Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σαλπιγγογραφία και κύστη ωοθήκης

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια και Χριστός Ανέστη!

Σας διαβάζω καθημερινά αλλα δεν συμμετέχω γιατί απο Οκτώβριο σταματήσαμε τις προσπάθειες λόγω κάποιων αλλαγών στις δουλειές μας που δημιουργησαν μια προσωρινη απόσταση. Τώρα όμως θα επανέλθουμε! 

Την εβδομάδα που έρχετε έχω ραντεβού για σαλπιγγογραφία. Το άγχος μου τεράστιο, όχι για την διαδικασία, αλλά για τα αποτελέσματα! 

Εχω μια κύστη στην αριστερή ωοθήκη, που την παρακολουθούμε εδω και κάποιους μήνες. Πιθανόν να είναι κύστη ενδομητρίωσης, όμως δεν έχω άλλα συμπτώματα. 

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όποια κοπέλα είχε κύστη στην ωοθήκη ή ενδομητρίωση και έκανε σαλπιγγογραφία πως ήταν τα αποτελέσματά της και αν έχει να μου δώσεις κάποια συμβουλή σχετικά με την εξέταση. 

Δημοσίευση
στις πριν 56 λεπτά, ο/η Natacha είπε:

Καλησπέρα κορίτσια και Χριστός Ανέστη!

Σας διαβάζω καθημερινά αλλα δεν συμμετέχω γιατί απο Οκτώβριο σταματήσαμε τις προσπάθειες λόγω κάποιων αλλαγών στις δουλειές μας που δημιουργησαν μια προσωρινη απόσταση. Τώρα όμως θα επανέλθουμε! 

Την εβδομάδα που έρχετε έχω ραντεβού για σαλπιγγογραφία. Το άγχος μου τεράστιο, όχι για την διαδικασία, αλλά για τα αποτελέσματα! 

Εχω μια κύστη στην αριστερή ωοθήκη, που την παρακολουθούμε εδω και κάποιους μήνες. Πιθανόν να είναι κύστη ενδομητρίωσης, όμως δεν έχω άλλα συμπτώματα. 

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όποια κοπέλα είχε κύστη στην ωοθήκη ή ενδομητρίωση και έκανε σαλπιγγογραφία πως ήταν τα αποτελέσματά της και αν έχει να μου δώσεις κάποια συμβουλή σχετικά με την εξέταση. 

Καλησπέρα!! Είχα ενδομητριωση κ εγώ κ έκανα λαμπαροσκοπικη επέμβαση .η Σαλπιγγογραφια πεντακάθαρη, σάλπιγγες διαβατες!! Πιο πολύ θα έλεγα να ασχοληθεις Μ την ενδομητριωση παρά Μ τη σαλπιγγογραφια!!  Δεν είναι κάτι το τρομερο... Να μην αγχώνεσαι.. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Natacha είπε:

@lactaki σε ευχαριστώ πολυ που μου απάντησες! Την σαλπιγγογραφία την είχες κανει πριν τη λαπαροσκοπηση; 

Όχι μετά την επέμβαση. Μάρτιο λαμπαροσκοπιση, κ καλοκαίρι την σαλπιγγογραφια!!

Δημοσίευση

Σε ρώτησα μήπως στη λαπαροσκόπηση καθάρισαν και τις σάλπιγγες για αυτό ήταν διαβατές μετά! Μακάρι να ήταν η τελευταία ταλαιπωρία που πέρασες και να σου έρθει πολύ σύντομα το μωράκι σου. Ελπίζω να είναι καλά και τα δικά μου αποτελέσματα...

Δημοσίευση

Κ εγώ εχω ενδομητριωση αλλά οι σάλπιγγες ήταν καθαρές.Σεπτεμβριο είχα κάνει σαλπιγγογραφια κ Μάρτιο είδαμε την κύστη στη δεξιά μου ωοθήκη.Μην αγχώνεσαι,η ενδομητριωση δε σημαίνει ότι επηρεάζει απαραίτητα τις σάλπιγγες.Καλα αποτελέσματα!

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Natacha είπε:

Σε ρώτησα μήπως στη λαπαροσκόπηση καθάρισαν και τις σάλπιγγες για αυτό ήταν διαβατές μετά! Μακάρι να ήταν η τελευταία ταλαιπωρία που πέρασες και να σου έρθει πολύ σύντομα το μωράκι σου. Ελπίζω να είναι καλά και τα δικά μου αποτελέσματα...

