Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨Μωράκια Αυγούστου 2023 ✨

Recommended Posts

Κορίτσια για το νυχοκοπτη να ξέρετε τους πρώτους μήνες δε θυμάμαι ακριβώς μέχρι πότε δεν τους κόβουμε νυχάκια. Το δερματακι τους είναι κολλημένο στα νυχακια και μπορεί να ματωσουνε. Και αν έχουν νύχι μανικιούρ, γιατί συνήθως είναι μεγάλα και μυτερά και γρατζουνιουνται στο πρόσωπο μπορούμε να τους βάλουμε γαντακια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 4.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 17 λεπτά, ο/η Sonia12 είπε:

Κορίτσια για το νυχοκοπτη να ξέρετε τους πρώτους μήνες δε θυμάμαι ακριβώς μέχρι πότε δεν τους κόβουμε νυχάκια. Το δερματακι τους είναι κολλημένο στα νυχακια και μπορεί να ματωσουνε. Και αν έχουν νύχι μανικιούρ, γιατί συνήθως είναι μεγάλα και μυτερά και γρατζουνιουνται στο πρόσωπο μπορούμε να τους βάλουμε γαντακια.

Καλημέρα Σονια μου!! Ναι μέχρι να ξεκολλήσουν τα νυχάκια από το δέρμα δεν τα πειράζουμε 0ρεπει να προεξέχει εντελώς , άσε που είναι πολύ πολύ μαλάκα που τα κόβεις ακόμα και με το χέρι!!Για τα γαντάκια δεν ξέρω αν θα της βάλω εγώ γιατί πρώτον τους εκνευρίζει και δεύτερον έχουν δείξει έρευνες όταν τα φοράμε έχουν μαθησιακά προβλήματα 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Sonia12 είπε:

στις πριν 42 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Καλημέρα Σονια μου!! Ναι μέχρι να ξεκολλήσουν τα νυχάκια από το δέρμα δεν τα πειράζουμε 0ρεπει να προεξέχει εντελώς , άσε που είναι πολύ πολύ μαλάκα που τα κόβεις ακόμα και με το χέρι!!Για τα γαντάκια δεν ξέρω αν θα της βάλω εγώ γιατί πρώτον τους εκνευρίζει και δεύτερον έχουν δείξει έρευνες όταν τα φοράμε έχουν μαθησιακά προβλήματα 

Καλημέρα κοριτσαρες μου !!!πως είστε ;Εγώ πάντως τα έκοβα και τα κόβω πάντα με το ψαλιδακι, με το νυχοκοπτη δεν τα κατάφερα ποτέ!! Επίσης τους τα έκοψα σίγουρα πριν τις 40 μέρες που λένε, ειδικά η μικρή μου που γεννήθηκε 41 εβδομάδα είχε τεράστια όταν βγήκε δεν γινόταν αλλιώς 🤣🤣 

Όντως είναι πολύ μαλακά στην αρχή σε ένα λεπτό τα έχεις κόψει.. 

Κορίτσια με έχει πιάσει ανυπομονησία θέλω να έρθει ο καιρός να γεννησωωωωω σα να έχει περάσει αιώνας που είμαι έγκυος. Εσείς πως νοιωθετε;

στις πριν 14 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Καλημέρα κοριτσαρες μου !!!πως είστε ;Εγώ πάντως τα έκοβα και τα κόβω πάντα με το ψαλιδακι, με το νυχοκοπτη δεν τα κατάφερα ποτέ!! Επίσης τους τα έκοψα σίγουρα πριν τις 40 μέρες που λένε, ειδικά η μικρή μου που γεννήθηκε 41 εβδομάδα είχε τεράστια όταν βγήκε δεν γινόταν αλλιώς 🤣🤣 

Όντως είναι πολύ μαλακά στην αρχή σε ένα λεπτό τα έχεις κόψει.. 

Κορίτσια με έχει πιάσει ανυπομονησία θέλω να έρθει ο καιρός να γεννησωωωωω σα να έχει περάσει αιώνας που είμαι έγκυος. Εσείς πως νοιωθετε;

Και γω θέλω να γεννήσω αλλά δε μπορώ να πω ότι μου φάνηκε ο καιρός η ότι κουράστηκα, αλλιώς το περίμενα και εξελίχθηκε σε ακόμα καλύτερο εννοείται!! Αντέχω ακόμα αλλά θέλω να γεννήσω γιατί βαρέθηκα να κάθομαι 😄!! 

στις On 14/7/2023 at 1:21 ΠΜ, ο/η elena_1990 είπε:

Καλησπερα σε ολη την ομαδα!!Εχω να πω πως σας παρακολουθω απο οταν εμαθα πως ειμαι εγκυος ομως λογο ψυχολογιας δεν ηθελα να παρω μερος στις συζητησεις σας εχω μαθει πολλα απο εσας και σας ευχαριστώ!ευχομαι σε ολες σας τα καλυτερα με υγιη μωρακια και τελειομηνες εγκυμοσύνες!!

