Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βασίλης 94

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  23
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Βαθμός Δημοφιλίας

12 Good

Σχετικά με Βασίλης 94

 • Ιδιότητα
  Member

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

 1. Θα σου απαντήσω σίγουρα για την Προλακτίνη η οποία ναι, συνδέεται με υπογονιμότητα και μου το έχει πει ενδοκρινολόγος! Η τεστο, όχι και τόσο, εφόσον είναι υψηλή το αντίθετο! Συμβουλευτείται κάποιον καλό Ενδοκρινολόγο ο οποίος θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα!
 2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Η αλήθεια είναι ότι με αυτά τα πράγματα, κανείς δε ξέρει και ποτέ τι εξέλιξη μπορεί να έχουν.. Ειδικά το σπέρμα είναι κάτι το μη στατικό, αλλάζει συνεχώς κάθε τρείς περίπου μήνες, επομένως με τρομάζει κάπως η επόμενη εξέταση.. Διατηρώ όμως μια συγκρατημένη αισιοδοξία! Εύχομαι και σε εσάς τα καλύτερα!!
 3. Καλησπέρα! Στην τελευταία φορά που έκανα σπερμοδιάγραμμα είδαμε μια αρκετά ικανοποιητική βελτίωση. Εγώ έχω πρόβλημα στον αριθμό.. Ξεκίνησα πέρυσι με 100,000 σπερματοζωάρια/ml και λόγω χαμηλού αριθμού δε μπορούσα να έχω περισσότερες παραμέτρους όπως κινητικότητα, μορφολογία, κ.λ.π.. Ένα χρόνο μετά, και με ένα χειρουργείο κιρσοκήλης, έφτασα να αγγίζω το 1.000.000/ml αλλά το ενθαρυντικό ήτανε πως βρέθηκαν εξαιρετικής ποιότητας σπερματοζωάρια τόσο στη μορφολογία όσο και στη κινητικότητα αλλά και ζωντανά πάνω από το 90% εξ' αυτών αλλά και ο αριθμός τους έδειξε δέκα φορές πάνω. Πλέον έχω ξανά κιρσοκήλη, αλλά παρατειρήθηκε και μία μη φυσιολογική αιμάτωση του δεξιού όρχι, κάτι το οποίο παίζει κι αυτό το ρόλο του και είμαι σε αναμονή για τα χειρουργεία λαμβάνωντας μέχρι τότε proferti με σκοπό να δωθεί ώθηση στο όλο σύστημα αναπαραγωγής και βλέπουμε.. Ο γιατρός μου μου δείνει πολλές ελπίδες καθώς είμαι ήδη μικρός και παρά την ατυχία μου, όλα δείχνουν να είναι προς το μέρος μου, σηκώνει κι άλλη βελτίωση λέει... αναμένω και ελπίζω!
 4. Σε ευχαριστώ πολύ!! Όχι, ακόμα δεν έχω κάνει προσπάθειες, αλλά επειδή το ανακάλυψα τώρα, παλεύω να μαζέψω όσα μαζεύονται.. Εύχομαι και σε εσάς τα καλύτερα!!
 5. Συνεχίστε τις προσπάθειες εννοείται! Πολλά περιστατικά με πολυ χειρότερο σπερμοδιάγραμμα, έχουν επιτύχει φυσιολογική σύλληψη! Εγώ σήμερα έκλεισα ένα μήνα που λαμβάνω profertil και συνεχίζω άλλους δύο και έπειτα χειρουργώ πάλι την κιρσοκήλη... Δείχνει να υπάρχει βελτίωση αλλά τα αποτελέσματα τα δικά σας δεν τα φτάνω ακόμα! Αν τα είχα απλά θα έκανα πάρτι από χθες!
 6. Πιστεύω πως είναι πολύ καλό για ανυσηχητικό! Ενώ ανά ml έχει χαμηλό αριθμό, φαίνεται πως υπάρχει μεγάλος όγκος σπέρματος με αριθμό εντός φυσιολογικών ορίων όπως πολύ σωστά επισημαίνει στο σχόλιό του ο γιατρός. Πιστεύω στην κινητικότητα χαλάει λιγάκι και ελαφρώς στη μορφολογία. Γνώμη μου, κοιτάξτε πάλι το ενδεχόμενο κιρσοκήλης, είναι τα πρώτα τα οποία επιρεάζει.. Απορώ γιατί ο προϊγούμενος γιατρός σας απέκλεισε κατευθείαν το ενδεχόμενο φυσιολογικής σύλληψης, (βέβαια συμπέρασμα δε βγαίνει μόνο από ένα σπερμοδιάγραμμα, μπορεί το προϊγούμενο να ήτανε στα χειρότερά του). Επισκεφθείται κάποιον καλό άνθρωπο-γιατρό που να ασχολείται με θέματα ανδρικής υπογονιμότητας και θα σας κατευθείνει αναλόγως. Πιστεύω πως και μόνο με ειδικές βιταμίνες τόνωσης του σπέρματος θα δείτε ικανοποιητική διαφορά. Αν σας τις προτείνει, πάρτε τες κατευθείαν για minimum 3-6 μήνες.
