Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις On 11/5/2021 at 1:40 ΠΜ, ο/η Αναστασία31 είπε:

Υπάρχει κάποια κοπέλα που να της έχει μείνει μια cetrodite? Τη χρειαζόμαι άμεσα. Αν έχει κάποια ας μου στείλει. Ευχαριστώ πολύ! 

Εγω εχω γλυκεια μου αθηνα ειμαι εσυ 

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η mamamaria είπε:

Καλη τυχη να εχεις 

Καλημέρα, πες μου ότι την έχεις ακόμη την ένεση? Μόλις έφυγα από γιατρό κ μου είπε θα κάνω άλλες δύο. Κ έχω μείνει με μια για σήμερα μόνο. Ρώτησα στλε συο φαρμακεία κ θέλουν παραγγελία. Αθήνα είμαι, αν την έχεις μπορω να έρθω από οπουδήποτε να τη πάρω. 

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η Αναστασία31 είπε:

Καλημέρα, πες μου ότι την έχεις ακόμη την ένεση? Μόλις έφυγα από γιατρό κ μου είπε θα κάνω άλλες δύο. Κ έχω μείνει με μια για σήμερα μόνο. Ρώτησα στλε συο φαρμακεία κ θέλουν παραγγελία. Αθήνα είμαι, αν την έχεις μπορω να έρθω από οπουδήποτε να τη πάρω. 

Δοθηκε .υπαρχει φαρμακειο  μεσογειων και ενα ψυχικο που παντα εχει .νταλαρουγκας λεγεται  μην ανχωνεσαι θα βρεις .

