Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες 2021 με εξωσωματική

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η N.Angel είπε:

Σε καταλαβαινω! Γι αυτο ρωταω τι επιχειρηματα δινουν στο να μην το κανει κανεις..Εμενα ο γυναικολογος μου ειπε ξεκαθαρα να το κανω κ να κανω προσπαθεια μετα απο 3 μηνες..Εγω εχω ετσι κ αλλιως αυτο τον χρονο να περιμενω οποτε κ γι αυτο θα το κανω, ειναι κ η δουλεια μου με παιδακια οποτε αυξανεται ο κινδυνος...

Δεν λεω να το κανεις κ μετα κατευθειαν να ξεκινησεις προσπαθεια. Απλα νομιζω  λενε καλου κακου μην το κανεις για να εισαι σιγουρη, δεν το στηριζουν με αλλο τροπο. Ποσο μαλλον αυτο που λες οτι ενας απλος πυρετος μπορει να προκαλεσει θεματα...Δεν ξερω τι να πω...θα πω ο Θεος βοηθος!

Μα ναι βρε. Και εγώ από όσους άκουσα να λένε να μην το κάνουμε είναι γιατι δεν έχουν αρκετά δεδομένα ακόμα. Και κρατάνε αυτό το τρίμηνο για ασφάλεια και μένα αυτό μου είπε. Εκτός αν σε κάποια κοπέλα είπαν κάτι άλλο δεν ξέρω..εσύ έχεις το χρόνο. τι να πω να κάνουν λάθος τόσοι γιατροί..εννοείται πάντα ο θεός βοηθός λεμε και προχωράμε σε αυτή τη διαδικασία!! Άσχετο..μέσα στην εβδομάδα θα έχεις αποτελέσματα του εμβρύου?πόσο καιρό σου έκαναν?εμένα με πήραν σήμερα τηλ και μου είπαν 3 με 4 εβδομάδες.😩

Δημοσίευση
στις πριν 26 λεπτά, ο/η N.Angel είπε:

Σε καταλαβαινω! Γι αυτο ρωταω τι επιχειρηματα δινουν στο να μην το κανει κανεις..Εμενα ο γυναικολογος μου ειπε ξεκαθαρα να το κανω κ να κανω προσπαθεια μετα απο 3 μηνες..Εγω εχω ετσι κ αλλιως αυτο τον χρονο να περιμενω οποτε κ γι αυτο θα το κανω, ειναι κ η δουλεια μου με παιδακια οποτε αυξανεται ο κινδυνος...

Δεν λεω να το κανεις κ μετα κατευθειαν να ξεκινησεις προσπαθεια. Απλα νομιζω  λενε καλου κακου μην το κανεις για να εισαι σιγουρη, δεν το στηριζουν με αλλο τροπο. Ποσο μαλλον αυτο που λες οτι ενας απλος πυρετος μπορει να προκαλεσει θεματα...Δεν ξερω τι να πω...θα πω ο Θεος βοηθος!

και μας ο γιατρος περισσοτερο με το σπερμα ελεγε τα ιδια με τον πυρετο ή μια ενδεχομενη λοιμωξη θα πανε οι προσπαθειες πισω τουλαχιστον 6-8 μηνες.Για απλο πυρετο 38.5 δεν επιτρεπεται να δωσεις σπερμα για 3 μηνες.

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Sandyb είπε:

Μα ναι βρε. Και εγώ από όσους άκουσα να λένε να μην το κάνουμε είναι γιατι δεν έχουν αρκετά δεδομένα ακόμα. Και κρατάνε αυτό το τρίμηνο για ασφάλεια και μένα αυτό μου είπε. Εκτός αν σε κάποια κοπέλα είπαν κάτι άλλο δεν ξέρω..εσύ έχεις το χρόνο. τι να πω να κάνουν λάθος τόσοι γιατροί..εννοείται πάντα ο θεός βοηθός λεμε και προχωράμε σε αυτή τη διαδικασία!! Άσχετο..μέσα στην εβδομάδα θα έχεις αποτελέσματα του εμβρύου?πόσο καιρό σου έκαναν?εμένα με πήραν σήμερα τηλ και μου είπαν 3 με 4 εβδομάδες.😩

Κανονικα μου ειχαν πει οτι τα πρωτα αποτελεσματα θα τα εχω σε 5 εργασιμες που ηδη εχουν περασει! τους πηρα χθες τηλ κ μου ειπαν οτι μεχρι στιγμης φαινεται οτι ηταν υγιες το εμβρυο...τωρα τι να πω δεν μου εχουν στειλει ακομα κατι με mail οποτε αν δεν το δω δεν μπορω να μαι σιγουρη...κ εμενα παντως μου ειπαν μηνας για ολοκληρα τα αποτελεσματα! Ασε θα μας φαει η αγωνια!