Θα ηθελα τα φωτα σας διοτι βρισκομαι σε μια κρισιμη φαση που πρεπει να αλλαξω γυναικολογο..μενω αθηνα,νοτια προάστια,ειμαι στην 32+1 βδομαδα κυησηςκαι ο γυναικολόγος μου θα παει διακοπες και για 3 βδομαδες τον Αύγουστο 7-28/8 δεν θα με παρακολουθει γιατι θα κλεισει το ιατρειο του..εγω δεν αισθανομαι ασφαλης με το να μην με παρακολουθεί στον μηνα μου και να μην ειναι ευκαιρος ομως δεν εχω κυκλο γνωριμιων να μου συστησει καποιον αλλο γιατρο ..εαν έχετε την καλοσύνη και γνωριζετε εσεις καποιους να επικοινωνήσω θα ειμαι υποχρεη..

Ιωάννης Ράπτης, ο γιατρός μου, γκουγκλαρε τον να δεις αν σου ταιριαζει απο την ιστοσελίδα του και πολλά βιντεάκια. Είναι στο κέντρο και φεύγει 28 Αυγούστου για λίγες μέρες.

Στα νότια έχω ακούσει για τον Μητσάκο, δεν έχω όμως προσωπική εμπειρία ώστε να τον προτείνω.

Κοριτσαρες εγώ μίλησα χθες με τη γιατρό κ με στέλνει πάλι για καμπύλη 😫😫😫😫

Γκρινιαζει για τα κιλά που έχω πάρει κ θέλει να διασφαλίσει ότι δεν έχω κάνει διαβήτη κύησης κ για αυτό το μωρό είναι μεγάλο. Αφού ο άντρας μου ήταν 4200, το μωρό εμενα θα μου έβγαινες 2500 κιλά; Είναι δυνατόν;;
Εν τω μεταξύ κ η καμπύλη κ όσες φορές είχαμε εξετάσει σάκχαρο ήμουν στο 70-80 το πολύ…

Ποιος το κάνει πάλι αυτό;; Την προηγούμενη φορά ζαλίστηκα κ με ξαπλώνανε… τώρα πάμε για άλλη μια από τα ίδια. Έξαλλη είμαι με τη γιατρό. Ενω της εξηγώ πως δεν έχω πάρει κιλά από το φαγητό…

στις πριν 22 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Γκρινιαζει για τα κιλά που έχω πάρει κ θέλει να διασφαλίσει ότι δεν έχω κάνει διαβήτη κύησης κ για αυτό το μωρό είναι μεγάλο. Αφού ο άντρας μου ήταν 4200, το μωρό εμενα θα μου έβγαινες 2500 κιλά; Είναι δυνατόν;;
Εν τω μεταξύ κ η καμπύλη κ όσες φορές είχαμε εξετάσει σάκχαρο ήμουν στο 70-80 το πολύ…

Ποιος το κάνει πάλι αυτό;; Την προηγούμενη φορά ζαλίστηκα κ με ξαπλώνανε… τώρα πάμε για άλλη μια από τα ίδια. Έξαλλη είμαι με τη γιατρό. Ενω της εξηγώ πως δεν έχω πάρει κιλά από το φαγητό…

Καλημερααααα, υπερβολική η γιατρός σου αλλά αφού ανησυχεί καντην ξανά και υπομονή τι να πω... Σε νοιωθω δεν θα είχα χειρότερο πράγμα από αυτό!!! Να ξανακάνω καμπύλη!!!

Τα κιλά του μωρού πάνε και ανάλογα με το πότε γεννήσεις. Δηλαδή εμένα η πρώτη μου κόρη γεννήθηκε 2900 στην 36 εβδομάδα και η δεύτερη 4 κιλά την 40+ εβδομάδα. Δεν κάνει μόνο ο διαβήτης μεγάλα μωρά. Επίσης σίγουρα παίζει ρόλο και το ποσό γεννήθηκες εσυ με τον σύζυγό...

Εντωμεταξυ θυμάμαι ότι είχε βγει σούπερ η καμπύλη σου!!! Σκέψου εμένα που βγήκε το νηστείας οριακά 92 θα με είχε στείλει σίγουρα σε ενδοκρινολόγο 

στις πριν 28 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Καλημερααααα, υπερβολική η γιατρός σου αλλά αφού ανησυχεί καντην ξανά και υπομονή τι να πω... Σε νοιωθω δεν θα είχα χειρότερο πράγμα από αυτό!!! Να ξανακάνω καμπύλη!!!

