Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θερμαντήρας και θερμοκρασία νερού

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας.βραζω νερό το βάζω σε αποστειρωνενα μπιμπερο στο ψυγείο κ όταν χρειάζομαι βάζω το γεμάτο μπιμπερο στο θερμαντήρα για να ζεματιεται πριν ρίξω τη σκόνη.διοτι δε κάνει να πέσει η σκόνη σε χλιαρό νερό.γιατι αν υπάρχουν μικροοργανισμοί σκοτώνονται στους 70βαθμους.σωστα το κάνω??χρησιμοποιώ κ θερμός αλλά δε κρατά πολύ.το νερό που κρυώνει στο θερμός το αποστειρωμενο μπορώ να το ζεστάνω σε Μπεν μαρι??

Δημοσίευση

Όταν ρίχνεις την σκόνη το νερό δεν πρέπει να είναι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία γιατί καταστρέφει τις πρωτεΐνες του γάλακτος, πρέπει να είναι μεν ζεστό αλλά όχι να ζεματάει. Για το νερό που μένει στο θερμός και έχει ήδη βράσει πολλοί λένε ότι δεν μένει αποστειρωμένο μετά από κάποια ώρα οπότε δεν ξέρω τι να σου πω σχετικά. 

Δημοσίευση

Η καθεμια κανει τη δικη της μεθοδο και βλεπουμε τελικα οτι αυτο δεν επηρεαζει τα μωρακια. Μια χαρα μεγαλωνουν οπως και να ετοιμαζουμε το γαλα τους. Εγω βραζω νερο και το κραταω μεσα σε θερμος. Τα μπουκαλια περιμενουν αποστειρωμενα ετοιμα μεσα στον αποστειρωτη. Καθε φορα γεμιζω με νερο το επομενο μπουκαλι του και το αφηνω ετσι γεματο μεσα στο μπεν μαρι μεχρι να ερθει η ωρα του ταισματος. 

Ολοσωστη αποστειρωση μου ειπαν οτι δεν υπαρχει και μονο που τα πιανουμε με τα χερια μας και οχι με λαβιδα. Αρα την κανουμε για να αποφυγουμε σαλμονελα κτλ... τα υπολοιπα καθημερινα μικροβια υπαρχουν παντου... ειδικα απ τη στιγμη που τα μωρα αρχιζουν να βαζουν τα παντα στο στομα τους

Δημοσίευση

Έχεις ένα δίκιο vayaki .εμένα μουχαν πει στον πρώτο μου γιο ότι τα μπουκάλια μόλις ανοίξεις τον αποστειρωτη πρέπει να τα βγάλεις γιατί παύει να ισχύει η αποστείρωση.το νερό στο θερμός δε το κρατάς πάνω από 12ωρο....άσε που δεν άντεχε κιόλας.το νερό δε πρέπει να ναι 100βαθμους μη χαλάσει η σύσταση να όχι κάτω από 70για να σκοτωθούν τυχόν παθογόνοι οργανισμοί.αυτα ξερω

Δημοσίευση

Κοριτσια εγω αποστειρωνω μπιμπερο σε αποστειρωτη και τα γεμιζω με βρασμενο νερο και τα κραταω στο ψυγειο. Οταν ειναι η ωρα του φαγητου βγαζω το μπιμπερο απ το ψυγειο ζασταινω νερο στο βραστηρα και το βαζω σε μπωλ οπου βαζω μεσα το μπιμπερο. Το αφηνω λιγο και βαζω τη σκονη

θεωρειτε οτι ειναι σωστο;;;

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Κορτας είπε:

Κοριτσια εγω αποστειρωνω μπιμπερο σε αποστειρωτη και τα γεμιζω με βρασμενο νερο και τα κραταω στο ψυγειο. Οταν ειναι η ωρα του φαγητου βγαζω το μπιμπερο απ το ψυγειο ζασταινω νερο στο βραστηρα και το βαζω σε μπωλ οπου βαζω μεσα το μπιμπερο. Το αφηνω λιγο και βαζω τη σκονη

Μια χαρά είναι, είπαμε τέλεια αποστείρωση δεν υπάρχει και δεν χρειάζεται να γινόμαστε υποχόνδριες.

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Κορτας είπε:

Και εγώ αυτό ακριβώς κάνω,μου το είπε η παιδίατρος και το ακολούθησα 

Δημοσίευση

Ναι σωστό είναι.κ γω η γεμίζω τα μπιμπερο κ τα βάζω ψυγείο κ όταν το χρειάζομαι τι βάζω στο θερμαντήρα η έχω νερό στο θερμός βρασμένο κ γεμίζω τα αποστειρωνενα μπιμπερο που Ω στο ψυγείο

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...