Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σεπτέμβρη ζωγραφίζεις...χρώματα πολλά γεννάς...ευλογημένες..φουσκωτές κοιλίτσες άρχισε να μας σκορπάς!!!!!

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η Κατεριναπαπ είπε:

Σε ευχαριστώ παααρα πολύ, να φανταστώ οτι εξωσωματική έκανες Αθήνα?? Σε ρωτάω σε περίπτωση που έκανες Θεσσαλονίκη αν μπορούσες να μου προτείνεις κάποιον γιατρό,  άσχετα που έχω κλείσει είδη ραντεβού, είπαμε οσες περισσότερες γνώμες τόσο το καλύτερο!!

κοριτσι μου κι εγω εχω διαβασει αυτο που σου ειπε η @BlackCatπιο πανω... μηπως τα τεστ βγαινουν θετικα γτ εισαι εγκυος;; δεν κανεις αυριο μια χοριακη;

Δημοσίευση
στις πριν 17 λεπτά, ο/η Antonia2 είπε:

κοριτσι μου κι εγω εχω διαβασει αυτο που σου ειπε η @BlackCatπιο πανω... μηπως τα τεστ βγαινουν θετικα γτ εισαι εγκυος;; δεν κανεις αυριο μια χοριακη;

Αχ καλέ κορίτσι μου μη μου φουσκώνεις τα μυαλά και χαίρομαι μόνη μου😂😂😂 είμαι με ovitrelle προχθές την έκανα.. ίσως εκεί οφείλετε, ξέρω γω πόσες μέρες βγαίνει θετικό το τεστ στις γόνιμες μέρες? 🤔

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η Antonia2 είπε:

Εσύ πως είσαι κοπέλα μου, ο λαιμός σου  έστρωσε? 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η Κατεριναπαπ είπε:

Αχ καλέ κορίτσι μου μη μου φουσκώνεις τα μυαλά και χαίρομαι μόνη μου😂😂😂 είμαι με ovitrelle προχθές την έκανα.. ίσως εκεί οφείλετε, ξέρω γω πόσες μέρες βγαίνει θετικό το τεστ στις γόνιμες μέρες? 🤔

α ναιιι.. κοριτσι μου μαλλον αυτο θα φταιει τοτε.. 🙄

εμενα παντα 1 θετικο μου βγαζει.. ποτε 2ο..

ειμαι καλυτερα!! ξεκινησα την αντιβιωση και παιρνω εισπνοες και καραμελες! 

ελπιζω αυριο να ειμαι καλυτερα!!😃

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Antonia2 είπε:

@Mimi26μου σου εχω στειλει ενα μηνυμα. αφορα το γιατρο/φυσιοθεραπευτη που μου ελεγες στη Νέα Ιωνία..

Οταν μπορεσεις, ριξε μια ματια!!

Καλο βράδυ!!!❤️

Που το βλέπω ;;;;; 🥺🥺🥺

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η Antonia2 είπε:

α ναιιι.. κοριτσι μου μαλλον αυτο θα φταιει τοτε.. 🙄

εμενα παντα 1 θετικο μου βγαζει.. ποτε 2ο..

ειμαι καλυτερα!! ξεκινησα την αντιβιωση και παιρνω εισπνοες και καραμελες! 

ελπιζω αυριο να ειμαι καλυτερα!!😃

Θα ξανα κάνω και αύριο απο περιέργεια.. περαστικά σου κορίτσι μου και γρήγορα καλά!!!💗

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η Κατεριναπαπ είπε:

Θα ξανα κάνω και αύριο απο περιέργεια.. περαστικά σου κορίτσι μου και γρήγορα καλά!!!💗

Περιμενουμε τα νεα σου!!! ελπίζω να μας πεις ευχαριστα!!😉

Ευχαριστώ κορίτσι μου!! ❤️❤️

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Hopemumtobe είπε:

Ασε κοριτσι μου, πρωτη φορα καναμε, κι εγω πιστευα τελειως για τυπικους λογους ειναι 39 ετων δεν παιρνει φαρμακα, δεν καπνιζει, ουτε αλλα θεματα υγειας τιποτα ομως...Αποτελεσματα ηταν 300.000/ml,με χαμηλοτερο οριιο 15 εκατομμυρια/ml κινητικοτητα και μορφολογια αδυνατη εκτιμηση, με βαση γυναικολογους που μιλησα παρα πολυ χαμηλα. Καλιιεργεια δεν εδειξε κανενα μικροβιο για να πεις οτι φταιι αυτο...χθες ημουνα στα πατωματα εκλαιγα ολη την ημερα γιατι ο πρωτος γιατρος μου ειπε και εξσωματικη δυσκολα (το οποιο μου ανετρεωαν επομενοι) και κοντεψα να παθω εγκεφαλικο. Ευτυχως κοριτσια με βοηθησνα παρα πολυ εδω γιατι δεν μπροοσυα να το πω σε κανενα κοινο φιλο κλπ. Σημερα συνηλθα καπως! Θα παμε για επανεξεταση και ανδρολογο και εξωσωματικη (ακομα δεν το πιστευω πως αλλαξαν τα δεδομενα σε 1 μερα!!). Σε ευχαριστω και παλι για ενδιαφερον❤️

Καλημέρα!

