Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 6:07 ΜΜ, ο/η Μπεμπελουκα είπε:

Για το συμπληρωματικό επίδομα μπορείς να κάνεις αίτηση μόλις γεννήσεις on line με κωδικούς βέβαια . Για το 6μηνο πρέπει να πας η ίδια βέβαια Αφού έχεις πάρει ότι κανονική άδεια έχεις και την ισοχρονη πρώτα!!!

Expand  

6μημο δεν δικαιούμαι. Είμαι αναπληρώτρια. Έχω κωδικούς. Αλλά μου είπαν ότι πρέπει να πάω ένα σωρό χαρτουρα. Οπότε πρέπει να πάω. 

• Απαντήσεις 5.4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 12:22 ΜΜ, ο/η Angie1106 είπε:

Καλησπέρα κοριτσάκια μου! Εμένα την Τρίτη που τον ρώτησα μου είπε να μην το κάνω! Να προσέχω τώρα και να το κάνω αφού γεννήσω ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

Expand  

Καλά σου πε ο άνθρωπος !!!και εγώ αυτό λε ω ούτως ή άλλως μέχρι και Μάρτιο χοντρικά μέσα θα μαστε !τι να πω δεν ξέρω ?

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:28 ΜΜ, ο/η Starrr είπε:

6μημο δεν δικαιούμαι. Είμαι αναπληρώτρια. Έχω κωδικούς. Αλλά μου είπαν ότι πρέπει να πάω ένα σωρό χαρτουρα. Οπότε πρέπει να πάω. 

Expand  

Αλήθεια?ούτε 6 μηνο ?άρα μετά τη λοχεία επιστρέφεις εργασία και χαρά??

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:32 ΜΜ, ο/η Μπεμπελουκα είπε:

Αλήθεια?ούτε 6 μηνο ?άρα μετά τη λοχεία επιστρέφεις εργασία και χαρά??

Expand  

Έχουμε 56 ημέρες πριν την πητ.... 64 ημέρες μετά.... Κ μετά έχουμε μειωμένο ωράριο δύο ώρες την εβδομάδα... Αλλιώς 3,5 μήνες άδεια ανατροφής (είναι καινούργια, τώρα την έβγαλαν)... Κ λέω να την εκμεταλλευτώ..... Οπότε Μάιο γυρνάω σχολειο!!! 

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:29 ΜΜ, ο/η Μπεμπελουκα είπε:

Καλά σου πε ο άνθρωπος !!!και εγώ αυτό λε ω ούτως ή άλλως μέχρι και Μάρτιο χοντρικά μέσα θα μαστε !τι να πω δεν ξέρω ?

Expand  

Θα χετε όμως επισκέψεις.. Κ όλο κάπου θα πηγαίνετε.... ☺️

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:34 ΜΜ, ο/η Starrr είπε:

Έχουμε 56 ημέρες πριν την πητ.... 64 ημέρες μετά.... Κ μετά έχουμε μειωμένο ωράριο δύο ώρες την εβδομάδα... Αλλιώς 3,5 μήνες άδεια ανατροφής (είναι καινούργια, τώρα την έβγαλαν)... Κ λέω να την εκμεταλλευτώ..... Οπότε Μάιο γυρνάω σχολειο!!! 

Expand  

Εννοείται Και να την εκμεταλλευτείς.. αυτή η άδεια είναι η ισοχρονη τίποτα δεν σας δίνουν τελικά .μακάρι να φτιάξει άμεσα και να το εκμεταλλευτείς στο 2ο με το καλό!βέβαια εφόσον διοριστειςθαεχεις καλύψεις σε άδειες !!καλό διορισμό λοιπόν!!

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:37 ΜΜ, ο/η Μπεμπελουκα είπε:

Εννοείται Και να την εκμεταλλευτείς.. αυτή η άδεια είναι η ισοχρονη τίποτα δεν σας δίνουν τελικά .μακάρι να φτιάξει άμεσα και να το εκμεταλλευτείς στο 2ο με το καλό!βέβαια εφόσον διοριστειςθαεχεις καλύψεις σε άδειες !!καλό διορισμό λοιπόν!!

Expand  

Δεν περιμένω να υπάρχει διορισμός στη Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια......... ??

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:38 ΜΜ, ο/η Starrr είπε:

Δεν περιμένω να υπάρχει διορισμός στη Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια......... ??

Expand  

Όλο και κάτι θα γίνει !!!!Πότε έχεις ντομπλερ ??

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:40 ΜΜ, ο/η Μπεμπελουκα είπε:

Όλο και κάτι θα γίνει !!!!Πότε έχεις ντομπλερ ??

