πόσο μαγνήσιο σας δίνουν τη μέρα;

στις πριν 22 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Εσένα τι φάση? 😮

@Watermelon Μου είπε ο αιματολόγος ότι συνήθως ο γυναικολόγος βλέπει όταν πας προς το τέλος στα ραντεβού πόσο κοντά είναι η γέννα οπότε σου λέει να κόψεις την ένεση για 2 μέρες. 

Τι οδηγίες δηλαδή σας έδωσε? Εσείς θα πάτε με πρόκληση? 

στις πριν 20 λεπτά, ο/η anna1122 είπε:

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλάβει αν αυτό που σκληραίνει η κοιλιά είναι συσπάσεις ή όχι. Για αυτό και ανησυχώ τόσο πολύ. Επιπλέον από την αρχή της εγκυμοσύνης παίρνω ένα trofocard max την ημέρα. Και διαβάζω σε διάφορα φόρουμ κτλ ότι παίρνουν 3(!).

Συν ότι η ημερήσια δόση στην εγκυμοσύνη είναι 360mg! Εμένα γιατί μου δίνει τόσο λίγο από την αρχή;

@anna1122 εγώ παίρνω B mag των 240mg δύο φορές την ημέρα. 

Ρώτησα τη μαία το Σαββάτο αν είναι κακό που νιώθω την κοιλιά που σκληραίνει. Μου είπε ότι μπορεί να είναι η θέση του μωρού  αλλά κ συσπάσεις να είναι αν δεν κρατάνε πάνω από 3 λεπτά κ δεν τις έχω συστηματικά μέσα στην ημέρα δεν είναι κάτι. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η anna1122 είπε:

Eγω παίρνω 1 orbimag των 300 mg. 

Όταν κάποια περίοδο από μόνη μου το έκανα 2 και του το είπα μου είπε να το κόψω το 2ο κ έτσι κ έκανα. Όταν μπω στον μήνα μου θα το κόψω τελείως μου είπε. 

Επίσης μην επηρεαζεσαι απο το τι παίρνει η κάθε μία και τι γράφουν στα φόρουμ . Η κάθε μία έχει το δικό της ιστορικό και τον δικό της γιατρό. (Το λέω γιατί μερικοί είναι υπερβολικοι έως και ευθυνοφοβοι -έχω κάτι παραδειγμστα στο μυαλό μου και πίστεψέ με έχω ψάξει πολύ και για πολλά λόγω εγκυμοσύνης) 

στις πριν 1 ώρα, ο/η marinaki23 είπε:

@Watermelon Μου είπε ο αιματολόγος ότι συνήθως ο γυναικολόγος βλέπει όταν πας προς το τέλος στα ραντεβού πόσο κοντά είναι η γέννα οπότε σου λέει να κόψεις την ένεση για 2 μέρες. 

Τι οδηγίες δηλαδή σας έδωσε? Εσείς θα πάτε με πρόκληση? 

Εμένα μου είπε πως αν πάω με.προκληση να κάνω την τελευταία ένεση ένα 24ωρο πριν..

Αν προκύψει και σπάσουν τα νερά και την ίδια μέρα έχω κάνει ήδη την ένεση, επειδή γενικά ο τοκετός παίρνει ώρες, μου είπε να μου κάνουν μια εξέταση που λέγεται anti-xa και μετά ο αναισθησιολογος θα κρίνει αν και πότε μπορώ να κάνω επισκληριδιο. 

Με τον γυναικολόγο ακόμα δεν έχω μιλήσει. 1/8 έχουμε ραντεβού και θα δούμε τι θα πούμε. Πιστεύω θα είναι και τα τελικά για τη γέννα. Εγώ θα ήθελα με πρόκληση γτ μου αρέσει το πρόγραμμα. Νιώθω πιο ασφαλής. 

στις πριν 5 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

Όταν κάποια περίοδο από μόνη μου το έκανα 2 και του το είπα μου είπε να το κόψω το 2ο κ έτσι κ έκανα. Όταν μπω στον μήνα μου θα το κόψω τελείως μου είπε. 

