Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διδυμομανούλες 2021

annie!

Recommended Posts

στις πριν 7 λεπτά, ο/η Magaiver είπε:

Ναι καταλαβαίνω. Ένα δίκιο το έχει!Ειναι προχωρημένη η κύηση και τα μωράκια μια χαρά από βάρος όποτε ισως η φύση να ξέρει πολύ καλύτερα!!!

Κάναμε το τεστ του κορονοιου χθες και ελπίζω να πάνε όλα καλά μέχρι το Σάββατο και να ταξιδέψουμε! Μέχρι να μπούμε στο αεροπλάνο τίποτα δεν είναι σίγουρο..

Κορίτσι μου με το καλό να γυρίσετε κ να πάνε όλα τέλεια μέχρι το τέλος! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 2.9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@melodyyμια χαρά οι κούκλες σου!!! Άσε τώρα βγάλαμε ρίζες στον καναπέ και σε λίγες ημέρες θα τον κοιτάζουμε με το κιαλι 😂😂

@Magaiver με το καλό να έρθετε κοριτσάκι μου και να πάνε όλα καλά με τα μωράκια σου!!! 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Sweetie79 είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου πώς είστε??? Εμείς πήγαμε χθες και είδαμε τα μωράκια μας, η μία είναι 1970 κι η άλλη 2380!! Όμως πέρα από τις εξετάσεις που περιμένω για τη χολοσταση για να δούμε πότε θα γεννήσω, έχω αρκετές συσπάσεις και μου είπε να προσέχω, οπότε λογικά με βλέπω να είμαι η πρώτη που θα γεννήσει κορίτσια!!!! Ελπίζω να κρατηθούν μέχρι την άλλη βδομάδα!!! 

Σούπερ οι μικρές!!! Θα αντέξεις κορίτσι μου!! Αλλά εσυ να σκέφτεσαι ότι έστω κ μια μέρα παραπάνω στην κοιλιά είναι κέρδος. Πρέπει να το έχω ξανά πει εγώ γεννήθηκα 34ων εβδομάδων και ούτε θερμοκοιτίδα χρειάστηκα ούτε τίποτα. Μόνο στις λάμπες με βάλανε γιατί ανέβασα λίγο ίκτερο λόγω υψηλού αιματοκρίτη. Μια μέρα μετά τη μαμά πήγα κ γω σπίτι. Τώρα εσυ ξεκουράσου όσο μπορείς γιατί σε λίγο καιρό δε μας βλέπω καλά από την κούραση!! Ούτε το όνομα μας δε θα θυμόμαστε 

@Magaiver Άντε κοπέλα μου να έρθετε με το καλό να ηρεμήσεις κ συ!! Αρνητικά θα είναι τα τεστ κ σε 2 μερούλες θα πετάτε!!

@Sweetie79 τέλειες οι μικρούλες σου, έτοιμες να βγουν από το φούρνο! Θα τις ψησεις όμως λίγο ακόμα να ροδοκοκκινήσουν 😊 Θα κάνεις και τις ενέσεις κορτιζόνης για τα πνευμονάκια;

@annie! είσαι προωράκι; αχ σε συμπαθησα ένα κλικ παραπάνω! 

@Antelope σε ευχαριστώ, τις έκανα τις ενέσεις την προηγούμενη εβδομάδα, αφού βιάζονται να έρθουν τι να τις κανω💕💕

@annie!προωρακι ε? Μπράβο έτσι να παίρνουμε κουράγιο οι διδυμομανουλες!!! 

στις πριν 23 λεπτά, ο/η Antelope είπε:

@Sweetie79 τέλειες οι μικρούλες σου, έτοιμες να βγουν από το φούρνο! Θα τις ψησεις όμως λίγο ακόμα να ροδοκοκκινήσουν 😊 Θα κάνεις και τις ενέσεις κορτιζόνης για τα πνευμονάκια;

@annie! είσαι προωράκι; αχ σε συμπαθησα ένα κλικ παραπάνω! 