Αρχικά, κάνατε απλή καλλιέργεια η ολική ; Έχει τεράστια διαφορά !!!! Ένα αυτό !

Δεύτερον σίγουρα ο αριθμός είναι χαμηλός , μη φρικαρεις και μένα έτσι ήταν χαμηλός του αγοριού μου κ τελικά υπήρχε αιτιολογία. 

Πιο πολύ τους ενδιαφέρει η μορφολογία.

Όπως και να έχει εξωσωματικη μπορεις να κάνεις μία χαρά με τον Αντρα Σου.

Στην αισχατη, του παίρνουν σπέρμα κατευθείαν από τον ορχι.Αποκλειεται να μην υπάρχει λύση. Εδώ γυναίκες με 1 ωάριο κ κάνουν παιδί. Ηρέμησε. λύση υπάρχει!

Αλλά θέλω να μου πεις τι καλλιέργεια κάνατε κ αν έχετε πάει σε ανδρολογο για υπέρηχο ; 

Έχω να σου προτείνω καλό ανδρολογο ουρολογο.εχει ιατρείο αν δεν κάνω λάθος κεντρο. Χειρουργησε και το αγόρι μου εκείνος. Κ ασχολείται με υπογονιμότητα. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Mimi26 είπε:

Καλημέρα!

Αρχικά, κάνατε απλή καλλιέργεια η ολική ; Έχει τεράστια διαφορά !!!! Ένα αυτό !

Δεύτερον σίγουρα ο αριθμός είναι χαμηλός , μη φρικαρεις και μένα έτσι ήταν χαμηλός του αγοριού μου κ τελικά υπήρχε αιτιολογία. 

Πιο πολύ τους ενδιαφέρει η μορφολογία.

Όπως και να έχει εξωσωματικη μπορεις να κάνεις μία χαρά με τον Αντρα Σου.

Στην αισχατη, του παίρνουν σπέρμα κατευθείαν από τον ορχι.Αποκλειεται να μην υπάρχει λύση. Εδώ γυναίκες με 1 ωάριο κ κάνουν παιδί. Ηρέμησε. λύση υπάρχει!

Αλλά θέλω να μου πεις τι καλλιέργεια κάνατε κ αν έχετε πάει σε ανδρολογο για υπέρηχο ; 

Έχω να σου προτείνω καλό ανδρολογο ουρολογο.εχει ιατρείο αν δεν κάνω λάθος κεντρο. Χειρουργησε και το αγόρι μου εκείνος. Κ ασχολείται με υπογονιμότητα. 

Καλημέρα κορίτσι μου!  🙂Σε ευχαριστω παρα πολυ για απαντηση σου και διαθεση να με βοηθησεις. ❤️Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε απλή η ολική καλλιέργεια? Η διαφορα μπορει να  αφορα τα αποτελεσματα για μικροβια ή και το σπερμοδιαγραμμα?  Οπου και να πηρα τηλεφωνο δεν μου εδωσαν τις 2 επιλογες (πληρη η απλη) αλλα μου ειπαν απλα θα κανουμε καλλιεργεια. ακομα και στον Λυμπεροπουλο, Ισως κατι δεν εχω καταλαβει

Αναλυση μοροφολογιας και κινητικοτητας δεν ηταν δυνατη κοριτσι μου λογω τοσο χαμηλων αποτελεσματων δυστυχως.. Ετσι εγραψαν απο μικροβιολογικο

Τωρα θα κανονισουμε να παμε σε ανδρολογο, μολις προχθες πηραμε τα αποτελσματα. Εαν θελεις στειλε μου κι εσυ ονομα ανδρολογου αν και ηδη εχω σκεφτει να πηρα τηλεφωνο σε αυτον που πανε τα κοριτσια (Ασβεστης) γιατι μου τον προτεινε και γυναικολογος Εσενα Κοριτσι μου μετα το χειρουργειο αλλαξε ο αριθμος στον ανδρα σου ?