Επίσης μην επηρεαζεσαι απο το τι παίρνει η κάθε μία και τι γράφουν στα φόρουμ . Η κάθε μία έχει το δικό της ιστορικό και τον δικό της γιατρό. (Το λέω γιατί μερικοί είναι υπερβολικοι έως και ευθυνοφοβοι -έχω κάτι παραδειγμστα στο μυαλό μου και πίστεψέ με έχω ψάξει πολύ και για πολλά λόγω εγκυμοσύνης) 

Εμένα μου είπε πως αν πάω με.προκληση να κάνω την τελευταία ένεση ένα 24ωρο πριν..

Αν προκύψει και σπάσουν τα νερά και την ίδια μέρα έχω κάνει ήδη την ένεση, επειδή γενικά ο τοκετός παίρνει ώρες, μου είπε να μου κάνουν μια εξέταση που λέγεται anti-xa και μετά ο αναισθησιολογος θα κρίνει αν και πότε μπορώ να κάνω επισκληριδιο. 

Με τον γυναικολόγο ακόμα δεν έχω μιλήσει. 1/8 έχουμε ραντεβού και θα δούμε τι θα πούμε. Πιστεύω θα είναι και τα τελικά για τη γέννα. Εγώ θα ήθελα με πρόκληση γτ μου αρέσει το πρόγραμμα. Νιώθω πιο ασφαλής. 

Απλώς διαβάζω πως η συνιστώμενη ημερήσια δόση του μαγνησίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι 360mg, και το ένα χάπι trofocard max που μου δίνει είναι 126mg. Δηλαδή σχεδόν το 1/3 της συνιστώμενης δόσης.. 

@Watermelon και φοβιτσιαρα και νιώθω ότι δε θέλει να παίρνει ευθύνες. Ακόμα και για τον αιματοκρίτη μου είπε ρωτά την αιματολογο τι να κάνουμε! 

Έχω αρχίσει και απογοητεύομαι και δε μπορώ να αλλάξω γυναικολόγο τώρα. Φοβάμαι να αλλάξω, αλλά φοβαμαι να γεννήσω και με αυτή. Έχω καταλάβει ότι πολλά άγχη που είχα μου τα δημιούργησε αυτή. Ειδικά από τότε που νοσηλεύτηκα. Ο εμβρυολογος μάλιστα μου είπε μη τολμήσεις και κανείς άλλη ένεση κορτιζόνης!!!! (Ενώ αυτή εχει σκοπό να κάνουμε κι άλλη) και γενικά νευρίασε από ότι κατάλαβα. Ειλικρινά δε με νοιάζει ούτε που έκατσα σπίτι , ουτε τίποτα τέτοιο. Με νοιάζουν όλα τα φάρμακα που πήρα και παίρνω και πόσο μπορεί να έχουν επηρεάσει το μωρό. Αλλά αυτό δεν αλλάζει και δόξα το θεό φτάσαμε ως εδώ. Από εδώ και πέρα ....τι κάνουμε ; 😢😢😢

Α επίσης @Watermelonθυμάμαι εσύ είχες προσέξει σε κάποιο υπέρηχο ότι τυλίχτηκε με τον ομφάλιο και πηγές να σε δει σωστά ;σου είπε πως αν είχε τυλιχτεί θα ήταν θέμα ; Γιατί εμένα μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μόνο ότι δεν το αφήνει να γυρίσει και να πάρει θεση. 

στις πριν 2 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

Α επίσης @Watermelonθυμάμαι εσύ είχες προσέξει σε κάποιο υπέρηχο ότι τυλίχτηκε με τον ομφάλιο και πηγές να σε δει σωστά ;σου είπε πως αν είχε τυλιχτεί θα ήταν θέμα ; Γιατί εμένα μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μόνο ότι δεν το αφήνει να γυρίσει και να πάρει θεση. 