Expand  

Εμένα ο γιατρός κάθε φορά μου κάνει ντομπλερ. Τώρα ξαεχω ραντεβού το άλλο Σάββατο.... Έκανα κ τις τελευταίες εξετάσεις..... Τώρα μου είπε τη επόμενη φορά θα μου κλείσει ραντεβού να πάω να κάνω τις προγεννητικες εξετάσεις στο μητέρα που θα γεννήσω.... Γύρω στις 34-35 εβδομάδες λέει γίνονται.. 

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:44 ΜΜ, ο/η Starrr είπε:

Εμένα ο γιατρός κάθε φορά μου κάνει ντομπλερ. Τώρα ξαεχω ραντεβού το άλλο Σάββατο.... Έκανα κ τις τελευταίες εξετάσεις..... Τώρα μου είπε τη επόμενη φορά θα μου κλείσει ραντεβού να πάω να κάνω τις προγεννητικες εξετάσεις στο μητέρα που θα γεννήσω.... Γύρω στις 34-35 εβδομάδες λέει γίνονται.. 

Expand  

Άρα σε 3 βδομάδες θα κάνεις τις προγεννητικες μια χαρά φτάνει ο καιρός!!λογικά πρωινή ώρα θα σου κλείσει ραντεβού!άλλες εξετάσεις μέχρι τότε δεν θέλει?εμένα μου ζήτησαν και από την εταιρεία βλαστοκυττάρων κάποιες επιπρόσθετες!σου είπε βδομάδα που σε υπολογίζει για τοκετό,?τα βλέπει αυτά μέσω του ντομπλερ ?

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:49 ΜΜ, ο/η Μπεμπελουκα είπε:

Άρα σε 3 βδομάδες θα κάνεις τις προγεννητικες μια χαρά φτάνει ο καιρός!!λογικά πρωινή ώρα θα σου κλείσει ραντεβού!άλλες εξετάσεις μέχρι τότε δεν θέλει?εμένα μου ζήτησαν και από την εταιρεία βλαστοκυττάρων κάποιες επιπρόσθετες!σου είπε βδομάδα που σε υπολογίζει για τοκετό,?τα βλέπει αυτά μέσω του ντομπλερ ?

Expand  

Οπότε σπάσουν τα νερά.... Εινια εξετάσεις αίματος και καρδιολόγος. Ναι μόνο πρωί. 

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:52 ΜΜ, ο/η Starrr είπε:

Οπότε σπάσουν τα νερά.... Εινια εξετάσεις αίματος και καρδιολόγος. Ναι μόνο πρωί. 

Expand  

Εσύ έχεις προαίσθημα??για το πότε θα έρθει το μπεμπάκι σου?

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:54 ΜΜ, ο/η Μπεμπελουκα είπε:

Εσύ έχεις προαίσθημα??για το πότε θα έρθει το μπεμπάκι σου?

Expand  

Στις 36-37.. Κ κ γιατρός μου είπε μετά της 35 είναι έτοιμος. Του λέω κ γω. Μου λέει τώρα απομένει να δούμε τι θα πει κ ο γιος. ? Θέλω να ξεκινήσω περπάτημα από νωρίς.... Ήδη έχω συσπάσεις.... 

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 4:17 ΠΜ, ο/η Tweety85 είπε:

Το ΟΑΕΔ  δίνει  κ ένα επίδομα που είναι καλό το ποσό....Μου είπαν κορίτσια ότι όταν γεννηθούμε να πάει ο σύζυγός να πάρει κάτι χαρτιά που είναι για συμπλήρωμα πω τι χαρτιά Αλλά χρειάζονται κ να τα μαζέψω γιατι έχει χρονικό περιθώριο...αν αργήσουμε το χάνουμε....Είναι 1000 κάτι αυτό.... το γνωρίζει καμμια πιο αναλυτικα;;;;

Expand  

Είναι ανάλογα τι πρόσληψη έχεις. Είναι η διαφορά που προκύπτει από τα χρήματα που θα πάρεις από το ΙΚΑ κ του κανονικού μισθού της δουλειάς σου!!! Πρώτα πρέπει να πληρωθείς από το ΙΚΑ κ για τα δύο επιδόματα κ μετά να πας οαεδ. Κ σου βγάζουν το ποσό. ❤️

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 4:22 ΠΜ, ο/η Tweety85 είπε:

Εμένα μου είπε τέλος Οκτωβρίου  θα το κάνω...θα είμαι πω Εγώ περίπου τόσο....Στο μητερα θα γεννήσω κ εγώ... Πόσο είσαι τωρα;;;;

Expand  

Τώρα διανυω τις 33 εβδομάδες. ?