Τα κιλά του μωρού πάνε και ανάλογα με το πότε γεννήσεις. Δηλαδή εμένα η πρώτη μου κόρη γεννήθηκε 2900 στην 36 εβδομάδα και η δεύτερη 4 κιλά την 40+ εβδομάδα. Δεν κάνει μόνο ο διαβήτης μεγάλα μωρά. Επίσης σίγουρα παίζει ρόλο και το ποσό γεννήθηκες εσυ με τον σύζυγό...

Εντωμεταξυ θυμάμαι ότι είχε βγει σούπερ η καμπύλη σου!!! Σκέψου εμένα που βγήκε το νηστείας οριακά 92 θα με είχε στείλει σίγουρα σε ενδοκρινολόγο 

Καλημερα αγαπημένη!

μα αυτό λέω κ εγώ! Θέλει μικρά μωρα από ότι φαίνεται & μου έχει σπάσει τα νεύρα. Θα το ξαναπώ αλλά γίνεται να βγει ένα μικρό μωρό; Ο εμβρυολογος μου είπε πως είναι σχετικό το βάρος που είχαμε γεννηθεί, η δικιά μου εκεί, κόλλημα είναι μεγάλο. Οκ! Αν δεν μπορείς πες το μου να πάω αλλου στην τελική. Όχι ότι θα ήταν ευχάριστο τώρα αυτό αλλά λέμε…

Καλα ναι, είναι κ εσένα η αγαπημένη σου διαδικασία η καμπύλη χαχαχα!!

Ξερω ποσό με νιώθεις φίλη μου!!

Εμενα ναι ήταν καλή, εσυ στο Τσακ γλίτωσες! 
 Αποφάσισα να ψωνίσω κ εγώ τα pharmasept χωρίς να ρωτήσω τη παιδίατρο. Γτ ξέρω πως προωθούν τη frezyderm όλοι κ τα έχω πάρει άσχημα, τόσα λεφτά τους έχουμε αφήσει. Αρκετά! 

στις πριν 19 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Καλημερα αγαπημένη!

μα αυτό λέω κ εγώ! Θέλει μικρά μωρα από ότι φαίνεται & μου έχει σπάσει τα νεύρα. Θα το ξαναπώ αλλά γίνεται να βγει ένα μικρό μωρό; Ο εμβρυολογος μου είπε πως είναι σχετικό το βάρος που είχαμε γεννηθεί, η δικιά μου εκεί, κόλλημα είναι μεγάλο. Οκ! Αν δεν μπορείς πες το μου να πάω αλλου στην τελική. Όχι ότι θα ήταν ευχάριστο τώρα αυτό αλλά λέμε…

Καλα ναι, είναι κ εσένα η αγαπημένη σου διαδικασία η καμπύλη χαχαχα!!

Ξερω ποσό με νιώθεις φίλη μου!!

Εμενα ναι ήταν καλή, εσυ στο Τσακ γλίτωσες! 
 Αποφάσισα να ψωνίσω κ εγώ τα pharmasept χωρίς να ρωτήσω τη παιδίατρο. Γτ ξέρω πως προωθούν τη frezyderm όλοι κ τα έχω πάρει άσχημα, τόσα λεφτά τους έχουμε αφήσει. Αρκετά! 

Το αφρολουτρακι pharmasept είναι καλό, αλλά τους το ξεκινάω εκεί στον έκτο μήνα περίπου. Κι εγώ με frezyderm τα ξεκινάω γτ μου είχαν δώσει όταν γέννησα στο δωρακι που κάνουν όλη τη σειρά δώρο. Και είδα ότι δεν τους έκανε δερματικά οπότε συνέχιζα με αυτά. Έχει στο we care το ονλαιν φαρμακείο αν θες 1+1 το αφρολουτρο μπες να τσεκαρεις αν θες. Τα προωθούν όλοι φουλ και ο δικός μου γυναικολόγος αλλά και η παιδίατρος. Όταν την είχα ρωτήσει στην πρώτη μπέμπα μου αυτά μου είχε προτείνει, όλη τη σειρά. Τι να πεις ....

Ωωω βρε @Mummy2be κάνε ένα ξερό κουράγιο τώρα και κάντο! Να πας οργανωμένη με το παγωμένο σου νεράκι και το λεμονακι και που ξέρεις ίσως αυτή την φορά δεν σε επηρεάσει τόσο!! Θυμησε μου πόσο είναι η μικρη σου? Γιατί δεν σου κάνει πρώτα μια αιματολογική? Πόσο σου βγαίνει το σάκχαρο στις εξετάσεις? 