ηταν κατι εντελως αναπαντεχο και πραγματικα ειναι αληθεια  απτις μερες που θα θυμαμαι σε ολη μου τη ζωη για πολλους λογους!Σε ευχαριστω πολυ για συμβουλες, ❤️

Και παλι σε υπερυχαριστω για ολα κοριτσι μου🙏

Δημοσίευση
στις πριν 34 λεπτά, ο/η Hopemumtobe είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου!  🙂Σε ευχαριστω παρα πολυ για απαντηση σου και διαθεση να με βοηθησεις. ❤️Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε απλή η ολική καλλιέργεια? Η διαφορα μπορει να  αφορα τα αποτελεσματα για μικροβια ή και το σπερμοδιαγραμμα?  Οπου και να πηρα τηλεφωνο δεν μου εδωσαν τις 2 επιλογες (πληρη η απλη) αλλα μου ειπαν απλα θα κανουμε καλλιεργεια. ακομα και στον Λυμπεροπουλο, Ισως κατι δεν εχω καταλαβει

Αναλυση μοροφολογιας και κινητικοτητας δεν ηταν δυνατη κοριτσι μου λογω τοσο χαμηλων αποτελεσματων δυστυχως.. Ετσι εγραψαν απο μικροβιολογικο

Τωρα θα κανονισουμε να παμε σε ανδρολογο, μολις προχθες πηραμε τα αποτελσματα. Εαν θελεις στειλε μου κι εσυ ονομα ανδρολογου αν και ηδη εχω σκεφτει να πηρα τηλεφωνο σε αυτον που πανε τα κοριτσια (Ασβεστης) γιατι μου τον προτεινε και γυναικολογος Εσενα Κοριτσι μου μετα το χειρουργειο αλλαξε ο αριθμος στον ανδρα σου ?

ηταν κατι εντελως αναπαντεχο και πραγματικα ειναι αληθεια  απτις μερες που θα θυμαμαι σε ολη μου τη ζωη για πολλους λογους!Σε ευχαριστω πολυ για συμβουλες, ❤️

Και παλι σε υπερυχαριστω για ολα κοριτσι μου🙏

Ναι η κινητικότητα από 5% πήγε 75% περίπου κ αυξήθηκε κ η μορφολογία.

Άλλο απλή καλλιέργεια άλλο ολική.

Εμένα η απλή στο αγόρι μου έβγαινε καθαρή και η ολική έβγαζε μικρόβια e coli k Escherichia .κ τώρα είναι σε δεύτερη αγωγή φεύγουν πολύ αργά αυτά τα μικρόβια.

Ναι πάντως έχει διαφορά η απλή με την ολική.

Εμείς πήγαμε στον Ρήγα Αθανάσιο.κρατα και αυτό το όνομα κ εννοείται να πάς όπου έχεις βρει αεδω γνώμες ανταλλάσσουμε ❤️ κ η κάθε μία το ψάχνει μόνη της κορίτσι μου!

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Froufro είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου... καλώς ήρθες κ εσύ στην παρέα! Εύχομαι να έγινε κανένα λαθάκι στην χοριακή (μια κ λες ότι έχεις χάσει κάπως την εμπιστοσύνη σου στο συγκεκριμένο μικροβιολογικό) κάνε άλλη μια κάπου αλλού! Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας!!! 🥰

Η αλήθεια είναι φοβάμαι να πάω πάλι. Γιατί λέω αποκλείεται να είναι τόσο χοντρό το λάθος. 

Αλλα από την άλλη ποσο να περιμένω κιόλας την περίοδο. ;;🤷🏻

Τελευταία σκέψη που μου έχει περάσει 9 μήνες τώρα που δεν καταφέρνουμε το στόχο μας, είναι ότι είμαι συνέχεια με προγεστερόνη για να μου έρθει περίοδος και κλομιφαινη μετά για να γίνει σίγουρο ωάριο. Μήπως έχει κουραστεί και το σώμα μου; Και δεν αποδίδει.; Αυτό τον μήνα που τα άφησα όλα έκανα μόνη μου αυγουλάκι. Αλλά από την άλλη να τι παθαίνω χωρίς προγεστερονη. Αργεί πολύ η περίοδος  ..Δεν ξέρω καθόλου...

