Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εμβόλιο covid

Recommended Posts

Καλησπέρα μαμάδες και μέλλουσες... διανυω την 28η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου ..Σχετικά με το εμβόλιο του covid το κάνατε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;; δεν ξέρω τι να κάνω από την μια φοβάμαι να το κάνω γιατί είχα και μια αποβολή τον Μάρτιο... Από την άλλη φοβάμαι μην τυχόν κολλήσω covid και διακυνδευσω το μωρό μου αλλά και την ζωή μου...τι να κάνω.;; εσείς τι προτείνεται;;; ο γυναικολόγος μου μου είχε πει μα το κάνω την 13η αλλά δεν το έκανα.. Από τότε δεν μου έχει ξαναπεί κάτι... 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 10 ώρες, ο/η Eua ioannidou είπε:

Καλησπέρα μαμάδες και μέλλουσες... διανυω την 28η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου ..Σχετικά με το εμβόλιο του covid το κάνατε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;; δεν ξέρω τι να κάνω από την μια φοβάμαι να το κάνω γιατί είχα και μια αποβολή τον Μάρτιο... Από την άλλη φοβάμαι μην τυχόν κολλήσω covid και διακυνδευσω το μωρό μου αλλά και την ζωή μου...τι να κάνω.;; εσείς τι προτείνεται;;; ο γυναικολόγος μου μου είχε πει μα το κάνω την 13η αλλά δεν το έκανα.. Από τότε δεν μου έχει ξαναπεί κάτι... 

Καλησπέρα κορίτσι μου. 

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ είμαι στην 22+5 σήμερα. Έχω κάνει την πρώτη δόση και θα κάνω και την δεύτερη. Φοβάμαι πολύ δεν σου το κρύβω, δεν ξέρω αν είναι σωστή η απόφαση που έχω πάρει.  Σκέφτομαι μόνο ότι η γιατρός μου δεν θα με παρότρυνε αν δεν ήταν σίγουρη. 

Δεν ήθελα να το κάνω στην αρχή, αλλά έκανα τον σταυρό μου και πήγα γιατί θεώρησα πως θα είναι για καλό μήπως και τελειώσει το μαρτύριο αυτο που ζούμε και χαρούμε τα μωράκια μας μαζί με τους φίλους μας και τους δικούς μας ανθρώπους. 

Δεν ένιωσα τίποτα. Μόνο για λίγες ώρες πόνεσε το χέρι μου αλλά ήταν απλά μια ενόχληση τίποτα παραπάνω. Δεν έχω κάνει ακόμα υπέρηχο  από τότε, ελπίζω να είναι όλα καλά και με την μπέμπα μου. 

Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολη εποχή και καλουμαστε να αποφασίσουμε πολύ σημαντικά πράγματα που δεν αφορούν μόνο εμάς αλλά και τα μωράκια μας! Δεν μπορώ να σου πω εγώ αν πρέπει να το κάνεις ή όχι αυτό είναι καθαρά δική σου απόφαση. 

Συζήτησε το ξανα όπωσδήποτε με τον γιατρό σου. Και ότι σου πει. Να ξέρεις πως και οι γιατοί βέβαια με αυτά που γίναν στις ειδήσης φοβούνται να μιλήσουν ελεύθερα για αυτό το θέμα μην τυχον και βρεθούν μπλεγμένοι, αλλά όπως και να έχει, πήγαινε βρες τον ή παρε τον τηλ. και ανέλυσε την σκέψη σου. Το φόρουμ είναι εδώ να δίνει "λύσεις" με εμπειρίες και να είμαστε δίπλα η μια στην άλλη, αλλά δεν μπορεί καμια να σου πει το τι να κάνεις!!! Αυτό είναι καθαρα προσωπικό το θέμα. Πάντως η μια φίλη μου το έκανε στην εγκυμοσύνη στον 4ο ή 5ο νομίζω και μια άλλη δεν το κάνει και θα το κάνει ο΄ταν γεννήσει και θηλάσει. Ενώ εγω έχω ακούσει πως δεν είναι καλό στον θηλασμο να το κάνεις. Δεν μπορεις να πεις λοιπόν πως σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος. 

Λέω, ρώτα τον γιατρό σου και τους γιατρούς που κάνουν κάποιες συγκεκριμένες εξετάσεις σαν δεύτερη γνώμη και αν θες και την Μαία σου. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο και με το καλό να κρατήσεις το/τα μωράκι/α σου αγκαλιά☺️

Καλημέρα κορίτσι μου!  💖Αρχικα καταλαβάινω απόλυτα τον προβληματισμό σου κι εγώ ομολογω οτι στη θεση σου θα δυσκολευομουν  να αποφασισω (φαντάσου εκανα τη 2η δοση προχθες γιατι το εμβολιο βγηκε οταν προσπαθουσα  να μείνω έγκυος κι επειδη ειχαμε καθυστερησει παρα πολυ για αλλους λογους και ημουν πολυ φοβισμενη μην συμβει κατι αλλο αρχικα φοβηθηκα να το κανω). 

