Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δυσκολοι κολικοι- προταση για γαλα?


Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια μου και καλη χρονια!! Εχω ενα μωρακι 7 εβδομαδων αλλα η καθημερινοτητα ειναι πολυ δυσκολη εδω κι 3 εβδομαδες λογω κολικων και παλινδρομησης.  Το μωρακι υποφερει και κλαιει ολη την ημερα γιατι φαινεται ξεκαθαρα οτι ποναει, ξυπναει απο πονο,  σφιγγεται, κοκκινιζει στο προσωπο κλπ εχει πολυ αερα στην κοιλια βασικα ουρλιαζει, κι εγω ειμαι ρακος ψυχολογικα.Αρκετες  φορες κλαιω μαζι του γιατι δεν ξερω πως να το βοηθησω. Να σημειωσω οτι δεν καταφερα να θηλασω ικανοποιητικα κι ετσι κανω μικτη διατροφη με κυρια βαση ομως το ξενο γαλα και το θηλασμο μονο ως συμπληρωμα. Θεωρω οτι για κολικους φταιει το ξενο γαλα.  Στην αρχη επινε το nestle nan  το αλλαξαμε τωρα σε humana HA με παιδιατρο, αλλα τα ιδια μην πω και χειροτερα. Εχετε καμια προταση για καποιο γαλα?

Δημοσίευση

Καλησπέρα. Στην κόρη μου έδινα novalac ac. Ξεκίνησα το ίδιο και στο γιο μου, αλλά δεν είδα να τον βοηθάει ιδιαίτερα και το γύρισα σε novalac ha. Έκανε τις κενώσεις του υδαρείς και αυτό κατά συνέπεια είχε πολύ θετική επίδραση στους κολικούς. 

Επίσης, να ξαναπώ για τη μπάλα πιλάτες. Η παλινδρομική κίνηση Βοηθάει πολύ  να ηρεμεί το μωρό. 

Όλα σε λίγο καιρό θα φαντάζουν μακρινά ❤️

Να σου ζήσει!

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια!!

Καλή χρονιά!! Να χαίρεστε τα μωράκια σας!!

Εμάς οι κολικοί ξεκίνησαν απο 2 εβδομάδων και τώρα η μικρούλα μου είναι 6 εβδομαδων! Έχει πολλά αέρια και πολλεεες κενώσεις...

Πίνει το Frisolac 1 κατσικίσιο που μας είπε η παιδίατρος ότι είναι πιο εύπεπτο και τις σταγόνες BioGaia!

Επίσης, την ανακουφίζει το μασαζ στην κοιλίτσα και το να της σπρώχνω τα ποδαράκια λυγισμένα προς την κοιλίτσα της! 

Την έχω και συνέχεια στο στήθος γιατί μου είπαν ότι οι θηλαστικές κινήσεις τα ανακουφίζουν (ακόμα κι αν δεν τρώνε και απλά πιπιλάνε).

Δημοσίευση
στις On 3/1/2023 at 6:33 ΜΜ, ο/η Hopemumtobe είπε:

Καλημερα κοριτσια μου και καλη χρονια!! Εχω ενα μωρακι 7 εβδομαδων αλλα η καθημερινοτητα ειναι πολυ δυσκολη εδω κι 3 εβδομαδες λογω κολικων και παλινδρομησης.  Το μωρακι υποφερει και κλαιει ολη την ημερα γιατι φαινεται ξεκαθαρα οτι ποναει, ξυπναει απο πονο,  σφιγγεται, κοκκινιζει στο προσωπο κλπ εχει πολυ αερα στην κοιλια βασικα ουρλιαζει, κι εγω ειμαι ρακος ψυχολογικα.Αρκετες  φορες κλαιω μαζι του γιατι δεν ξερω πως να το βοηθησω. Να σημειωσω οτι δεν καταφερα να θηλασω ικανοποιητικα κι ετσι κανω μικτη διατροφη με κυρια βαση ομως το ξενο γαλα και το θηλασμο μονο ως συμπληρωμα. Θεωρω οτι για κολικους φταιει το ξενο γαλα.  Στην αρχη επινε το nestle nan  το αλλαξαμε τωρα σε humana HA με παιδιατρο, αλλα τα ιδια μην πω και χειροτερα. Εχετε καμια προταση για καποιο γαλα?