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Κατεριναπαπ είπε:

Εγώ για να σε βοηθήσω, ένα μήνα μου έβγαινε θετικό το τεστ ωορρηξίας για 6 συνεχόμενες μέρες. Και μου είπε.ο γιατρός ότι δεν του έχει ξανά συμβεί.🤔🙈

Απο εκείνη την μέρα σταματησα να κάνω τεστακια 🤣είπα το μελλοντικό μου μωρό θέλει μια μαμά σωας τας φρένας και όχι να έχει τρελαθεί. 🤣

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Hopemumtobe είπε:

Καλα να περασετε γλυκια μου και θα συμφωνησω με τα υπολοιπα κοριτσια να γυρισετε 3❤️

Σε ευχαριστώ πολύυυ από το στόμα σου και στου θεού το αυτί 💕

πως είσαι εσυ; Καλύτερα;; 

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η babyblue94 είπε:

Εγώ για να σε βοηθήσω, ένα μήνα μου έβγαινε θετικό το τεστ ωορρηξίας για 6 συνεχόμενες μέρες. Και μου είπε.ο γιατρός ότι δεν του έχει ξανά συμβεί.🤔🙈

Απο εκείνη την μέρα σταματησα να κάνω τεστακια 🤣είπα το μελλοντικό μου μωρό θέλει μια μαμά σωας τας φρένας και όχι να έχει τρελαθεί. 🤣

Καλως ήρθες κορίτσι μου. Εγω υποψιάζομαι οτι οφείλετε στην ovitrelle για αυτο και ξανά βγήκε θετικό,  θα το δοκιμάσω πάλι το βράδυ.. εσυ είχες κάνει ovitrelle όταν σου έβγαινε σερι θετικό? 

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η babyblue94 είπε:

Η αλήθεια είναι φοβάμαι να πάω πάλι. Γιατί λέω αποκλείεται να είναι τόσο χοντρό το λάθος. 

Αλλα από την άλλη ποσο να περιμένω κιόλας την περίοδο. ;;🤷🏻

Τελευταία σκέψη που μου έχει περάσει 9 μήνες τώρα που δεν καταφέρνουμε το στόχο μας, είναι ότι είμαι συνέχεια με προγεστερόνη για να μου έρθει περίοδος και κλομιφαινη μετά για να γίνει σίγουρο ωάριο. Μήπως έχει κουραστεί και το σώμα μου; Και δεν αποδίδει.; Αυτό τον μήνα που τα άφησα όλα έκανα μόνη μου αυγουλάκι. Αλλά από την άλλη να τι παθαίνω χωρίς προγεστερονη. Αργεί πολύ η περίοδος  ..Δεν ξέρω καθόλου...

Λογικό να έχεις όλες αυτές τις σκέψεις.... Αλλά όπως κ να έχει για να κάνεις οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να αποκλειστεί στο 100% το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης, πιστεύω κ ο γιατρός όταν τον ενημερώσεις (λογικά) το ίδιο θα σου πει... Πολλές είναι οι φορές που έχουμε ακούσει για αργοπορημένη εμφύτευση, αν έχει συμβεί κ σε εσένα κάτι τέτοιο ίσως όταν πήγες να μην είχε ανέβει η χοριακή κ να μην φαινόταν. Εγώ στην θέση σου θα έκανα ξανά!!!

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Κατεριναπαπ είπε:

Σε ευχαριστώ παααρα πολύ, να φανταστώ οτι εξωσωματική έκανες Αθήνα?? Σε ρωτάω σε περίπτωση που έκανες Θεσσαλονίκη αν μπορούσες να μου προτείνεις κάποιον γιατρό,  άσχετα που έχω κλείσει είδη ραντεβού, είπαμε οσες περισσότερες γνώμες τόσο το καλύτερο!!

Καλημέρα ναι Αθήνα τις έχω κάνει.

Για Θεσσαλονίκη δεν ξέρω ίσως κάποια κοπέλα από εκεί στο forum της Εξωσωματικής να σε κατατοπίσει.

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η Κατεριναπαπ είπε:

Καλως ήρθες κορίτσι μου. Εγω υποψιάζομαι οτι οφείλετε στην ovitrelle για αυτο και ξανά βγήκε θετικό,  θα το δοκιμάσω πάλι το βράδυ.. εσυ είχες κάνει ovitrelle όταν σου έβγαινε σερι θετικό? 

Καλώς σας βρήκα ☺️

ναι 13η μέρα είχα κάνει ovitrelle σε ενα επικρατές ωοθυλάκιο 17.5mm και από την επόμενη μέρα και για 6 μέρες έβγαινε θετικό το τεστ ωορρηξιας

μετά σταμάτησα να κάνω. κουράστηκα. δεν ξερω αν θα συνέχιζε και 7η και 8η 😅

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η BlackCat είπε:

Καλημέρα ναι Αθήνα τις έχω κάνει.

Για Θεσσαλονίκη δεν ξέρω ίσως κάποια κοπέλα από εκεί στο forum της Εξωσωματικής να σε κατατοπίσει.