στις πριν 38 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Το αφρολουτρακι pharmasept είναι καλό, αλλά τους το ξεκινάω εκεί στον έκτο μήνα περίπου. Κι εγώ με frezyderm τα ξεκινάω γτ μου είχαν δώσει όταν γέννησα στο δωρακι που κάνουν όλη τη σειρά δώρο. Και είδα ότι δεν τους έκανε δερματικά οπότε συνέχιζα με αυτά. Έχει στο we care το ονλαιν φαρμακείο αν θες 1+1 το αφρολουτρο μπες να τσεκαρεις αν θες. Τα προωθούν όλοι φουλ και ο δικός μου γυναικολόγος αλλά και η παιδίατρος. Όταν την είχα ρωτήσει στην πρώτη μπέμπα μου αυτά μου είχε προτείνει, όλη τη σειρά. Τι να πεις ....

Λες να την ξεκινήσω με frezyderm κι εγώ κ να της αλλάξω αργότερα; Θα κάνω την έρευνα μου όταν είναι να παραγγείλω γιατί τώρα με 150 βαθμούς έξω δεν θέλω να μεταφέρουν τα βρεφικά σε ένα βανακι. Φοβάμαι μην αλλοιωθούν. Είμαι υπερβολική Ε;

στις πριν 27 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Ωωω βρε @Mummy2be κάνε ένα ξερό κουράγιο τώρα και κάντο! Να πας οργανωμένη με το παγωμένο σου νεράκι και το λεμονακι και που ξέρεις ίσως αυτή την φορά δεν σε επηρεάσει τόσο!! Θυμησε μου πόσο είναι η μικρη σου? Γιατί δεν σου κάνει πρώτα μια αιματολογική? Πόσο σου βγαίνει το σάκχαρο στις εξετάσεις? 

Νερό ναι πάντα έχω κοντά μου πλέον.

Με λεμόνι είναι αυτό που έχει ο μικροβιολόγος όποτε πάει στο καλό, πίνετε εύκολα 😉 

Η μπεμπα είναι 33η εβδομάδα κ είναι 2250. 

Τελευταία φορά δεν μου είχε βάλει σάκχαρο στις αιματολογικές, αυτό βλέπω τώρα…. Κ προβληματίζομαι γτ είναι δίκη της αμέλεια για αυτό με στέλνει τώρα για καμπύλη 😣

Την καμπύλη την έκανα 26/5 κ είχα τιμές 

74 

112

87

2/6 που επανέλαβα δεν μου είχε βάλει σάκχαρο. 
Αλλα αν είχα ανεβάσει σάκχαρο δεν θα καταλάβαινα κάτι; 

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Με λεμόνι είναι αυτό που έχει ο μικροβιολόγος όποτε πάει στο καλό, πίνετε εύκολα 😉 

Τελευταία φορά δεν μου είχε βάλει σάκχαρο στις αιματολογικές, αυτό βλέπω τώρα…. Κ προβληματίζομαι γτ είναι δίκη της αμέλεια για αυτό με στέλνει τώρα για καμπύλη 😣

74 

112

87

Ναι θυμάμαι ότι η καμπύλη σου ήταν πολύ καλή!! Τα κιλά μια χαρά μου φαίνεται εμένα, σκέψου εμένα 35η ήταν 2500 κιλα, μηπως είδε καμία άλλη τιμη κάπως ανεβασμένη τιμή?? Το σάκχαρο όχι δεν το καταλαβαίνεις από κάποιο σύμπτωμα αλλά σίγουρα αν είχες κάνει εξέταση θα είχατε μια εικόνα, δεν είναι το ίδιο βέβαια αλλά πάντα κάποια τιμή μας ανυσηχει για να κάνουμε την καμπύλη! Μήπως να της το αναφερεις ότι δεν την παλεύεις να την κάνεις σε αυτή την φάση και ότι να κάνεις πρώτα μια αιματολογική? 

στις πριν 20 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

74 

112

87

Ωχ.. εύχομαι όλα να πάνε καλά και να την κάνεις "τζάμπα". Αυτό έχει σημασία. Να μην έχεις ζάχαρο. 

Εσύ πόσα κιλά έχεις γεννηθεί? Μην κοιτάς δηλαδή μόνο ο άντρας σου που γεννήθηκε μεγάλος. Σημασία έχει και εσύ πόσο γεννήθηκες. Εμένα ας πούμε η μάμα μου έκανε μικρά μωρά.  Εγώ γεννήθηκα 2800 σκέψου τελειομηνη (38 εβδομάδα νομίζω).(Και μάλιστα τότε, πριν 29 χρόνια, της έλεγαν ότι είμαι μικρή και διάφορα τέτοια και την είχαν φοβίσει). Ο άντρας μου γεννήθηκε και εκείνος 4+. Αλλά η πεθερά μου είχε πάρει σα με 30 κιλά (άλλες εποχές τότε). Εγώ θα δείξει τι θα βγάλω :P

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι μετρήσεις του εμβρύου όσον αφορά την κοιλίτσα τού έχει να κάνει πολύ με την διατροφή της μαμάς (για ζάχαρο κλπ). (Αυτό το λένε όταν η κοιλιά είναι μεγαλύτερη του σύνηθες). Για δες στο διάγραμμα  μέτρησης στην ντομπλερ αν είσαι στο ανώτερο φυσιολογικό)

Επίσης στην ντομπλερ, σε ποια θέση σύμφωνα με το βάρος του μωρού, είσαι? Εγώ ας πούμε με τα 1907  με έβγαζε 48η θέση. 

