Μετάβαση σε περιεχόμενο

7η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑ- ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ?

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα. Την Δευτέρα έκανα υπέρηχο στην 7η εβδομάδα κ δεν είδαμε καρδούλα. Η γιατρός πανικοβλήθηκε. Μου μίλησε για απόξεση και για τις εξετάσεις που πρεπει να κανω μετά. Την Τρίτη και σήμερα έκανα δύο χοριακές οι οποίες βγήκαν εξαιρετικές. Πήρα τηλ τη γιατρό κ εμφανίστηκε πάλι πολύ επιφυλακτική ενώ παραδέχτηκε ότι οι χοριακές είναι πολύ καλές. Μάλιστα μου είπε οτι αν εμφανίσω αιμοραγία το σ/κ να την πάρω τηλ για να με στείλει στην κλινική. Πιστεύω ότι είναι υπερβολική. Έχω διαβάσει ότι συμβαίνει να ακούμε την καρδούλα λίγο αργότερα και η ψυχολογία μου είναι πάρα πολύ καλή γιατί το χω προαίσθημα ότι όλα είναι εντάξει ( ή τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω). Ποια ειναι η γνώμη σας; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 6 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Καλησπέρα στην παρέα. Την Δευτέρα έκανα υπέρηχο στην 7η εβδομάδα κ δεν είδαμε καρδούλα. Η γιατρός πανικοβλήθηκε. Μου μίλησε για απόξεση και για τις εξετάσεις που πρεπει να κανω μετά. Την Τρίτη και σήμερα έκανα δύο χοριακές οι οποίες βγήκαν εξαιρετικές. Πήρα τηλ τη γιατρό κ εμφανίστηκε πάλι πολύ επιφυλακτική ενώ παραδέχτηκε ότι οι χοριακές είναι πολύ καλές. Μάλιστα μου είπε οτι αν εμφανίσω αιμοραγία το σ/κ να την πάρω τηλ για να με στείλει στην κλινική. Πιστεύω ότι είναι υπερβολική. Έχω διαβάσει ότι συμβαίνει να ακούμε την καρδούλα λίγο αργότερα και η ψυχολογία μου είναι πάρα πολύ καλή γιατί το χω προαίσθημα ότι όλα είναι εντάξει ( ή τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω). Ποια ειναι η γνώμη σας;

Καλησπέρα εγώ πήγα στην 5η εβδομάδα+6 ημερών και είδαμε μόνο σάκο και στην 8η εβδομάδα+6 ημέρες είδαμε εμβρυακα στοιχεία και είδαμε παλμό δεν ακουγόταν σήμερα διανύω την 18η εβδομάδα εγώ θα έπαιρνα και 2η γνώμη

Εμένα το έμβριο φαίνεται κανονικά στον υπέρηχο. Όλα βαίνουν καλώς όπως επιβεβαιώσαμε και με τις 2 χοριακές αλλά η γιατρός εμένει πως δεν υπάρχει- δεν λειτουργεί η καρδιά χωρίς να έχει καν στο μυαλό της ως πιθανότητα ότι μπορεί να ήταν νωρίς. Και ο σύζυγός μου ήταν παρών μού είπε ότι τη βρηκε με πολλή αρνητικότητα και δεν του άρεσε γενικά η συμπεριφορά της. Εντάξει δεν μιλάς έτσι σε μια έγκυο γυναίκα ειδικά πριν επιβεβαιώσεις την κατάσταση. Τελικά έχω κλείσει ραντεβού σε άλλο γιατρό που μου σύστησε πολυ καλή φίλη μου. Εύχομαι να ακολυσω κι εγώ τους χτύπους της καρδούλας του και να έχουν μια καλή πορεία οι εγκυμοσύνες μας!

στις πριν 6 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Ο κύκλος σου γενικά είναι μεγάλος;; 

Υπάρχουν περιπτώσεις που άκουσαν καρδούλα πιο μετά και όλα πήγαν καλά.. 

στις πριν 51 λεπτά, ο/η Clairy. είπε:

Ο κύκλος σου γενικά είναι μεγάλος;; 

Υπάρχουν περιπτώσεις που άκουσαν καρδούλα πιο μετά και όλα πήγαν καλά.. 

Γενικά ο κύκλος μου δεν ήταν πολύ σταθερός τον τελευταίο καιρό..