Καλημέρα κοπέλα μου, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου είναι πολύτιμες!! Ναι θα κάνω και μια ερώτηση εκεί!!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η babyblue94 είπε:

Καλώς σας βρήκα ☺️

ναι 13η μέρα είχα κάνει ovitrelle σε ενα επικρατές ωοθυλάκιο 17.5mm και από την επόμενη μέρα και για 6 μέρες έβγαινε θετικό το τεστ ωορρηξιας

μετά σταμάτησα να κάνω. κουράστηκα. δεν ξερω αν θα συνέχιζε και 7η και 8η 😅

Βρήκαμε τον υπαίτιο κορίτσι μου χαχαχα η ovitrelle φταίει!! 😂😂

Δημοσίευση
στις πριν 17 λεπτά, ο/η Froufro είπε:

Λογικό να έχεις όλες αυτές τις σκέψεις.... Αλλά όπως κ να έχει για να κάνεις οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να αποκλειστεί στο 100% το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης, πιστεύω κ ο γιατρός όταν τον ενημερώσεις (λογικά) το ίδιο θα σου πει... Πολλές είναι οι φορές που έχουμε ακούσει για αργοπορημένη εμφύτευση, αν έχει συμβεί κ σε εσένα κάτι τέτοιο ίσως όταν πήγες να μην είχε ανέβει η χοριακή κ να μην φαινόταν. Εγώ στην θέση σου θα έκανα ξανά!!!

κοιτα και εμένα με τρώει να σου πω την αλήθεια 😜

ο γιατρός μου είπε να περιμένω μέχρι αύριο. αλλά αυτός είπε οτι δεν πιστεύει οτι έχει γίνει λάθος από το μικροβιολογικό. 

έλεγα αν μέχρι αύριο δεν μου έχει έρθει να πήγαινα να κάναμε έναν υπέρηχο. να μου πει τι βλέπει. που πήγε το αυγουλάκι που εσπασε??

εκτός αν η ovitrelle δεν το έσπασε και το χάλασε και αυτό απορροφηθηκε. παίζει κατι τέτοιο??

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Κατεριναπαπ είπε:

Βρήκαμε τον υπαίτιο κορίτσι μου χαχαχα η ovitrelle φταίει!! 😂😂

ναι μάλλον σε εμάς τι δυο είχε γίνει το ίδιο σκηνικό

πάντως ο γιατρός μου που του είχα εκφράσει την απορία γιατι μου βγαίνει 6 μέρες σερί θετικό δεν γύρισε να μου πει οτι ευθύνεται η ovitrelle

το μόνο που μου είπε ήταν. δεν μου έχει ξανά συμβεί κορίτσι μου 🤭

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η babyblue94 είπε:

κοιτα και εμένα με τρώει να σου πω την αλήθεια 😜

ο γιατρός μου είπε να περιμένω μέχρι αύριο. αλλά αυτός είπε οτι δεν πιστεύει οτι έχει γίνει λάθος από το μικροβιολογικό. 

έλεγα αν μέχρι αύριο δεν μου έχει έρθει να πήγαινα να κάναμε έναν υπέρηχο. να μου πει τι βλέπει. που πήγε το αυγουλάκι που εσπασε??

εκτός αν η ovitrelle δεν το έσπασε και το χάλασε και αυτό απορροφηθηκε. παίζει κατι τέτοιο??

Να μην το έσπασε δεν νομίζω.... αυτή είναι η δουλειά της! Εγώ λέω κάνε ξανά χοριακή κ πας κ για υπέρηχο όπως λες να δεις πιο καθαρά, τουλάχιστον είναι-δεν είναι, είσαι πιο σίγουρη τι αντιμετωπίζεις. Εγώ  εύχομαι απλά να άργησε η εμφύτευση 🙏🙏🙏🙏 🥰

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Froufro είπε:

Να μην το έσπασε δεν νομίζω.... αυτή είναι η δουλειά της! Εγώ λέω κάνε ξανά χοριακή κ πας κ για υπέρηχο όπως λες να δεις πιο καθαρά, τουλάχιστον είναι-δεν είναι, είσαι πιο σίγουρη τι αντιμετωπίζεις. Εγώ  εύχομαι απλά να άργησε η εμφύτευση 🙏🙏🙏🙏 🥰