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 5:51 ΠΜ, ο/η Tweety85 είπε:

Ααααααα τι καλά...κοντεύεις.... Εγώ είμαι 30 ακριβώς....

Expand  

Ναι κ δε έχω κάνει τίποτα. ?? Σήμερα θα κατεβάσω κουρτίνες κτλ. Κ θα πλυνουμε το καρότσι κ τα υφάσματα του "αυγού". Οπότε επί τη ευκαιρία θα βάλω ένα πλυντηριακι για τον μπεμπουλη. Εσύ έχεις ετοιμάσει κάτι? Βέβαια η βαλίτσα η δική μου είναι ψιλό έτοιμη. 

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 6:04 ΠΜ, ο/η Tweety85 είπε:

Μια παρενθεση σε παρακαλω... ποια ειναι τα δυο επιδοματα απο το ικα που εννοεις;;; εγω ναι ολο το σπιτι το βαψαμε το καλοκαιρι κ εγινε γενικη... ημουν κ πιο ελαφριά οποτε μπορουσα...βεβαια τα περισσοτερα τα εκανε ο αντρας με κερβερο εμένα απο πανω του...χαχαχα... Από ψώνια τα έχουμε κάνει οοολα  κάτι ψιλά έχουν.μεινει.... χθες μου ηρθαν το καρότσι κ η κουνια... εχω πλύνει κ σιδερωσει τα πάντα του.μωρου... Τώρα το μόνο που μένει είναι να στηθεί  το δωματιάκι μου να μαζευτεί γενικά...Κ η μαμά μου θα κάνει ένα τελευταίο καλο καθάρισμα... να στρώσουμε να στολίσουμε.. Αυτά βέβαια τον Νοέμβρη... Από βαλίτσα εχω ξεκινήσει κ εγώ να την φτιάχνω σιγα σιγα  κ ότι θυμάμαι το συμπληρώνω...

Expand  

Είναι το επίδομα κύησης κ επίδομα λοχείας. Δουλεύεις??? Εμείς δεν έχουμε πολλούς χώρους. Οπότε αναγκαστικά θα μπει στο δωμάτιο μας... 

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 6:09 ΠΜ, ο/η Tweety85 είπε:

Εχω σταματήσει  από την αρχή... ααα δηλ. Το 56 κ 64  ημέρες επίδομα... Ναι κατάλαβα... Ευχαριστώ πολύ...

Expand  

Απλά εξαρτάται αν έχεις συμπληρώσει κάποια ένσημα τα δύο τελευταία χρόνια.... Πρέπει να μαζέψεις όλα τα χαρτιά που χρειάζεται και την πρώτη μέρα της άδεια δηλ 56 ημέρες πριν την πητ να πας στο ΙΚΑ. Το ποσό σου το βγάζουν αυτόματα... Κ είναι ανάλογο του μισθού σου.... Το συμπληρωματικο του οαεδ αφού έχεις σταματήσει δουλειά δε δικαιούσαι. 

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 4:13 ΠΜ, ο/η Tweety85 είπε:

Ααααα το μειωμένο ναι...Δεν ήξερα ότι λεγόταν κ έτσι... Ευχαριστώ πω πω  κορίτσια μου...να δούμε τι άκρη θα βγάλουμε...Μου φαίνεται  βουνό...

Expand  

Οκ η γραφειοκρατεία τους είναι περίεργη ...και ζητάνε ένα κάρο πράγματα μια ζωή !!Αυτό δε πρόκειται να αλλάξει !!άρα με τα τη λοχεία παίρνεις κανονικές άδειες αν έχεις μετά την ισοχρονη και μετά το 6μηνο !!Εγώ όπως τα έχω υπολογίσει Δεκέμβρη του 20 επιστρέφω !!???

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 6:26 ΠΜ, ο/η Starrr είπε:

Απλά εξαρτάται αν έχεις συμπληρώσει κάποια ένσημα τα δύο τελευταία χρόνια.... Πρέπει να μαζέψεις όλα τα χαρτιά που χρειάζεται και την πρώτη μέρα της άδεια δηλ 56 ημέρες πριν την πητ να πας στο ΙΚΑ. Το ποσό σου το βγάζουν αυτόματα... Κ είναι ανάλογο του μισθού σου.... Το συμπληρωματικο του οαεδ αφού έχεις σταματήσει δουλειά δε δικαιούσαι. 