Έχεις δίκιο. Ο γιατρός πρέπει να μας ηρεμεί και να μας εμπνέει ηρεμία. Είναι ήδη δύσκολη η περίοδος της εγκυμοσύνης. Δεν θέλουμε ανασφάλειες και έξτρα άγχη.  Ελπίζω ο εμβρυολογος να της βάλει ένα "χεράκι" και να αλλάξει λίγο τον τρόπο που σε αντιμετωπίζει η γιατρός σου (λες και υπάρχει πρόβλημα). Εντωμεταξυ ένεση κορτιζόνης 1 φορά δεν κάνεις για τα πνευμόνια του μωρού σε περίπτωση πρόωρου τοκετού? Εσύ με τι δικαιολογία κάνεις τόσο συχνά?  

Ναι ναι εγώ είχα δει κάτι σε ένα βιντεάκι που είχε τραβήξει ο άντρας μου ενώ μας έκανε 3D υπέρηχο. Μου είχε πει ότι ΔΕΝ δίνουμε σημασία στην περιτυλιξη. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο και ας μην ξεχνάμε ότι τα μωρά ΔΕΝ αναπνευουν από τον λαιμό αλλά από τον ομφάλιο λώρο. Και όταν του είχα πει για πλάκα "μα καλά.. τι τον θέλουν τόσο μεγάλο ομφάλιο λώρο"? Μου λέει και εκείνος γελώντας " και πως θα κινούνται?" 😝

Εμενα μια φίλη μου γέννησε την κόρη της με 2-3 φορές περιτυλιξη στον λαιμό. Μην σε αγχώνει !! 

Εγώ όταν είχα ξανά πάει για να το δούμε γιατί φοβήθηκα είχε ήδη "φύγει" ο ομφάλιος λώρος από εκεί. (αν εν τέλη ήταν περιτυλιξη). 

στις πριν 3 ώρες, ο/η anna1122 είπε:

Απλώς διαβάζω πως η συνιστώμενη ημερήσια δόση του μαγνησίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι 360mg, και το ένα χάπι trofocard max που μου δίνει είναι 126mg. Δηλαδή σχεδόν το 1/3 της συνιστώμενης δόσης.. 

Τι να σου πω βρε συ. Δεν έχω ιδέα. Αν θες ρώτησε τον για να δούμε και τι θα σου πει. 

στις πριν 9 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

@Watermelon Πφφφ έχω αγχωθει λίγο... Έχω ραντεβού την επόμενη Δευτέρα με το γυναικολόγο. Θα πρέπει να το συζητήσουμε. Καλή ιδέα η πρόκληση.. Να δούμε τι θα κάνω. 

στις πριν 21 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

@Watermelonμόλις γύρισα από την αιματολογο. Μου αύξησε τη δόση στο 6000. Ουσιαστικά από τις ενέσεις των 8000 θα βγάζω κάποιες σταγόνες μέχρι να φτάσει στο 0.3. λίγο με αγχωνει που δεν είναι στάνταρ η δόση στην ένεση αλλά τι να κάνουμε. Επίσης μου είπε σταματάω την ένεση 24 ώρες προ τοκετου αν πάει προγραμματισμένα. Αν γίνει αυτόματη έναρξη , 12 ώρες από την τελευταία ένεση είναι ασφαλές. Και επισκληριδιος 8-12 ωρες μετά την ένεση. 

Επίσης ρώτησα αν είναι οκ η ώρα που κάνω την ένεση και μου είπε θέλουμε να είναι πρωί σίγουρα γιατί τα νερά συνήθως σπάνε βράδυ. Οπότε είχες δίκιο σε αυτό. 

Επίσης μου είπε ότι θα φοράω κάλτσες συμπίεσης και στον τοκετό και για 10 μέρες μετά.. εσένα σου είπε κάτι τέτοιο ;

στις πριν 21 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

Για τις κάλτσες δεν μου είπε κάτι αλλά είναι κάτι που μόνο καλό θα κάνει. Φοράνε και αθλητές σκέψου για καλύτερη αιμάτωση. 

Σου είπε για μετά, αν θα συνεχίσεις τις ενέσεις και για πόσο?

