Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σαν ζεστάνει η θαλασσα κ μυρισει καλοκαίρι, ο πελαργός στα χέρια μας μωράκια θα μας φέρει! Καλοκαιρινά μωράκια 2021

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 40 λεπτά, ο/η ζουζουνα* είπε:

εγω παντως το έκανα της γρίπης παρόλο που δεν ήξερα ότι είμαι έγκυος.φυσικα ρώτησα την γυναικολόγο μου κ μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.ετσι κι αλλιως ειναι νεκρός ιός, οχι ζωντανός όπως πχ στην ιλαράς.στις αλλες 2 εγκυμοσύνες το ειχα κανει παλι χειμώνα δλδ θα ημουν  4ων με 5μηνων αντίστοιχα.στην 1η το έκανα αφου ειχα γεννήσει γιατι γεννησα 23 Δεκεμβρίου 

Και εγώ ακούω από όλους τους γυναικολόγους ότι πρέπει να το κάνουμε γιατί δε θα μπορούμε να πάρουμε φάρμακα σε περίπτωση που κολλήσουμε κάτι. 

• Απαντήσεις 17.4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• Diana_caterina

2124

• Clairy.

1671

• Tweema

1530

• Love32

1488

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Clairy. είπε:

2 μέρες όχι 2 εβδομάδες 🙄 

Σου είπε γιατί όχι;; 

Ο υπέρηχος έδειξε 2 μερες πριν..Εγω δεν είχα καταλάβει γιατί μετράμε απο την τελευταία περίοδο αφού ουσιαστικά δεν γίνεται τότε η σύλληψη για αυτό θεωρούσα ότι είναι 2 εβδομαδες απόκλιση 😋😋Αλλα οπως μου ειπε και η κοπέλα πιο πάνω θα φανεί και στην αυχενική..😊

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Natasha24 είπε:

Ο υπέρηχος έδειξε 2 μερες πριν..Εγω δεν είχα καταλάβει γιατί μετράμε απο την τελευταία περίοδο αφού ουσιαστικά δεν γίνεται τότε η σύλληψη για αυτό θεωρούσα ότι είναι 2 εβδομαδες απόκλιση 😋😋Αλλα οπως μου ειπε και η κοπέλα πιο πάνω θα φανεί και στην αυχενική..😊

ναι μετραμε απο την τεπ απλα σε μεγάλους κύκλους που εγω πχ έχει τυχει σε κάποια εγκυμοσύνη μου να εκανα αργα ωορρηξια ειχα απόκλιση 2 εβδομάδες γιαυτο κ άλλαξε η πητ τοτε

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η ζουζουνα* είπε:

ναι μετραμε απο την τεπ απλα σε μεγάλους κύκλους που εγω πχ έχει τυχει σε κάποια εγκυμοσύνη μου να εκανα αργα ωορρηξια ειχα απόκλιση 2 εβδομάδες γιαυτο κ άλλαξε η πητ τοτε

Ααααα εγω ειχα 29ημερες κύκλο κι τελευταία ημερομηνία περιόδου 30/8 αρα δεν θα αλλάξει η ημερομηνία 6/6 που μου εχει δώσει δηλαδη..

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα!!

Πως είστε ;;;;

Εγώ δεν ξέρω αν φταίνε τα utrogestan αλλά σήμερα έχω απίστευτη ζαλάδα....εσάς (όσες παίρνετε) έχετε παρατηρήσει να σας πειράζει ;

Και κλασσικά το μόνο που θέλω να φάω είναι ρύζι!!!

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσια και απο εμενα!!

Λεω κι εγω να μπω στη παρεα σας,μιας και ειμαι περιπου 9 εβδομάδων..Εχω ΠΗΤ 18-06..

Οσον αφορα το εμβόλιο της γρίπης η δικη μου γυναικολόγος μου είπε ότι στο πρώτο τρίμηνο δεν χορηγει οποτε και την εμπιστεύτηκα..

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Vivi_ είπε:

Κορίτσια καλησπέρα!!

Πως είστε ;;;;

Εγώ δεν ξέρω αν φταίνε τα utrogestan αλλά σήμερα έχω απίστευτη ζαλάδα....εσάς (όσες παίρνετε) έχετε παρατηρήσει να σας πειράζει ;

Εγώ στην αρχή που το έπαιρνα το πρωί δεν είχα ιδιαίτερη ενόχληση ενώ το βράδυ ήμουν λες και είχα πιει 5 ποτά 😂. Τώρα ειναι λες και το συνήθισα. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Rena88 είπε:

Λεω κι εγω να μπω στη παρεα σας,μιας και ειμαι περιπου 9 εβδομάδων..Εχω ΠΗΤ 18-06..