αχ μακάρι💗. θα σκάσω με όλα αυτα τα περίεργα καθε μήνα 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @giotoulini και εγω τα ίδια είμαι πονάει η πλάτη  είτε καθιστή είτε ξαπλα  είτε όρθια.. κάθε στιγμή.. έχω αϋπνίες εδώ κ 2 μήνες.. υπομονή πάει πέρασε ο 15αυγουστος.. προχωράμε ....
    • Καλησπέρα κορίτσια και πάλι! Τώρα κατάφερα να δω λίγο τι έχει συμβεί όλο αυτό τον καιρό με τη βοήθεια του chatgpt φυσικά 😅 @Kiddo συγγνώμη που επιστρέφω στο θέμα, λυπάμαι για το σκυλάκο σας 💔  Μιλήσατε για κιλά εγκυμοσύνης, εγώ κορίτσια μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων με το πως διαχειρίστηκε το σώμα μου την εγκυμοσύνη και τη λοχεία ως προς τα κιλά - έβαλα 15/16 κιλά σύνολο, τα οποία έχασα σταδιακά τις πρώτες εβδομάδες χωρίς κάποια διατροφή, τουναντίον έτρωγα τον αγλέωρα λόγω μαραθώνιων θηλασμού, αλλά πιστεύω ότι ακρι΄βως αυτό συνέβαλε ο θηλασμός να συνεχιστούν οι συσπάσεις της μήτρας και το ότι έπινα πάρα πολύ νερό. Κάπου τον Μάιο ήμουν και 2 κιλά πιο κάτω από πέρυσι πριν μεινω έγκυος! Τα ξανάβαλα όμως όταν πήγαμε Ελλάδα τον Ιούλιο 🤭  🤭   🤭   🤭   🤭  Αχ ο ύπνος.... πονεμένη ιστορία...! εμάς ο μικρός μέχρι και τον 3, αρχές 4ου μήνα, σταδιακά αύξανε το σερί του. Θυμάμαι (σαν μια αιωνιότητα μου φαίνεται τώρα...) ότι έκανε 4/5 ώρες σερ΄ι, μετά πρώτη αφύπνιση,  μετά 3/2 σερί, αφύπνιση, και τέλος 1/2 ώρες πριν την τελική αφύπνιση το πρωί. Από την αρχή είχαμε βραδινή ρουτίνα 7-8μμ και συνήθως ξυπνούσε για πρωί 6-7πμ. Την οποία βραδινή ρουτίνα τη διατηρούμε μέχρι και σήμερα, με κάποιες διακυμάνσεις τώρα το καλοκαίρι που νυχτώνει πιο αργά, αλλά το τι συμβαίνει το βράδυ έιναι άλλη ιστορία 😅 Που λέτε εκείς κάπου τέλος 3ου αρχες 4ου μήνα, εκεί που βλέπαμε το βραδινό σερί ολοένα να αυξάνεται, μπαμ μας τα σκάει μια παλλινδρόμηση ύπνου, από την οποία δε ξέρω αν βγήκαμε και ποτέ 😅 θυμάμαι τον πρώτο καιρό που κράτητησε για κάνα μήνα, ξυπνούσε καθε 30/40 λεπτά! κορίτσια τα είχαμε δει όλα.... εν τω μεταξύ όχι απλά ξυπνούσε αλλά δεν ηρεμούσε καποιες φορές ούτε με θηλασμό, ούτε με λίκνισμα, ούτε με τίποτα....! ο σύζυξ κι εγώ τα είχαμε δει όλα! δραματικές καταστάσεις και φυσικά ήμασταν σα ζόμπι μονίμως... Ημερίσιους ύπνους κι εκεί παλλινδ΄ρομηση, από 1-1.5 ωρα περίπου ο καθένας, ξαφνικά 20/30 λεπτά με το ζόρι στο λίκνο του.... για να κοιμηθεί 1-2 ώρες μόνο πάνω μου κολλημένη στον καναπέ... Φτάσαμε μέσα Ιουνίου κι ήμασταν ακόμα έτσι και άρχισα να σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποια ειδικό ύπνου που να είναι και παιδοψυχολόγος όπως με συμβούλευσαν εδώ. Βέβαια η παιδίατρός μας είπε ότι κάτω του έτους, η εκπαίδευση ύπνου είναι ανούσια... Κι είπα να την εμπιστευτω.... Απλά επειδή πλησίαζαν οι διακοπές εκτός έδρας άρχισα να αγχώνομαι για το πως θα την παλέψουμε σε διαφορετικές συνθήκες απ αυτές του σπιτιού μας... Εν τέλει να μη σας τα πολυλογώ, όσο ήμασταν εκτός σπιτιού, στα σπίτια παππούδων και έπειτα στις διακοπές, ο ύπνος βελτιώθηκε! κι όταν λέω βελτιώθηκε, μη νομίζετε ότι επιστρέψαμε ποτέ σ αυτό που τώρα φαντάζει σουπερ λουξ ΄φαση 4/5 σερί, αλλά τλχ κάνει 3 ώρες μέχρι την πρώτη