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Νικολίνι είπε:

και μας ο γιατρος περισσοτερο με το σπερμα ελεγε τα ιδια με τον πυρετο ή μια ενδεχομενη λοιμωξη θα πανε οι προσπαθειες πισω τουλαχιστον 6-8 μηνες.Για απλο πυρετο 38.5 δεν επιτρεπεται να δωσεις σπερμα για 3 μηνες.

Παναγια μου!! Αρα δεν πρεπει να αρρωστησουμε ποτε μεχρι να εχουμε το θετικο αποτελεσμα!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Νικολίνι είπε:

Δεν το ηξερα αυτό. Σοκαριστικο!!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η N.Angel είπε:

Κανονικα μου ειχαν πει οτι τα πρωτα αποτελεσματα θα τα εχω σε 5 εργασιμες που ηδη εχουν περασει! τους πηρα χθες τηλ κ μου ειπαν οτι μεχρι στιγμης φαινεται οτι ηταν υγιες το εμβρυο...τωρα τι να πω δεν μου εχουν στειλει ακομα κατι με mail οποτε αν δεν το δω δεν μπορω να μαι σιγουρη...κ εμενα παντως μου ειπαν μηνας για ολοκληρα τα αποτελεσματα! Ασε θα μας φαει η αγωνια!

καλή επιτυχία να έχεις και μακάρι να είναι η τελευταία φορα που ασχολείσαι!!!!

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η twinkletwinlkle είπε:

Δεν το ηξερα αυτό. Σοκαριστικο!!!

Ισχύει ναι μα και τα εργαστήρια που πήγαμε για σπερμοδιαγραμματα το πρώτο που ρωτούσαν ήταν αν έχει κάνει πυρετό το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω αν πάει πίσω η προσπάθεια 6-8 μήνες πάντως και η εμβρυολογος που μιλήσαμε είπε ότι το σπέρμα έχει πολλές διακυμάνσεις και εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Ειδικά ένα σπέρμα με πρόβλημα.

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Sandyb είπε:

Ισχύει ναι μα και τα εργαστήρια που πήγαμε για σπερμοδιαγραμματα το πρώτο που ρωτούσαν ήταν αν έχει κάνει πυρετό το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω αν πάει πίσω η προσπάθεια 6-8 μήνες πάντως και η εμβρυολογος που μιλήσαμε είπε ότι το σπέρμα έχει πολλές διακυμάνσεις και εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Ειδικά ένα σπέρμα με πρόβλημα.

τρομαζω.Αγχωνομαι.

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Νικολίνι είπε:

τρομαζω.Αγχωνομαι.

Μην αγχώνεσαι. Εμείς είχαμε κάτι χιλιάδες σπερματοζωάρια μόνο και έκανα 5 βλαστοκυστες από 7 γονιμοποιημενα αν το εμβρυολογικο σου είναι καλό όλα πάνε καλά.

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η Sandyb είπε:
στις πριν 40 λεπτά, ο/η Νικολίνι είπε:

Κοριτσια λιγο προσοχη!Να μην κολλησουμε!Το λεω για να τα ακουω και γω.

Δηλαδή αν έχουμε χρόνο μπροστά μας πιστεύετε ότι πρεπει να το κάνουμε το εμβόλιο; Εγώ επειδή αναρρωνω από απόξεση έχω μπροστά μου 3 μήνες. 

Δημοσίευση
στις πριν 44 λεπτά, ο/η Anly είπε:

Δηλαδή αν έχουμε χρόνο μπροστά μας πιστεύετε ότι πρεπει να το κάνουμε το εμβόλιο; Εγώ επειδή αναρρωνω από απόξεση έχω μπροστά μου 3 μήνες. 

καλύτερα να στο απαντήσει ο γιατρός σου,αλλά για να σου πώ τη γνώμη μου ακόμα και 1 χρόνο να ειχα μπροστα μου δε θα το έκανα.

