Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βλαστοκύτταρα


Recommended Posts

Καλησπέρα σας :) είμαι στον μήνα μου και περιμένουμε από μέρα σε μέρα τον μπέμπη...Σήμερα μου μίλησε ο γιατρός για τα βλαστοκύτταρα και δεν σας κρύβω ότι έχω προβληματιστεί...εσείς τι είχατε κάνει; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 57 λεπτά, ο/η Mariam123 είπε:

Καλησπέρα σας :) είμαι στον μήνα μου και περιμένουμε από μέρα σε μέρα τον μπέμπη...Σήμερα μου μίλησε ο γιατρός για τα βλαστοκύτταρα και δεν σας κρύβω ότι έχω προβληματιστεί...εσείς τι είχατε κάνει; 

Καλησπέρα με το καλό το μωράκι σου με έναν πόνο εύχομαι.... εμένα δεν μ είχε μιλήσει καν ο γιατρός μου κ νευρίασα γι'αυτό γιατί δεν ήξερα καν δεν ήμουν ενημερωμενη!!!την ώρα της γέννας με ρώτησε μια νοσοκόμα- μαία  τι ήταν αλλά τώρα την ώρα της γέννας κτλ δεν εχεις το μυαλό σου  πονος κιόλας κ έτσι δεν τα κράτησα μ είπε κ ο γιατρός (εκείνη την ώρα το θυμήθηκε) ότι δεν υπάρχει λογος κάτι τέτοιο τέλος παντων!! Αν μ ρωτούσες τι θα έκανα  τώρα θα τα κράταγα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα, εγω αποφασισα να τα κανω δωρεα σε δημοσια τραπεζα παντως. Εχω ηδη λάβει το κουτι. Σκεφτειτε και αυτο το ενδεχομενο! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιατρός μου μου τα είπε πολύ περιληπτικά...Αύριο θα μιλήσω νε μια κοπέλα που θα μου τα εξηγήσει...το θέμα είναι ότι δεν έχω πολύ κατάλαβε αυτά σε τι θα ωφελήσουν το μωρό; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 8 ώρες, ο/η Mariam123 είπε:

Ο γιατρός μου μου τα είπε πολύ περιληπτικά...Αύριο θα μιλήσω νε μια κοπέλα που θα μου τα εξηγήσει...το θέμα είναι ότι δεν έχω πολύ κατάλαβε αυτά σε τι θα ωφελήσουν το μωρό; 

Θεωρητικά σου λένε ότι σε μελλοντική ασθένεια θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για μεταμόσχευση... Δεν ξέρω κορίτσια η αδερφή μου τα κράτησε κ τελικά με όλο αυτό με τις εταιρίες αυτές δεν ξέρει καν που βρίσκονται πλέον! 2 φίλοι γιατροί (που, μακριά από μας, ασχολούνται με τον καρκίνο ως αντικείμενο) τα δώρισαν κ οι 2 στη δημόσια τράπεζα. Μου εξήγησαν ότι έτσι είναι το καλύτερο γιατί τελικά δημιουργείται μια μεγάλη δεξαμενή που όλοι μπορούν να ωφεληθούν. 

Με το καλό το παιδάκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα...

λένε πως τα βλαστοκύτταρα του παιδιού δεν ωφελούν το ίδιο το παιδί αλλά πχ το αδερφάκι του, τη μαμά, τον μπαμπά. Τα δίνεις λοιπόν αλλά σε περίπτωση που τα βλαστοκύτταρα του παιδιού σου είναι συμβατά για κάποιο άλλο παιδάκι τα δίνουν και αν κάποτε χρειαστεί το παιδί σου, σου ψάχνουν συμβατό δότη.