Expand  

Μάλλον εννοεί ότι σταμάτησε με επαπειλουμενες όπως εγώ σε αυτή τη περίπτωση το συμπληρωματικό το δικαιούται !!Και είναι αρκετά λένε

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 6:34 ΠΜ, ο/η Μπεμπελουκα είπε:

Μάλλον εννοεί ότι σταμάτησε με επαπειλουμενες όπως εγώ σε αυτή τη περίπτωση το συμπληρωματικό το δικαιούται !!Και είναι αρκετά λένε

Expand  

Αν έχει ενεργή σύμβαση ναι.... Είναι η διαφορά που προκύπτει από το κανονικό μισθό με των επιδομάτων του ικα. 

Δημοσίευση
  στις On 27/9/2019 at 8:56 ΜΜ, ο/η Starrr είπε:

Εσύ??? Πόσα κιλά είναι? Πότε ξανά χεις γιατρό? 

Expand  

Εγώ 37η -38η θα έχω γεννήσει λόγω ραντεβού !!Δηλαδή από 20/11και μέχρι τέλος γιατρό έχω Δευτέρα οπότε θα τα πουμε και πιο αναλυτικά διανυω 29+1σημερα.αρα για να κάνεις συσπάσεις προετοιμάζεται ο μπόμπιρας άντε μπήκες τελική ευθεία !!!καλημέρες !!!???

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 6:39 ΠΜ, ο/η Μπεμπελουκα είπε:

Εγώ 37η -38η θα έχω γεννήσει λόγω ραντεβού !!Δηλαδή από 20/11και μέχρι τέλος γιατρό έχω Δευτέρα οπότε θα τα πουμε και πιο αναλυτικά διανυω 29+1σημερα.αρα για να κάνεις συσπάσεις προετοιμάζεται ο μπόμπιρας άντε μπήκες τελική ευθεία !!!καλημέρες !!!???

Expand  

Ναι ναι... Ήταν κ καλές κ πολλές συσπάσεις. Έπαιρνα προγεστερόνη για μια εβδομάδα... Τώρα που σταμάτησα κάνω λίγες μες τη ημέρα. Που τις θεωρώ φυσιολογικές.... Όταν είχα τις άλλες είχα κ φοβερούς πόνους κ 25 συσπάσεις μες τη μέρα... Τώρα 5-6.που μου φαίνονται παιχνιδάκι ??

Δημοσίευση
  στις On 28/9/2019 at 6:45 ΠΜ, ο/η Starrr είπε:

Ναι ναι... Ήταν κ καλές κ πολλές συσπάσεις. Έπαιρνα προγεστερόνη για μια εβδομάδα... Τώρα που σταμάτησα κάνω λίγες μες τη ημέρα. Που τις θεωρώ φυσιολογικές.... Όταν είχα τις άλλες είχα κ φοβερούς πόνους κ 25 συσπάσεις μες τη μέρα... Τώρα 5-6.που μου φαίνονται παιχνιδάκι ??

