Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι ονομα να του δωσω?

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα!θελω την γνωμη σας...ειμαι στον πεμπτο μηνα της εγκυμοσυνης μου σε αγορι και αναρωτιομαστε με τον αςντρα μου τι ονομα να δωσουμε στο παιδι.τον πεθερο μου τον λενε Φανουρη δν μας αρεσει ομως καθολου το ονομα και υπαρχει και στο μυαλο μας το ονομα Πετρος απο τον κολλητο του αντρα μου που μεγαλωσαν μαζι και τον χασαμε απο τροχαιο.ποια ειναι η αποψη σας?

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η vasiliki30 είπε:

Καλησπερα!θελω την γνωμη σας...ειμαι στον πεμπτο μηνα της εγκυμοσυνης μου σε αγορι και αναρωτιομαστε με τον αςντρα μου τι ονομα ναδωσουμε στο παιδι.τον πεθερο μου τον λενε Φανουρη δν μας αρεσει ομως καθολου το ονομα και υπαρχει και στο μυαλο μας το ονομα Πετρος απο τον κολλητο του αντρα μου που μεγαλωσαν μαζι και τον χασαμε απο τροχαιο.ποια ειναι η αποψη σας?

Τον μπαμπά σου πως το λένε?? Ναι το όνομα του Πεθερού δεν είναι κ πολύ ωραίο η αλήθεια είναι εκτός κ αν τον φωναζατε Φανη. 

Δημοσίευση
στις πριν 53 λεπτά, ο/η lactaki είπε:

Τον μπαμπά σου πως το λένε?? Ναι το όνομα του Πεθερού δεν είναι κ πολύ ωραίο η αλήθεια είναι εκτός κ αν τον φωναζατε Φανη. 

Κωνσταντινο αλλα εχουμε και τον ανηψουλι μου με το ιδιο ονομα!!

Δημοσίευση
στις πριν 45 λεπτά, ο/η AlKate είπε:

Μπορείτε και το όνομα από τη μια γιαγιά αν υπάρχει και σε αντρικό. Πώς τις λένε τη μαμά και τη πεθερά σου;

Την πεθερα μου Κωνσταντινα την μαμα μου Χαρικλεια.το σκεφτηκα και εγω για Χαραλαμπο αλλα παλι δν μου πολυαρεσει!!

Δημοσίευση

Το Φάνης ωραίο είναι. Κι όχι τόσο συνηθισμένο. Το Φανουρης δύσκολο... Προτιμώ όμως το Χάρης! 

Στο θέμα του να το βγάλετε με το όνομα του φίλου του συζύγου σου είναι μεν συγκινητικό και φυσικά τιμάς έτσι ένα αγαπημένο πρόσωπο, απλώς ειμαι κατά του να "επιβαρύνεις" ένα πλάσματακι με μία στενάχωρη ιστορία πίσω από το όνομα.. Γνώμη μου πάντα. Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου! 

Δημοσίευση
στις πριν 40 λεπτά, ο/η Γιάννα 36 είπε:

Το Φάνης ωραίο είναι. Κι όχι τόσο συνηθισμένο. Το Φανουρης δύσκολο... Προτιμώ όμως το Χάρης! 

Στο θέμα του να το βγάλετε με το όνομα του φίλου του συζύγου σου είναι μεν συγκινητικό και φυσικά τιμάς έτσι ένα αγαπημένο πρόσωπο, απλώς ειμαι κατά του να "επιβαρύνεις" ένα πλάσματακι με μία στενάχωρη ιστορία πίσω από το όνομα.. Γνώμη μου πάντα. Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου! 

Ευχαριστω!ναι και εγω πιστευω οτι ειναι λιγο στεναχωρο και δν ξερω πως θα το παρει το παιδι οταν το μαθει

Δημοσίευση

Θα απέφευγα κι εγώ να δώσω όνομα ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή.. είναι σαν να το συνοδεύει ένα αρνητικό φορτίο και δε χρειάζεται ένα τέτοιο βάρος το παιδί κι ας είναι πολύ συγκινητική μια τέτοια σκέψη. Η ζωή συνεχίζεται και τουλάχιστον μια καινούρια ας αρχίσει από μια θετική βάση. Ταπεινή μου γνώμη.

Με το καλό το μωράκι σου.

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η Ηλίας-Νικόλαος είπε:

Θα απέφευγα κι εγώ να δώσω όνομα ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή.. είναι σαν να το συνοδεύει ένα αρνητικό φορτίο και δε χρειάζεται ένα τέτοιο βάρος το παιδί κι ας είναι πολύ συγκινητική μια τέτοια σκέψη. Η ζωή συνεχίζεται και τουλάχιστον μια καινούρια ας αρχίσει από μια θετική βάση. Ταπεινή μου γνώμη.

Σε ευχαριστω!και εγω αυτο πιστευω!πιο πολυ γερνω στο ονομα του πεθερου μου και λογω παραδοσης αλλα και επδ ειναι πολυ καλος ανθρωπος.απλα εχει κολλησει ο αντρας μου οτι δν του αρεσει.