Ωραία μια χαρά. Και εμένα αυτό μου είπε. 24 ώρες πριν να έχω κάνει την τελευταία ένεση για προγραμματισμένο τοκετό. Τώρα για αυτόματο τοκετό έχει δώσει οδηγία σε χαρτί (το οποίο θα το προσκομίσω στο νοσοκομείο) να μου κάνουν σντι-χα πριν μου κάνουν επισκληριδειο. 

Άρα την ένεση θα την αφήσεις να την κάνεις στις 9 το πρωί 'η θα το πας νωρίτερα?

Έχεις δίκιο που σε αγχώνει λίγο αυτό με την δοσολογία. Αν έχεις καλό μάτι μπορείς να το βλέπεις όσο θα τρυπιεσαι και να σταματήσεις όταν φτάσεις στο κατάλληλο σημείο. 

Ειδάλλως σκέφτηκα μήπως θα σε βόλευε να πάρεις τις ενέσεις και με ένα μαύρο μαρκαδόρο να κάνεις ένα σημαδακι για να μην ξεφύγεις. Γιατί δεν κάνει κιόλας να βγάλεις την ένεση από το σημείο και να την ξανά βάλεις (για να συνεχίσεις τη δόση ας πούμε). 

Καλημέρα κορίτσια! Βλέπω είμαστε αρκετές που κάνουμε αντιπηκτικες

Και γω πάνω κάτω αυτές τις οδηγίες έχω από την αιματολογο. Κάνω clexane 0,4 και παίρνω salospir 160 το οποίο θα σταματήσω σε 3 εβδομάδες.

Και γω αν πάω προγραμματισμενα που θα πάω αν δεν προκύψει έκτακτος τοκετός θα κάνω τελευταία ένεση το προηγούμενο πρωί. Αν προκύψει έκτακτος πρέπει να έχουν περάσει 12 ώρες από την τελευταία δόση κυρίως για να γίνει επισκληριδιος. Μόνο αυτό λίγο με αγχωνει. Στις 10 το πρωί την κάνω γιατί συνήθως ο τοκετός ξεκινάει βράδυ, ή τουλάχιστον ξεκινάν τα πρώτα σημάδια, ώστε να έχει περάσει το 12 ωρο. 

Και στις δικές μους οδηγίες η αιματολογος έγραψε για κάλτσες και θα συνεχίσω και τις ίδιες clexane για 40 μέρες και μετά για 3-4 μήνες salospir. Εγώ έχω την αυτοάνοση οπότε θα κάνω εξετάσεις στους 4 μήνες ξανά να δούμε αν έπεσαν τα αντισώματα γιατί μου εξήγησε είναι πιο επικίνδυνο μετά τον τοκετό λόγω του ότι οι ορμόνες μετά εκτοξεύονται 

στις πριν 12 ώρες, ο/η anna1122 είπε:

Εμένα στη ντοπλερ το είδε. Στης γιατρού μου τόσο παλιός που είναι ο υπέρηχος δύσκολα να το δει😂 αλλά μου είπε ότι δε μας νοιάζει! 

Επίσης σκληραίνει συχνά η κοιλιά σου ; Κοίτα αν δεν νιώθεις πόνο και συμβαίνει ακανόνιστα δεν είναι ανησυχητικο. Βέβαια και εγώ ούτε πόνο είχα ούτε τίποτα αλλά εγώ όπως φαίνεται όλα τα έκανα τελείωσ προληπτικά. 

Εγώ το μόνο που νιώθω είναι σα να μαζεύει η κοιλιά προς το κέντρο σα να σφίγγει. Εσύ τι νιώθεις ;

@Watermelonέκανα 2 ενέσεις στο νοσοκομείο και είπε θα κάνουμε επαναληπτικές μέσα στον Αύγουστο. Ειλικρινά ελπίζω να της πει κάτι ο εμβρυολογος γιατί αν επιμένει στο να κάνω τις ενέσεις δε ξέρω τι θα κάνουμε. 