Επισης σκέφτομαι ότι και τα αμνιακα σου είναι φυσιολογικά. Γιατί συνήθως όσες έχουν ζάχαρο έχουν και περισσότερο αμνιακό υγρό.

Τι να πω.. μην νευριάζεις ❤️ εσύ θα κάνεις την καμπύλη σου και θα της αποδείξεις ότι δεν έχεις τίποτα!!!!

στις πριν 18 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Λες να την ξεκινήσω με frezyderm κι εγώ κ να της αλλάξω αργότερα; Θα κάνω την έρευνα μου όταν είναι να παραγγείλω γιατί τώρα με 150 βαθμούς έξω δεν θέλω να μεταφέρουν τα βρεφικά σε ένα βανακι. Φοβάμαι μην αλλοιωθούν. Είμαι υπερβολική Ε;

Χαχαχχα τα σκέφτεσαι όλα είσαι της λεπτομέρειας!!! Ναι κοίτα θα σου δώσουν για αρχή και κρατάνε για σίγουρα 2-3 εβδομάδες. Νομίζω και στο Ιασώ frezyderm δίνουν, οπότε δοκίμασε τα και βλέπεις αν θα της ταιριάξουν της πριγκίπισσας σου ❤️❤️ μετά θα έχει πέσει και η θερμοκρασία και θα μπορείς να παραγγείλεις ο,τι θελησεις. 

Αχ δεν μπορώ να περιμένω θελω να γνωρίσω τον μπέμπη να δω ότι είναι όλα καλά!! Με εχει πιάσει μια ανυπομονησία. Ίσως επειδή είχα τους πόνους και νόμιζα ότι γεννούσα 🤣🤣 με έπιασε...

Εσύ τώρα πότε μπαίνεις στον μήνα σου;;;αρχές Αυγούστου;

στις πριν 17 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

74 

112

87

Βρε αγάπη... Κι εμενα νομίζω είχα πάει τελευταία φορά 31+3 εβδομάδα και ήταν δύο κιλά και μου είχε πει μια χαρά ο γιατρός, όχι ότι είναι γίγαντας ούτε μικρούλι. Νομίζω τσάμπα θα το πιεις το σιχαμενο σιροπακι πάλι..... Η μπέμπα σου είναι μια χαρά γιατί της κάνουν fat shaming από τώρα;;;;🤣🤣🤣 Ααααα ούτε στην μήτρα δεν μπορούμε να είμαστε στρουμπουλες επιτέλους!!!!

στις πριν 4 ώρες, ο/η Aria1985 είπε:

Ιωάννης Ράπτης, ο γιατρός μου, γκουγκλαρε τον να δεις αν σου ταιριαζει απο την ιστοσελίδα του και πολλά βιντεάκια. Είναι στο κέντρο και φεύγει 28 Αυγούστου για λίγες μέρες.

Στα νότια έχω ακούσει για τον Μητσάκο, δεν έχω όμως προσωπική εμπειρία ώστε να τον προτείνω.

Σε ευχαριστώ πολυ για τον χρονο σου,θα τους εχω στα υποψιν,μεχρι στιγμης ξαναμιλησα μαζι του και καπως με καλυψε,εκλεισα ραντεβου 31/07 να μιλησουμε απο κοντα να κάνουμε doppler κ υπερηχο και εαν με καλυψει καπως τον αυγουστο θα παραμεινω σε αυτον,θελω να εχω εναλλακτικές γιατι ποτε δεν ξέρεις ποτε θα θελησουν να βγουν τα μπεμπακια..εγω πάντως γεννηθηκα 36 με φ.τ μπορει να βιαστεί κ το μαναρακι μου😅

στις πριν 3 ώρες, ο/η Mummy2be είπε:

Καλησπερα κορίτσι μου!κανε μια ερωτηση στην γιατρο σου μηπως μπορεις επειδη ζαλιζεσαι να κανεις μιση καμπυλη και χωρις το σιροπι..δλδ σου παιρνουν αιμα νηστείας,στο καπακι τρως ενα τοστ ολικης και εναν φυσικο χυμο,καθεσαι στο ιατρειο 60' κ σου παιρνουν αιμα μεταγευματικο.Φευγεις,εαν οι τιμες ειναι οκ κανενας φοβος δεν υπαρχει για ζαχαρο...ελπιζω να ειναι ελαστικη και να το δεχτει.ευχομαι καλα αποτέλεσματα!