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Νικολίνι είπε:

καλύτερα να στο απαντήσει ο γιατρός σου,αλλά για να σου πώ τη γνώμη μου ακόμα και 1 χρόνο να ειχα μπροστα μου δε θα το έκανα.

Καλησπέρα κορίτσια και καλή επιτυχία σε ότι κάνετε! Ήθελα να ρωτήσω το εξης: έχει τύχει σε κάποια κοπέλα να κάνετε ανοσολογικό έλεγχο και να σας βρούνε αυξημένα αντισώματα και αν ναι τι σας πρότεινε ο γιατρός σας; Μπορει να επηρεάζει αυτό την έκβαση του αποτελέσματος;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Ριρίκα είπε:

Καλησπέρα κορίτσια και καλή επιτυχία σε ότι κάνετε! Ήθελα να ρωτήσω το εξης: έχει τύχει σε κάποια κοπέλα να κάνετε ανοσολογικό έλεγχο και να σας βρούνε αυξημένα αντισώματα και αν ναι τι σας πρότεινε ο γιατρός σας; Μπορει να επηρεάζει αυτό την έκβαση του αποτελέσματος;

Δηλαδη τι αντισωματα ;αυξημενα ΑΝΑ πχ;κ ποσο;

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια... Τελικά δεν τα καταφέραμε, η χοριακη σε 2 μέρες πήγε μόνο 12,5. Τι να πω, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε, έχω κουραστεί πάρα πολύ και δεν ξέρω πως να το ξανά αντιμετωπίσω και τι να κάνω.

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Anly είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου! Βασικά ότι σου πει ο γιατρός σου. Και εγώ απόξεση έχω κάνει αλλά με άφηνει σε 2 κύκλους να κάνω έμβρυομεταφορά οπότε είπε να μην εμβολιαστω προς το παρόν. Όπως βλέπεις για καθεμία μας υπάρχει μια διαφορετική οδηγία.

Βρε κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι όσες έχετε κάνει απόξεση. Πόσες μέρες είχατε μετά αίμα? Γιατί εμένα στις 2 μέρες σταμάτησε και τώρα δεν έχω καθόλου.

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Μαρία 93 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια... Τελικά δεν τα καταφέραμε, η χοριακη σε 2 μέρες πήγε μόνο 12,5. Τι να πω, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε, έχω κουραστεί πάρα πολύ και δεν ξέρω πως να το ξανά αντιμετωπίσω και τι να κάνω.

Καλημέρα κορίτσι μου... Ειλικρινά λυπάμαι πολύ... Ήταν η πρώτη προσπάθεια; Επειδή δεν μπορώ να βρω παλαιότερες συζητήσεις , τι πρόβλημα υπάρχει και κάνατε εξωσωματική; Μίλησες καθόλου με τον γιατρό σου;

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Μαρία 93 είπε:

Καλημερα κοριτσι μου! Προφανως ηταν βιοχημικη κυηση, τωρα οι λογοι που συνεβη μπορει να ειναι πολλοι....ο γιατρος σου τι λεει? Ειναι λογικο να απογοητευσαι κ να εισαι στα χαμενα, οσες εχουμε αποτυχιες σε καταλαβαινουμε απολυτα...θα περασεις πολλα σταδια μεχρι να αποδεχτεις αυτο που εγινε (δεν ξερω αν ηταν η πρωτη σου φορα) αλλα μετα σε πιανει ενα πεισμα κ λες θα τα καταφερω που θα παει κ παιρνεις δυναμη να συνεχισεις!! Εχεις αλλα εμβρυακια στην καταψυξη?

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Μαρία 93 είπε:

Κρίμα κοριται μου... λυπάμαι πολύ...θα δεις ότι σιγά σιγά θα αναρτήσεις τις δυνάμεις σου. Λογικό είναι να αισθάνεσαι έτσι. Πάρε τον χρόνο σου να ξεκουραστείς

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Sandyb είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου! Βασικά ότι σου πει ο γιατρός σου. Και εγώ απόξεση έχω κάνει αλλά με άφηνει σε 2 κύκλους να κάνω έμβρυομεταφορά οπότε είπε να μην εμβολιαστω προς το παρόν. Όπως βλέπεις για καθεμία μας υπάρχει μια διαφορετική οδηγία.