στις πριν 1 ώρα, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Εμένα το έμβριο φαίνεται κανονικά στον υπέρηχο. Όλα βαίνουν καλώς όπως επιβεβαιώσαμε και με τις 2 χοριακές αλλά η γιατρός εμένει πως δεν υπάρχει- δεν λειτουργεί η καρδιά χωρίς να έχει καν στο μυαλό της ως πιθανότητα ότι μπορεί να ήταν νωρίς. Και ο σύζυγός μου ήταν παρών μού είπε ότι τη βρηκε με πολλή αρνητικότητα και δεν του άρεσε γενικά η συμπεριφορά της. Εντάξει δεν μιλάς έτσι σε μια έγκυο γυναίκα ειδικά πριν επιβεβαιώσεις την κατάσταση. Τελικά έχω κλείσει ραντεβού σε άλλο γιατρό που μου σύστησε πολυ καλή φίλη μου. Εύχομαι να ακολυσω κι εγώ τους χτύπους της καρδούλας του και να έχουν μια καλή πορεία οι εγκυμοσύνες μας!

Και σε εμένα δε ακουγόταν η καρδιά στην αρχή όπως σου έγραψα καλά έκανες και έκλεισες ραντεβού σε άλλο γιατρό σου εύχομαι σύντομα να την ακούσεις ❤️

στις πριν 9 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Αν οι χοριακες σου είναι καλές δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.Μπορει απλά να μιλάμε για μια καθυστερημένη σύλληψη και τίποτα παραπάνω.Καλα έκανες και θα πας και σε άλλον γιατρό για μια δεύτερη γνώμη.Ευχομαι ολόψυχα όλα να σου πάνε κατ'ευχην 🤞

στις πριν 10 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

υπαρχει μια τεράστια διαφορα από το ακουω καρδιά και υπαρχει καρδιά..Εγω ακουσα καρδιά στην 8 αλλά 6+4 παλλοταν το εβλεπε.Δεν μπορουσα να ακούσω αλλά τον ομο τον έβλεπε .Νομίζω για αυτό στο λεει. Επισης σε άτυχη εγκυμοσυνη κι εμενα η χοριακη ανέβαινε καλα. Βασικα εγω θα πηγαινα απευθειας σε άλλον με καλο υπέρηχο ή σε μαιευτήριο αν εχεις κοντα

στις On 28/1/2021 at 1:29 ΜΜ, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Καλησπέρα κι από μένα. 

Η γιατρός σου δεν μου αρέσει για δυο λόγους.

1. δεν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να είναι πολύ νωρίς για να δείτε (όχι να ακούσετε) καρδιακό παλμό

2. σου πρότεινε αμέσως επέμβαση και όχι κάποιον άλλο τρόπο αποβολής του εμβρύου, όπως παραδείγματος χάρη ένεση μεθοτρεξάτης. Το να σε στέλνει κατευθείαν κάποιος σε χειρουργείο έτσι δεν είναι και τόσο καλό. 

Θα πήγαινα σε άλλον γιατρό. 

στις πριν 4 ώρες, ο/η Klimentini είπε:

Καλησπέρα κι από μένα. 

Η γιατρός σου δεν μου αρέσει για δυο λόγους.

1. δεν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να είναι πολύ νωρίς για να δείτε (όχι να ακούσετε) καρδιακό παλμό

2. σου πρότεινε αμέσως επέμβαση και όχι κάποιον άλλο τρόπο αποβολής του εμβρύου, όπως παραδείγματος χάρη ένεση μεθοτρεξάτης. Το να σε στέλνει κατευθείαν κάποιος σε χειρουργείο έτσι δεν είναι και τόσο καλό. 

Θα πήγαινα σε άλλον γιατρό. 

Και εμένα δεν μου άρεσε η συμπεριφορά της. Την ίδια κακή εντύπωση αποκόμισε και ο σύζυγός μου, και για το λόγο αυτό έκλεισα ραντεβού σε άλλον γιατρό μετά από σύσταση φίλης μου. Ελπίζω να είναι καλή η επιλογή αυτού του γιατρού, ασχέτως του αν δούμε ή δεν δούμε καρδούλα. 