 7. Καλησπέρα κι από εμένα! Πρόβλημα με το σπέρμα κι εγώ, ενάμιση χρόνο τώρα πιθανόν λόγω κιρσοκήλης κι επειδή έχω ψάξει πολύ το θέμα και έχω αλλάξει γιατρούς, έχω να να συμπληρώσω τα εξείς: Τη στιγμή που υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο (στη περίπτωσή σας η fsh και ουρεόπλασμα το οποίο ναι, επειρεάζει το σπέρμα όπως και οποιοδήποτε μικρόβιο του ουροποιητικού) είναι πολύ θετικό καθώς γνωρίζετε το πρόβλημα και αυτό φαίνεται να λύνετε. Σχετικά με τον γιατρό, αναζητήστε έναν καλό Ουρολόγο - Ανδρολόγο ο οποίος ειδικεύεται στην ανδρική υπογονιμότητα και όχι έναν απλό Ουρολόγο ο οποίος μπορεί να είναι και φημισμένος όπως και καθηγητής πανεπιστημίου, αλλά στο ερευνητικό και ενεργητικό του πεδίο να έχει μεγαλύτερη έφεση σε άλλες παθήσεις των ανδρικών γεννητικών οργάνων. Το σπέρμα πράγματι, ανανεὠνεται κάθε περίπου 75 ημέρες, το δε σπερμοδιάγραμμα, καλό είναι να γίνετε σε εξειδικευμένα κέντρα (όπως καλά επιλέξατε και θα πάτε στον κ. Λυμπερόπουλο) καθώς συχνά σε ένα απλό μικροβιολογικό εργαστήριο η ανάλυση γίνετε αποκλειστικά από κάποιο ειδικό λογισμικό χωρίς καν να δει ο Μικροβιολόγος το δείγμα στο μικροσκόπιο. Δεν είναι λίγοι οι Ουρολόγοι που δε λαμβάνουν στα σοβαρά ένα απλό σπερμοδιάγραμμα που έγινε έτσι. Κάτι πολύ σημαντικό, μεγάλη προσοχή στη θερμότητα! Είναι ότι χειρότερο για τους όρχεις και τη σπερματογέννεση! (για το λόγο αυτό βρίσκονται και εκτός του σώματος, απαταίνουν τουλάχιστον 3-4 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία του σώματος) Όχι ζεστά ντουζ, όχι στενά εσώρουχα και παντελόνια και γενικά μεγάλη προσοχή! Τέλος σχετικά με την ψυχολογία του συζήγου σας, ως παθών τον καταλαβαίνω απόλυτα.. βιώνει το δικό του "γολγοθά" όπου πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα να ακούει ένας άνδρας ότι έχει πρόβλημα υπογονιμότητας.. γκρεμίζεται όλος ο κόσμος σου, η εικόνα αλλά και τα όνειρα που είχες πλάσει για τον εαυτό σου στο μέλλον και στο τώρα.. Μα μη το βάζετε κάτω.. πλέον η Ιατρική έχει προχωρήσει έτη φωτός μπροστά σε σύγκριση με τη γεννιά των γονιών μας και μέσα στην ατυχία μας είμαστε και τυχεροί για αυτό! Σας εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την ψυχή μου!!
 8. Σε ευχαριστώ πολύ! Για οτιδήποτε ξανά γράψε και θα το δώ! Αναμένω τα καλύτερα νέα!!
 9. Μην αγχώνεσται. Η κινητικότητα θα βελτιωθεί σίγουρα με το χειρουργείο το ίδιο πιστεύω και ο αριθμός, ειδικά με τη λήψη profertil. Ας προσέξει και όσα σου έχω γράψει σε προϊγούμενα μηνύματα και μόνο καλό θα δείτε!
