Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια. Ειμαι νεο μελος και χαιρομαι πολυ που μπηκα στην παρεα σας. Εγω δυστυχως μπορεσα να θηλασω το μωρο μου μονο 20 μερες και μετα ξαφνικα μου κοπηκε το γαλα. Τι μπορει να φταιει γι'αυτο; :dry:

Δημοσίευση

Καλως ήρθες να χαιρεσαι το πανεμορφο μωράκι σου :)

Θα πρεπει να μας δωσεις περισσοτερες πληροφορίες αλλα γενικά το γαλα "κοβεται" γιατι δινεται μπουκάλι με συμπήρωμα στο μωρό .

Δημοσίευση

sweetmummy έγραψε:

Καλημερα κοριτσια. Ειμαι νεο μελος και χαιρομαι πολυ που μπηκα στην παρεα σας. Εγω δυστυχως μπορεσα να θηλασω το μωρο μου μονο 20 μερες και μετα ξαφνικα μου κοπηκε το γαλα. Τι μπορει να φταιει γι'αυτο; :dry:

Αγαπημένη μου sweetmummy, αυτές τις 20 μέρες εδινες και συμπλήρωμα στο παιδί? Η το θήλαζες αποκλειστικά? Αν του έδινες συμπλήρωμα υπάρχει περίπτωση να μην έτρωγε απο σένα καθόλου αν και μου φαίνονται λίγες οι 20 μέρες ωστε να σου κοπεί το γάλα..

Αν δεν έχει πολύ καιρό που συνέβει αυτό μπορεις να κάνεις επαναγαλακτισμό.

Δωσε κάποιες λεπτομέρειες, καθε ΄πότε το ταιζες, αν έπερνε βάρος και θα σε βοηθήσουν πολλές κοπέλες απο εδώ μέσα,,,

Δημοσίευση

Το μωρακι τωρα ειναι σχεδον 8 μηνων. Αυτο εγινε το καλοκαιρι που γεννησα. Θελω ομως να ξερω τι φταιει μηπως το προλαβω στο δευτερο οταν αποφασισω να το κανω.:)

Ολη μερα θηλαζα και το πολυ μια φορα τη μερα εδινα ξενο γαλα για να ειμαι σιγουρη οτι κατι τρωει.;)

Το στηθος μου πρηζοτανε και μετα το θηλασμο ξεφουσκωνε αλλα ο μπεμπης πινουσε κι'αλλο και σιγα σιγα του εδινα πιο πολυ ξενο γαλα.:P

Εφτασα στο σημειο να εχω γαλα μονο για ενα γευμα και μετα τελος.:dry:

Μου ειπανε οτι φταιει που ειχα αγχωθει με τον θηλασμο και γι'αυτο μου κοπηκε. Ισχυει;:huh:

Δημοσίευση

Δεν ισχύει καλή μου, σου κόπηκε επειδή θήλαζες μια φορά την ημέρα.

Την επόμενη φορά να ξέρεις, οχι ξένο γάλα και οσο περισσοτερο γίνεται το μωρό στο στήθος...

Και χρειάζεσαι ενα θήλαστρο να βγάζεις το γάλα που δεν πινει το μωρό..

Δημοσίευση

sweetmummy έγραψε:

Το μωρακι τωρα ειναι σχεδον 8 μηνων. Αυτο εγινε το καλοκαιρι που γεννησα. Θελω ομως να ξερω τι φταιει μηπως το προλαβω στο δευτερο οταν αποφασισω να το κανω.:)

Ολη μερα θηλαζα και το πολυ μια φορα τη μερα εδινα ξενο γαλα για να ειμαι σιγουρη οτι κατι τρωει.;)

Το στηθος μου πρηζοτανε και μετα το θηλασμο ξεφουσκωνε αλλα ο μπεμπης πινουσε κι'αλλο και σιγα σιγα του εδινα πιο πολυ ξενο γαλα.:P

Εφτασα στο σημειο να εχω γαλα μονο για ενα γευμα και μετα τελος.:dry:

Μου ειπανε οτι φταιει που ειχα αγχωθει με τον θηλασμο και γι'αυτο μου κοπηκε. Ισχυει;:huh:

Sweetmummy, γράφεις ότι έδινες ξένο γάλα για να "είσαι "σίγουρη ότι κάτι τρώει" ;

Δεν υπάρχει καλύτερη τροφή από το μητρικό γάλα. Τα μωρά δεν χρειάζονται τίποτα άλλο. Για τους πρώτους έξι μήνες δεν πρέπει να παίρνουν τίποτε άλλο, ούτε ξένο γάλα, ούτε νερό, ούτε καν πιπίλα! Το γάλα κάθε μάνας είναι η ιδανική τροφή για το παιδί της΄. Τα μωρά από τη στιγμή που θα γεννηθούν και για ένα εξάμηνο δεν χρειάζονται τίποτε άλλο. Αντιθέτως, οτιδήποτε άλλο, π.χ. το ξένο γάλα μειώνουν το μητρικό γάλα.