στις πριν 8 λεπτά, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Και εμένα δεν μου άρεσε η συμπεριφορά της. Την ίδια κακή εντύπωση αποκόμισε και ο σύζυγός μου, και για το λόγο αυτό έκλεισα ραντεβού σε άλλον γιατρό μετά από σύσταση φίλης μου. Ελπίζω να είναι καλή η επιλογή αυτού του γιατρού, ασχέτως του αν δούμε ή δεν δούμε καρδούλα. 

Πότε θα πας κορίτσι μου;; Περιμένουμε νέα σου 🍀🍀🍀❤️❤️❤️🤞🤞🤞

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Tonakiv είπε:

Πότε θα πας κορίτσι μου;; Περιμένουμε νέα σου 🍀🍀🍀❤️❤️❤️🤞🤞🤞

Τη Δευτέρα το απόγευμα! Και είπα να μην έρθει μαζί μου ο σύζυγος γιατί ειναι λιγουλάκι γκαντεμούλης 😂

Να πας κοπέλα μου στον γιατρό και αν είναι όλα καλά να την καταγγείλεις στον ιατρικό σύλλογο... 

Θα μπορούσες αν δεν ήσουν τόσο αισιόδοξο άτομο να χάσεις μέχρι και το μωρό από στεναχώρια... 

Εύχομαι να είναι όλα καλά και να τελειώνεις γρήγορα.. Περιμένουμε νέα σου 

στις πριν 7 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Ελπίζω να είναι όλα καλά.... Αλλά όντως μεγάλη διαφορά το ότι δε την είδατε η δε την ακούσατε... Εάν το έμβρυο είναι στις εβδομάδες που είπε ο γιατρός σου. Θα έπρεπε να δείτε κάτι εμφανισιακά έστω εκτός κ αν ο υπέρηχος του είναι τόσο χάλια... Ελπίζω να ναι καλά τα πράγματα τη Δευτέρα. Κ να μην χρειαστεί να κάνεις κάτι.. Εγώ άκουσα καρδιά κ στα δύο παιδιά πολύ νωρίς.... Και φαινόταν κ αναβοσβηνε κ ακουγόταν... Σύμφωνα με τις χοριακες σου κ το σακο ο γιατρός λογικά θα έπρεπε να χε δει κάτι... Η χοριακη σου πόσο ήταν? Σε μας είπες. 

στις On 30/1/2021 at 9:42 ΜΜ, ο/η Starrr είπε:

Ελπίζω να είναι όλα καλά.... Αλλά όντως μεγάλη διαφορά το ότι δε την είδατε η δε την ακούσατε... Εάν το έμβρυο είναι στις εβδομάδες που είπε ο γιατρός σου. Θα έπρεπε να δείτε κάτι εμφανισιακά έστω εκτός κ αν ο υπέρηχος του είναι τόσο χάλια... Ελπίζω να ναι καλά τα πράγματα τη Δευτέρα. Κ να μην χρειαστεί να κάνεις κάτι.. Εγώ άκουσα καρδιά κ στα δύο παιδιά πολύ νωρίς.... Και φαινόταν κ αναβοσβηνε κ ακουγόταν... Σύμφωνα με τις χοριακες σου κ το σακο ο γιατρός λογικά θα έπρεπε να χε δει κάτι... Η χοριακη σου πόσο ήταν? Σε μας είπες. 

καλημέρα :) καρδιακό παλμό δεν ακούς τόσο νωρίς. ο καρδιακός παλμός μπορεί να φαίνεται να παλλεται από τις 5,5-6 εβδομάδες και στις περίπου 20 εβδομάδες τον ακούς. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο παλμός φαίνεται να χτυπάει αργότερα. Έμείς τον είδαμε στην 8η εβδομάδα και τον ακούσαμε στον υπέρηχο α' επιπέδου, δηλαδή στην 19η-20η εβδομάδα κύησης. 

στις πριν 18 λεπτά, ο/η Klimentini είπε:

καλημέρα :) καρδιακό παλμό δεν ακούς τόσο νωρίς. ο καρδιακός παλμός μπορεί να φαίνεται να παλλεται από τις 5,5-6 εβδομάδες και στις περίπου 20 εβδομάδες τον ακούς. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο παλμός φαίνεται να χτυπάει αργότερα. Έμείς τον είδαμε στην 8η εβδομάδα και τον ακούσαμε στον υπέρηχο α' επιπέδου, δηλαδή στην 19η-20η εβδομάδα κύησης. 