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια οποτε, ομως θα σου πω απο αλλα παραδειγματα κοντινα που ξερω τονιζοντας ομως οτι δεν μπορω να σου δωσω  συμβουλη για το τι θα κανεις και πραγματικα πρεπει να παρεις μια προσωπικη αποφαση για αυτο. Μια πολυ πολυ κοντινη μου φίλη το έκανε τον Αύγουστο στον 8ο μήνα και τις 2 δοσεις  δεν ειχε καμια παρενεργεια και όλα πηγαν καλά, γέννησε μια χαρά το Σεπτέμβρη. Επίσης προχθες γέννησε η κουμπαρα της κολλητης μου που είχε κάνει τον Ιουλιο 2 δοσεις (εγω τοτε ειχα απορησει πως βρηκε το θαρρος γιατι ηταν η αρχη) και πάλι όλα πήγαν καλα. Τέλος να σου πω οι γυναικολόγοι που πηγα στην Αθήνα (μενω εκτος Αθηνα αλλα πηγα για ρωτησω για καποια θεματα γυναικολογικα) μου είπαν όλοι κατηγορηματικά οτι οι ιδιοι προτεινουν να γινεται στην εγκυμοσυνη.. Να το συζητησεις με το γιατρο σου αλλα θεωρω οτι πλεον πολυ δυσκολα θα βρεις γυναικολογο να σου πει να μην το κανεις μετα απο ολα οσα εχουν γινει. 

Εαν επιλεξεις να το κανεις, προσπαθησε να μην αγχωθεις περαιτερω, και εαν δεν το κανεις, να προσεχεις πολυ γιατι ο κοβιντ ειναι παντου.

Σου ευχομαι να πανε ολα τελεια οποιον δρομο και να διαλεξεις💖

Καλημέρα, με το καλο να έρθει το μωρό σου! 

Εγώ προσωπικά για μένα(δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό αλλά αυτό επέλεξα να κάνω) δεν υπήρχε περίπτωση όσο ήμουν έγκυος να έκανα ένα εμβόλιο, το οποίο ήταν τόσο πρόσφατο και μάλιστα αποδείχτηκε ότι ακόμη και με αυτό υπαρχουν πιθανότητες να κολλήσεις κορονοιο και δε προστάτευεσαι στο 100%, ο γιατρός μου πάντως δε με παρότρυνε για αυτό. 

Προσεχα πολύ όμως! Κάνε ότι σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ασφαλής, πάντα με τη συμβουλή του γιατρού σου! 

Καλησπέρα, 

Είμαι στην 20η εβδομάδα και έκανα το εμβόλιο όλως τυχαίως τον Ιούλιο, ακριβώς πριν μείνω έγκυος! Ο γυναικολόγος μου τότε μου είχε πει να το κάνω ασυζητητί. Να ρωτήσεις και εσύ τον δικό σου και να πράξεις αναλόγως. Θεωρώ πως όπως τους ακούμε για τα φάρμακα και τις αγωγές που μας δίνουν, πρέπει να τους ακούμε και σε αυτό το θέμα. 

Εννοείται πως και ο άντρας μου έχει εμβολιαστεί και όλα τα κοντινά μου πρόσωπα με τα οποία έρχομαι σε επαφή, ακόμα κι αν δε βλεπόμαστε συχνά, γιατί δε μένουμε στην ίδια πόλη. Γενικά ο τρόπος ζωής μου είναι και θα συνεχίσει να είναι σαν να είμαι σχεδόν σε καραντίνα. Υπομονή μερικούς μήνες ακόμα, αξίζει! 

Τώρα θα τον ρωτήσω ξανά τον γυναικολόγο για την αναμνηστική δόση που κανονικά ήταν να κάνω τον Γενάρη, αλλά από προχθές μείωσαν τους 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση σε 3. 

Καλησπέρα! Όταν ήμουν έγκυος το εμβόλιο δεν ήταν ακόμα διαθέσιμο οπότε το έκανα όταν γέννησα ως θηλάζουσα. Δεν είχε καμία αρνητικη επίπτωση στο μωρό, ίσα ίσα μου είπαν ότι πιθανότατα πήρε κ αντισώματα. Τώρα σχετικά με την εγκυμοσύνη δεν έχω προσωπική πείρα, εκανα όμως της γρίπης καθώς κ το 4απλο (τέτανος, κοκκυτη, διφθερίτιδα, πολιομυελυτιδα) εφόσον αυτό συνέστησε ο γιατρός. Οπότε η άποψη μου είναι άκου το γιατρό... Συζήτησε μαζι του τους φοβους σου κ άκου τι έχει να πει.