Δημοσίευση
στις πριν 20 ώρες, ο/η vasiliki30 είπε:

Καλησπερα!θελω την γνωμη σας...ειμαι στον πεμπτο μηνα της εγκυμοσυνης μου σε αγορι και αναρωτιομαστε με τον αςντρα μου τι ονομα να δωσουμε στο παιδι.τον πεθερο μου τον λενε Φανουρη δν μας αρεσει ομως καθολου το ονομα και υπαρχει και στο μυαλο μας το ονομα Πετρος απο τον κολλητο του αντρα μου που μεγαλωσαν μαζι και τον χασαμε απο τροχαιο.ποια ειναι η αποψη σας?

Με το καλο το μωρακι σου!Εμενα μου αρέσει το Φανούρης..Δεν το ακους συχνα!Αν ο πεθερος σου ειναι καλός ανθρωπος και το αξιζει να το βγαλετε ετσι ετσι το μωρο..Αλλα και το Πέτρος ειναι ωραίο..Δεν νομιζω οτι θα μεγαλωσει και θα στεναχωρηθεί με την ιστορια του φίλου το παιδι..Ισα ισα θα ξερει οτι πηρε το ονομα του απο εναν ανθρωπο που οι γονεις του αγαπουσανε πολύ και με αυτον τον τροπο τιμησανε την μνημη του.

Δημοσίευση
στις πριν 38 λεπτά, ο/η Ηλίας-Νικόλαος είπε:

Εγώ θα έβαζα το πεθερό μου αν ήμουν στη θέση σου. (Οι πεθεροι πάντα είναι καλυτεροι απο τις πεθερες.) Ασε που είναι και μεγάλη τιμή να τον βάλεις και ο άντρας σου θα το εκτιμήσει πολύ. Το Φανουρίος  είναι ωραίο αν το κάνεις Φάνης!! Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου

Δημοσίευση

Καλησπερα!Ειναι πολυ ωραιο ονομα το Φανουρης και θα τον φωναζετε Φανη!Ειναι οντως τιμη να δωσεις το ονομα του πεθερου σου και θα εκτιμηθει απο τον ιδιο..Αν δηλαδη θελεις να το κανεις ειναι μια πολυ ομορφη κινηση ..:)

Δημοσίευση

Εγώ πάλι αν ήμουν στην θέση σου όσο καλός και να είναι ο πεθερός μου το παιδί Φανούρη δεν θα το έβγαζα, δεν μου αρέσει και πιστεύω ότι ούτε στο παιδί θα αρέσει και δεν είμαι και της λογικής "το βγάζουμε έτσι και τον φωνάζουμε γιουβέτσι". Δεν θεωρώ ότι έτσι τιμάς έναν άνθρωπο, τον τιμάς καθημερινά με την στάση και την συμπεριφορά σου και αυτός φυσικά πρέπει να δέχεται το δικαίωμά σου να πεις το παιδί όπως επιθυμείς και να μην το συνδέει με τον σεβασμό σου στο πρόσωπό του. Γνώμη μου πάντα και με όλη την καλή πρόθεση!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η KONSTANTIA είπε:

Εγώ πάλι αν ήμουν στην θέση σου όσο καλός και να είναι ο πεθερός μου το παιδί Φανούρη δεν θα το έβγαζα, δεν μου αρέσει και πιστεύω ότι ούτε στο παιδί θα αρέσει και δεν είμαι και της λογικής "το βγάζουμε έτσι και τον φωνάζουμε γιουβέτσι". Δεν θεωρώ ότι έτσι τιμάς έναν άνθρωπο, τον τιμάς καθημερινά με την στάση και την συμπεριφορά σου και αυτός φυσικά πρέπει να δέχεται το δικαίωμά σου να πεις το παιδί όπως επιθυμείς και να μην το συνδέει με τον σεβασμό σου στο πρόσωπό του. Γνώμη μου πάντα και με όλη την καλή πρόθεση!

Ναι αυτος ειναι και ο λογος που δν θελει ο αντρας μου.γτ απο την μια θελει να δωσει αυτη την χαρα στον πατερα του αλλα απο την αλλη σκεφτετε οτι σαν πατερας που θα γινει ο ιδιος δν μπορει να δωαει στο παιδι του ενα ονομα που δν το θςωρει ωραιο και που φοβαται οτι θα τοκοροιδευουν.

Δημοσίευση

Με το καλό το μωράκι σας! Για εμένα, το αναγκαστικό και "παραδοσιακό" "βγάλε τον πεθερό" και τέτοια δεν ισχύει.. συνεπώς, εάν αισθάνεσαι εσύ την ανάγκη, δίνεις το όνομα Φανούριος και όντως το φωνάζεις Φάνη (το Φανούρης δεν μου πολυαρέσει). Το όνομα Πέτρος είναι πολύ όμορφο και η σκέψη υπέροχη, μια και τιμάτε ένα αγαπημένο πρόσωπο και βασικό στοιχείο της επιλογής είναι η αγάπη. Πιστεύω ότι αυριο-μεθαυριο το παιδάκι σας θα χαρεί και θα εκτιμήσει το μέγεθος της φιλίας και το βάθος των συναισθημάτων, γνωρίζοντας από ποιον προήλθε το όνομά του. Αυτό που προφανώς θα έκανα - αφορμώμενη από το πόσο καλός άνθρωπος είναι ο πεθερός, κι απ'ό,τι κατάλαβα όχι απαιτητικός να βγει οπωσδήποτε το όνομά του (παρεμπιπτόντως, ένα μεγάλο μπράβο και στον άνδρα σου που σκέπτεται ανοιχτόμυαλα)  - είναι να βγάλω τελικά το Φανούριος, κι αν ποτέ ερχόταν 2ο αγοράκι, θα το ονομάτιζα Πέτρο ή αν ήταν κόρη, Πετρίνα. 

