Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξωσωματική?

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα σας. Γράφω διότι είμαι τόσο μπερδεμένη...Προσπαθούμε με τον σύζυγό μου για παιδάκι περίπου 1,5 χρόνο και πριν λίγο διάστημα ανακαλύψαμε πρόβλημα στο σπερμα.Το ζήτημα είναι ότι είμαι σχετικά μικρή (27) και φοβαμαι πολύ να πάω σε λύση εξωσωματικής.Ειμαι τόσο χάλια... Υπάρχει εμπειρία ατόμου που έχει βιώσει θέμα με το σπέρμα αλλά έγινε φυσιολογική σύλληψη?Να πω ότι έχω κάνει όλες τις εξετάσεις κ περιμένω να περάσω κ από επιτροπή...Αλλά είμαι τόσο μπερδεμένη... Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 10 ώρες, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Κορίτσια καλησπέρα σας. Γράφω διότι είμαι τόσο μπερδεμένη...Προσπαθούμε με τον σύζυγό μου για παιδάκι περίπου 1,5 χρόνο και πριν λίγο διάστημα ανακαλύψαμε πρόβλημα στο σπερμα.Το ζήτημα είναι ότι είμαι σχετικά μικρή (27) και φοβαμαι πολύ να πάω σε λύση εξωσωματικής.Ειμαι τόσο χάλια... Υπάρχει εμπειρία ατόμου που έχει βιώσει θέμα με το σπέρμα αλλά έγινε φυσιολογική σύλληψη?Να πω ότι έχω κάνει όλες τις εξετάσεις κ περιμένω να περάσω κ από επιτροπή...Αλλά είμαι τόσο μπερδεμένη... Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γειά σου κορίτσι! Όταν λες πρόβλημα με το σπέρμα τι εννοείς; Ο ανδρολογος τι σας είπε; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ή σας απέκλεισε σύλληψη; Εγώ προσωπικά ξέρω άτομα που το κατάφεραν αλλά δεν μπορείς να σταθείς μόνο σε αυτό. Μην σε παίρνει από κάτω είσαι τόσο μικρή που έχεις περιθώρια να ψαχτεις καλύτερα. Φυσικά μην χάνεις την πίστη σου και την ελπίδα σου. Στο μυαλό σου να έχεις μόνο την σκέψη ότι θα τα καταφέρεις! 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Ευάγγελοςτ είπε:

Γειά σου κορίτσι! Όταν λες πρόβλημα με το σπέρμα τι εννοείς; Ο ανδρολογος τι σας είπε; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ή σας απέκλεισε σύλληψη; Εγώ προσωπικά ξέρω άτομα που το κατάφεραν αλλά δεν μπορείς να σταθείς μόνο σε αυτό. Μην σε παίρνει από κάτω είσαι τόσο μικρή που έχεις περιθώρια να ψαχτεις καλύτερα. Φυσικά μην χάνεις την πίστη σου και την ελπίδα σου. Στο μυαλό σου να έχεις μόνο την σκέψη ότι θα τα καταφέρεις! 

Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες να απαντησεις.Σταθήκαμε στην άποψη του γυναικολόγου πως με τέτοια επίπεδα είναι δύσκολο να γίνει φυσιολογική σύλληψη.Μιλαμε για 1.000.000 σε ποσοτητα.Μας πρότεινε και βιταμίνες αλλά δεν υπήρξε μεγάλη διαφορά.Υπαρχει περίπτωση να βελτιωθεί σταδιακά ή έχω αυταπάτες?

στις πριν 42 λεπτά, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες να απαντησεις.Σταθήκαμε στην άποψη του γυναικολόγου πως με τέτοια επίπεδα είναι δύσκολο να γίνει φυσιολογική σύλληψη.Μιλαμε για 1.000.000 σε ποσοτητα.Μας πρότεινε και βιταμίνες αλλά δεν υπήρξε μεγάλη διαφορά.Υπαρχει περίπτωση να βελτιωθεί σταδιακά ή έχω αυταπάτες?

Για αυτό είμαστε εδώ. Φυσικά ούτε για αστείο δεν είμαστε γιατροί αλλά από τις εμπειρίες μας μπορεί κάτι να βοηθήσει. Κι αυτό θα είναι το σπουδαιότερο.Εμας μας είχε βγεί 5εκ. αλλά όταν το πήγαμε στον ανδρολογο κάτι δεν του άρεσε στην όλη εικόνα και μας έστειλε να το ξανακάνουμε. Τελικά ήταν 40-50εκ! Φυσιολογικοτατο δηλαδή. Απλά είχε βλέννη. Έκανε θεραπεία για ένα μήνα κι έμεινα έγκυος αμέσως. Θέλω να καταλήξω στο ότι αρμόδιος δεν είναι ο γυναικολόγος. Πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό κατά την γνώμη μου.