στις πριν 1 ώρα, ο/η Watermelon είπε:

Ωχ.. εύχομαι όλα να πάνε καλά και να την κάνεις "τζάμπα". Αυτό έχει σημασία. Να μην έχεις ζάχαρο. 

Εσύ πόσα κιλά έχεις γεννηθεί? Μην κοιτάς δηλαδή μόνο ο άντρας σου που γεννήθηκε μεγάλος. Σημασία έχει και εσύ πόσο γεννήθηκες. Εμένα ας πούμε η μάμα μου έκανε μικρά μωρά.  Εγώ γεννήθηκα 2800 σκέψου τελειομηνη (38 εβδομάδα νομίζω).(Και μάλιστα τότε, πριν 29 χρόνια, της έλεγαν ότι είμαι μικρή και διάφορα τέτοια και την είχαν φοβίσει). Ο άντρας μου γεννήθηκε και εκείνος 4+. Αλλά η πεθερά μου είχε πάρει σα με 30 κιλά (άλλες εποχές τότε). Εγώ θα δείξει τι θα βγάλω :P

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι μετρήσεις του εμβρύου όσον αφορά την κοιλίτσα τού έχει να κάνει πολύ με την διατροφή της μαμάς (για ζάχαρο κλπ). (Αυτό το λένε όταν η κοιλιά είναι μεγαλύτερη του σύνηθες). Για δες στο διάγραμμα  μέτρησης στην ντομπλερ αν είσαι στο ανώτερο φυσιολογικό)

Επίσης στην ντομπλερ, σε ποια θέση σύμφωνα με το βάρος του μωρού, είσαι? Εγώ ας πούμε με τα 1907  με έβγαζε 48η θέση. 

Επισης σκέφτομαι ότι και τα αμνιακα σου είναι φυσιολογικά. Γιατί συνήθως όσες έχουν ζάχαρο έχουν και περισσότερο αμνιακό υγρό.

Τι να πω.. μην νευριάζεις ❤️ εσύ θα κάνεις την καμπύλη σου και θα της αποδείξεις ότι δεν έχεις τίποτα!!!!

Αγάπη μου θα δω σε λιγο τα διαγράμματα κ θα σου πω γτ τώρα κοιμάται ο μπαμπάς μας 😝

στις πριν 1 ώρα, ο/η Eir_ma είπε:

Χαχαχχα τα σκέφτεσαι όλα είσαι της λεπτομέρειας!!! Ναι κοίτα θα σου δώσουν για αρχή και κρατάνε για σίγουρα 2-3 εβδομάδες. Νομίζω και στο Ιασώ frezyderm δίνουν, οπότε δοκίμασε τα και βλέπεις αν θα της ταιριάξουν της πριγκίπισσας σου ❤️❤️ μετά θα έχει πέσει και η θερμοκρασία και θα μπορείς να παραγγείλεις ο,τι θελησεις. 

Αχ δεν μπορώ να περιμένω θελω να γνωρίσω τον μπέμπη να δω ότι είναι όλα καλά!! Με εχει πιάσει μια ανυπομονησία. Ίσως επειδή είχα τους πόνους και νόμιζα ότι γεννούσα 🤣🤣 με έπιασε...

Εσύ τώρα πότε μπαίνεις στον μήνα σου;;;αρχές Αυγούστου;

Αν είμαι;;; Χαχαχαχα!! Ο ορισμός είμαι! 😝😝😝

Ας περιμένω λίγο έχεις δίκιο, στην τελική αγοράζω κάτι από φαρμακείο εδώ  κ παραγγέλνω όλο το πακέτο της μόλις γυρίσουμε σπίτι. Οι αποστολές γίνονται Τσακ μπαμ 🤷🏼‍♀️

Αχ ναι ρε γαμωτο, εγώ να δεις πως περιμένω αν κ να σου πω την αλήθεια επειδή είμαστε ακόμα στον 8ο σκέφτομαι κάτσε εκεί που κάθεσαι κούκλα μου!! Στον 9ο εγώ μπαίνω 9 Αυγούστου πρώτα ο θεός κ η Παναγία! 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Eir_ma είπε:

Βρε αγάπη... Κι εμενα νομίζω είχα πάει τελευταία φορά 31+3 εβδομάδα και ήταν δύο κιλά και μου είχε πει μια χαρά ο γιατρός, όχι ότι είναι γίγαντας ούτε μικρούλι. Νομίζω τσάμπα θα το πιεις το σιχαμενο σιροπακι πάλι..... Η μπέμπα σου είναι μια χαρά γιατί της κάνουν fat shaming από τώρα;;;;🤣🤣🤣 Ααααα ούτε στην μήτρα δεν μπορούμε να είμαστε στρουμπουλες επιτέλους!!!!