Η γνώμη μου?? Ψάξτε τι πρέπει να κάνετε να τα δωρίσετε στις δημόσιες τράπεζες. Υπάρχει ειδικό κιτ που πρέπει να αγοράσεις και απλά πρέπει να τα πας ο ίδιος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα και παλι. Τα βλαστοκυτταρα που φυλασσονται σε ιδιωτικη τραπεζα αποσκοπουν κυριως σε χρηση απο το ιδιο το παιδι. Τα αδερφια ειναι σε καποιο ποσοστο συμβατα και οι γονεις σε πολυ μικροτερο βαθμο. Στατιστικα λενε πως  η χρηση τους απο τον ιδιο τον δοτη γινεται πολυ σπανια. Πιο συχνη ειναι η χρηση ξενου δοτη! Για δωρεα σε δημοσια τραπεζα πρεπει αναλογως την περιοχη να απευθυνθειτε στην κοντινοτερη δημοσια τραπεζα. Δωριζοντας τα το παιδι και η οικογενεια του δεν εχουν κανενα δικαιωμα πανω στα βλαστοκυτταρα. Για Θεσσαλονικη μπορειτε να απευθυνθειτε στο Νοσοκομειο Παπανικολαου. Αφου μπειτε στο μηνα σας μπορειτε τηλεφωνικα να δωσετε τα στοιχεια σας και να πατε να παραλαβετε το κιτ ή να στειλετε κουριερ με δικα σας εξοδα. Το ιδιο το κουτι δεν χρεωνεται!!! Το μονο αρνητικο ειναι οτι υπευθυνος για την παραλαβη και την παραδοση του κιτ ειναι η οικογενεια του δοτη. Πρεπει να κανουμε τον κοπο δηλαδη να τα παραδωσουμε μετα στο Νοσοκομειο. Κατα τα αλλα η διαδικασια ειναι δωρεαν αφου προκειται για δωρεα!!!! 

 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από εμένα.

Μεγάλο θέμα τα βλαστοκυτταρα και δε βρίσκεις εύκολα άκρη. Η γυναικολόγος δε μας ανέφερε κάτι, αλλά τη ρωτήσαμε εμείς. Μας είπε πως είναι μεγάλο μπέρδεμα και δε βγάζεις εύκολα άκρη, γιατί δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και πως δε μπορώ να πω τι να κάνουμε, αλλά προσωπικά έκανε κίνηση σε μια ιδιωτική. 

Όταν λέμε για βλαστοκυτταρα μιλάμε για τα αρχέγονα αιμοποιητικα κύτταρα (ασθενείες του αίματος) και τα μεσεγχυματικα κύτταρα (ασθενείες των κυττάρων), αλλά είναι κυρίως σε κλινικό στάδιο, ίσως στο μέλλον κάτι αλλάξει. 

Το έψαξα λίγο το θέμα, βρήκα λίγο πολύ τι γίνεται με δημόσια και με ιδιωτική τράπεζα. Ακόμη είναι θολό όντως το τοπίο στις ιδιωτικές. Έχουν μείνει λίγες, γιατί τις περισσότερες τις έκλεισε και πολύ σωστά έκανε ο Πολακης, γιατί ο νόμος δεν ήταν ξεκάθαρος. Έχουν υποτίθεται και μια ένωση, αλλά είναι παντελώς ανενεργή και πλήρως ανενημερωτη. 

Συγκεκριμένα η Ακαδημία Αθηνών, έχει δύο πολύ χρήσιμα βιντεακια που σου εξηγεί λίγο πολύ τα πάντα. Πρόκειται για δημόσια τράπεζα. Μίλησα και με την ιδιωτική, όπου ήταν σαφέστατος ο κύριος στο τηλέφωνο, πολύ ευγενικός και καθόλου πιεστικος, σε αντίθεση με την αγένεια που είχαν οι κοπέλες στο δημόσιο (ισως, γιατί είναι απλά τηλεφωνητριες;). 

Σε γενικές γραμμές στη δημόσια τράπεζα είναι δωρεάν και δωρεά (δεν έχεις κανένα προνόμιο και καμιά πρόσβαση σε αυτά) τα αιμοποιητικα και αν θες πληρώνεις για οικογενειακή φύλαξη τα μεσεγχυματικα κύτταρα (800€).

Η δεύτερη δωρεά αιμοποιητικων (δλδ δεύτερο μωρό) μπορεί να γίνει στοχευμενα αν χρειαστεί - φτου σκόρδα- για το πρώτο μωρό η σε άλλο συγγενή. 