Καλημέρα!! Μην ανησυχείς! Δεν είσαι η μόνη που αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο. Αυτά τα προβλήματα λύνονται, αλλά θέλει λίγη υπομονή. Ενώ τα θέματα της γυναίκας είναι γνωστό γενικά πώς λύνονται, του άντρα πολλά θέματα είναι μαύρη ζώνη. Δεν τα συζητάνε πολύ και με ακρίβεια, φοβούνται την ψυχολογία του άντρα και πολλοί ειδικοί δεν δίνουν ξεκάθαρες λύσεις. Εγώ αυτό διαπίστωσα το διάστημα που ασχοληθήκαμε μ'αυτά. Κι εγώ ήμουν σε παρόμοια θέση πριν δυο μήνες και ήδη τα πράγματα έχουν αλλάξει. Φαντάσου ότι αρχές Νοέμβρη ανακαλύψαμε ότι είχαμε κι οι δύο πρόβλημα που απέκλειε εγκυμοσύνη και τώρα είμαστε κι οι δύο μια χαρά! Πήγαμε σε μια κλινική και μας έδωσαν θεραπεία για το σύζυγό μου. Δεν ξέρω αν ήταν η θεραπεία ή οι βιταμίνες, αλλά το σπέρμα μέσα σε 40 μέρες από τότε βελτιώθηκε απίστευτα. Θα σε συμβούλευα να μην απευθυνθείς σε ανδρολόγο, αλλά σε κλινική υπογονιμότητας. Γνωρίζουν πολύ περισσότερα για το τι μπορείς να κάνεις για να βελτιωθεί το σπέρμα, τι μπορείς να ελπίζεις και πόσο διάστημα να δώσεις γι'αυτά. Επίσης δίνουν έμφαση στο ποιες βιταμίνες παίρνεις ο σύζυγος, να είναι πραγματικά καλές. 

Εύχομαι να πάνε όλα πολύ καλά!! 

στις πριν 1 ώρα, ο/η JoyCat είπε:

Θα σε συμβούλευα να μην απευθυνθείς σε ανδρολόγο, αλλά σε κλινική υπογονιμότητας. Γνωρίζουν πολύ περισσότερα για το τι μπορείς να κάνεις για να βελτιωθεί το σπέρμα, τι μπορείς να ελπίζεις και πόσο διάστημα να δώσεις γι'αυτά. Επίσης δίνουν έμφαση στο ποιες βιταμίνες παίρνεις ο σύζυγος, να είναι πραγματικά καλές. 

Εύχομαι να πάνε όλα πολύ καλά!!

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω σε αυτό... καλοί οι γυναικολόγοι μα είναι γυναικολόγοι..Ο ανδρολόγος είναι ο γιατρός που πρέπει να απευθύνονται όλοι οι αντρες που έχουν καποιο "πρόβλημα". Ενας καλος ανδρολόγος θα παρει ιστορικό του ζευγαριού και θα δώσει την κατάλληλη θεραπεία εξατομικευμένα.

Ό,τι καλό εύχομαι σε όλες!

στις πριν 19 λεπτά, ο/η peacock είπε:

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω σε αυτό... καλοί οι γυναικολόγοι μα είναι γυναικολόγοι..Ο ανδρολόγος είναι ο γιατρός που πρέπει να απευθύνονται όλοι οι αντρες που έχουν καποιο "πρόβλημα". Ενας καλος ανδρολόγος θα παρει ιστορικό του ζευγαριού και θα δώσει την κατάλληλη θεραπεία εξατομικευμένα.

Ό,τι καλό εύχομαι σε όλες!

Εμείς πάντως δεν πήραμε καθόλου καλές οδηγίες από ανδρολόγο. Ενώ σε κλινική που απευθυνθήκαμε, του έκαναν εργαστηριακά πάλι τις εξετάσεις με πολύ κοντινά αποτελέσματα με αυτά που είχαμε στα χέρια μας, ασχολήθηκαν πολύ μαζί του και με τη θεραπεία που θα μπορούσε να ακολουθήσει και είχαμε θεαματικά αποτελέσματα! Ενώ ο ανδρολόγος του είπε μόνο "κόψε το κάπνισμα". Πάντως δεν πρότεινα γυναικολόγο, αλλά επίσκεψη σε κλινική υπογονιμότητας που έχουν όλες τις ειδικότητες. Και πάλι μιλάω από προσωπική εμπειρία, επειδή εμείς μείναμε πολύ ικανοποιημένοι με τις αλλαγές.