αφύπνιση 🤪 το λες και πολυτελεια χαχαχα πλέον, στις περιόδους ηρεμίας, εκτός αλμάτων/οδοντοφυιας/κτλ δλδ, θα κάνει 2-3 αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και κοιμάται 2-3 ημερίσιους, στο σύνολό τους 3 με 3.5 ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε και το καλύτερο γιατί η εξάντληση έχει χτυπήσει κόκκινο! Ειδικά σε συνδυασμό με τη δουλειά..... Τώρα έχουμε επιστρεψει στο σπίτι μας και είπαμε με το συζυξ οτι θα κοιμαται στο δωματιο του, στο κρεβάτι του, γιατί 1) ούτως η αλλως δε χωράει στο λίκνο πλεον, 2) κατα τη διάρκεια της διαμονής μας εκτός σπιτιού άλλαξε πάρα πολλά κρεβάτια και παρκοκρέβατα, οπότε είδαμε ότι μπορεί να προσαρμοστεί, άλλες φορε΄ς πετυχημένα κι άλλες καταστροφικές χαχαχαχα, και 3) ε θέλουμε κι εμείς το κρεβάτι μας πίσω 😅 δλδ είμαστε οκ να κοιμάται μαζί μας απ τις 5πμ και μετά, αλλά όλο το βράδυ είναι δύσκολη πίστα.... έτσι ήμασταν μέχρι πρότινος, τώρα έχει 5 μέρες που κάνουμε αυτή την πρόσπαθεια στο δωμάτιό του. Οι πρώτες 2 μέρες ήταν χαλια, ξυπνούσε κάθε 30/40 λεπτά όπως εκείνη η περίοδος που σας έγραψα πιο πάνω.... Ζόμπι mode ξανά και ξανά... Μετά την 3η μέρα ξύπνησε μόνο 1 φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δε ξαναγινε τούτο κυρίες και κύριοι!! Αλλά χθες που ήταν η 4η βραδιά, ξύπνησε 4 φορές. Απόψε, κοιμάτια ήδη 2 ώρες, δε ξέρω πως θα πάει, αλλά έχουμε πει με το συζυξ να το παλέψουμε 10 μέρες για να εδραιωθεί η συνήθεια. Επίσης, σ όλο αυτό ήθελα να σας γράψω και μια ακόμα σημαντική απόφαση που πήρα γιατί θεωρω ότι επηρεάζει πολύ τον ύπνο... ο θηλασμός! Δε ξέρω για σας κορίτσια, εγώ ευτυχώς από την αρχή το βρήκαμε πάρα πολυ καλα με τον μικρό μου, δε δυσκολευτηκα, παραμένει μια όμροφη εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι λόγω του ότι τον κοιμιζα με το θηλασμό, τον άφηνα στο στήθος όλη νύχτα (open bar που λέω κι εγώ!), κάπως εδραιώθηκε γι αυτόν και έγινε ο μονος τροπος για να κοιμηθεί. Σε κάποια φάση δε μπορούσε να τον κοιμησει ο μπαμπας του γιατί έψαχνε το στήθος μόνιμα. Οπότε άρχισα στις διακοπές να εισάγω κι άλλους τρόπους, όπως το πατ πατ στον πωπό, φιλάκια στο κεφαλάκι και σσσσσ, να μου κρατάει το χέρι καθώς κουρνιάζει στο πλάι (το οποίο μου το "έδειξε" ο ίδιος) και άρχισα να "αφαιρώ" το θηλασμό σαν μέθοδο κοιμισης, με εξαιρέση τις νύχτες που είχε κανει εμβόλιο και ανέβασε πυρετό κι όταν τον πονούσαν τα δοντα΄κια. Φτάνοντας στο σήμερα, αποφάσισα να κάνω κυρίως άντληση από εδώ και πέρα, και θηλασμό 1-2 φορές τη μέρα. Ο στόχος μου είναι να αποθηλάσω πλήρως γιατί θα πάει και βρεφικό το Σεπτέμβρη, οπότε θα αρχίσουμε και τη φόρμουλα από βδομάδα. Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα γι αυτη μου την απόφαση, γιατί πραγματικά ο θηλασμός πηγε πάρα πολύ καλά, και παρα τους μαραθωνιους, τα δαγκώματα τους τελευταιούς μηνες λογω δοντιών, και κυρίως το δέσιμο με το μωράκι μου, πιστεύω οτι έκανε τον κύκλο του για εμάς. Στον αντίποδα, αυτό που με χαροποιεί είναι να βλέπω τον μικρό φουλ περηφανο όταν πίνει το γάλα απ το μπουκάλι, πλεον το κραταει μονος του και τα βράδια πριν παει για ύπνο, πινει το γαλα