Οσον αφορα το εμβόλιο της γρίπης η δικη μου γυναικολόγος μου είπε ότι στο πρώτο τρίμηνο δεν χορηγει οποτε και την εμπιστεύτηκα..

Με το καλό και σε σένα κορίτσι μου... καλωσηρθες!! είμαστε κοντά...εγώ έχω πητ 11/06.. έχεις και άλλο μωράκι;

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα!!

Πως είστε ;;;;

Στην αρχή είχα και εγώ θέμα..μετά από μια ώρα περίπου..τρελή ζαλάδα!! Ευτυχώς μετά από λίγες ημέρες το ξεπέρασα και τώρα δεν το καταλαβαίνω καθόλου..γενικά όμως έχω ζαλάδες και πολλές φορές μετά το βραδινό αλλά δεν κατάλαβα σε τι οφείλεται!

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Natasha24 είπε:

Ααααα εγω ειχα 29ημερες κύκλο κι τελευταία ημερομηνία περιόδου 30/8 αρα δεν θα αλλάξει η ημερομηνία 6/6 που μου εχει δώσει δηλαδη..

λογικά οχι δεν νομιζω να αλλάξει.

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα!!

Πως είστε ;;;;

εγω ειχα πριν πάρω τα υποθετα αν κ τα βαζω κολπικά που δεν επηρεάζουν απο οσο ξερω ετσι.

Δημοσίευση
στις πριν 34 λεπτά, ο/η Smurf88 είπε:

Με το καλό και σε σένα κορίτσι μου... καλωσηρθες!! είμαστε κοντά...εγώ έχω πητ 11/06.. έχεις και άλλο μωράκι;

Πραγματικά ειμαστε πολυ κόντα..😍

Ναι..Έχω ενα κοριτσακι σχεδον 2 χρονων!!Εσυ;?

Φυσιολογικα ειχες γεννήσει;?

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Rena88 είπε:

Πραγματικά ειμαστε πολυ κόντα..😍

Ναι..Έχω ενα κοριτσακι σχεδον 2 χρονων!!Εσυ;?

Φυσιολογικα ειχες γεννήσει;?

Το δικό μου κοριτσάκι είναι ακριβώς 2..πάμε για τους 25 μήνες!! Τη γέννησα φυσιολογικά 39+5.. εσύ;

πώς είναι το δικό σου πρώτο τρίμηνο με ένα δίχρονο;;;!! εμείς έχουμε λίγα ζόρια γιατί είχα τρομερή νυστα στην αρχή κ τώρα είμαι κρεβάτι γιατί είχα κάτι καφέ που ερχόντουσαν κ έφευγαν κ είπαμε να μείνω ξάπλα για λίγο για να μην τα ξαναδώ!! 

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Smurf88 είπε:

Το δικό μου κοριτσάκι είναι ακριβώς 2..πάμε για τους 25 μήνες!! Τη γέννησα φυσιολογικά 39+5.. εσύ;

πώς είναι το δικό σου πρώτο τρίμηνο με ένα δίχρονο;;;!! εμείς έχουμε λίγα ζόρια γιατί είχα τρομερή νυστα στην αρχή κ τώρα είμαι κρεβάτι γιατί είχα κάτι καφέ που ερχόντουσαν κ έφευγαν κ είπαμε να μείνω ξάπλα για λίγο για να μην τα ξαναδώ!! 

Εμενα ειναι λιγο μικρότερη..22 μηνων ειναι!!Εγω δυστυχως δεν την γλυτωσα τη καισαρικη..38+6 ειχα παει για καρδιοτογραφημα και έπεφταν οι παλμοί της μικρης..Ειχε λουροδεθει και γυρω απο το λαιμο και σαν τελαμωνα..Ειχε σφηνωσει και το κεφαλακι της καπως περιεργα..Διαστολη 0,οποτε η καισαρική ηταν μονοδρομος..Ηλπιζα τωρα μήπως και την γλυτωσω αλλα δεν το βλέπω..