Ορίστε!!εμενα γτ τόσο κράξιμο;;

κοιτα, έχω πάρει 18 κιλά ήδη… εν μέρη έχει δίκιο που το λέει. Αλλά εγώ θα έσκαγα αν έτρωγα γλυκα κ παγωτά. Τώρα μόνο φρούτα τρώω, όλα τα αλλά που έχω σπίτι είναι τρόφιμα χωρίς αλάτι κ ζάχαρη. Μαρμελάδα χωρίς, ψωμί ζυμαρικά όλα ολικής, παγωτο ένα κάθε σ/κ. Φαγητό έχω κόψει το αλάτι…

Νομιζω ότι φορτώνω κιλά γτ καθόμουν, ήταν η δουλειά μου έτσι που δούλευα 10-6 κ έπειτα ήμουν πτώμα. Τώρα που σταμάτησα κ κάνω τόσες δουλειές πιστεύω πως δεν θα φορτώνω βάρος άδικα…

για να δούμε! Αλλά ναι ρε γαμωτο, από την κοιλιά να την θεωρούμε τσουμπωτη;;; Από τη μια μου λέει είναι ψηλή είναι ψηλή αλλά μετά είναι μεγάλο μωρό… Ε τι να κάνω ;; Να την κοντύνω;; 😂😂

τωρα τι εβδομάδα είσαι κ ποσο το ζυγίζουν το μωράκι;; 

στις πριν 12 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Ορίστε!!εμενα γτ τόσο κράξιμο;;

κοιτα, έχω πάρει 18 κιλά ήδη… εν μέρη έχει δίκιο που το λέει. Αλλά εγώ θα έσκαγα αν έτρωγα γλυκα κ παγωτά. Τώρα μόνο φρούτα τρώω, όλα τα αλλά που έχω σπίτι είναι τρόφιμα χωρίς αλάτι κ ζάχαρη. Μαρμελάδα χωρίς, ψωμί ζυμαρικά όλα ολικής, παγωτο ένα κάθε σ/κ. Φαγητό έχω κόψει το αλάτι…

Νομιζω ότι φορτώνω κιλά γτ καθόμουν, ήταν η δουλειά μου έτσι που δούλευα 10-6 κ έπειτα ήμουν πτώμα. Τώρα που σταμάτησα κ κάνω τόσες δουλειές πιστεύω πως δεν θα φορτώνω βάρος άδικα…

για να δούμε! Αλλά ναι ρε γαμωτο, από την κοιλιά να την θεωρούμε τσουμπωτη;;; Από τη μια μου λέει είναι ψηλή είναι ψηλή αλλά μετά είναι μεγάλο μωρό… Ε τι να κάνω ;; Να την κοντύνω;; 😂😂

τωρα τι εβδομάδα είσαι κ ποσο το ζυγίζουν το μωράκι;; 

Εντάξει αν θυμάμαι καλά εσύ δεν ήσουν και πολλά κιλά οπότε είχες το περιθώριο. Τελοσπαντων μωρέ πήγαινε καντην να της φύγει ο καημός. Οπλισου με υπομονή και καντην μια ψυχή που είναι να βγει 🥺

Εγώ έχω να πάω από τότε που ήταν 2 κιλά, θα πάω την Δευτέρα θα είμαι 36+3 και θα μου κάνει μια τελευταία μέτρηση λογικά. Γιατί μετά τα τρία κιλά δεν μετράει ο δικός μου λέει ότι δεν γίνεται να κάνει μέτρηση ο υπέρηχος σωστή και θα είναι πολυυυυ στο περίπου. Σκέψου τη δεύτερη μου κόρη τελευταία φορά μου την είχε βγάλει εκεί κάπου στις 36 εβδομάδες 2.900 και μετά τέλος δεν ξαναμετρησε βάρος ύψος.

Θα βγει ψηλή σίγουρα γτ ειστε και εσείς ψηλοί. Είναι και ανάλογα με τους γονείς πάντα. Μην σκας για τα κιλά αγάπη μου θα φύγουν μετά με διατροφή, ξέρω εγκυουλες που πήραν 30 και 40 κιλά και τα εχασαν

στις πριν 38 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Εντάξει αν θυμάμαι καλά εσύ δεν ήσουν και πολλά κιλά οπότε είχες το περιθώριο. Τελοσπαντων μωρέ πήγαινε καντην να της φύγει ο καημός. Οπλισου με υπομονή και καντην μια ψυχή που είναι να βγει 🥺

Εγώ έχω να πάω από τότε που ήταν 2 κιλά, θα πάω την Δευτέρα θα είμαι 36+3 και θα μου κάνει μια τελευταία μέτρηση λογικά. Γιατί μετά τα τρία κιλά δεν μετράει ο δικός μου λέει ότι δεν γίνεται να κάνει μέτρηση ο υπέρηχος σωστή και θα είναι πολυυυυ στο περίπου. Σκέψου τη δεύτερη μου κόρη τελευταία φορά μου την είχε βγάλει εκεί κάπου στις 36 εβδομάδες 2.900 και μετά τέλος δεν ξαναμετρησε βάρος ύψος.