Θελω τόσο πολύ να αλλάξω γιατρό αλλά ποιον να βρω και να εμπιστευτώ τώρα σ αυτή τη φάση ; Δε ξέρω ειλικρινά 🙁

στις πριν 32 λεπτά, ο/η whatever είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Βλέπω είμαστε αρκετές που κάνουμε αντιπηκτικες

Και γω πάνω κάτω αυτές τις οδηγίες έχω από την αιματολογο. Κάνω clexane 0,4 και παίρνω salospir 160 το οποίο θα σταματήσω σε 3 εβδομάδες.

Και γω αν πάω προγραμματισμενα που θα πάω αν δεν προκύψει έκτακτος τοκετός θα κάνω τελευταία ένεση το προηγούμενο πρωί. Αν προκύψει έκτακτος πρέπει να έχουν περάσει 12 ώρες από την τελευταία δόση κυρίως για να γίνει επισκληριδιος. Μόνο αυτό λίγο με αγχωνει. Στις 10 το πρωί την κάνω γιατί συνήθως ο τοκετός ξεκινάει βράδυ, ή τουλάχιστον ξεκινάν τα πρώτα σημάδια, ώστε να έχει περάσει το 12 ωρο. 

Και στις δικές μους οδηγίες η αιματολογος έγραψε για κάλτσες και θα συνεχίσω και τις ίδιες clexane για 40 μέρες και μετά για 3-4 μήνες salospir. Εγώ έχω την αυτοάνοση οπότε θα κάνω εξετάσεις στους 4 μήνες ξανά να δούμε αν έπεσαν τα αντισώματα γιατί μου εξήγησε είναι πιο επικίνδυνο μετά τον τοκετό λόγω του ότι οι ορμόνες μετά εκτοξεύονται 

Τις έχεις προμηθευτεί τις κάλτσες ;;;

στις πριν 18 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

Από κλωτσιές πως πάτε? Κρατάτε σημειώσεις πότε κλωτσαει 'η μόνο εγώ είμαι η τρελή? 

Εδώ χαμουλης! Καμία σχέση με τον πρώτο μου που ήταν πολύ ήσυχος! Αυτός με έχει ταράξει και η κοιλιά όλο κάνει κύμα! Οπότε δεν μπήκα στη διαδικασία να σημειώνω. Στο πρώτο όμως είχα μια εφαρμογή και όποτε θυμόμουν κρατούσα σημειώσεις 

στις πριν 17 ώρες, ο/η anna1122 είπε:

Σημειώσεις δεν κρατάω όχι.. αλλά τις τελευταίες μέρες του δίνει και καταλαβαίνει! Όχι όλη μέρα βέβαια, συνήθως όταν είμαι ξαπλωμένη! Αλλά βάζω ελαφριά αντικείμενα πάνω στην κοιλιά μου και τα κουνάει 😄😄

Το έκανα εικόνα!!! Πολύ καλό!!!

Ίδια μέρα έχουμε ντοπλερ! Έχω από τις 29/6 να πάω στον γιατρό οπότε ανυπομονώ!

στις πριν 14 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

Κορίτσια γύρισα από ντοπλερ! 1563 η μπέμπα!!! Τραχηλος 27,2 !!όσες κάνατε ντοπλερ πόσο είχατε τράχηλο; 

Ο εμβρυολογος λέει να τα κόψω όλα , ο τράχηλος είναι πολύ καλός.. θα μας ανησυχούσαν οι συσπάσεις αν ήταν τεντωμενος και είχε μειωθεί πουλ το μήκος. Τώρα εγώ είμαι στη μέση, θα μιλήσει με τη γιατρό είπε. Δε ξέρω τι να κανω! Αυτός μου είπε να πάω για μπάνια και να μην μένω ξαπλωμένη μόνο κακό κάνει... Τι να πω δε ξέρω 

29 εβδομάδων ακριβώς είχα το τελευταίο ραντεβού και τον μετρήσαμε κολπικά (είχα πονακια τις προηγούμενες μέρες και κάτι ψιλοσυσπασεις και θέλαμε να είμαστε σίγουροι) 4,1 απλά ακουμπώντας τον υπέρηχο στην είσοδο του κόλπου. Στη β επιπέδου 1,5 μήνα πριν τον είχαμε μετρήσει από την κοιλιά 3,5.