Είναι λιγο ζορικα με τη μικρή..Ειναι πολυ ζωηρο παιδάκι και την εχω μαθει πολυ στη βολτα..Και τώρα, λογω καραντινας,που κλείστηκαμε μεσα εχει ξεφυγει και αυτο!!!Καμια φορα το ξεχνάω και οτι ειμαι εγκυος, φαντάσου!!😂😂

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η Rena88 είπε:

με το καλό το μωράκι σου!!να ειναι γερο εύχομαι κ να εχεις μια τελειομηνη εγκυμοσύνη!!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Clairy. είπε:

Κορίτσια.. Ο σίδηρος σας δημιουργεί θεματάκια στο έντερο;; 

Δεν παίρνω ακόμα αλλά ναι δημιουργεί θέματα, κυρίως δυσκοιλιότητα αλλά μπορεί και το ανάποδο..είναι και οι εβδομάδες που διανύεις περίεργες και όλα μαζί επιδεινώνουν την κατάσταση.. προσπάθησε να τρως πολλές φυτικές ίνες και φρούτα..ένα άλλο κόλπο που μου λέει ο γυναικολόγος είναι να παίρνω λίγο μαγνήσιο για να διευκολύνει τα πράγματα.. 

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η Smurf88 είπε:

Δεν παίρνω ακόμα αλλά ναι δημιουργεί θέματα, κυρίως δυσκοιλιότητα αλλά μπορεί και το ανάποδο..είναι και οι εβδομάδες που διανύεις περίεργες και όλα μαζί επιδεινώνουν την κατάσταση.. προσπάθησε να τρως πολλές φυτικές ίνες και φρούτα..ένα άλλο κόλπο που μου λέει ο γυναικολόγος είναι να παίρνω λίγο μαγνήσιο για να διευκολύνει τα πράγματα.. 

Να σου πω την αλήθεια το σταμάτησα γιατι μου έκανε μεγάλο θέμα με το έντερο. Φαντάσου δεν καταλαβαινα αν πονάω στο έντερο ή κάτι συμβαίνει πάλι στο σποράκι. Σήμερα και χθες που δεν το πήρα είμαι μια χαρά. Θα το πω στον γυναικολόγο μηπως το ξεκινήσω αργότερα πάλι. 

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια! Πολύ χάρηκα που σας βρήκα! Εγώ βρίσκομαι στα μέσα της 8ης βδομάδας κ εχω πητ (τώρα έμαθα πώς τη λένε!) την τελευταία ημέρα του Ιουνίου. Είδα ότι συζητάτε για το utrogestan. Εμένα το πρωινό με έχει γονατίσει. Το έπαιρνα από την αρχή γτ έχω ιστορικό με 2 παλλινδρομες, καθώς επίσης και ηπαρίνη γτ είχα ένα εύρημα στις εξετάσεις θρομβοφιλιας που έκανα μετά τη 2η παλλινδρομη. Οι τελευταίες 2 ημέρες ήταν κολασμενες 😶 Ανακατωσουρα, ζαλαδες να μην μπορώ να σηκωθώ,πονοκέφαλος...μια ομορφιά γενικά! Σήμερα είμαι λίγο καλύτερα αλλά πολύ ταλαιπωρημένη. 

Δημοσίευση
στις On 14/11/2020 at 3:42 ΜΜ, ο/η Clairy. είπε:

Και εγώ ακούω από όλους τους γυναικολόγους ότι πρέπει να το κάνουμε γιατί δε θα μπορούμε να πάρουμε φάρμακα σε περίπτωση που κολλήσουμε κάτι. 

Εγώ αντίθετα (αν κ έχω συνταγή για το εμβόλιο) όταν ρώτησα τη γυναικολόγο μου είπε το εξής: Το κάνεις κάθε χρόνο? Της λέω όχι. Αρρωσταινεις γενικά το χειμώνα? Της λέω τα τελευταία χρόνια που παίρνω βιταμίνες δεν έχω αρρωστήσει ούτε μία φορά. Τότε μου λέει δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Ε, και δε θα το κάνω!

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Clairy. είπε:

Κορίτσια.. Ο σίδηρος σας δημιουργεί θεματάκια στο έντερο;; 

@Clairy. εγώ παίρνω χρόνια σίδηρο λόγω σιδηροπενικης αναιμίας. Μετά από πάμπολλες δοκιμές, το μοναδικό σκεύασμα που δε με ενοχλεί καθόλου ακόμα κ τώρα είναι οι αμπουλες omalin. Είναι επίσης ο μοναδικός σίδηρος που τον παίρνεις μαζί με το κυρίως γεύμα. Αν θες, ρωτα το γιατρό σου σχετικά. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Liiida είπε:

Εγώ αντίθετα (αν κ έχω συνταγή για το εμβόλιο) όταν ρώτησα τη γυναικολόγο μου είπε το εξής: Το κάνεις κάθε χρόνο? Της λέω όχι. Αρρωσταινεις γενικά το χειμώνα? Της λέω τα τελευταία χρόνια που παίρνω βιταμίνες δεν έχω αρρωστήσει ούτε μία φορά. Τότε μου λέει δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Ε, και δε θα το κάνω!