Βρε κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι όσες έχετε κάνει απόξεση. Πόσες μέρες είχατε μετά αίμα? Γιατί εμένα στις 2 μέρες σταμάτησε και τώρα δεν έχω καθόλου.

Σαντυ μου εχω διαβασει 7-10 μερες συνηθως αλλα εσενα μπορει απλα να ηταν τοσο μικρη που να κρατησε τοσο λιγο...δεν το βρισκω απαραιτητα κακο! Χοριακη εχεις κανει? Για να δεις αν εχει μηδενισει?

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Nefeliap είπε:

Δηλαδη τι αντισωματα ;αυξημενα ΑΝΑ πχ;κ ποσο;

Νεφελη να σε ρωτησω αν γνωριζεις...τα ΑΝΑ υπαρχει περιπτωση να ανεβουν μονο κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης? Εγω ειχα κανει την εξεταση πριν την διαδικασια κ ηταν φυσιολογικα, μηπως πρεπει να κανουμε κ μια εξεταση τωρα μετα την αποβολη να δουμε αν ηταν αυξημενα?

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Sandyb είπε:

Καλημέρα! Και εγώ τόσες μέρες είχα αίμα και στις 2 αποξεσεις που είχα κάνει.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σας ανεβάζω κι εγώ φωτό απ τα πρώτα γενέθλια 💙 Ο συζυξ παρήγγειλε την τούρτα λεμονιού-υπερπαραγωγη, αλλά έφτιαξα μία μίνι δίπατη τουρτιτσα τύπου carrot cake για τον μικρό γιατί λέω νταξει, δικά του γενέθλια, δε λέει να γουρουνοασουμε όλοι εμείς κι αυτός να μην φάει 😂😂😂  
    • Κορίτσια μου κάτι άλλο ήθελα να σας ρωτήσω... 1) θέλω να κ΄ανω τώρα εισαγωγή το μέλι - πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο στο μέλι που θα πάρω; 2) Τι κουταλάκια χρησιμοποιείτε όσες κάνετε blw? μέχρι στιγμής τον ταίζουμε σούπες και γενικά τα υδαρή φαγητά εμείς, αλλά θα ήθελα σιγά σιγά να του εισάγω και το κουτάλι ή και πιρούνι. Τρώει στέρεες τροφές με τα χέρια, οπότε έχει εξοικιωθεί κάπως. ή λετε είναι ακόμα νωρίς για μαχαιροπίρουνα; Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει τα εξής:  Απ τα πάνω ψιλοδούλεψε αυτό στα αριστερά, προγεμισμένο πχ με τραχανά ή κάποιο πουρέ ωστέ να "κάθεται" και να μη χ΄υνεται εύκολα. Απλά κάποιες φορές το γλύφει και τρώει, αλλά τις περισσότερες το κοπανάει ή το χρησιμοποιεί σα σφεντόνα για να ρίχνε το φαγητό προς όλες τις κατευθύνσεις χαχαχα οπότε όπως καταλαβαίνετε, ειδικά τις μέρες που είμαστε κι εμείς πτώματα, δε του το δίνουμε γιατί δεν την παλεύουμε να μαζέυουμε το χαμό μετά. Απ τα κάτω, μόνο το κουτάλι του έχω δώσει γιατί το πιρούνι δεν πιάνει τίποτα... Κι αυτό είχε περίπου την ίδια μοίρα  και λειτουργία με το απο πάνω... Σκέφτομαι να του πάρω κάτι που να μοιάζει με τα πραγματικά ή κάποιο σετ με γυριστή λαβή για να το φέρνει στο στόμα του καλυτερα. Τι λέτε; Πεταμένα λεφτά ή αξίζει τον κόπο;