 10. Οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι στο 6μηνο να γίνετε το σπερμοδιάγραμμα για ορθότερη αξιολόγηση, ως τόσσο μπορεί ήδη να έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά στους 6 μήνες γίνετε η ιατρική αξιολόγηση. Μη σε απογοητεύω, όπως σου είπα και μετά τα 32 υπάρχει βελτίωση, άπειρες οι αναφορές, επίσης με τα profertil που λαμβάνει πιστεύω σίγουρα θα φανούν αποτελέσματα όπως και να 'χει! Απλά συχνά σε τέτοια ηληκία, οι γιατροί ποντάρουν στη βελτίωση μέσω βιταμινών και δε τη χειρουργούν για βελτίωση του σπέρματος ή τη χειρουργούν αν ενοχλεί στην καθημερινότητα του ασθενή. Αν θέλεις γράψε μας τα αποτελέσματα του σπερμοδιαγράμματος πριν την επέμβαση, μπορεί να μην είναι τόσο ανησχυχητικά όσο σας λένε (αντιλαμβάνομαι το άγχος σας), δηλαδή καμιά φορά με ελαφρώς κάτω από τα φυσιολογικά, αυτόματα θεωρείτε παθολογικό, αλλά πιθανότητες για φυσική σύλληψη υπάρχουν ακόμα και με σπερμοδιάγραμμα 5εκ/ml. Κάτι τελευταίο, ορμονολογικό έλεγχο έχετε κάνει;
 11. Μαριαννουλα, καλησπέρα! Επειδή κι εγώ ακολουθώ αυτό το διάστημα για πρώτη φορά αγωγή με profertil, αν επιτρέπεται, ξανά τσεκάρατε το σπερμοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της αγωγής; Αν ναι, πόσο καιρό αφού τα έπαιρνε και τι βελτίωση είδατε; Ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι τα καλύτερα από δω και πέρα!!
 12. Ξέχασα να αναφέρω Να αποφεύγει τα ζεστά ντουζ και γενικά τη θερμότητα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, είναι ότι χειρότερο για τη σπερματογέννεση, εξού και γιατί οι όρχεις βρίσκονται εκτός του σώματος. Να φοράει άνετα εσώρουχα και αν καπνίζει ή πίνει αλκοόλ να τα ελλατώσει. Εγώ παρόλο που μου εμφανίστηκε ξανά κιρσοκήλη, μόνο με ελλάτωση του καπνίσματος -αλκοόλ αλλά και αποφυγή θερμότητας στην περιοχή (όπως ανέφερα παραπάνω), είδα θεαματική διαφορά στο τελευταίο σπερμοδιάγραμμα! Και όπως μου είπε ο Μικροβιολόγος "Μην αγώνεσαι, ένα "και μοναδικό χρειάζεται, πολλές φορές με παθολογικό σπερμοδιάγραμμα έχουν επιτευχθεί εγγυμοσύνες, τίποτα δεν αποκλείεται!"
 13. Καλησπέρα κι από μένα! Έχω χειρουργήσει την κιρσοκήλη μου πριν ένα χρόνο και επειδή το έχω ψάξει όσο δε πάει άλλο, έχω να σας πω: Η κιρσοκήλη, συνήθως μέχρι τα 32 έτη του άντρα αν εγχειρηστεί θα δείξει πολλή καλή βελτίωση, ωστόσο και μετά από αυτή την ηληκία έχουν βρεθεί χειρουργημένοι άνδρες με εξαιρετική βελτίωση, αλλά η βιβλιογραφία κρατά σαν ορόσημο την ηληκία των 32. Μπορεί το σπέρμα να αννανεώνεται κάθε περίπου 3 μήνες (72-75 ημέρες), αλλά οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι μετά τους 6 το σπερμοδιάγραμμα μπορεί να αξιολογηθεί σωστά ώστε να έχουν περάσει ήδη 2 γενιές σπέρματος μετά την επέμβαση. Παρότι επέμβαση ρουτίνας, θέλει αρκετή προσοχή κατά την περίοδο μετά του χειρουργείου (περίπου για 6 μήνες μην συκώνει βάρη, απότομες κινήσεις, κ.λ.π), καθώς μπορεί να υποτροποιάσει και να βγει ξανά (παθών). Συνηθίζεται μετά την επέμβαση κιρσοκήλης να χορηγούνται ενυσχητικά σπέρματος όπως τα profertil ώστε να δωθεί ώθησει στον οργανισμό για καλή και ποιοτική σπερματογέννεση. Πιστεύω ότι με το χειρουργείο +τις βιταμίνες profertil, θα δείτε διαφορά και σας εύχομαι τα καλύτερα!! Για οτιδήποτε είμαι στη διάθεσή σας!