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Sweetie79 είπε:

@Antelope σε ευχαριστώ, τις έκανα τις ενέσεις την προηγούμενη εβδομάδα, αφού βιάζονται να έρθουν τι να τις κανω💕💕

@annie!προωρακι ε? Μπράβο έτσι να παίρνουμε κουράγιο οι διδυμομανουλες!!! 

Χαχαχαχαχ ναι κορίτσια γι αυτό σας λέω μην ανησυχείτε!! Όλα θα πάνε καλά!! Και δε μου φαίνεται το ότι είμαι πρόωρη.. 

@annie! ευχαριστώ πολύ! Προωρακι τέλεια!!! Αλλά δεν είσαι δίδυμη έτσι?

Κορίτσια σήμερα είδα ότι μου έχει ανέβει η πίεση... Εσείς ελέγχετε για προεκλαμψια?

στις πριν 20 λεπτά, ο/η Magaiver είπε:

Κορίτσια σήμερα είδα ότι μου έχει ανέβει η πίεση... Εσείς ελέγχετε για προεκλαμψια?

Εγώ μετράω την πίεση μου καθημερινά!! Χθες που πήγα στο γιατρό που με μέτρησε ήταν ανεβασμένη αλλά μου είπε ότι μάλλον ήταν από το άγχος, πάντως δεν είδε κάτι άλλο στην εικόνα μου που να δείχνει προεκλαμψία. Νομίζω κι οι εξετάσεις ούρων δείχνουν αλλά δε ξέρω ακριβώς λεπτομέρειες. 

στις πριν 50 λεπτά, ο/η Sweetie79 είπε:

Εγώ μετράω την πίεση μου καθημερινά!! Χθες που πήγα στο γιατρό που με μέτρησε ήταν ανεβασμένη αλλά μου είπε ότι μάλλον ήταν από το άγχος, πάντως δεν είδε κάτι άλλο στην εικόνα μου που να δείχνει προεκλαμψία. Νομίζω κι οι εξετάσεις ούρων δείχνουν αλλά δε ξέρω ακριβώς λεπτομέρειες. 

Ναι ξέρω τι λες.. Κάτι φαίνεται στα ουρά. Ανεβαίνει γενικώς η πίεση όσο προχωράει η εγκυμοσύνη νομίζω ούτως ή άλλως. Και το άγχος σίγουρα δεν βοηθάει..

στις πριν 17 λεπτά, ο/η Magaiver είπε:

Ναι ξέρω τι λες.. Κάτι φαίνεται στα ουρά. Ανεβαίνει γενικώς η πίεση όσο προχωράει η εγκυμοσύνη νομίζω ούτως ή άλλως. Και το άγχος σίγουρα δεν βοηθάει..

Ναι στο τρίτο τρίμηνο από ότι διάβασα ανεβαίνει!! Τώρα εσύ έχεις περάσει και τέτοια ταλαιπωρία οπότε το άγχος υπάρχει!!! Καλού κακού κάνε συχνή μέτρηση κι ανέφερε το στο γιατρό!!! 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Magaiver είπε:

Ναι εγώ την ελέγχω κάθε μέρα, είναι εντάξει προς το παρόν αλλά παίρνω και τα τοκολυτικα που είναι αντιυπερτασικα.