    • Κορίτσια τι ωραίες τούρτες υπερπαραγωγή είναι αυτές;;!! Να σας ζήσουν οι κουκλίτσες σας 💕💕 @Kiddo μια χαρά τα πάει την ταρζανίτσα σου, και γλωσσικά και κοινωνικά και από motor skills! Aπλά αυτό που περιγράφεις με τον ύπνο με κάνει να σκέφτομαι ότι μια χαρά είναι ο δικός μου κι ας ξυπνάει 2-3 φορε΄ς 😂😂😂 Φίλη στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο μέτωπο - 1 και 3 η ώρα το πρωί ακούγεται ΠΟΛΥ δύσκολο 🥲 Εμάς, σαν παππούς, αν δεν πάει για ύπνο στο πρόγραμμά του, στις 7μμ , βαριά 7:30μμ, αρχίζει τρομερή γκρίνια 😅 ευτυχώς έχει πολύ σταθερό ωράριο σε ύπνο/φαγητό 🙏  Για τη φυσιοθεραπεία που ρώτησες, ξεκίνησε από τον Οκτώβρη γιατί το αριστερό του ποδαράκι το γυρίζει προς τα μέσα. Και η γιατρός του μας έδωσε τότε παραπεμπτικό σε Ορθοπεδικό η οποία μας έγραψε τις φυσιοθεραπειες προληπτικά για να μην σταθεί αυτή η κλίση εμπόδιο στη βάδιση. Την περασμένη βδομάδα ήταν η τελευταία θεραπεία, έχει βελτιωθεί η κλιση, απλά εξακολουθεί να μαζεύει τα δαχτυλάκια των ποδιών του προς τα μέσα, το οποίο κατά τη φυσιοθεραπεύτρια ίσως και να είναι ο λόγος που δεν έχει περπατήσει ακόμα ενώ στέκεται, σκαρφαλώνει, περπατάει με στήριξη  κτλ από 8/9 μηνών... Μας είπε να τον έχουμε όσο τ δυνατόν περισσότερο χωρίς κάλτσες και να τον ενθαρρύνουμε να σκαρφαλώνει και να κινείται για να δυναμώσουν οι μύες του. Είναι θέμα χρόνου να περπατήσει είπε, κι ούτως ή άλλως μέχρι τους 18 μήνες δε μας ανησυχεί. Επίσης είπε ότι ειναι ψηλός και βαρύς οπότε ίσως και γι αυτό χρειάζεται χρόνο να δουλέψει τους μύες του για να κρατήσουν το βάρος του. Συλλυπητήρια και για το σκυλάκι σας ρε συ, θυμάμαι και πέρυσι είχατε μια απώλεια.... 😢 @MarMar90 κάνω join στο club σάλια!! νόμιζα ότι μόνο το δικό μου το μωρό κατάβαζει σάλια σε κυβικά μέτρα 😂😂😂😂 Στον βρεφικό κάθε φορά που τον παραλαμβάνω του έχουν 3πλή σαλιάρα παρακαλώ! δε παλεύεται, έχω αγοράσει απ αυτες τις αδιάβροχες υφασμάτινες γιατί δε μου αρέσουν προσωπικά οι πλαστικές, αλλά και πάλι.... Σκέψου στη σαλιάρα φαγητού που έχει κι αυτ΄η τη γουρνίτσα να πέφτουν τα ψυχουλα κτλ, στις περιόδους που βγάζει δόντια, γεμίζει τόσο σάλια, που μοιαζει με λίμνη αυτή η σαλιάρα 🤯🤪 Κι εγώ δε ξέρω τι φάση, τλχ όπως λέει κι η παιδίατρος, αυτό σημαίνει ότι ειναι καλά ενυδατωμένος 🤪  άσε που φοράει συνέχει σαλιάρες και δε φαίνεται το outfit 😂😂😂 first world problems χαχαχα  
    • Παντελώς άσχετη ερώτηση…. Απο σάλια τα δικά σας πώς τα πάνε;  Η μικρή είχε ξεκινήσει από 3 μηνών σχεδόν με τα σάλια, αλλά τώρα με τα δόντια θέλω 30 σαλιαρες τη μέρα. Μιλάμε για παραγωγή.. όχι αστεία!! Της φοράω διπλή και τριπλή για να μην μουσκεύεται μπροστά και μου κρυώσει… Έχετε παρόμοια εμπειρία; Ποτέ σταματάει αυτό; 
    • Μια μικρή ιδέα και από τα δικά μας χθεσινά γενέθλια… Πραγματικά δεν το πιστεύω ότι πέρασε ένας χρόνος… οπως σωστά είπε και η @Θέτις Κ. 2 σχεδόν χρόνια από το θετικό τεστ!! Χαρηκα πολύ που διάβασα νέα σας, κορίτσια μου! Έτσι να μπαίνουμε και να γράφουμε μόνο όμορφα πράγματα για τα νηπιακια μας πια! 🙏
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...