Και πάλι, εύχομαι τα καλύτερα. Με το καλό να υποδεχτείτε το αγοράκι σας ❤️  

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η demie_14 είπε:

Με το καλό το μωράκι σας! Για εμένα, το αναγκαστικό και "παραδοσιακό" "βγάλε τον πεθερό" και τέτοια δεν ισχύει.. συνεπώς, εάν αισθάνεσαι εσύ την ανάγκη, δίνεις το όνομα Φανούριος και όντως το φωνάζεις Φάνη (το Φανούρης δεν μου πολυαρέσει). Το όνομα Πέτρος είναι πολύ όμορφο και η σκέψη υπέροχη, μια και τιμάτε ένα αγαπημένο πρόσωπο και βασικό στοιχείο της επιλογής είναι η αγάπη. Πιστεύω ότι αυριο-μεθαυριο το παιδάκι σας θα χαρεί και θα εκτιμήσει το μέγεθος της φιλίας και το βάθος των συναισθημάτων, γνωρίζοντας από ποιον προήλθε το όνομά του. Αυτό που προφανώς θα έκανα - αφορμώμενη από το πόσο καλός άνθρωπος είναι ο πεθερός, κι απ'ό,τι κατάλαβα όχι απαιτητικός να βγει οπωσδήποτε το όνομά του (παρεμπιπτόντως, ένα μεγάλο μπράβο και στον άνδρα σου που σκέπτεται ανοιχτόμυαλα)  - είναι να βγάλω τελικά το Φανούριος, κι αν ποτέ ερχόταν 2ο αγοράκι, θα το ονομάτιζα Πέτρο ή αν ήταν κόρη, Πετρίνα. 

Και πάλι, εύχομαι τα καλύτερα. Με το καλό να υποδεχτείτε το αγοράκι σας ❤️  

Σε ευχαριστω κοπελα μου!η αληθεια ειναι οτι ουτε το πεθερου μου δν του αρεσει το ονομα του για αυτο δν επιμενει.βεβαια καταβαθως θα χαιροταν να ακουσει το ονομα του.θα δειξει!ευτηχως εχουμε καιρο ακομα γτ εχουμε λιγο μπερδευτει!

Δημοσίευση

Ναι, η αλήθεια είναι ότι καθένας θα χαιρόταν (κι εμείς αύριο-μεθαύριο, εάν τα παιδάκια μας δώσουν το όνομά μας). Πέρα από αυτό, αυτό που χρειάζεται να μας απασχολεί είναι η υγεία. Να είμαστε μικροί-μεγάλοι καλά, όπως και να ονοματίζονται τα μωράκια. Άρα, μπορείτε να κινηθείτε και σε όνομα εντελώς μα εντελώς εκτός οικογενείας. Βρείτε στο ίντερνετ έναν κατάλογο ονομάτων με ωραία αγορίστικα και επιλέξτε. (Σκέφτηκα και το Κωνσταντίνος από πεθερά, αλλά πού ξέρεις, ίσως βγει αμιγώς μελλοντικά σε κορίτσι που θα κάνετε). 

• 1 month later...
Δημοσίευση
στις On 28/8/2019 at 11:40 ΠΜ, ο/η vasiliki30 είπε:

Σε ευχαριστω!και εγω αυτο πιστευω!πιο πολυ γερνω στο ονομα του πεθερου μου και λογω παραδοσης αλλα και επδ ειναι πολυ καλος ανθρωπος.απλα εχει κολλησει ο αντρας μου οτι δν του αρεσει.

Συνήθως οι άνδρες θέλουν τους πατεράδες τους και ας μην είναι ωραίο το όνομα. Μπράβο του, σκέφτεται λογικά. Πάντως ο Άγιος Φανούριος είναι αγαπημένος άγιος.

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Mydream είπε:

Συνήθως οι άνδρες θέλουν τους πατεράδες τους και ας μην είναι ωραίο το όνομα. Μπράβο του, σκέφτεται λογικά. Πάντως ο Άγιος Φανούριος είναι αγαπημένος άγιος.

ΛΕει οτι σαν γιος θελω να δωσω το ονομα του πατερα μου αλλα σαν μελλοντικος πατερας δν θελω γτ νοιωθω οτι το δεσμευω με ενα ονομα που πιθανον να μην του αρεσει!η αληθεια ειναι οτι ακουγετε πιο ωραιο το Πετρος!

• 2 weeks later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...