Επίσης κ το λέω γενικά αυτό κ όχι ειδικά για την ερώτηση σου,  τι θα πει αδοκίμαστο; όλα τα εμβόλια κάποτε νέα ήταν. Αν αντιδρούσε έτσι ο κόσμος τότε απλά δε θα είχαμε εμβόλια, για τίποτα... Προσωπικά φοβάμαι πιο πολύ με τα αληθινά περιστατικά που ακούμε στις ειδήσεις πάρα τις υποθετικές μακροχρόνιες επιπτώσεις που υποστηρίζει ότι άκουσε η γειτόνισσα από κάποια στο χωριό που της το είπε μια γνωστη... 

Καλησπέρα κορίτσια, εγω ειμαι 33 εβδ. Και φοβάμαι να το κανω. Ειμαι της αποψης να γεννησω με το καλο και μετα να το κανω. Φοβάμαι βέβαια και την ολη κατάσταση οποτε εχω μπει σε καραντινα απο μονη μου απο τον Σεπτέμβριο κ έρχομαι σ επαφη μονο μ τν αντρα μου. Ο, τι χρειαζομαι τ φερνει εκεινος απ εξω η οι γονείς μου εξω απο την πορτα μου τ αφηνουν.ο γιατρος μου είναι καθετος να το κανω κ επειδή φοβαται αν συμβει κατι μηπως τον κατηγορησουν μου ειπε οτι θ μου δωσει χαρτι ν υπογραψω οτι δεν φερει εκεινος ευθύνη. Μια φιλη μου που εκανε και τς 2 δοσεις ειναι τωρα 31 εβδ. Ειπε οτι δν ενιωθε το μωρο να κινείται για 2 μερες και στς 2 δοαεις. Πηγε ν δει τι γίνεται. Την 3η μερα επανηλθε στς ρυθμους τ το μωρακι. Μακάρι ολα να πανε καλα σε ολες τις μανουλες και τα μωρακια. 

Κορίτσι μου εμένα ο γιατρός μου είχε πει όταν ήμουν στον 2 μήνα να το κάνω απλά όχι τώρα να περάσει ακόμα ένας με δύο μήνες μετά που ξαναπηγα μου το ανέφερε μόνος του μου λέει θα ήταν καλύτερο τώρα να το κάνεις γιατί δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως πριν υπάρχουν πολλές μεταλλάξεις. Και πήρα την απόφαση άκουσα τον γιατρό μου και πήγα και το έκανα .ελα να την δεύτερη δόση το Σάββατο μια χαρά ήμουν ανέβασα λίγο δέκατα αλλά με τα ήμουν μια χαρά. Ότι σου πει ο γιατρό σου ❤

Καλημέρα κορίτσια, 

έχω γράψει παραπάνω για τις πρώτες δύο δόσεις του εμβολίου που έχω κάνει. 

Είμαι στην 22η εβδομάδα και ρώτησα χθες τον γιατρό μου για την αναμνηστική δόση και μου είπε να την κάνω το συντομότερο κι ας μην έχουν περάσει 6 μήνες λόγω των νέων μεταλλάξεων που η τρίτη δόση τις πιάνει. 

Κανόνισα να κάνω και την τρίτη δόση μέσα στις γιορτές, στους 5 μήνες τελικά από την δεύτερη δόση. 

Καλησπέρα και από εμένα κοριτσια! Ήθελα να ρωτήσω εγώ που βρίσκομαι σε περίοδο προσπαθειών οι γόνιμες μου ημέρες πέφτουν μαζί με την αναμνηστική δόση που έχω κλείσει η γυναικολόγος μου που την κάλεσα μου είπε πως δεν υπάρχει θέμα εννοείται να το κάνω και δε χρειάζεται να έχει διαφορά ημερών. Είναι κάποια στην ίδια κατάσταση και αν ναι εσάς τι σας ειπε; 

Με προβληματίζει το οτι πέφτει στις ίδιες ημέρες και φοβάμαι μηπως επηρεάσει. 

στις On 15/12/2021 at 6:42 ΜΜ, ο/η Maimoudaki92 είπε:

Καλησπέρα και από εμένα κοριτσια! Ήθελα να ρωτήσω εγώ που βρίσκομαι σε περίοδο προσπαθειών οι γόνιμες μου ημέρες πέφτουν μαζί με την αναμνηστική δόση που έχω κλείσει η γυναικολόγος μου που την κάλεσα μου είπε πως δεν υπάρχει θέμα εννοείται να το κάνω και δε χρειάζεται να έχει διαφορά ημερών. Είναι κάποια στην ίδια κατάσταση και αν ναι εσάς τι σας ειπε; 

Με προβληματίζει το οτι πέφτει στις ίδιες ημέρες και φοβάμαι μηπως επηρεάσει. 