Ο γιατρός μου είπε ότι φυσικά μπορεί να αυξομειώνεται και έχει να κάνει και με τη θέση του μωρού και αν δέχεται πίεση το σημείο. Και το σημαντικότερο από το ίδιο το μήκος είναι να είναι κλειστός και να μην σχηματίζει χοάνη από πάνω

Πάντως αν θυμάμαι καλά είναι ανησυχητικό αν το μήκος του τραχήλου είναι 25 εκεί γύρω στις 24 εβδομάδες. Από δω και πέρα είναι λογικό να μειώνεται σιγά σιγά. Αν η γιατρος σου είναι υπερβολικά προσεκτική ή υπερβολικά φοβιτσιαρα όπως αναφέρθηκε δεν το ξέρω, αλλά από τη στιγμή που και ο εμβρυολογος τα βρήκε όλα μια χαρά χωρίς λόγο ανησυχίας συζήτησε το με τη γιατρό να σου δώσει μερικές "ελευθερίες" γιατί αν θυμάμαι καλά είσαι ξάπλα; Πότε θα σε δει η γιατρός σου ξανά;

Και από ότι είδα και η @Watermelonσχεδόν ίδιες μετρήσεις έχει με σένα. Ίσως καμμιά θάλασσα που θα σε ανακουφίσει κιόλας, εμένα είναι το καλύτερο μου σε αυτή τη φάση, ένα καφεδάκι έξω χωρίς να χρειαστεί να ξεποδαριαστεις εννοείται ή μια βόλτα σε ένα μαγαζί με βρεφικά να ξεκινήσεις τα ψώνια σου σιγά σιγά θα σου φτιάξουν και τη διάθεση! Συζήτησε με τη γιατρό αν την ανησυχεί κάτι τόσο απλό και γιατί γιατί ότι και να λέμε εμείς εσύ με τη γιατρό σου "συνεργάζεσαι"

στις πριν 13 ώρες, ο/η anna1122 είπε:

Αχ αλήθεια δεν ξέρω πραγματικά! Εσένα παραειναι αυστηρή και εμένα παραειναι ήρεμη! Μέση λύση δεν υπάρχει;;

Να σου πω γενικά νομίζω είναι λίγο και να ταιριάξει ο γιατρός στη δική μας ιδιοσυγκρασία. Προφανώς τις ιατρικές γνώσεις τις έχει αυτός και όχι εμείς αλλά κάποια κοπέλα μπορεί να νιώθει καλύτερα με έναν αυστηρό γιατρό θεωρώντας ότι τα έχει όλα υπό έλεγχο ενώ κάποια άλλη αυτό να την πνίγει. Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι ένα άλλος πιο χαλαρός δεν τα έχει τσεκαρει και προσέξει επίσης όλα 

Και μένα είναι πολύ ήρεμος όπως λες! Έχω και γω ξεκινήσει και γω να έχω κάποια πετρώματα αλλά πλέον καταλαβαίνουμε τις προπαρασκευαστικές!

Και για τα πονακια μου λέει αν είναι μετά από κούραση, ορθοστασία ή περπάτημα και μόλις ξαπλώσεις σταματάνε είναι επίσης φυσιολογικό! Και όσο γίνεται περισσότερο νερό!

στις πριν 13 ώρες, ο/η marinaki23 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα! Πήγαμε σήμερα κ εμείς για ντοπλερ. Είμαι 31+ 1 κ η μπέμπα είναι 1835γρ. Αμνιακό κ τα υπόλοιπα τα βρήκε καλά. Ο τράχηλος είναι 4.2 cm. Δεν είναι πολύ μακρύς?? 

Ανησυχώ για τις ενέσεις λίγο. Ο αιματολόγος σήμερα μου είπε να συνεχίσω salospir μέχρι τις 35 εβδομάδες κ μετά clexane των 4000. Μου είπε ότι ο γυναικολόγος προτιμάει το βράδυ να την κάνω γιατί κ το βράδυ να σπάσουν τα νερά δεν γεννάς άμεσα. Δεν ξέρω... Αλλιώς θα πρέπει να κάνεις καισαρική με ολική αναισθησία η γεννάς χωρίς επισκληριδιο. Με αγχωσε λίγο. 