Expand  

Ξεκινά περπάτημα ανέβα σκάλες!!!χαχαχαχ θα σε ρωτάνε πως πέρασες το σκ και θ τους λες περπάτημα φουλ !!!!Και δν θα σε πιστεύουν και από πάνω !!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια κι εγώ σε αναμονή περιόδου… @Naty_ @Lilaki93 @Mantarini κορίτσια μου μην απογοητευεστε και μην το βάζετε κάτω..! Εγω προσωπικά ειδικά αυτο το μήνα δεν εχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου να το ψαχνω εχω δώσει βασή στο προγραμμα διατροφής με τον διατροφολογο μου και στος συνεδρίες με την ψτχολόγο μου.. αν δεν φροντίσουμε εμας δεν θα το κάνεις κανείς αλλος και το κυριοτερο πρεπει να μαστε πρωτα καλα εμεις και ψυχικά και σωματικα και αν ειναι θελημα θεου θα ερθει και το παιδάκι που θέλουμε.. Απο θεμα εξετασεων εχετε κανει ορμονικες το τελευταιπ διαστημα οι γυναικολογοι σας σαν εχουν πει οτι ολα πανε ρολοι.; Γιατι αν ειναι ολα καλα δεν βοηθαει το αγχος που μπορει ακομη και υποσεινηδητα να κουβαλατε απο μηνα σε μηνα.. μην νομιζετε στο θεμα αγχος εχω την πρωτια αλλα προσπαθω να του δουλευω γιατι αν ξεφυγει απο το οριο δυακολα μαζευετε ξανα..!  @Lilaki93 εσενα κοριτσι μου ο συζυγος εκανε τις απαραιτητες εξετασεις ή αδικως στεναχωριεσαι καθε μηνα και σπας το κεφαλι σου που δεν τα εχετε καταφερει.; Για να αποκλεισεις ντελως οτι υπαρχει καποιο θεμα που να μπλοκαρει εγκυμοσυνη πρεπει να εξεταστει και ο συζυγος κι εσυ ορμονικες κ σαλπιγγογραφια που ειναι βασικες εξετασεις κι αν ολα αθτα ειναι καλα μετα πρεπει κο εσυ να δουλεψεις το αγχος σου..! εγω πχ δεν εχω κανει σαλπιγγογραφια, αμη και αλλη μια που ειναι για το μακροβιωμα της μητρας για τυχον μικρωβια κτλ που μπορει να εμποδιζουν την συλληψη.. τελος Απριλη που εχω ραντεβου με τον γιατρο θε τος κανω ολες..! Και επαναληψη το σπερμοδιαγγραμα για τον συζυγο.. @Elli13 παναγία μου μια ομορφιά..  Να σας ζήσει κοριτσάκι μου η Λυδία σας και τι όμορφο όνομα.. με το καλό να ερθει και η δεύτερη κορούλα σας.. @annie! αναμένουμε νέα σου από τον υπέρηχο κοριτσι μου 😊  
    • Καλημέρα κορίτσι .μου!  Αχ με τα δόντια που λέτε, εμένα 5,5 μηνών έβγαλε τα 2 πρώτα. Σε κάθε δόντι είχαμε τρομερά δράματα για μέρες. Μονο τώρα που βγάζει κυνόδοντες το περνάει πιο ήρεμα ευτυχώς..  Αχ άντε να μακρύνουν και μας λίγο, ανυπομονώ να αρχίσουμε τα χτενισματα, γιατί κορδέλες δεν θέλει να φοράει από όταν ήταν μικρό μωράκι. Βλέπω φωτογραφίες που την έβγαζα βόλτα με κάτι τεράστιους φιόγκους και λέω αχ τι καλά τότε που κρατούσε και κάτι στο κεφάλι της και δεν μου έλεγαν όλοι στο δρόμο ωραίος ο μπόμπιρας 😂😂 Ούτε εγώ δεν κατάλαβα πότε πέρασε η μισή εγκυμοσύνη όντως... Με ένα μικρό νηπιακι, ούτε που έχεις αίσθηση του χρόνου. 31 του μηνα έχω β επιπέδου και ανυπομονώ για να φύγει και αυτό το άγχος 🙏🙏
    • Κορίτσι μου μια χαρά στα έγραψε η Ελενίτσα ! 🩷    η στάση για ρέψιμο είναι οκ που κάνεις απλά να έχει μια μικρή κλίση προς τα μπροστά όπως θα σου έχουν δείξει για να μην πέφτει όλο το βάρος στην μέση του μωρού.    Οπως ακριβώς στα είπε η Ελενίτσα  είναι γενικά σε όλα τα θέματα! ❤️   εγώ δν φασκιωνα κανένα μωρό μου γιατί στον θηλασμό δεν προτείνεται γενικά. Όσα μωρά θηλάζουν θέλουμε να βλέπουμε τα πρώιμα σημάδια πείνας. Αλλά πολλά μωρά τους αρέσει γιατί νιώθουν το στενό περιβάλλον της μήτρας. Μπορείς να βάλεις όμως υπνόσακο στο μωρό σου αν βλέπεις ότι δν κοιμάται καλά. Όσο είναι μικρά γενικά θέλει προσοχή με τα σκεπάσματα γιατί κάνουν σπασμωδικές κινήσεις κ μπορεί να κουκουλωθούν κατά λάθος άρα ο υπνόσακος είναι η καλύτερη λύση.    Για λόγους ασφαλείας βάζουμε τα μωράκια με την πλάτη για να αποφύγουμε πνιγμονη σε περίπτωση αναρρόφησης. Εγώ θα σου πρότεινα αν βλέπεις ότι το μωρό αρέσκεται να κοιμάται στο πλάι να το βάζεις μόνο όταν είσαι κ εσύ παρούσα πχ σε ημερήσιους ύπνους ώστε να το επιτηρείς.  μην ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με σκέψεις τέτοιες! 🩷🩷🩷🩷🩷🩷
    • Μου έδωσες μεγάλη ανακούφιση. Θα ρωτήσω βέβαια και την γιατρό αλλά τουλάχιστον να μην το σκέφτομαι όλη μέρα. Γιατί είμαι, δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...