Εσύ είχες πολύ χαμηλή πίεση έτσι δεν είναι; Αυξηθηκε τωρα; Πρέπει να κάνεις αρκετές μετρήσεις για 2 μερες και αν δεις ότι είναι όλες ή οι περισσότερες πάνω από 14/10 πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό. Επίσης η εξέταση ούρων θα δείξει αν υπάρχει λεύκωμα. Άλλα σημάδια είναι το έντονο πρήξιμο στα χέρια πόδια, πρόσωπο και η θολη όραση. Ελπίζω να ήταν μια τυχαία μέτρηση κορίτσι μου. Μην έχεις κι αυτό τώρα

Καλησπέρα κορίτσια ! Πώς περνάει ο καιρός και μεγαλώνουνε τα μικρούλια μας ! Εμείς γίναμε 630 και 600 gr! Και εγώ παρακολουθώ την πίεση και την έχω άγχος ! Να σας ρωτήσω οσες έχετε κάνει doppler μου είπε ο ιατρός ότι θα γίνει σε δύο φάσεις με ένα μήνα περίπου διάφορα λόγω δίδυμης κύησης έτσι το κάνατε και εσείς ?

στις πριν 3 ώρες, ο/η Magaiver είπε:

Όχι όχι δεν είμαι δίδυμη μόνο προωρακι!! Από πίεση μια χαρά, σήμερα με μέτρησε ο ενδοκρινολόγος 11/8 πιο πάνω από τα φυσιολογικά μου, 9-10 η μεγάλη κ 5.5-6 η μικρή.

στις πριν 13 λεπτά, ο/η sova είπε:

Καλησπέρα κορίτσια ! Πώς περνάει ο καιρός και μεγαλώνουνε τα μικρούλια μας ! Εμείς γίναμε 630 και 600 gr! Και εγώ παρακολουθώ την πίεση και την έχω άγχος ! Να σας ρωτήσω οσες έχετε κάνει doppler μου είπε ο ιατρός ότι θα γίνει σε δύο φάσεις με ένα μήνα περίπου διάφορα λόγω δίδυμης κύησης έτσι το κάνατε και εσείς ?

Εμένα μου ζήτησε ο έμβρυομητρικός να ξανά παω για ντοπλερ την 35η βδομάδα εκτός αν ο γιατρός μου πει πως δεν χρειάζεται. Αλλά απ ότι κατάλαβα το ζήτησε λόγω ζαχαρου κ όχι λόγω δίδυμων.

στις πριν 3 ώρες, ο/η Antelope είπε:

Ναι εγώ την ελέγχω κάθε μέρα, είναι εντάξει προς το παρόν αλλά παίρνω και τα τοκολυτικα που είναι αντιυπερτασικα.

Εσύ είχες πολύ χαμηλή πίεση έτσι δεν είναι; Αυξηθηκε τωρα; Πρέπει να κάνεις αρκετές μετρήσεις για 2 μερες και αν δεις ότι είναι όλες ή οι περισσότερες πάνω από 14/10 πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό. Επίσης η εξέταση ούρων θα δείξει αν υπάρχει λεύκωμα. Άλλα σημάδια είναι το έντονο πρήξιμο στα χέρια πόδια, πρόσωπο και η θολη όραση. Ελπίζω να ήταν μια τυχαία μέτρηση κορίτσι μου. Μην έχεις κι αυτό τώρα

Ναι εγώ είχα 90/50 και ξαφνικά πήγε 125/85. Ειδικά όταν τρώω ανεβαίνει πολύ όπως και οι παλμοί το ίδιο. Ίσως παει αίμα στο στομάχι και γιαυτό. Έλα ντε! Τον τράχηλο φοβόμουν και τελικά από αλλού θα την βρω.. Καλά έλεγε η @annie! ότι τελικά συνήθως όσες γέννησαν νωρίτερα ήταν από άλλη αιτια και όχι τον τράχηλο. 

στις πριν 2 ώρες, ο/η annie! είπε:

Όχι όχι δεν είμαι δίδυμη μόνο προωρακι!! Από πίεση μια χαρά, σήμερα με μέτρησε ο ενδοκρινολόγος 11/8 πιο πάνω από τα φυσιολογικά μου, 9-10 η μεγάλη κ 5.5-6 η μικρή.