Στην ιδιωτική τράπεζα είναι μόνο για οικογενειακή φύλαξη και πληρώνεις και για τα δύο. Υπολόγιζε περίπου 700-1200€ (ανάλογα αν θες το ένα η και τα δύο και αν εξοφλεις απευθείας η όχι). Επίσης σου δίνουν την επιλογή, αντί να πληρώσεις το παραπάνω ποσό, να το πας χρόνο και όσο πληρώνεις να τα κρατάνε. 

Το τι είναι καλύτερο δε μπορώ να πω. Μπορώ να πω τη δική μου άποψη μόνο. Αν όλοι μας κάναμε δωρεά θα ήμασταν σε πολύ καλό σημείο, η δεξαμενή θα ήταν μεγαλύτερη. 

Αλλά η προσωπική μου εμπειρία (γιατί ήταν αρκετά αγχωτικό), λέει πως αν η γέννα γίνει ξημερώματα Σαββάτου και μένετε εκτός Αθήνας, είστε πολύ οριακά να παραδοθούν όσο γρήγορα πρέπει, χωρίς να αλλοιώθουν. Και σε αυτό το σημείο βολεύει η ιδιωτική. Στη δημόσια πρέπει να τα στείλετε με κουριερ.

Αν διαλέξετε δημόσια,

1.να έχετε ήδη προμηθευτεί ένα κουτί φελιζολ (πχ σε φαρμακείο από παλιό κουτί εμβολίων),

2.παγοκυστες βρίσκετε σε φαρμακείο εκείνη τη στιγμή. 

3. Κολλητική ταινία και στιλο η μαρκαδόρο. 

Να είναι ΌΛΑ τα έγγραφα συμπληρωμένα, να ξέρετε ποια έγγραφα θα δώσετε στο γιατρό μαζί με τα μπουκαλακια συλλογής και να είναι μόνιμα στο αυτοκίνητο μαζί με τη βαλιτσουλα που έχετε για τη γέννα. 

Άκου το ένστικτο σου και μη νιώθεις τύψεις, για όποια απόφαση πάρετε από κοινού με το σύντροφό. Αλλά σε γενικές γραμμές μπορεί να πάει κάπως έτσι.

Δεν έχω τα χρήματα; ας κάνω έστω τη δωρεά, μπορεί κάποιος να βοηθηθεί. Θα πληρώσετε μόνο για την παραλαβή και αποστολή πίσω του εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός είναι δωρεάν. 

Έχω χρήματα; μπορώ είτε το ένα, είτε το άλλο. Αλλά τι γίνεται αν κλείσει η ιδιωτική; οκ ναι προστατευονται βάσει νομοθεσίας; αλλά σε ποια χώρα τα πάνε; είναι ασφαλή; Ποιο είναι το κόστος ανάκτησης των δειγμάτων; 

Κάτι τελευταίο, μετά την αποστολή, έμαθα πως στις δημόσιες δεν είναι μόνο η Ακαδημία Αθηνών, αλλά πρέπει να έχει και αλλού (πχ Ηράκλειο).

 

Ελπίζω να βοήθησα και με το καλό!! 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 ώρα, ο/η MikeHell είπε:

 

Έχεις δίκιο! η αδερφή μου πλήρωσε ένα σωρό χρήματα στην ιδιωτική και ούτε ξέρει που βρίσκονται αυτή τη στιγμή... κ μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ να μάθει! 