Καλησπέρα! Μια από τα ίδια και η δικιά μου. Εμένα έπινε κυρίως μητρικό αλλά έκανε παλινδρομησεις , εμετούς, κολικούς,  γενικά υπέφερε.  Ξεκινήσαμε το nan sensitive και είδα τεράστια διαφορά. Το πρόβλημα μόνο είναι ότι επειδή είναι έτοιμο δεν κάνει τόσες κενώσεις με αποτέλεσμα κάποιες φορές να την πονάει η κοιλιά της. Με το μητρικό μπορεί να έκανε 8 περίπου κενώσεις τη μέρα και τώρα μπορεί να κάνει μια κένωση ανά 2 με 3 μέρες,  οι οποίες κενώσεις μυρίζουν τωρα πάρα πολύ και είναι πολύ σκούρες πράσινες. Αλλά με αυτό το γάλα σωθήκαμε με τις παλινδρομησεις. 

Δημοσίευση

Καλή χρονιά κορίτσια. 

Πέρσυ που είχαμε κι εμείς κολικούς από 3 εβδομάδων πήραμε το Humana AC και άλλαξα όλα τα μπιμπερο σε MAM για κολικούς. Επίσης πήρα τα Biogai. Είδαμε τρομερή διαφορά με όλα αυτά από την πρώτη εβδομάδα. Απλά να ξέρεις ότι όλα τα γάλατα Ac που είναι για κολικούς, κάνουν συνήθως πράσινα κακακια και είναι φυσιολογικό μην τρομάξεις. Αλλά γενικά όσο μεγαλώνει το μωρό και ωριμάζει το πεπτικό σύστημα του μωρού θα είναι και καλύτερα. Γύρω στον 3 μήνα σταμάτησε τους κολικούς νομίζω. Και ξεκινήσαμε το frisolac comfort μαζί με frisolac 1 γιατί είχαμε μεγάλο θέμα και με γουλιες και δυσκοιλιότητα και μας βοήθησε κι αυτό πάρα πολύ. Στον 5ο μήνα ηρεμήσαμε από όλα αυτά τα πεπτικά  

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα κορίτσια,εγώ προσπαθώ να μαζευτώ αλλά ακόμα δεν έχω μαζέψει τίποτα.  Άσε που έχει.γεμισει όλη η γειτονιά μυρμηγκια και όλη την ώρα κοιτάω και ψεκάζει έξω. Θα πάω διακοπές και θα σκέφτομαι τα μυρμηγκια μην κάνουν κατάληψη στο σπιτι. Πήγα πήρα παγίδες να βάλω μπροστά από κάθε παράθυρο και πριν φύγουμε θα ψεκασω και μέσα στο σπίτι.  Έχουμε πάθει αμοκ όλη η γειτονιά.  Σε άλλα νέα η μικρή σήμερα το μάτι γαρίδα όλη μέρα και αρκετή γκρίνια το απόγευμα, έχουν αρχίσει δοντια πλέον είμαι σίγουρη. Την έκανα μπάνιο και ήπιε για πρώτη φορά 270ml γάλα ή χοντρουλα μου και ήθελε και άλλο αλλά δεν της έδωσα,νόμιζα θα σκάσει.  Την ζυγισα σήμερα και ειναι 6490 και λογικά θα έχει πάρει και ύψος, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 65 εκατοστά.  Εγώ το μεσημέρι πήγα και έκανα νυχια και στα χέρια και είμαι έτοιμη για διακοπές. Είχα ένα χρόνο να κάνω χέρια και μου φαίνεται περίεργο.   @Kn1 στον γιο μου έβαζα κρεμα της helenvita και του καθόταν καλύτερα από της frezyderm ,ωραίο κόλπο είναι να την έχεις και στο ψυγείο ανακουφίζει καλύτερα. 
    • @Rena92 και η καισαρικη μ δ ειχε καμια σχέση με τις προηγουμενες. Κατ αρχας ήταν ο άντρας μου μέσα, του εδωσαν τη μπεμπα αγκαλια απ ευθείας, εχω βίντεο απο τον τοκετο π τραβηξε η Δήμητρα, αφησαμε τ μωρο με τ μυκωνειο για ενα 24ωρο μετα τ τοκετο, σηκωθηκα αμεσα, ειχα πολυ καλύτερη αναρρωση. Αλλα εχουν πολλες πολλες επιτυχίες στο φυσικο τοκετο. Το πανε μέχρι οσο παει.
    • Πολύ χαίρομαι! Δεν με πειράζει, αν χρειαστεί, να καταλήξει σε καισαρική. Αλλά θέλω πολύ να ζήσω όλη την αγωνία και φυσικότητα του τοκετού και όχι να πάω με ραντεβού πριν την ώρα μου. Ελπίζω και στο οικονομικό να είναι οκ! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...