στις πριν 22 λεπτά, ο/η JoyCat είπε:

Εμείς πάντως δεν πήραμε καθόλου καλές οδηγίες από ανδρολόγο. Ενώ σε κλινική που απευθυνθήκαμε, του έκαναν εργαστηριακά πάλι τις εξετάσεις με πολύ κοντινά αποτελέσματα με αυτά που είχαμε στα χέρια μας, ασχολήθηκαν πολύ μαζί του και με τη θεραπεία που θα μπορούσε να ακολουθήσει και είχαμε θεαματικά αποτελέσματα! Ενώ ο ανδρολόγος του είπε μόνο "κόψε το κάπνισμα". Πάντως δεν πρότεινα γυναικολόγο, αλλά επίσκεψη σε κλινική υπογονιμότητας που έχουν όλες τις ειδικότητες. Και πάλι μιλάω από προσωπική εμπειρία, επειδή εμείς μείναμε πολύ ικανοποιημένοι με τις αλλαγές.

Καταλαβαίνω τι λες απλά κάποια κέντρα δεν έχουν εκεί όλες τις ειδικότητες πχ ανδρολόγο, ενδοκρινολόγο κτλ 

Για τετοια θέματα που αφορούν τον αντρα ενας είναι ο ειδικός ο ανδολόγος, ο οποίος μετα με τη σειρα του παραπέμπει αν κρινει οτι χρειαζεται σε ενδοκρινολόγο η δε ξερω σε ποια άλλη ειδικότητα.

Πιστευω ότι πέσατε σε λάθος ανθρωπο, ενας καλός ανδολόγος ασχολειται με το ζευγάρι και δίνει λύσεις!

στις On 16/1/2020 at 9:10 ΜΜ, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Καλησπέρα γλυκιά μου! Γενικά η σύλληψη είναι πολλά τυχαία γεγονότα που πρέπει να πάνε καλά! Μια γνωστή μ που είχαν μέτριο σπέρμα της είπαν ότι 1 χρειάζεται... Μπορεί κ να τύχει την επόμενη μέρα μπορεί κ ποτέ... Αν έχεις αντοχές να το παλέψεις πάλεψε το αλλά μη βασίζεσαι στο ότι άλλες πέτυχαν... Είναι θέμα τύχης.. Αλλιώς δεν είναι κ τόσο κακη η εξωσωματική... Έχεις μπόλικο χρόνο.. 

Δεν ξέρω γιατί με φοβίζει τόσο η ιδέα της εξωσωματικής.Μηπως δεν είναι τόσο τραγική η διαδικασία όσο την φαντάζομαι?

Σας ευχαριστώ πολύ με παρηγορεί το γεγονός πως δεν είμαι μόνη μου σε αυτήν την περιπέτειά!

στις On 20/1/2020 at 7:15 ΜΜ, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Δεν ξέρω γιατί με φοβίζει τόσο η ιδέα της εξωσωματικής.Μηπως δεν είναι τόσο τραγική η διαδικασία όσο την φαντάζομαι?

Σας ευχαριστώ πολύ με παρηγορεί το γεγονός πως δεν είμαι μόνη μου σε αυτήν την περιπέτειά!

Ειμαι  μεγαλύτερη απο εσένα, εχουμε κ εμεις θεμα με το σπέρμα (6εκατομ. βγηκαν στην εξεταση) τωρα παιρνει βιταμινες και θα κανουμε επαναληπτικη. Ο γιατρος μας προτεινε σαν πρωτη λυση την σπερματεγχυση και αν δεν πετυχει τοτε εξωσωματικη.. Να μη φοβασαι, εχεις χρονο να το σκεφτεις και να προσπαθησεις και φυσιολογικα. Εγω το επεξεργαζομαι στο  μυαλο μου πολυ καιρο και σιγα σιγα το εχω παρει αποφαση οτι θα καταληξω εκει.. Αν εμπιστευεσαι τον γιατρο σου τοτε να ακολουθεις κατα βημα οτι σου λεει και συντομα ευχομαι να εχεις στην αγκαλια σου το νινακι σου ❤️ 

Αγαπημένη εγώ είμαι 40 και κατάφερα με εξωσωματική να κάνω τώρα παιδάκι. Να μη φοβάσαι και να μην έχεις άγχος. Όχι απλά δεν είσαι μόνη αλλά χιλιάδες γυναίκες το έχουμε περάσει. Χαλάρωσε, εμπιστεύσου έναν καλό γιατρό, πρόσεξε την υγεία σου και όλα θα πάνε καλά. Είναι σημαντικό να επιλέξεις έναν γιατρό που θα σε ξεαγχώσει, πίστεψέ με έχει σημασία.