Ωωωω πολύ καλό το βάρος της μπέμπας! 

Γιορταζες χθες; Χρόνια σου πολλά με υγεία! Με το καλό να έρθει το κοριτσάκι σας!

Σχετικά με την ώρα τι να σου πω. Εμένα και ο γυναικολόγος και η αιματολογος από την αρχή μου είπαν το πρωί να την κάνω γιατί τα πρώτα συμπτώματα ξεκινάν συνήθως το βράδυ.

στις πριν 13 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

Γενικά αυτό το μπέρδεμα και τη διάσταση απόψεων σε κάποια πράγματα δεν την καταλαβαίνω

στις πριν 13 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

Επίσης εχει τυλιχθεί ο ομφάλιος λώρος γύρω από το λαιμό για αυτό μάλλον δεν έχει πάρει θέση. Αλλά είπε αυτό δε μας ανησυχεί... 

Αυτή είναι μια μικρή λεπτομέρεια που παρέλειψα από την περιγραφή γιατί δεν ήξερα αν κάποιες θα τις αγχωνε! Εμένα είχε διπλή περιτυλιξη στο λαιμό το οποίο το καταλάβαμε αφού βγήκε το κεφαλάκι. Όμως λόγω μήκους του λώρου βγήκε άνετα και δεν στρεσαριστηκε ποτέ. Αν δηλαδή είχε θέμα το μωρό (είτε ανέβαζε είτε έπεφταν πολύ οι παλμοί) θα είχε φανεί στο καρδιοτοκογραφημα που ήταν συνέχεια πάνω μας και θα είχαμε πάει για καισαρική. Και στο προηγούμενο ραντεβού κάποιες μέρες πριν τον τοκετό θυμάμαι τον γιατρό να λέει χαρακτηριστικά τέλεια δεν έχουμε και καμμιά περιτυλιξη πουθενά! Τα κατάφερε τελευταία στιγμή όμως ο σπόρος και μπλέχτηκε 

στις πριν 32 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Εμένα στη ντοπλερ το είδε. Στης γιατρού μου τόσο παλιός που είναι ο υπέρηχος δύσκολα να το δει😂 αλλά μου είπε ότι δε μας νοιάζει! 

Επίσης σκληραίνει συχνά η κοιλιά σου ; Κοίτα αν δεν νιώθεις πόνο και συμβαίνει ακανόνιστα δεν είναι ανησυχητικο. Βέβαια και εγώ ούτε πόνο είχα ούτε τίποτα αλλά εγώ όπως φαίνεται όλα τα έκανα τελείωσ προληπτικά. 

Εγώ το μόνο που νιώθω είναι σα να μαζεύει η κοιλιά προς το κέντρο σα να σφίγγει. Εσύ τι νιώθεις ;

Όχι δεν νιώθω καθόλου πόνο. Ούτε νιώθω την κοιλιά να σφίγγει. Για να νιώσω ότι σκληραίνει πρέπει να τύχει να την ακουμπήσω και να πω ότι σκλήρυνε. Αλλιώς δεν μπορώ να το καταλάβω.

Επίσης κάτι άλλο που μου είπε χθες η γιατρός όταν την ρώτησα να μετρήσουμε τον τράχηλο, μου λέει πως το μωρό είναι αρκετά ψηλά θέλει χρόνο για να κατέβει δεν υπάρχει λόγος να μετρηθεί ο τράχηλος σε αυτή τη φάση.

@whateverμε πήρε η γιατρός , μίλησε με τον εμβρυολογο και πρέπει να την εκραξε.. εγώ λέει του είπα ότι νοσηλεύτηκες τι να κάνω έτσι να την  αφήσω να μη παίρνει φάρμακα κτλπ. Μου είπε να μειώσω σε 1 glopir και 1 utrogestan την ημέρα (έπαιρνα 2 από το καθένα) και όταν πάω στο ραντεβού που έχουμε μήπως τα σταματήσουμε τελείως. 