Εμένα μου ζήτησε ο έμβρυομητρικός να ξανά παω για ντοπλερ την 35η βδομάδα εκτός αν ο γιατρός μου πει πως δεν χρειάζεται. Αλλά απ ότι κατάλαβα το ζήτησε λόγω ζαχαρου κ όχι λόγω δίδυμων.

Το ντοπλερ πότε γίνεται? Σε ποία εβδομάδα κύησης?

στις πριν 2 ώρες, ο/η sova είπε:

Καλησπέρα κοριτσάκι μου μια χαρά τα μωράκια σου!!! Σε ποια βδομαδα εισαι??? Κι εμένα ο γιατρός μου ζήτησε να κάνω 2 φορές ντοπλερ, έκανα μια στις 29 εβδομάδες περίπου και έχω κανονίσει κι άλλη μια τέλος του μήνα (βέβαια δε νομίζω να φθάσω μέχρι εκεί!). 

στις πριν 5 ώρες, ο/η sova είπε:

Εγω εχω την αλλη βδομαδα αλλα δεν μου ανεφερε καν για 2 ντοπλερ.ενω εχω κανει 2 αυχενικες και 2 β επιπεδου, ντοπλερ θα κανω ενα! 30+4 θα ειμαι..

στις πριν 11 ώρες, ο/η Magaiver είπε:

Το ντοπλερ πότε γίνεται? Σε ποία εβδομάδα κύησης?

Συνήθως γύρω στην 31η στα δίδυμα πολλές φορές το κάνουν νωρίτερα. Δεν είναι στις υποχρεωτικές εξετάσεις, είναι ο υπέρηχος ανάπτυξης, πολλοί γιατροί τον ζητάνε. Άλλοι γυναικολόγοι το κάνουν μόνοι τους. Θεωρητικά είναι δουλειά του εμβρυπμητρικου. Μη νομίζεις κ γω δεν ξέρω αν τελικά θα κάνω 2ο ότι πει ο γιατρός μου. Μα και ο άλλος ζήτησε να παω 5/01.. Εδώ παίζει να γεννήσω 7-10 Γενάρη.. 😂😂😂 Με την ταχυπαλμία που λες έχω ακριβώς το ίδιο θέμα κ γω. Καμμία ώρα μετά το φαγητό με πιάνει κ μένα κ χτυπάω 85-90 αλλά είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια. Ρώτησα το γυναικολόγο κ μου είπε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μα σκέψου το απλά, τι να πρώτο κάνει η καρδούλα μας να στείλε αίμα στο στομάχι να χωνέψει ή στους 2 πλακούντες ;;;; Πως είσαι εσυ; Έτοιμη για αύριο ; 

Κορίτσια χάλια ο τράχηλος έχει μειωθεί στα 10mm και κρατιέται κλειστός από τον πεσσό. Το ένα μωρό είναι τελείως χαμηλά το κεφάλι, έτοιμο να βγει και όσο μεγαλώνει επιβαρύνει την κατάσταση. Αύριο θα κάνω τι ενέσεις κορτιζόνης και περιορίζω ακόμα περισσότερο την κίνηση. Μα δεν έκανα και τίποτα. Ειμαι να σκάσω...

στις πριν 34 λεπτά, ο/η Antelope είπε:

Κορίτσια χάλια ο τράχηλος έχει μειωθεί στα 10mm και κρατιέται κλειστός από τον πεσσό. Το ένα μωρό είναι τελείως χαμηλά το κεφάλι, έτοιμο να βγει και όσο μεγαλώνει επιβαρύνει την κατάσταση. Αύριο θα κάνω τι ενέσεις κορτιζόνης και περιορίζω ακόμα περισσότερο την κίνηση. Μα δεν έκανα και τίποτα. Ειμαι να σκάσω..