Πήρα τα φαρμακα χθες...Τα κοιτάω και τα ξανακοιταω...Το σκεφτομαι...Όπως κ να έχει σας ευχαριστώ πολύ...μου δίνεται πολύ κουράγιο σε όλο αυτό...

στις πριν 23 λεπτά, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Πήρα τα φαρμακα χθες...Τα κοιτάω και τα ξανακοιταω...Το σκεφτομαι...Όπως κ να έχει σας ευχαριστώ πολύ...μου δίνεται πολύ κουράγιο σε όλο αυτό...

Καλή αρχή κοπέλα μου.! Σου εύχομαι τα καλύτερα 

στις On 16/1/2020 at 9:10 ΜΜ, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Κορίτσι μου σε καταλαβαίνω κ σε νιώθω απόλυτα. Κ εμείς έχουμε πρόβλημα με το σπέρμα περίπου την ίδια ποσότητα αλλά χαμηλή κινητικότητα. Κ ο ανδρολογος κ ο γυναικολόγος μας είπαν μόνο με εξωσωματική. Είσαι μικρή βέβαια οπότε μην αγχώνεσαι τόσο. Έχεις χρόνο κ να το ψάξεις. Εγώ δεν έχω ξεκινήσει καν τις εξετάσεις γτ φοβάμαι την όλη διαδικασία αλλά θα πρέπει να γίνει. Τώρα που ξεκίνησες τα φάρμακα πως είσαι? Πρέπει να είσαι χαλαρή κ να χεις θετική ενέργεια όσο γίνεται κ όλα θα πάνε καλά. Που θα την κάνεις? 

• 1 month later...
στις On 26/1/2020 at 5:49 ΜΜ, ο/η Αναστασία31 είπε:

Κορίτσι μου σε καταλαβαίνω κ σε νιώθω απόλυτα. Κ εμείς έχουμε πρόβλημα με το σπέρμα περίπου την ίδια ποσότητα αλλά χαμηλή κινητικότητα. Κ ο ανδρολογος κ ο γυναικολόγος μας είπαν μόνο με εξωσωματική. Είσαι μικρή βέβαια οπότε μην αγχώνεσαι τόσο. Έχεις χρόνο κ να το ψάξεις. Εγώ δεν έχω ξεκινήσει καν τις εξετάσεις γτ φοβάμαι την όλη διαδικασία αλλά θα πρέπει να γίνει. Τώρα που ξεκίνησες τα φάρμακα πως είσαι? Πρέπει να είσαι χαλαρή κ να χεις θετική ενέργεια όσο γίνεται κ όλα θα πάνε καλά. Που θα την κάνεις? 

Τα έχω τώρα 1 μήνα αλλά απόφαση δεν το έχω πάρει.Απευθυνθηκαμε σε κέντρο εξωσωματικής. Μπήκαμε σε διαδικασία κ άλλων εξετάσεων...πιο εξειδικευμένες.Πιστευω ότι μετά το Πάσχα θα κάνουμε προσπάθεια.Το θέμα είναι ότι πνίγομαι καθώς ζω σε κλειστή σχετικά κοινωνία και δεν έχω μιλήσει σε κανέναν για το πρόβλημα μου.Γιατι να συμβαίνει αυτό ενώ τόσες γυναίκες τα πετούν στα σκουπίδια τα παιδιά τους και άλλες που θα τα αγαπούν τόσο παλεύουν για κατι τοσο φυσιολογικό για αλλά ζευγάρια!!ΘΑ ΣΚΑΣΩ!!!

στις πριν 35 λεπτά, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Τα έχω τώρα 1 μήνα αλλά απόφαση δεν το έχω πάρει.Απευθυνθηκαμε σε κέντρο εξωσωματικής.Στο Γένεσις λεμε. Μπήκαμε σε διαδικασία κ άλλων εξετάσεων...πιο εξειδικευμένες.Πιστευω ότι μετά το Πάσχα θα κάνουμε προσπάθεια.Το θέμα είναι ότι πνίγομαι καθώς ζω σε κλειστή σχετικά κοινωνία και δεν έχω μιλήσει σε κανέναν για το πρόβλημα μου.Γιατι να συμβαίνει αυτό ενώ τόσες γυναίκες τα πετούν στα σκουπίδια τα παιδιά τους και άλλες που θα τα αγαπούν τόσο παλεύουν για κατι τοσο φυσιολογικό για αλλά ζευγάρια!!ΘΑ ΣΚΑΣΩ!!!