 14. Τυχαία διάβασα το θέμα αυτό, όντας με πρόβλημα στο σπέρμα. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με την ομοιοπαθητική και τις θεραπείες τις οποίες υπόσχεται, αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω κι άλλες γνώμες σχετικά με την προσέγγισή της στο θέμα της ανδρικής υπογονιμότητας. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει από αντίστοιχες ή προσωπικές του περιπτώσεις, ας σχολιάσει εδώ ή να μου στείλει μήνυμα. Ευχαριστώ!
 15. Καλημέρα κι από εμένα. Αν και παρακολουθώ το forum για άλλους λόγους και αποφεύγω να γράφω συχνά, διάβασα την ιστορία σας όπως και τα σχόλια των υπολοίπων μελών και έπειτα από αρκετή σκέψη αποφάσισα να σας γράψω μια οικογενειακή ιστορία μου με την ελπίδα ίσως δώσω λίγο κουράγιο! Στα τέλη της δεκαετίας του '80, παντρεύονται οι δικοί μου και ξεκινούν σχεδόν αμέσως προσπάθειες για παιδάκι. Σύντομα η μητέρα μου (νέο κορίτσι τότε, στα 20 της) μένει έγγυος, η εγγυμοσύνη δείχνει να εξελίσσεται εντελώς φυσιολογικά μέχρι τη στιγμή όπου για παρόμοιους με τους δικούς σας λόγους, σταμάτησε.. Πέρασαν τότε οι δικοί μου το δικό της γολγοθά (με φυσιολογικές τότε δικές τους εξετάσεις) μέχρι να συνέλθουν και να ξεκινήσουν εκ νέου τις προσπάθειες όσπου επιτεύχθη εγκυμοσύνη στο πρώτο τους παιδάκι! Δύο χρόνια αργότερα, προσπάθησαν για δεύτερο όπου τα κατάφεραν και θα περίμεναν ένα κοριτσάκι, αλλά για άλλους αυτή τη φορά ιατρικούς λόγους και εκείνη τη φορά η εγκυμοσύνη σταμάτησε.. Δε το έβαλαν κάτω, συνέχισαν τις προσπάθειες και σύντομα επιτεύχθηκε εκ' νέου εγκυμοσύνη αποτέλεσμα της οποίας είναι το κείμενο το οποίο διαβάζεται αυτή την ώρα, αλλά και δύο χρόνια αργότερα μια νέα με την οποία και ολοκληρώθηκε η οικογένειά μας! Ναι! Μετά από συνολικά δύο μη ολοκληρωμένες εγκυμοσύνες, κατάφεραν σήμερα να έχουν τρία παιδιά, τρεις σημερινούς άντρες, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ μας, αγαπημένοι, δεμένοι και με τους γονείς μας να καμαρώνουν κρυφά για τα επιτεύγματά μας! Θυμάμαι μάλιστα πως πάντα ήθελα μια αδερφούλα, αλλά μου 'ρχεται στο μυαλό μια συζήτηση με τη μητέρα μου η οποία μου είχε αποκαλύψει πως ήθελαν με τον πατέρα μου από την αρχή του γάμου τους τρία παιδιά, πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν μετά από εμένα (ως δεύτερος κατά σειρά), ερχόταν η αδερφούλα μου, δε θα είχα σήμερα τον μικρότερο αδερφο μου - τον καλύτερο άνθρωπο του κόσμου που αγαπώ όσο κανέναν! Και έτσι κάνω στην άκρη την παιδική μου επιθυμία Θέλω να πω, πως ίσως όλα για κάποιο λόγο να γίνονται!!! Ο Θεός μόνο ξέρει και στο θέλημά του, εμείς πιστεύω περισσεύουμε.. Οι παραπάνω ιστορίες πλέον ανήκουν στο παρελθόν της οικογένειας, θαμμένες στις ανηφοριές της ζωής των γονέων μου, μια ανηφόρα την οποία ανέβηκαν, αλλά μετά από κόπο και στενοχώριες, σύντομα φτάσανε στο σκοπό τους.. Σήμερα, 26 ετών εγώ, διεγνωσμένος με υπογομινότητα, αγωνίζομαι να βρω λύση στο πρόβλημά μου και σύντομα να είμαι έτοιμος να προχωρήσω τη ζωή μου με την αρραβωνιαστικιά μου στη δημιουργία της δικής μας οικογένειας, ένα όνειρο που εύχομαι σε όλους και όλες να γίνει πραγματικότητα και μέχρι τότε να μη το βάζουμε κάτω!!! Δεν ξέρω αν κατάφερα με την ιστορία μας να σας δώσω έστω και λίγο κουράγιο, αλλά σας εύχομαι τα καλύτερα, πραγματικά τα καλύτερα... και σύντομα όλοι γονείς!!!
×
×
 • Προσθήκη...