Κορίτσι μου γλυκο ποτε γέννας εσυ;;  μη στεναχωριέσαι έχει ο θεος. Ο γιατρός τι ειπε;;

στις πριν 13 λεπτά, ο/η Σταυρι είπε:

Κορίτσι μου γλυκο ποτε γέννας εσυ;;  μη στεναχωριέσαι έχει ο θεος. Ο γιατρός τι ειπε;;

ΠΗΤ έχω τον Μάρτη αλλά λόγω διδύμων θα πήγαινα μέσα Φλεβάρη. Τώρα δεν το βλέπω να φτάνω μέχρι εκεί. Είμαι 28η εβδομάδα 

στις Just now, ο/η Antelope είπε:

ΠΗΤ έχω τον Μάρτη αλλά λόγω διδύμων θα πήγαινα μέσα Φλεβάρη. Τώρα δεν το βλέπω να φτάνω μέχρι εκεί. Είμαι 28η εβδομάδαο 

Ο γιατρός τι ειπε;;

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Σταυρι είπε:

Ο γιατρός τι ειπε;;

Ειπε οτι τα πάντα είναι πιθανά και να μείνω ξάπλα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αυτο που εκανα ούτως ή άλλως. Επίσης να κάνω τις ενέσεις για να είμαστε καλυμμένοι αν σπάσουν τα νερά. Ουτε για εξετάσεις να μην βγω. Επόμενο ραντεβου με το νεο ετος για ντοπλερ που θα ειμαι 30 εβδομάδες. Ιδανικά θελει να κλείσω τις 32

στις πριν 57 λεπτά, ο/η Antelope είπε:

Κορίτσια χάλια ο τράχηλος έχει μειωθεί στα 10mm και κρατιέται κλειστός από τον πεσσό. Το ένα μωρό είναι τελείως χαμηλά το κεφάλι, έτοιμο να βγει και όσο μεγαλώνει επιβαρύνει την κατάσταση. Αύριο θα κάνω τι ενέσεις κορτιζόνης και περιορίζω ακόμα περισσότερο την κίνηση. Μα δεν έκανα και τίποτα. Ειμαι να σκάσω...

Όχι ρε αγάπη!! Τουλάχιστον κρατιέται κλειστός!! Τι είπε ο γιατρός; Να πάρεις τουλάχιστον κανα δυο βδομαδες ακόμα να είσαι πιο άνετη για τα μωρά. Τι βάρος έχουν τώρα ; 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η annie! είπε:

Όχι ρε αγάπη!! Τουλάχιστον κρατιέται κλειστός!! Τι είπε ο γιατρός; Να πάρεις τουλάχιστον κανα δυο βδομαδες ακόμα να είσαι πιο άνετη για τα μωρά. Τι βάρος έχουν τώρα ; 

Ειναι λίγο πάνω από κιλό το καθένα, γύρω στα 1100gr το μεγαλύτερο. Καλά αναπτύσσονται τα καημένα. Ο γιατρός είναι χαλαρός ως προς την ανησυχια, αλλά αυστηρός στις οδηγίες. Δεν θέλει να πέφτει καθόλου βάρος στον τράχηλο κι αυτό νομίζω οφείλεται στη θέση που έχει πάρει το κάτω μωρό. Τι να κάνω τώρα, μόνο τουαλέτα για όσο κρατήσει. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
    • Τα μαθήματα με τις ανεξάρτητες μαίες που θα έχουμε και δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι κοριτσάκι μου... Σου δίνουν άλλον αέρα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και το σώμα σου ότι θα τα καταφέρεις.. και φυσικά η σωστή ενημέρωση πάντα είναι δύναμη..!! Δύσκολα θα δεχτείς bs όταν είσαι σωστά ενημερωμένος και όταν θα έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους που ξέρουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που εσύ θέλεις με ασφάλεια! 
    • Τέλεια θα τα πας ! Είσαι έτοιμη!!!!  Ακριβώς αυτό θέλει! Συχνούς θηλασμους και μαραθωνιους στις ημέρες ανάπτυξης 🥰 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...