Καλημέρα κοπέλα μου. Δεν ξέρω τι να πω, ίσως να ήταν παλαιοτερης τεχνολογίας το μηχάνημα του γιατρού; Εμείς καρδούλες είδαμε να πάλλονται την 6η εβδομάδα (5εβδ + 5 ημ για την ακρίβεια) τις έβαλε κιόλας ο γιατρός να τις ακούσουμε αλλά μας είπε πως δεν είναι αξιολογήσιμες καθώς είναι αρχομενος καρδιακός παλμός και τους ακουμε λόγω του μηχανήματος. Τις ακούσαμε κανονικά στο επόμενο ραντεβού την 8η εβδομάδα (7εβδ + 4ημ). 

Την καρδιά την ακούς από 6η έως 8η Εβδομαδα περίπου, αναλόγως τη σύλληψη..
Επίσης παίζει ρόλο το μέγεθος του σάκου, αν υπάρχουν εμβρυικά στοιχεία μέσα κτλ.. 
7η βδομαδα νομιζω πως είναι οριακά να ακούσεις και να μην ακουσεις.. ίσως την προβλημάτισε το μεγεθος του σακου, το μέγεθος του εμβρύου και περίμενε να ακούσει και καρδιά..
Αν υπάρχουν όλα αυτά και δεν ακούσεις, κανεις εναν ακομα υπέρηχο μετα απο 1 βδομαδα για να δεις την εξέλιξη. Αν δεν ακούσεις και τότε, τότε κάτι πάει στραβά..
Η γιατρός σας ενημέρωσε, ίσως λίγο άγαρμπα, για τις πιθανότητες να μην πάει καλά..
Επίσης η χοριακή δεν έχει καμία σημασία, αν η κύσηση φαίνεται υπερηχογραφικά, μετά πρώτο λογο έχει ο υπερηχος και η χοριακή δεν αξιολογείται..
Εύχομαι να έχεις πολύ καλά νέα και να πάνε ολα καλα πραγματικά..

στις πριν 2 ώρες, ο/η Klimentini είπε:

Ε ο γιατρός απλά δεν είχε το μηχάνημα για να το ακούσεις το τουκ τουκ τουκ.... Δεν περιμένουν την 19η να το ακούσουν... Απλά δνε είχε βάλει τον ήχο.. 

στις πριν 31 λεπτά, ο/η Starrr είπε:

Ε ο γιατρός απλά δεν είχε το μηχάνημα για να το ακούσεις το τουκ τουκ τουκ.... Δεν περιμένουν την 19η να το ακούσουν... Απλά δνε είχε βάλει τον ήχο.. 

Νομίζω πως κανένας γιατρός δεν μπορεί να ακούσει καρδιακό παλμό τόσο νωρίς. Ο καρδιακός παλμός πάλλεται και μετά ακούγεται. Τουλάχιστον.. έτσι διαβάζω και έτσι μου έχουν πει οι γιατροί μου. 😕 

στις πριν 28 λεπτά, ο/η Klimentini είπε:

Νομίζω πως κανένας γιατρός δεν μπορεί να ακούσει καρδιακό παλμό τόσο νωρίς. Ο καρδιακός παλμός πάλλεται και μετά ακούγεται. Τουλάχιστον.. έτσι διαβάζω και έτσι μου έχουν πει οι γιατροί μου. 😕 

Οχι βρε μια χαρά ακούγεται. ❤️ Εγώ την είδα κ να πάλλεται.. Και να ακούγεται. Κ την μετρήσαμε.. 5+6 ημερών.... Σε μηχάνημα ιδιωτικού γιατρού.... Σε δημόσιο νοσοκομείο δεν θα μετρουνταν. Μου είπε ότι είχε ξεκινήσει 2 μέρες... ❤️

στις πριν 42 λεπτά, ο/η Klimentini είπε:

ναι παλλεται εκεί γύρω στην 6η βδομάδα και την ακούς 7η-8η βαρια βαρια.. Απλά μπορεί να μην σας το έβαλε να το ακούσετε.. Και εγω στο γιο μου ακουσα καρδιά 7 και 2, αλλά δεν μου την εβαλε να την ακούσω, είδε πως είναι ολα καλα απλά.... Αλλά εννοείται πως απο νωρίς έχουν δει ή ακουσει καρδιά.. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...