Τι κριμα δεν προλαβαμε

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα!! Είχα γιατρό σήμερα και μας βρηκε πολυ καλα! Ειναι καλο σημάδι η βλεννη που έβγαλα και μπορεί να βγάλω ξανά,σημαίνει οτι προετοιμάζεται το σώμα. Μου πηρε δείγμα για κολπικη καλλιέργεια για να δουμε αν υπάρχει καποιο μικρόβιο ώστε να το προλάβουμε με αντιβίωση κυρίως για στρεπτοκοκκο γιατί αν υπάρχει περνάει στο εμβρυο απο τον πλακουντα . Περίπου 2900γρ είναι ο μπέμπης! Την ρώτησα αν βλέπει κατι που προμηνύει τοκετό άμεσα και μου ειπε πως μεσα στο αμνιακό βλέπαμε κατι ασπράκια να αιωρούνται που αυτά δείχνουν κινητικότητα αλλά τίποτα δεν ειναι σίγουρο οπότε αναμένουμε! Απο εδώ και πέρα θα με βλέπει κάθε Παρασκευή! Σχετικά με τον θηλασμό παρακολούθησα καποια μαθήματα την προηγούμενη εβδομάδα.  Μας είπε λοιπόν η μαία οτι τα 2-3 πρώτα 24ωρα δεν βγάζουμε κανονικό γάλα,είναι το πρωτόγαλα. Ειναι πιο λεπτόρευστο και διάφανο.  Το στομάχι του μωρού ειναι οσο ενα κεράσι και χωράει περίπου 1,5ml. Για αυτό θέλει συχνά να ειναι στο στήθος.  Μετά την βδομάδα-10ημερο η χωρητικότητά του αυξάνεται περίπου στα 25-30ml. Μας είπε να μην πειράξουμε το στήθος απο τωρα γιατί όλο αυτο προκαλεί και συσπάσεις στην μήτρα. Τώρα στα λόγια είναι σίγουρα διαφορετικά απο την πράξη... 🤷‍♀️
    • Ευχαριστώ κόριτσι! 💙 Καλά, ναι δε το συζητώ, όσο δε μπορούσαν να κάνουν βήμα ήταν φουλ διαχειρίσιμη η κατάσταση, τώρα εδώ τον αφήνεις και σε δευτερόλεπτα αλλού τον βρίσκεις - μπουσουλάει με ταχύτητα φωτός, που να περπατήσει κιόλας 😅 τι έχουμε να ζήσουμε χαχαχα Πεθάινω με τον μεγάλο σου που λέει blue κουτάλι και oh my god! Κάπως τον φαντάζομαι σαν τη Γαλλίδα Ροζμαρι στο Κων/νου και Ελένης: "Ελένα κάνε μου ένα ζεστό lait" 😂😂😂😂 Κι ο μικρός σου λέει πολλές λεξούλες ρε συ 🥰🥰🥰 τι ωραία! δε νιώθεις ότι καπως συνεννοείστε και καλύτερα; Εμένα απο τοτε που άρχισε να δείχνει, νομίζω άλλαξε κατα πολύ η δυναμική στην επικοινωνίας μας 😁 προσπαθώ κι εγώ να χρησιμοποιώ απλές και μονοσύλλαβες προτάσεις, όπως αυτό που λες "πάεειιι" ή "άνοιξε/κλείσε", "μέσα/'εξω", κτλ. ελπίζω να πιάσουν τόπο χαχαχα Και γενικά προσπαθώ αρκετά κι εγώ να μου υπενθυμίζω να περιγράφω τι κάνουμε όταν παίζουμε, απλά πολλές φορες λόγω κούρασης ή άγχους απ τη δουλειά ε τον αφήνω και παίζει εκεί και δε μιλαω (και φυσικά νιώθω τύψεις κι αυτομαστιγώνομαι 😅🫠) Νιώθω ότι απ τη μια είμαστε σε μια εποχή που έχουμε πολλή πληροφορία ως πως το πως να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των παιδιών μας, απ την αλλη ειναι τοση πολλή που καμιά φορά κλατάρω κι εγώ και πελαγώνω ως γονιός... Κι αν δε τα κανω ολα αυτα νιωθω "κακή μαμα" που ξέρω πως δεν είναι ετσι βαθιά μέσα μου, αλλά... 🙈 Επίσης, τώρα το θυμήθηκα που το ε΄ιπε η @Kiddo, κι εγώ του έχω φωνάξει και νιώθω τέρας το ακριβώς επόμενο δευτερόλεπτο... κι εγώ τον παίρνω αγκαλιά μετά, ζητώ συγγνώμη και του εξηγώ τα συναισθηματά μου... δε με δικαιολογώ, αλλά θέλω να το δουλέψω μεσα μου - κυρίως γιατί μου βγαίνει αυτός ο εαυτός κάπου κάπου.... Δύσκολο αυτό που περιγράφεις με το γάλα και το μπιμπερό πάντως, αλλά τι να κάνεις. Είναι και κάποιες μάχες που πρέπει να αποδεχτείς ότι τις χάνεις 😅 Ο δικός μου άρχισε να πιάνει καλύτερα το ποτηράκι του το ανοιχτό για να πίνει νερό, και λέω σιγά σιγά να του βάζω και λίγο γαλατάκι εκεί να συνδυάσει ότι μπορεί να το πίνει κι εκεί και να αφήσουμε το μπιμπερό σε βάθος χρόνου. Βασικά δε ξερω μέχρι ποτε ειναι οκ να πίνει απ το μπιμπερό, απλά έτσι κάπως το χω στο μυαλό μου μέχρι το 2ο έτος να το χουμε αντικαταστήσει. Το ποτηράκι που έχουμε ειναι αυτό - του το δώσαμε απ τον 6ο μήνα, αλλά εχει κανα μήνα περιπου που το πιάνει καλά και δε χυνεται ολο το νερό έξω 😅  Μια χαρά είστε με τον ύπνο! Άσε κι εμείς πλέον όταν κάνουμε συγκοιμηση, είτε μέρος της νύχτας που είναι πιο συνήθες είτε εξ ολοκλήρου όταν είναι αρρωστούλης/βγαζει δοντακια, δε κοιμάται κανείς καλα! Μας ρίχνει κεφαλιές, κλωτσιές, κλανιές, απ όλα έχουμε 😅😂😂 νομίζω κι ο ίδιος όμως πλεον κοιμάται καλύτερα στο κρεβάτι του. Γιατί όποτε τον φέρνουμε στο κρεβάτι μας, κάπως σαν να παίρνει το ερέθισμα ότι είναι ώρα για αλληλεπίδραση και παιχνίδι.... δλδ υπάρχουν φορες που ανοίγει τα μάτια (μη σου τύχει χεχε) κι αρχίζει την "πάρλα" χαχαχα καποτε του μιλούσαμε κι εμείς, αλλα καταλαβαμε οτι τον αφυπνίζει ακόμα περισσότερο, οπότε πλέον τον αγνοούμε σκοπίμως και κανουμε ΄σσσσσ' κι ευτυχώς πλεον το παίρνει το μηνυμα. Απλά σίγουρα οι αφυπνίσεις στο κρεβάτι του ειναι πιο σύντομες απ ότι οταν ξυπνάει στο δικό μας.