Όχι . Το ότι έχεις ενδομήτριωση δε σημαίνει πως δεν έχεις διαβάτες σάλπιγγες!! Όλα καλά πήγαν ήταν τέλεια η Σαλπιγγογραφια παρά την ενδομητριωση. Σ ευχαριστω πολύ για τις ευχές σου , έχω ξεκινήσει διαδικασίες εξωσωματικης κ σύντομα εύχομαι να έχω ευχάριστα όπως κ τα υπόλοιπα κορίτσια μου στο θέμα της εξωσωματικης!!! Σου εύχομαι τα καλύτερα κ ο,τι θες ρωτάς εννοείται!!!

Καλό μήνα❤️❣️👣🌸

Δημοσίευση

Καλησπέρα αν και απάντησαν τα κορίτσια και σε κατευθύναν θα το πω κ εγώ χαχα!! Μην αγχώνεσαι δεν σημαίνει ότι η ενδομήτριοση θα έχει επιρεαζει τις σάλπιγγες αν και λίγο λένε να είναι βουλομενες με το υγρό που περνάει ανοίγει για αυτό και πολλές κοπέλες λένε ότι ο επόμενος μήνας επαφών μετά τη σσλπιγγογραφια έφερε μωράκι!! Με το καλό λοιπών!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα. Εγώ στη θέση σου θα έκανα επανάληψη την tsh τρεις μήνες μετά την προηγούμενη μέτρηση και αν έβγαινε πάλι πάνω από 3, θα πήγαινα σε δεύτερο ενδοκρινολόγο. Δεν ξέρω πραγματικά πόσο επηρεάζει τη σύλληψη - κι εγώ κάτω από 2 ξέρω, ιδανικά -  το σίγουρο είναι ότι όσο πιο ανεβασμένη είναι η tsh τόσο ο θυρεοειδής κουράζεται να αντεπεξελθει στις απαιτήσεις του οργανισμού. Επίσης, δεν γνωρίζω αν επηρεάζει/ - εται από ΣΠΩ. Εγώ παίρνω χαπάκι θυρεοειδούς από τότε που βρήκα την tsh στο 5. Ξεκίνησα με μικρή δοσολογία, αλλά στην επανάληψη, όταν είδε ότι έπεσε στο 3,5 κάπου, μου την αύξησε. Γιατί είπε ότι με χάπι θα έπρεπε να πέσει κι άλλο. Και με αυτή την τιμή πήγα αργότερα στην εγκυμοσύνη.  Για το σπέρμα, εννοείται δείτε τις τιμές σας πρώτα. Εύχομαι να μην υπάρχει κάτι σε αυτόν τον παράγοντα. Πάντως και η χαμηλή κινητικότητα και η μορφολογία αντιμετωπίζονται. Οι βιταμίνες φέρνουν αποτέλεσμα στον άντρα, όχι θεαματικό, αλλά πάντως βελτιώνουν την εικόνα. Και η εξωσωματική παρακάμπτει το πρόβλημα, γιατί επιλέγουν δυνατό σπερματοζωάριο για την γονιμοποίηση. Έχω κοντινά μου ζευγάρια με σοβαρό πρόβλημα στον ανδρικό παράγοντα που έχουν αποκτήσει δίδυμα με την πρώτη προσπάθεια. Μην απογοητεύεσαι.  Η προλακτίνη όντως, είναι μια κυμαινόμενη ορμόνη. Και με άγχος σχετίζεται και με την ώρα που θα πας να κάνεις την εξέταση... Σε μένα είχε δείξει πάνω απ' το όριο η πολύ πρωινή και 15 η απογευματινή, που την επανέλαβα 2 μέρες μετά!!   
    • @Kateriniooναι.ιδανικα θελω λίγο χρονο ακόμα χαχα. Απο την αλλη ετσι με αγχωνει αυτη η αβεβαιότητα. Αντε να δουμε λιγο μας εμεινε. @Sotiria_94 σίγουρα οταν πατε στο σπίτι σας θα είστε πολύ καλύτερα. Οπως λενε σαν τ σπίτι σου δ έχει. Πολύ καλα έκανες κ πηρες μαια και μακαρι να σ πανε ολα όπως τ θέλεις. Ακομα κ μεικτή να κάνεις μια χαρα θα ειναι. Βρε κούκλα μου εφαγες ρνα τεράστιο ζορι σε όλη την εγκυμοσύνη, βίωσες εναν δύσκολο τοκετο κ θα ρθω εγω η η καθεμια να σ πει γτ δ θηλάζεις? Έχεις κάνει τόσα για τ μωρακι σου πριν καν να γεννηθει. Πολύ πιο σημαντικά. Δ υποβαθμίζω τ θηλασμο προς θεού, 2 παιδια τ θήλαζα αποκλειστικά μέχρι 8 μηνων όπου από μόνη μ αποφασισα να αποθηλασω. Αλλα σίγουρα η αγάπη της μαμάς δ ξεκινα κ δ τελειώνει με τ θηλασμο. 