Ειλικρινά έχω κατά μπερδευτεί.. δε ξέρω ποιο είναι το σωστό. Αυτή μου μιλούσε λες και φταίω εγώ...

στις πριν 11 ώρες, ο/η anna1122 είπε:

Εγώ παίρνω τα solumag forte, ένα φιαλίδιο και είδα τώρα ότι περιέχει 243 mg το ένα και τα ξεκίνησα κάποια στιγμή στον 6ο γιατί είχα κράμπες στα πόδια. Γιατί όμως σε ανησυχεί τόσο πολύ; Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα πάρει για ένα μήνα μόνο τον 7ο αλλά επειδή έπαιρνα πολλά και διάφορα με πείραξαν και αυτό που έκοψε ήταν το μαγνήσιο. Ήταν το πιο αχρειαστο

στις πριν 12 ώρες, ο/η anna1122 είπε:

Και σε έναν απλό υπέρηχο μπορούν να το δουν. Για την περιτυλιξη δε ρωτάς;

στις πριν 1 λεπτό, ο/η whatever είπε:

Εγώ παίρνω τα solumag forte, ένα φιαλίδιο και είδα τώρα ότι περιέχει 243 mg το ένα και τα ξεκίνησα κάποια στιγμή στον 6ο γιατί είχα κράμπες στα πόδια. Γιατί όμως σε ανησυχεί τόσο πολύ; Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα πάρει για ένα μήνα μόνο τον 7ο αλλά επειδή έπαιρνα πολλά και διάφορα με πείραξαν και αυτό που έκοψε ήταν το μαγνήσιο. Ήταν το πιο αχρειαστο

Και σε έναν απλό υπέρηχο μπορούν να το δουν. Για την περιτυλιξη δε ρωτάς;

Γιατί διαβάζω πως σε όσες γυναίκες σκληραίνει η κοιλιά δίνουν περισσότερο μαγνήσιο. Τι να πω δεν ξέρω πιθανότατα να είναι υπερβολική.. τελικά όσο πιο πολλά διαβάζεις τόσο πιο πολύ μπερδεύεσαι και αν είσαι και αγχωδης όπως εγώ, τότε χειροτερεύει κι άλλο η κατάσταση.

στις πριν 47 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Τις έχεις προμηθευτεί τις κάλτσες ;;;

Όχι μου τις έδωσαν στην κλινική μόλις με ανέβασαν στο δωμάτιο

στις πριν 18 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

@whateverμε πήρε η γιατρός , μίλησε με τον εμβρυολογο και πρέπει να την εκραξε.. εγώ λέει του είπα ότι νοσηλεύτηκες τι να κάνω έτσι να την  αφήσω να μη παίρνει φάρμακα κτλπ. Μου είπε να μειώσω σε 1 glopir και 1 utrogestan την ημέρα (έπαιρνα 2 από το καθένα) και όταν πάω στο ραντεβού που έχουμε μήπως τα σταματήσουμε τελείως. 

Ειλικρινά έχω κατά μπερδευτεί.. δε ξέρω ποιο είναι το σωστό. Αυτή μου μιλούσε λες και φταίω εγώ...

Σε καμμία περίπτωση δεν φταις εσύ, μην το σκέφτεσαι αυτό. Και φυσικά έπρεπε να ενημερώσεις τον εμβρυολογο για να μπορεί και βάσει του ιστορικού σου να κρίνει αυτό που βλέπει. Βρέθηκες στη μέση χωρίς λόγο

Με αυτά που γράφεις εγώ καταλαβαίνω ότι η γιατρός σου πάει εκ του ασφαλούς λαμβάνοντας υπόψιν το αρχικό σου πρόβλημα και όχι το πώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σου και ανάλογα να προσαρμοσει ότι κάνετε. Αυτή όμως ξέρει και όλο το ιστορικό σου. 

Έχεις ακόμη θέμα με συσπάσεις; 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...