Κορίτσι μου δίκιο έχεις που τα σκέφτεσαι κ χαλιέσαι. Αλλά παρτο αλλιώς, εγώ δεν έχω προς το παρόν καθόλου άγχος αρκεί να πετύχει λεω. Να σκέφτεσαι ότι όλα θα πάνε καλά..ο άντρας σου σε στηρίζει? 

Ναι με στηρίζει αλλά δεν θέλει να το συζητάει και πολύ...Σήμερα βέβαια πήρα μια μεγάλη χαρά καθώς κάναμε σπερματοδιαγραμμα κ έχει ανέβει αρκετά από τις άλλες φορές.Δηλαδη στα όρια του να μπορούμε να κάνουμε σπερματεγχυση...Μακάρι να προχωρήσουμε σε τέτοια λύση..Έχει καμιά εμπειρία σε σπερματεγχυση??

στις πριν 8 ώρες, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Ναι με στηρίζει αλλά δεν θέλει να το συζητάει και πολύ...Σήμερα βέβαια πήρα μια μεγάλη χαρά καθώς κάναμε σπερματοδιαγραμμα κ έχει ανέβει αρκετά από τις άλλες φορές.Δηλαδη στα όρια του να μπορούμε να κάνουμε σπερματεγχυση...Μακάρι να προχωρήσουμε σε τέτοια λύση..Έχει καμιά εμπειρία σε σπερματεγχυση??

Καλησπέρα!

Επειδή βρίσκομαι σε χειρότερη κατάσταση από αυτή του συζήγου σας και διάβασα ότι ανέβηκε το σπερμοδιάγραμμά σας, μπορείτε να μου πείτε τη διαδικασία και θεραπεία ακολούθησε; Ποιοί γιατροί τον είδανε, τη διάγνωση έβγαλαν για τα πρώτα αποτελέσματα και τη αγωγή ακολουθήσατε;

Πόσο σας καταλαβαίνω κύριε Βασίλη.ο γυναικολόγος με τον εμβρυολογο που μας έκανε το σπερματοδιαγραμμα μας σύστησαν μια βιταμίνη την προφερτιλ για 3μηνες.Δεν είχε άμεσα αποτελέσματα αλλά είδαμε αποτέλεσμα μέσα σε 3-4 μήνες.Αλλα να σας πω την αλήθεια από 1μιση εκ. πήγε 5μιση και βελτιώθηκε η κινητικότητα.Κατι δεν είναι και αυτό?

στις Just now, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Πόσο σας καταλαβαίνω κύριε Βασίλη.ο γυναικολόγος με τον εμβρυολογο που μας έκανε το σπερματοδιαγραμμα μας σύστησαν μια βιταμίνη την προφερτιλ για 3μηνες.Δεν είχε άμεσα αποτελέσματα αλλά είδαμε αποτέλεσμα μέσα σε 3-4 μήνες.Αλλα να σας πω την αλήθεια από 1μιση εκ. πήγε 5μιση και βελτιώθηκε η κινητικότητα.Κατι δεν είναι και αυτό?

Σε συνέχεια του ερωτήματος σου θα σου πω ότι είχαν πει για ολιγοασθενοσπερμια και τώρα είπαν για ολιγοσπερμια απλή.

στις On 8/3/2020 at 11:17 ΠΜ, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Σε συνέχεια του ερωτήματος σου θα σου πω ότι είχαν πει για ολιγοασθενοσπερμια και τώρα είπαν για ολιγοσπερμια απλή.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Καταρχήν μη με λες κύριο γιατί είμαστε περίπου ίδια ηλικία (25)!

Έχει βρεθεί η αιτία της ολιγοσπερμίας; Ποιά είναι τα επόμενα βήματα και συμβουλές που σας έδωσαν;

στις On 8/3/2020 at 11:15 ΠΜ, ο/η Μαριαννουλα είπε:

Εμάς ο ανδρολογος δεν μας έδωσε καν θεραπεία. Μας είπε ότι δεν θα υπάρξει διαφορά οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάτι. Ξενέρωσα κ θα πάω κ σε άλλον. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...