    • @Eir_ma ναι εσύ έχεις δύο μωρακια αλλο τ ρισκο. Εμενα ενώ βγηκε τέλεια η αυχενικη ταρακουνηθηκα πολύ με την papp a. Διαβασα ότι δ ειναι τόσο αξιόπιστη και στο εξωτερικό δ την κανοην καν. Παρόλα αυτά μας γέμισε αμφιβολίες κ αγχη. Την λήψη την έκανα 14η βδομάδα κ ειχα τρομερο άγχος. Την έκανα στη Θεσσαλονίκη σε γιατρο π θεωρω τοπ. Παρόλα αυτά από αυτά π ειχα διαβάσει έτρεμα από τ φοβο μου. Όταν πήγαμε από τ αγχοε μ έκανα συσπασεις κ με έδιωξε να πάω να περπατήσω λιγι κ να ξανά πάω. Τελικά σαν διαδικασία ήταν πολύ απλή. Σου εξηγούν τ πάντα, εμενα με είχε να βλέπω την οθόνη στον υπερηχο. Μ λέει εσύ εδω θα κοιτάς να βλεπεις ότι δ πλησιάζουμε καν τ μωρο. Δ μ έκανα τοπική αναισθησία, γίνεται χαμηλα στην κοιλιά, νιωθεις ένα τσιμπημα κ στιγμιαία μια πιεση, διαρκεί μισο λεπτο, σηκώνεσαι κ φευγεις απ ευθείας. Μ είπε τωρα φευγεις, περπατάς χαλαρα, δ θελει πληρη ακινησία αλλά.ουτε βαριές δουλειες, 2 μερες ξεκουραση κ μετα ολα κανονικα. Εγω τοσο χεσμενη π ήμουν γυρισαμε σπίτι ξαπλωσα κ δ ξανά σηκωθηκα μέχρι την επόμενη μερα. Π έμεινα μεν σπίτι αλλά χαλαρα. Ήρθε μια φίλη μ ηπιαμε καφε, γυρισαν τ παιδια Από τα σχολείο τα τακτοποιησα κανονικα. Εμεινα 2 μερςς σπίτι ενω μ ειπε ότι μπορούσα να βγω να περπατήσω. Επέλεξα ξεκούραση. Αλλα στο σπίτι κινουμουν κανονικα. 650 ευρώ κόστισε. Τρίτη απόγευμα την έκανα, Τετάρτη βράδυ μας.πηραν τηλέφωνο ότι τα 3 βασικα σύνδρομα ειναι αρνητικά κ οτι ειναι κοριτσάκι.
    • @Sotiria_94 σε βρίσκω πολύ πολύ καλύτερα και χαίρομαι πολύ! Καλά έκανες και έδρασες και μην το βάζεις κάτω. Οσο αντέχεις και θέλεις να αντέξεις! Γενικά το θέμα θηλασμός είναι θέμα φωτιά. Υπάρχει μια τρομερή πίεση και παράλληλα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει σοβαρή ενημέρωση. Πότε θα φύγετε από τη μαμά σου; Γενικά τελείως προσωπική εμπειρία, αλλά είδα τεράστια αλλαγή σε  στις 40 μέρες στο πρώτο παιδί. Εκεί ηρέμησα πολύ, έβαλα τάξη στο σπίτι και ο μικρός απέκτησε ένα καλό πρόγραμμα που βοηθούσε. Καλά μην φανταστείς ότι κοιμόταν 12 ώρες το βράδυ αλλά και μόνο που ήξερα ότι ωραία θα ξυπνήσει στις 3 και όχι στις 2 και το ήξερα σίγουρα βοηθαγε πολύ! Και ναι να το χαρείς πολύ πολύ τώρα!!! 
    • Χαχαχαχχα αυτό που περιγράφεις είναι εγώ! Ήθελα να φθάσω οπωσδήποτε στη σημερινή μέρα να γίνω ακριβώς 38 εβδομάδων. Και παράλληλα σκέφτομαι «Ώπα τι θα γίνει; Θα μείνει για πάντα μέσα;» Και αγχώνομαι μήπως δεν αποφασίσει σύντομα να βγει 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...