Θα βγει ψηλή σίγουρα γτ ειστε και εσείς ψηλοί. Είναι και ανάλογα με τους γονείς πάντα. Μην σκας για τα κιλά αγάπη μου θα φύγουν μετά με διατροφή, ξέρω εγκυουλες που πήραν 30 και 40 κιλά και τα εχασαν

Ξεκίνησα 70 κ είμαι 1.69…. Τα νούμερα που βλέπω δεν τα έχω ξαναδεί αλλά δεν σκάω για το πως θα τα χάσω, ξέρω πως θα φύγουν, γιατί όρεξη να αγοράζω νέα ρούχα δεν έχω! Θέλω να ψωνίζω στη μπεμπα άρα πρέπει να μπω στα ρούχα μου 😂

Και η Σπυροπουλου 30 κιλά δεν πήρε;; 😂😂

Εγω ξέρω πως πέφτει έξω το μηχάνημα. Φίλοι που γέννησαν πρόσφατα ο γιατρός έβγαζε το μωρό 3800 κ το παιδακι γεννήθηκε 3300. Λίγο να του έφυγε ο κύκλος που μετράει την κοιλιά άνετα βγάζεις ένα μωρό μεγαλύτερο 🤷🏼‍♀️

Δεν θα σκάσω άλλο, μια εξέταση ακόμα... Θα πάω να την κάνω κ αν πάλι με πιάσει λιποθυμία θα ξαπλώσω στον καναπέ, δεν έχω άλλη επιλογή. Μόνο εκεί κόλλαγα σας το λέω ειλικρινά. 
Ξερω πως η εξέταση θα βγει καλή γτ κ στην εγκυκλοπαίδεια για 33η εβδομάδα δίνει ότι το μωρό είναι περίπου 2,1. 

στις πριν 2 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

Εγώ αγάπη μου είχα γεννηθεί 3600 κ ο άντρας μου 4200 😂

Περίμετρο κοιλιάς βλέπω μας έχει βγάλει λίγο πάνω από την πράσινη γραμμή. Πιο κοντά στο μ.ο. ειναι, όχι πιο κοντά στο άνω όριο. 
Αμνιακο μου γράφει 5,4 μου είπε πως το άνω όριο ειναι το 8, το κάτω όριο νομίζω 3.. δεν το θυμάμαι. 
Γγια την θέση μου γράφει εκατοστιαία θέση 85,8 αλλά δεν καταλαβαινω τι σημάνει αυτό… Έχεις ιδεα; 

στις πριν 6 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Εγώ αγάπη μου είχα γεννηθεί 3600 κ ο άντρας μου 4200 😂

Περίμετρο κοιλιάς βλέπω μας έχει βγάλει λίγο πάνω από την πράσινη γραμμή. Πιο κοντά στο μ.ο. ειναι, όχι πιο κοντά στο άνω όριο. 
Αμνιακο μου γράφει 5,4 μου είπε πως το άνω όριο ειναι το 8, το κάτω όριο νομίζω 3.. δεν το θυμάμαι. 
Γγια την θέση μου γράφει εκατοστιαία θέση 85,8 αλλά δεν καταλαβαινω τι σημάνει αυτό… Έχεις ιδεα; 

Επειδή το έψαξα κι εγώ λίγο για τον αντίθετο λόγο (έβγαινε πιο μικρό από τον μέσο όρο) αυτό σημαίνει ότι αν πάρεις 100 μωρά το δικό σου θα είναι στην θέση που σου δίνει σε ανάπτυξη. Δλδ θα είναι μεγαλύτερο από τα 84 και μικρότερο από τα 16 πχ. Δλδ εμένα που μου έβγαινε στην 18η εκατοστιαία θέση σημαίνει ότι τα 82 θα είναι μεγαλύτερα από αυτό. Σε αυτήν την φάση πάντα που έγινε η μέτρηση . Μετά μπορεί να αλλάξει. Αλλά γενικά μου είπαν ότι εφόσον είμαστε μέσα στα φυσιολογικά όρια δεν μας πειράζει να είμαστε στον μέσο όρο ακριβώς. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Επίσης δεν παίζει κάποιον ρόλο για την  μετέπειτα ανάπτυξη του.

Εγώ κορίτσια γεννήθηκα ούτε 2900 και σήμερα (ζωή να έχω 😂😂😂) είμαι 1.76 και φυσιολογικά κιλά προ εγκυμοσύνης 61. Δεν με λες και μικρούλα 😂

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...