Συγνώμη, αλλά στη περίπτωση της δημόσιας ποιος τα συγκεντρώνει στο κουτί για δωρεά; και πως τα πας δλδ τα δίνεις σε ένα κουριερ και τα πάει σαν να στέλνεις ξέρω γω το οτιδήποτε; φανταζόμουν ότι έρχονται από τη δημόσια τράπεζα και τα μαζεύουν τουλάχιστον! Πάντως πολύ ενημερωτικό το ποστ σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα σας σήμερα μίλησα νε μια εταιρία στην Ελβετία και μια Ελληνική...Δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι όχι η ελβετική μου έκραξε τις ελληνικές εταιρίες...Και σκέφτομαι τώρα εγώ πόσο έμπιστο είναι ; η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πιστει και δεν ξέρω τι θα κάνω....σίγουρα θα το συζητήσω και νε τον γιατρό μου και θα αποφασίσω...Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KlΚαλησπερα και εγώ σκέφτομαι για δωρεά πρώτα ο θεος όλα καλά να πάνε ακόμα στην 28 εβδ είμαι και δεν ήξερα για αυτό το θέμα μέχρι π είδα στο γιουτιουμπ μια νέα μαμά που μίλησε για αυτό και κοίταξα και στο ίντερνετ για αυτό και λέω να το συζητήσω και με τον γιατρό Μ όταν έρθει η ώρα σιγά σιγά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπον εγω επέλεξα δημόσια τράπεζα γιατί σκεφτηκα οτι υπάρχει έστω και μια μικρη πιθανότητα να αξιοποιηθούν απο κάποιον άνθρωπο σε όλο τον κόσμο. Έκανα τα εξής απλά βηματα:

1. Οταν μπηκα στο μήνα μου πήρα τηλ στο Παπανικολάου (θεσ/κη), τους ενημερωσα ότι ενδιαφέρομαι και έδωσα τα στοιχεια μου.

2. Έστειλα κούριερ στη διεύθυνση που μου δώσανε για να παραλάβει και να μου παραδώσει το κιτ το οποίο είχε τα πάντα μέσα και ψυγειακι και φάκελο με τη διεύθυνση που θα το έστελνα.

3. Συμπλήρωσα τα έγγραφα που είχε μέσα. Έκλεισα το κουτάκι και το φύλαξα μαζί με τη βαλίτσα του μαιευτηρίου.

4. Την ώρα που με πιασαν δυνατοί πόνοι στο σπιτι είπα στον άντρα μου γενναμε, πάρε τη βαλίτσα και το κιτ! 

5. Όταν έφτασα διαστολή 10 λέει η μαία "έχετε κιτ για βλαστοκύτταρα;". Και αμέσως έτρεξε ο άντρας μου να το φέρει (το είχε ξεχάσει στο αυτοκινητο!!) Κι εγώ άρχισα να σπρώχνω.

6. Μετά δεν ξέρω τι εγινε. Πώς πήραν το αίμα, που το βαλανε κλπ. Δεν πήρα χαμπάρι. Μάλλον το κράτησαν στην αίθουσα τοκετού. Μπορεί να το έφεραν και στο δωμάτιο, δεν θυμάμαι.

7. Στο μεταξυ ο αντρας μου καλεσε κουριερ, το παρέδωσε και πλήρωσε.

8. Μετά από 1 μήνα περίπου ελαβα επιστολή από το Παπανικολάου ότι μας ευχαριστεί για τη δωρεά! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 4 ώρες, ο/η Antelope είπε:

Λοιπον εγω επέλεξα δημόσια τράπεζα γιατί σκεφτηκα οτι υπάρχει έστω και μια μικρη πιθανότητα να αξιοποιηθούν απο κάποιον άνθρωπο σε όλο τον κόσμο. Έκανα τα εξής απλά βηματα:

1. Οταν μπηκα στο μήνα μου πήρα τηλ στο Παπανικολάου (θεσ/κη), τους ενημερωσα ότι ενδιαφέρομαι και έδωσα τα στοιχεια μου.

2. Έστειλα κούριερ στη διεύθυνση που μου δώσανε για να παραλάβει και να μου παραδώσει το κιτ το οποίο είχε τα πάντα μέσα και ψυγειακι και φάκελο με τη διεύθυνση που θα το έστελνα.

3. Συμπλήρωσα τα έγγραφα που είχε μέσα. Έκλεισα το κουτάκι και το φύλαξα μαζί με τη βαλίτσα του μαιευτηρίου.

4. Την ώρα που με πιασαν δυνατοί πόνοι στο σπιτι είπα στον άντρα μου γενναμε, πάρε τη βαλίτσα και το κιτ! 

5. Όταν έφτασα διαστολή 10 λέει η μαία "έχετε κιτ για βλαστοκύτταρα;". Και αμέσως έτρεξε ο άντρας μου να το φέρει (το είχε ξεχάσει στο αυτοκινητο!!) Κι εγώ άρχισα να σπρώχνω.