Η αληθεια ειναι οτι και εγώ δεν αρρωσταίνω. Θα δω τι θα μου πει.. 

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Liiida είπε:

Γειά σας κορίτσια! Πολύ χάρηκα που σας βρήκα! Εγώ βρίσκομαι στα μέσα της 8ης βδομάδας κ εχω πητ (τώρα έμαθα πώς τη λένε!) την τελευταία ημέρα του Ιουνίου. Είδα ότι συζητάτε για το utrogestan. Εμένα το πρωινό με έχει γονατίσει. Το έπαιρνα από την αρχή γτ έχω ιστορικό με 2 παλλινδρομες, καθώς επίσης και ηπαρίνη γτ είχα ένα εύρημα στις εξετάσεις θρομβοφιλιας που έκανα μετά τη 2η παλλινδρομη. Οι τελευταίες 2 ημέρες ήταν κολασμενες 😶 Ανακατωσουρα, ζαλαδες να μην μπορώ να σηκωθώ,πονοκέφαλος...μια ομορφιά γενικά! Σήμερα είμαι λίγο καλύτερα αλλά πολύ ταλαιπωρημένη. 

Καλησπέρα κοριτσάκι μουυ με το καλο καλως ηρθες!!Να πάνε όλα καλά 💕

Δημοσίευση

Καλημέρα σε όλες! Μπορεί να μου πει κάποια μανούλα πότε περίπου υποχωρούν τα έντονα συμπτώματα? Κουράζομαι πολύ εύκολα κορίτσια, 2 βήματα κάνω για να βγάλω το σκύλο μου και είμαι να πέσω κάτω από την κούραση και τη ζαλάδα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σας ανεβάζω κι εγώ φωτό απ τα πρώτα γενέθλια 💙 Ο συζυξ παρήγγειλε την τούρτα λεμονιού-υπερπαραγωγη, αλλά έφτιαξα μία μίνι δίπατη τουρτιτσα τύπου carrot cake για τον μικρό γιατί λέω νταξει, δικά του γενέθλια, δε λέει να γουρουνοασουμε όλοι εμείς κι αυτός να μην φάει 😂😂😂  
    • Κορίτσια μου κάτι άλλο ήθελα να σας ρωτήσω... 1) θέλω να κ΄ανω τώρα εισαγωγή το μέλι - πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο στο μέλι που θα πάρω; 2) Τι κουταλάκια χρησιμοποιείτε όσες κάνετε blw? μέχρι στιγμής τον ταίζουμε σούπες και γενικά τα υδαρή φαγητά εμείς, αλλά θα ήθελα σιγά σιγά να του εισάγω και το κουτάλι ή και πιρούνι. Τρώει στέρεες τροφές με τα χέρια, οπότε έχει εξοικιωθεί κάπως. ή λετε είναι ακόμα νωρίς για μαχαιροπίρουνα; Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει τα εξής:  Απ τα πάνω ψιλοδούλεψε αυτό στα αριστερά, προγεμισμένο πχ με τραχανά ή κάποιο πουρέ ωστέ να "κάθεται" και να μη χ΄υνεται εύκολα. Απλά κάποιες φορές το γλύφει και τρώει, αλλά τις περισσότερες το κοπανάει ή το χρησιμοποιεί σα σφεντόνα για να ρίχνε το φαγητό προς όλες τις κατευθύνσεις χαχαχα οπότε όπως καταλαβαίνετε, ειδικά τις μέρες που είμαστε κι εμείς πτώματα, δε του το δίνουμε γιατί δεν την παλεύουμε να μαζέυουμε το χαμό μετά. Απ τα κάτω, μόνο το κουτάλι του έχω δώσει γιατί το πιρούνι δεν πιάνει τίποτα... Κι αυτό είχε περίπου την ίδια μοίρα  και λειτουργία με το απο πάνω... Σκέφτομαι να του πάρω κάτι που να μοιάζει με τα πραγματικά ή κάποιο σετ με γυριστή λαβή για να το φέρνει στο στόμα του καλυτερα. Τι λέτε; Πεταμένα λεφτά ή αξίζει τον κόπο;