του ενώ διαβάζουμε βιβλίο αγκαλιά και μου χαμογελάει και λιώνω! Νιώθω δλδ, ότι παρα του ότι μιεώνεται ο θηλασμός, διατηρούμε με αυτό τον τρόπο την επαφή με αγκαλιά και φιλάκια, ενώ ο ίδιος χτιζει την ανεξαρτησία και τη λεπτή κινητικότητα πίνοντας το γαλα του "μόνος" του 💙  Σε άλλα νεα, με την τριχόπτωση πως τα πατε;; Κορίτσια εγώ από τον 5ο μήνα μαζεύω κουβάρια μαλλιά απ το πάτωμα.... πολύ με ανησυχεί αυτή η κατάσταση... έχω μαλλιά στο κεφαλι μου παραδόξως, αλλά πεφτουν πολλά. Παίρνω ακόμα σιδήρο και βαζω κι ενα σερουμ, αλλά βελτίωση δε βλέπω.  Επίσης έχετε αδιαθετήσει; Ξέρω ότι γενικά όσο θηλάζουμε καθυστερεί να επανέλθει και το σύστημα, αλλά βλέπω και κάποιες κοπέλες που τους ήρθε στο 2ο μήνα πχ... 😬 δε περίμενα ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά θα ήθελα να μου έρθει γιατί η ορμονική τρέλα του postpartum δεν αστειεύεται! έχω γενικά πολλή οργή κι ανυπομονησία προς τους ανθρώπους, πολλές φορές και προς το σύζυγο, αλλά τλχ τα συζητάμε μαζί και το βρίσκουμε. Δε μ αναγνωρίζω! 😭  Τελος, επειδή έγραψα ήδη παρα πολλά, να μη σας κουράζω, σ΄υντομο update για το μωράκι μου: Αισίως 7,5 μηνών! Με βάση τις μετρήσεις της παιδιάτρου την περασμένη βδομα΄δα: 8.700 κιλά και 76εκ. Έβγαλε τα 2 κάτω δοντάκια 5.5 μηνών, κι από τότε φαίνεται ότι τον ζορίζουν τα πάνω, οπότε μαλλον τα περιμένουμε κι αυτά. Γυρνάει απο μπρουμυτα ανασκελα και τουμπαλιν, σαν τον Τομ Κρουζ στις επικυνδυνες αποστολες 🤣🤣 Δε μπουσουλάει ακόμα, αλλά σηκώνει τον πωπό του και στην προσπάθεια του να μπουσουλήσει εμπρός, πάει με την όπισθεν χαχαχα είναι πολύ αστείο, αλλα΄ο γλυκούλης νευριάζει γιατί προφανώς άλλη κατεύθυνση θέλει να πάρει! Αυτά κορίτσια μου, σας καληνυχτω, πάω να εκμεταλευτώ τον χρόνο που απομένει μέχρι την πρώτη αφύπνιση! 🙏🤞
    • Ααα @ΜαρίαΔημήτρης οπως λενε και οι μεγαλυτεροι τα καλοκαιρινα μωρα μεγαλωνουν πιο γρηγορα και ξεπεταγονται πριν το καταλαβεις. Μαλλον εχουν δικιο γιατι ολες το παρατηρουμε. 
    • @Diwni μου να δεις που στις διακοπες θα ηρεμησει και στο ευχομαι ολοψυχα για να περασετε καλα. Ειναι του εξω και της βολτας η μπεμπας σου πιστευω θα κοιμαται αρκετα και θα ειναι ηρεμη. Αχου ψυχουλα μου δυσκολευεται ν κοιμηθει ισως και κλαιει. Πως την ηρεμεις την βαζεις στο στηθος;; Ρε σεις δεν ειναι υπεροχο που προσπαθουν τα μικρουλικα ολο κατι να κανουν. Να γυρισουν να πιασουν να μιλησουν κλπ. Πριν κιγους μηνες αναρωτιομασταν τι κανανε μεσα στην κοιλια ακομα και τωρα κανουν χαμο. Το αστειο της υποθεσης ο μπεμπεκος μ χθες το βραδυ κατα τις 4 ξυπνησε για γαλα, σταυροκοπιομασταν με τον αντρα μου ειχε να το κανει απο νεογεννητο. Ευτυχως ξανακοιμηθηκε αφου χλαπακιασε. 
    • Πάλι καλά που το νιώθεις! Κουράγιο θα πω. Εγώ αν και δεν το παθαίνω αυτό, με βολεύει γενικά να κάθομαι στο πλάι. Ξεκουράζεται καλύτερα έτσι η κοιλιά. 23η εγώ και έχω αρχίσει και ζοριζομαι για τα καλά 😕 Πως θα αντέξουμε μέχρι το τέλος; 😅 Στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν θυμάμαι να είχα τόσο θέμα, αλλά τότε αραζα με τις ώρες στον καναπέ, τώρα όλο στο πόδι είμαι 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...