Για να καταφέρεις να θηλάσεις το επόμενο παιδί σου πρόσεξε από την αρχή, δηλαδή στο μαιευτήριο, να μην πιεί καθόλου ξένο γάλα, ή οτιδήποτε άλλο... Απλά βάζεις το μωρό στο στήθος όποτε θέλει και ΓΙΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ. Αν μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, αλλά και σε άλλες φάσεις αργότερα, τα μωρά μπορεί να θέλουν πολλές ώρες στο στήθος, και μετά από λίγο, ξανά...αυτό είναι φυσιολογικό και το κάνουν για να εγκαταστήσουν την παραγωγή γάλακτος στη μητέρα...

Μην αγχώνεσαι, θα σου συστήσω ένα υπέροχο βιβλίο που ...κυκλοφορεί πολύ στο φόρουμ, το "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" της Άννας Πατσούρου. Θα σου λύσει κάθε απορία για το θηλασμό και θα σε..εμπνεύσει...

Μην νιώθεις τύψεις γι'αυτά που δεν ήξερες, στη ζωή συνεχώς μαθαίνουμε, σημασία έχει ότι προσπάθησες και προσπαθείς για το καλύτερο...όπως όλες οι μαμάδες:)

Δημοσίευση

Σε μενα, δόσαμε ξένο γάλα στο παιδι στο μαιευτήριο αλλα και καμια 10αρια μερες μετα. Το μείωνα σιγα σιγα, ( ε σιγα και τι επινε αντε 50ml) και τελικά καταφέραμε αποκλειστικο θηλασμό. Θέληση να υπάρχει..

Δημοσίευση

Σας ευχαριστω κοριτσια για τις συμβουλες. Η αληθεια ειναι οτι το μωρο στο μαιευτηριο ξεκινησε με ξενο γαλα και μετα το θηλασα και το βραδυ οταν ξυπνουσε επινε ξενο γιατι εγω νομιζα οτι δεν ειχα. Τωρα νομιζω οτι καταλαβα περιπου πως θα το χειριστω την επομενη φορα με το καλο!

Να ειστε καλα και να χαιρεστε κι'εσεις τα μωρακια σας!!!:laugh:

Δημοσίευση

Αχ καλη μου εκανες το λαθος που πηγα να κανω και γω αλλα τελικα διαπιστωσα οτι μπορει να κλαιει γιατι ηθελε να ενεργηθει η να ρευτει η κατι αλλο. Η ψυχολογια και το αγχος παντως παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο. Το ξερω γιατι το δικο μου το μωρακι ητανε 3 μερες στη θερμοκοιτιδα και οι ορμονες μου ειχαν πιασει πατο και ο παιδιατρος με μαλωνε γιατι με τετοια ψυχολογια θα κοβοτανε το γαλα. Επισης μεγαλο ρολο παιζει κ η κουραση και τι διατροφη κανεις. Θελει ηρεμια και υπομονη και να εχεις στο νου σου οτι δεν εχεις αλλη επιλογη περα απο το θηλασμο. Εγω σταδιακα του μειωνα ποσοτητα απο το ξενο και τελικα τωρα θηλαζει μονο απο μενα και εχει ξεχασει το μπουκαλι. Μην ανυσηχεις αν τρωει, αν αυτο κοιμαται μετα εστω και για λιγο σημαινει οτι πηρε αυτα που ηθελε. Σιγουρα ομως πρεπει να σαι της υπομονης..

Δημοσίευση

Eley8eria έγραψε:

Και χρειάζεσαι ενα θήλαστρο να βγάζεις το γάλα που δεν πινει το μωρό..

Για ποιο λογο ? Αυτα τα λενε κατι ασχετοι παιδίατροι που βγαινουν και στην τηλεόραση :dry:

Το θηλαστρο μπορει να δημιουργήσει πρόβλημα στη μητέρα (πχ υπερπαραγωγή).Εγω δεν χρησιμοποιήσα ποτε θήλαστρο .

• Προσθήκη...