Καλημέρα εγώ είχα κάνει την 1η δόση πάνω στην σύλληψη και της 2η 6 εβδομάδων, είμαι στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης τώρα και δεν έχω κάποιο θέμα

Πολύ ωραία! Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα και εμένα η γυναικολόγος μου αυτο μου είπε αλλά ένα άγχος το είχα και εν τελει το μετέφερα μετά από 3 εβδομάδες ώστε να είμαι με περίοδο και να έχει κάποιες ημέρες διαφορά. 

• 2 weeks later...

Κορίτσια μου καλησπέρα. Είμαι και εγώ στην προσπάθεια για να αποκτήσουμε μωράκι μετά από μια παλίνδρομη και αφού πέρασαν τέσσερις μήνες. Από την μια φοβάμαι να κάνω το εμβόλιο και από την άλλη σκέφτομαι πως αν μείνω έγκυος θα έχω θέμα με τον κορονοιο. Ο γιατρός ανέκαθεν μου έλεγε να το κάνω και πριν την προηγουμενη εγκυμοσύνη. Σκέφτομαι να εμβολιαστω και μετά να κάνω προσπάθειες. Τι με συμβουλευετε εσείς; είχε καμια κοπέλα θέμα με υστερα από εμβολιασμό και προσπάθεια της για εγκυμοσυνης;

στις On 29/12/2021 at 6:44 ΜΜ, ο/η maraki1989 είπε:

Κορίτσια μου καλησπέρα. Είμαι και εγώ στην προσπάθεια για να αποκτήσουμε μωράκι μετά από μια παλίνδρομη και αφού πέρασαν τέσσερις μήνες. Από την μια φοβάμαι να κάνω το εμβόλιο και από την άλλη σκέφτομαι πως αν μείνω έγκυος θα έχω θέμα με τον κορονοιο. Ο γιατρός ανέκαθεν μου έλεγε να το κάνω και πριν την προηγουμενη εγκυμοσύνη. Σκέφτομαι να εμβολιαστω και μετά να κάνω προσπάθειες. Τι με συμβουλευετε εσείς; είχε καμια κοπέλα θέμα με υστερα από εμβολιασμό και προσπάθεια της για εγκυμοσυνης;

Καλησπέρα και καλή Πρωτοχρονιά! Εγώ έκανα προσπάθειες το καλοκαιρι, είχα ρωτήσει το γιατρό μου και κου είχε πει να κάνω κανονικά και τις δύο δόσεις και να συνεχίσω τις προσπαθείες...Έτσι και έκανα, με αρκετές αμφιβολίες μπορώ να πω...Και ένα μήνα μετά τη 2η δόση, έμεινα έγκυος...Τώρα έχω κλείσει για την τρίτη δόση, είμαι 5 μηνών και ειλικρινά ακόμα και τώρα έχω τις αμφιβολίες μου και φοβάμαι να το κάνω, αλλά ξέρω πως αν κολλήσω θα είναι χειρότερο...Καλή τύχη εύχομαι κ σύντομα να δεις το θετικό τέστ! 

• 1 month later...

Καλησπερα και πάλι, εγώ τωρα θα παω να κανω τη πρωτη δοση γτ τελος Μαρτιου θα κανουμε εξωσωματικη. Κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης  (αν ολα πανε καλα) ομως δεν θα κανω τιποτα ημουν ξεκαθαρη στη γιατρο μου. 

Ο Θεος βοηθος. 

στις πριν 7 ώρες, ο/η bella_donna είπε:

Καλησπερα και πάλι, εγώ τωρα θα παω να κανω τη πρωτη δοση γτ τελος Μαρτιου θα κανουμε εξωσωματικη. Κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης  (αν ολα πανε καλα) ομως δεν θα κανω τιποτα ημουν ξεκαθαρη στη γιατρο μου. 

Ο Θεος βοηθος. 

Εγώ έκανα δύο δόσεις πριν την εξωσωματική και την τρίτη δόση όταν ήμουν στην 8η εβδομάδα. Δεν είχα κάποια αρνητικη επίπτωση. Στην τρίτη δεν έκανα καν πυρετό.

στις On 5/2/2022 at 12:10 ΠΜ, ο/η Mary.Ger είπε:

Εγώ έκανα δύο δόσεις πριν την εξωσωματική και την τρίτη δόση όταν ήμουν στην 8η εβδομάδα. Δεν είχα κάποια αρνητικη επίπτωση. Στην τρίτη δεν έκανα καν πυρετό.

Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Εκανα και εγω τη πρωτη δοση . 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...