    • Γεια σας κορίτσια!! Ελενα σε έκανα add, μην μπερδευτείς με το όνομα 🙈 εδώ έχω το δεύτερο όνομα μου στο φβ το πρώτο! Θα με καταλάβεις! 
    • Ωχ! τώρα με πελάγωσες.. δεν έχω ιδέα τι γίνεται.. ακόμα είμαι στην 33η εβδομάδα οπότε έχω περιθώριο άλλες 2 εβδομάδες να κινητοποιηθώ. Δεν έχω θήλαστρο, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο χωρίς θήλαστρο να μαζέψεις γάλα, δεν έχω ιδέα και πως γίνεται. Ακόμα το στήθος τουλάχιστον δεν έχει δείξει δείγματα να μαζεύει γάλα.
    • Καλημέρα κορίτσι μου!! Να χαίρεσαι κι εσύ τον μικρακο σου! Γέρος και τυχερός να είναι! 🩵 Μια χαρά τα πάει ο μικρός σου! Κι εμάς έτσι, σηκωνόταν από 7-8 μηνών, και περπάτησε όταν πάτησε τους 13 μήνες... Και τι... Σηκώθηκε, έκανε ένα βήμα, έκανε δύο, και μετά το πήρε απόφαση και περπατούσε συνέχεια. Δύο μέρες μετά αποφάσισε ότι το κατείχε το άθλημα κι άρχισε να προσπαθεί να ανέβει σκαλιά και σηκωνόταν όρθιος πάνω στην παιδικη καρεκλιτσα του... Άσε... Ο μεγάλος περπάτησε επίσης εκεί στους 13 μήνες, αλλά επειδή τον καλοβολευε το μπιυσουλισμα, όταν ήθελε να πάει κάπου γρήγορα, έπεφτε κάτω και έτρεχε έρπειν 🤣. Και για να μην λέμε ότι "αγοράκια είναι, καθυστερούν" και της γειτόνισσας η κόρη και μιας φίλης μου, βαριοντουσαν να περπατήσουν. Είχαν θρονιαστει στο καρότσι και δεν κάναν βήμα. Εκεί στους 16 μήνες το πήραν απόφαση και περπάτησαν και οι δύο. Οπότε, μην αγχώνεσαι και μη σε αγχωνουν οι άλλοι για τις κατακτήσεις του μικρού. Καλύτερα να μην περπατάει, πιο διαχειρισιμο το παιδί 😅 Και για τις λέξεις που λέει, μια χαρά. Ξέρω πολυγλωσσα παιδάκια που είπαν την πρώτη λέξη μετά τα 2 έτη. Θα πει τις λέξεις που είναι κοινές πιο εύκολα και μετά απλά θα καταλαβαίνει. Ή θα μπλέκει τις γλώσσες. Εκεί 3-4 θα στρώσει νομίζω... Εσάς ακούει και μαθαίνει και 4 γλώσσες με τη μια! Εμάς σκέψου τώρα ο μεγάλος που είναι 3,5 και κάνει αγγλικά και καλά στο σχολείο, ώρες ώρες μου πετάει τα χρώματα στα αγγλικά  (θέλω το blue κουτάλι) 😆 μου λέει και fire truck, και oh my god και με στέλνει 😆 ή τραγουδάει στα αγγλικά τώρα... Ο,τι να 'ναι... Ε φαντάσου το δικό σου που τα ακούει επί καθημερινής βάσης!  Κι εμάς πάντως ο μικρός που ακούει μια γλώσσα λέει μαμά, μπαμπά, γιαγιά, γεια, μπράβο και παειιιι (επειδή ρίχνει κι εμάς τα φαγητά κάτω και του λέω παειιιι! Τώρα τα ρίχνει κάτω και λέει μόνος του "παειιιι" και με κοιτάει και γελάει πονηρά ο εξυπνάκιας 😒). Όσο για το μπουκάλι, εμάς δεν το θέλει με τίποτα. Μόνο από εκπαιδευτικό ποτήρι πίνει και μόνο νερό. Άμα καταλάβει ότι έχει γάλα μέσα το πετάει. Πετούσε και το ποτηράκι με το δικό μου γάλα, δεν καταδεχόταν. Ενώ τρώει κυριολεκτικά τα πάντα, με το γάλα έχουμε θέμα. Με τίποτα, άρνηση στο έπακρο! Εγώ δεν του έδινα μπιμπερο απ' την αρχή γιατί και βαριόμουν και φοβόμουν τη σύγχιση θηλών, κι έλεγα ότι νταξει θα το πάρει όταν κόψω τον θηλασμό όπως ο μεγάλος, αλλά με τίποτα!! Τέλος πάντων, ο παιδίατρος είπε να του δίνουμε άλλα είδη γαλακτοκομικών κι αφού τρώει ψάρια, ας παίρνει το ασβέστιο από κει, οπότε το παράτησα το άθλημα... 🙄 Όσο για το σερι ύπνου κι εμάς 2-3 φορές ήταν. Το ίδιο πρόγραμμα έχει κι εμάς. 7-12 θα κοιμάται και μετά στο διάστημα 12-4 θα κάνει μια αφύπνιση, στην οποία μουρμουριζει και προσπαθεί να ξανακοιμηθεί (τι κλωτσιδι τρώμε είναι άλλη ιστορία) αλλά του πιάνουμε λίγο το χέρι, λίγο χαδακι και ξανά ηρεμεί. Δεν σηκώνεται δηλαδή, με κλειστά μάτια είναι σε όλη τη διάρκεια αυτή... Και τέλος 4-6:30 κοιμάται σα βόδι, χτυπάει το ξυπνητήρι και δεν χαμπαριαζει 😆 αλλά είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα πλέον και ξεκουράζομαι πολύ καλύτερα!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...