    • Κορίτσια τι ωραίες τούρτες υπερπαραγωγή είναι αυτές;;!! Να σας ζήσουν οι κουκλίτσες σας 💕💕 @Kiddo μια χαρά τα πάει την ταρζανίτσα σου, και γλωσσικά και κοινωνικά και από motor skills! Aπλά αυτό που περιγράφεις με τον ύπνο με κάνει να σκέφτομαι ότι μια χαρά είναι ο δικός μου κι ας ξυπνάει 2-3 φορε΄ς 😂😂😂 Φίλη στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο μέτωπο - 1 και 3 η ώρα το πρωί ακούγεται ΠΟΛΥ δύσκολο 🥲 Εμάς, σαν παππούς, αν δεν πάει για ύπνο στο πρόγραμμά του, στις 7μμ , βαριά 7:30μμ, αρχίζει τρομερή γκρίνια 😅 ευτυχώς έχει πολύ σταθερό ωράριο σε ύπνο/φαγητό 🙏  Για τη φυσιοθεραπεία που ρώτησες, ξεκίνησε από τον Οκτώβρη γιατί το αριστερό του ποδαράκι το γυρίζει προς τα μέσα. Και η γιατρός του μας έδωσε τότε παραπεμπτικό σε Ορθοπεδικό η οποία μας έγραψε τις φυσιοθεραπειες προληπτικά για να μην σταθεί αυτή η κλίση εμπόδιο στη βάδιση. Την περασμένη βδομάδα ήταν η τελευταία θεραπεία, έχει βελτιωθεί η κλιση, απλά εξακολουθεί να μαζεύει τα δαχτυλάκια των ποδιών του προς τα μέσα, το οποίο κατά τη φυσιοθεραπεύτρια ίσως και να είναι ο λόγος που δεν έχει περπατήσει ακόμα ενώ στέκεται, σκαρφαλώνει, περπατάει με στήριξη  κτλ από 8/9 μηνών... Μας είπε να τον έχουμε όσο τ δυνατόν περισσότερο χωρίς κάλτσες και να τον ενθαρρύνουμε να σκαρφαλώνει και να κινείται για να δυναμώσουν οι μύες του. Είναι θέμα χρόνου να περπατήσει είπε, κι ούτως ή άλλως μέχρι τους 18 μήνες δε μας ανησυχεί. Επίσης είπε ότι ειναι ψηλός και βαρύς οπότε ίσως και γι αυτό χρειάζεται χρόνο να δουλέψει τους μύες του για να κρατήσουν το βάρος του. Συλλυπητήρια και για το σκυλάκι σας ρε συ, θυμάμαι και πέρυσι είχατε μια απώλεια.... 😢 @MarMar90 κάνω join στο club σάλια!! νόμιζα ότι μόνο το δικό μου το μωρό κατάβαζει σάλια σε κυβικά μέτρα 😂😂😂😂 Στον βρεφικό κάθε φορά που τον παραλαμβάνω του έχουν 3πλή σαλιάρα παρακαλώ! δε παλεύεται, έχω αγοράσει απ αυτες τις αδιάβροχες υφασμάτινες γιατί δε μου αρέσουν προσωπικά οι πλαστικές, αλλά και πάλι.... Σκέψου στη σαλιάρα φαγητού που έχει κι αυτ΄η τη γουρνίτσα να πέφτουν τα ψυχουλα κτλ, στις περιόδους που βγάζει δόντια, γεμίζει τόσο σάλια, που μοιαζει με λίμνη αυτή η σαλιάρα 🤯🤪 Κι εγώ δε ξέρω τι φάση, τλχ όπως λέει κι η παιδίατρος, αυτό σημαίνει ότι ειναι καλά ενυδατωμένος 🤪  άσε που φοράει συνέχει σαλιάρες και δε φαίνεται το outfit 😂😂😂 first world problems χαχαχα  
    • Παντελώς άσχετη ερώτηση…. Απο σάλια τα δικά σας πώς τα πάνε;  Η μικρή είχε ξεκινήσει από 3 μηνών σχεδόν με τα σάλια, αλλά τώρα με τα δόντια θέλω 30 σαλιαρες τη μέρα. Μιλάμε για παραγωγή.. όχι αστεία!! Της φοράω διπλή και τριπλή για να μην μουσκεύεται μπροστά και μου κρυώσει… Έχετε παρόμοια εμπειρία; Ποτέ σταματάει αυτό; 
    • Μια μικρή ιδέα και από τα δικά μας χθεσινά γενέθλια… Πραγματικά δεν το πιστεύω ότι πέρασε ένας χρόνος… οπως σωστά είπε και η @Θέτις Κ. 2 σχεδόν χρόνια από το θετικό τεστ!! Χαρηκα πολύ που διάβασα νέα σας, κορίτσια μου! Έτσι να μπαίνουμε και να γράφουμε μόνο όμορφα πράγματα για τα νηπιακια μας πια! 🙏
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...