6. Μετά δεν ξέρω τι εγινε. Πώς πήραν το αίμα, που το βαλανε κλπ. Δεν πήρα χαμπάρι. Μάλλον το κράτησαν στην αίθουσα τοκετού. Μπορεί να το έφεραν και στο δωμάτιο, δεν θυμάμαι.

7. Στο μεταξυ ο αντρας μου καλεσε κουριερ, το παρέδωσε και πλήρωσε.

8. Μετά από 1 μήνα περίπου ελαβα επιστολή από το Παπανικολάου ότι μας ευχαριστεί για τη δωρεά! 

Καλημέρα σας :) ποσπόσο σας είχε κοστίσει αυτή η διαδικασία;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 6 ώρες, ο/η Mariam123 είπε:

Καλημέρα σας :) ποσπόσο σας είχε κοστίσει αυτή η διαδικασία;

Μόνο τα courier πληρώσαμε. Γύρω στα 30€ πήγαινε έλα νομίζω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 11 ώρες, ο/η Antelope είπε:

Λοιπον εγω επέλεξα δημόσια τράπεζα γιατί σκεφτηκα οτι υπάρχει έστω και μια μικρη πιθανότητα να αξιοποιηθούν απο κάποιον άνθρωπο σε όλο τον κόσμο. Έκανα τα εξής απλά βηματα:

1. Οταν μπηκα στο μήνα μου πήρα τηλ στο Παπανικολάου (θεσ/κη), τους ενημερωσα ότι ενδιαφέρομαι και έδωσα τα στοιχεια μου.

2. Έστειλα κούριερ στη διεύθυνση που μου δώσανε για να παραλάβει και να μου παραδώσει το κιτ το οποίο είχε τα πάντα μέσα και ψυγειακι και φάκελο με τη διεύθυνση που θα το έστελνα.

3. Συμπλήρωσα τα έγγραφα που είχε μέσα. Έκλεισα το κουτάκι και το φύλαξα μαζί με τη βαλίτσα του μαιευτηρίου.

4. Την ώρα που με πιασαν δυνατοί πόνοι στο σπιτι είπα στον άντρα μου γενναμε, πάρε τη βαλίτσα και το κιτ! 

5. Όταν έφτασα διαστολή 10 λέει η μαία "έχετε κιτ για βλαστοκύτταρα;". Και αμέσως έτρεξε ο άντρας μου να το φέρει (το είχε ξεχάσει στο αυτοκινητο!!) Κι εγώ άρχισα να σπρώχνω.

6. Μετά δεν ξέρω τι εγινε. Πώς πήραν το αίμα, που το βαλανε κλπ. Δεν πήρα χαμπάρι. Μάλλον το κράτησαν στην αίθουσα τοκετού. Μπορεί να το έφεραν και στο δωμάτιο, δεν θυμάμαι.

7. Στο μεταξυ ο αντρας μου καλεσε κουριερ, το παρέδωσε και πλήρωσε.

8. Μετά από 1 μήνα περίπου ελαβα επιστολή από το Παπανικολάου ότι μας ευχαριστεί για τη δωρεά! 

Καλησπερα, δεν γεννησα ακομη αλλα ειναι ακριβως ετσι. Εχω το κουτι ετοιμο για οταν ερθει η ωρα. Επισης μου ειπαν οτι μπορουμε να τα διατηρησουμε για 24 ωρες στο ψυγειο. Το ιδανικο θα ηταν βεβαια να παραλαμβανει η δημοσια τραπεζα 24 ωρες το 24ωρο και 7 μερες τη βδομαδα γιατι οπως προαναφερθηκε τι θα γινει αν γεννησουμε Σάββατο βράδυ; Τελος, επειδη πολλες φορες το δειγμα δεν ειναι ικανοποιητικο ωστε να χρησιμοποιηθει σου δινουν 2 επιλογες:  είτε να πεταχθουν είτε να κρατηθουν για ερευνα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 51 λεπτά, ο/η AnaKok είπε:

Καλησπερα, δεν γεννησα ακομη αλλα ειναι ακριβως ετσι. Εχω το κουτι ετοιμο για οταν ερθει η ωρα. Επισης μου ειπαν οτι μπορουμε να τα διατηρησουμε για 24 ωρες στο ψυγειο. Το ιδανικο θα ηταν βεβαια να παραλαμβανει η δημοσια τραπεζα 24 ωρες το 24ωρο και 7 μερες τη βδομαδα γιατι οπως προαναφερθηκε τι θα γινει αν γεννησουμε Σάββατο βράδυ; Τελος, επειδη πολλες φορες το δειγμα δεν ειναι ικανοποιητικο ωστε να χρησιμοποιηθει σου δινουν 2 επιλογες:  είτε να πεταχθουν είτε να κρατηθουν για ερευνα.

Όντως σε περίπτωση ΣΚ και αργίες δεν ξέρω τι γίνεται. Υπάρχει σιγουρα ένα χρονικό περιθώριο πάντως. Εγώ γέννησα Παρασκευή πρωί. Να έφτασε την ίδια μέρα ή το Σαββατο; Επίσης στην δική μου περίπτωση αν δεν το ανέφερε η μαία την στιγμη της γεννας εμείς μπορεί να το θυμόμασταν μετά από ώρες πανω στη φούρια και θα πήγαινε χαμένο γιατί από ότι κατάλαβα πρέπει να ληφθεί το αίμα από τον λωρο αμεσα. Οπότε λέω η γυναίκα να κανει τη  διαδικασία μέχρι και τη συμπλήρωση των χαρτιών και μετά να εχει κάποιος άλλος (Ο πατερας πχ) την ευθύνη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 26/2/2020 at 11:38 ΜΜ, ο/η Mariam123 είπε:

Ο γιατρός μου μου τα είπε πολύ περιληπτικά...Αύριο θα μιλήσω νε μια κοπέλα που θα μου τα εξηγήσει...το θέμα είναι ότι δεν έχω πολύ κατάλαβε αυτά σε τι θα ωφελήσουν το μωρό; 

Καταρχάς Με το καλο το μωρακι σου!

Τα βλαστοκύτταρα σύμφωνα με τα λεγόμενα, βοηθούν κατα μεγάλο ποσοστό το παιδί διοτι φερουν το DNA του και κατα 25% τα αδέρφια και τους γονεις (σου λεω πάντα οτι λενε)

οταν αρχισα να το ψάχνω, κατέληξα σε ιδιωτική εταιρεία για τον εξής και βασικό λογο:

σε περιπτωση (ο μη γενοιτο) τα χρειαστείς η δημόσια τράπεζα αναλαμβάνει να σου βρει συμβατό δότη και υπάρχει διαδικασία για την ανάληψη του. 
Ενώ στην ιδιωτικη μπορείς να τα έχεις ανα πάσα στιγμη.

ισως ακούγεται λιγο εγωιστικό όλο αυτο αλλα ΝΑΙ τα θελω ανα πάσα στιγμη.

αν τύχει Το παιδί μου να ειναι συμβατός δότης με κάποιον άλλο άνθρωπο που τα χρειάζεται εγω θα δώσω πρωτη οπως και έχω δωσει δείγμα στην τράπεζα δωρητών για εμενα. Αλλα θελω αν χρειαστώ (αχρείαστα να ναι) το παιδί μου να ειναι καλυμμένο.

επισης προ λίγα χρόνια ένας γνωστος μου έφυγε απο λευχαιμία κ οι γιατροί ειπαν πως Αν είχε βλαστοκύτταρα πιθανόν να σωζόταν...

η απόφαση δική σου αλλα ότι και να αποφασίσεις δημόσια ή ιδιωτική καλο θα κανεις :) 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 years later...

Γεια σας κορίτσια! Ξανανοιγω το θέμα βλαστοκύτταρα!

Έχουμε ήδη αποφασίσει με τον άντρα μου να φυλάξουμε βλαστοκύτταρα σε ιδιωτική τράπεζα. Το θέμα μας τώρα είναι ποια. 

Είμαστε ανάμεσα σε biohellenika και future health. Έχει καμιά κάποια εμπειρία από αυτές;

Τώρα είμαστε στη διαδικασία να μιλήσουμε και με τις 2 να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...