Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κομβιο στην Β επιπεδου

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια.Εκανα την Β επιπεδου πριν μερικες μερες και του εντοπισε ο γιατρος ενα κομβιο η αλλιως υπερηχογενη εστια στην καρδια.Ειχε καμια αντιστοιχη εμπειρια?Η  αυχενικη μου ηταν πολυ καλη και ειπε να μην ανησυχω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! Με το καλό το μωράκι σου! 

Εννοείς ότι στην παράγραφο που λέει για τον υπολογισμό πιθανότητας για τρισωμία 21 ο δείκτης της ενδοκαρδιακής ηχογενής εστίας είναι παρών; Αυτό γράφει;

Καλησπέρα αν δεις στο φορούν έχει πρόσφατα ίδια αναρτηση

κι εμένα στην β είχε ηχογενης εστία στην αριστερή κοιλία αλλά δεν ήτανε τίποτα :)

αν όμως σε ανησυχεί παρά πολύ συζητά το με το γιατρό σου για να πας για υπέρηχο που έκαναν τα κοριτσια και εδώ 

https://mammyland.com/topic/28896-endokardiaki-ikhogenis-estia/

στις πριν 2 λεπτά, ο/η netspirit είπε:

κι εμένα στην β είχε ηχογενης εστία στην αριστερή κοιλία αλλά δεν ήτανε τίποτα :)

αν όμως σε ανησυχεί παρά πολύ συζητά το με το γιατρό σου για να πας για υπέρηχο που έκαναν τα κοριτσια και εδώ 

Καλησπέρα! Κι εγώ είχα γράψει σε αυτό το θέμα που έβαλες γι' αυτό την ρώτησα για να το ανέβαζα κι εγώ. Κι εμένα μου είχαν βρει στην αριστερή κοιλία της καρδιάς του εμβρύου.

Κι εμένα μου είπαν δεν είναι κάτι.

στις πριν 35 λεπτά, ο/η Nikoleta... είπε:

Καλησπέρα! Κι εγώ είχα γράψει σε αυτό το θέμα που έβαλες γι' αυτό την ρώτησα για να το ανέβαζα κι εγώ. Κι εμένα μου είχαν βρει στην αριστερή κοιλία της καρδιάς του εμβρύου.

Κι εμένα μου είπαν δεν είναι κάτι.

Και εμένα και η μικρή γεννήθηκε και είναι μια χαρά :)

στις πριν 2 ώρες, ο/η netspirit είπε:

Και εμένα και η μικρή γεννήθηκε και είναι μια χαρά :)

Να την χαίρεσαι! Εμένα δεν έχει γεννηθεί ακόμα (είμαι 25+3), αλλά πήγαμε σε εμβρυοκαρδιολόγο και μας είπε ότι αυτό είναι συνηθισμένο, όποτε όλα καλά.

κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις.νΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Ο δείκτης της ενδοκαρδιακής ηχογενής εστίας είναι παρών στα χαρτια.Εχω κανει καλου κακου την εξεταση ΝΗΠΤ για να βεβαιωθουμε οτι δεν υπαρχει χρωμοσωμικη ανωμαλια.Χρειαζεται να παω σε εμβρυοκαρδιολογο?Μενω Θ εσσαλονικη και δεν εχω ιδεα που μπορω να παω

Και εμάς στον πρώτο μου γιο είχαν βρει αυτό αλλά μέχρι το doppler είχε υποχωρήσει. Αν σου είπαν να μην ανησυχείς τότε κάτι θα ξέρουν.

στις πριν 1 ώρα, ο/η Nikoleta... είπε:

Να την χαίρεσαι! Εμένα δεν έχει γεννηθεί ακόμα (είμαι 25+3), αλλά πήγαμε σε εμβρυοκαρδιολόγο και μας είπε ότι αυτό είναι συνηθισμένο, όποτε όλα καλά.

Με το καλό να το παρεις αγκαλιά 

οπως σου είπανε κ οι γιατροί είναι κάτι πολύ συνηθισμένο :)

στις πριν 1 λεπτό, ο/η netspirit είπε:

Με το καλό να το παρεις αγκαλιά 

οπως σου είπανε κ οι γιατροί είναι κάτι πολύ συνηθισμένο :)

Σ' ευχαριστώ πολύ! Ναι αλλά στην αρχή σε αγχώνουν. Αλλά όλα καλά είπαν.

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Nikoleta... είπε:

Ακριβως σε αγχωνουν με τον τροπο τους.Παραπανω απαντησα αλλα δεν ξερω αν φαινεται το μηνυμα μου.Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας. Ειλικρινα η τρομαρα που πηρα και που εχω ακομα δεν υπαρχει

στις πριν 4 ώρες, ο/η netspirit είπε:

Τα διαβασα και ευχαριστω πολυ που μου το εστειλες,Προσπαθω να καταλαβω το λογο υπαρξης αυτου του πραγματος στην καρδια ενος εμβρυου και φυσικα την αιτια που εμφανιζεται.

στις πριν 10 λεπτά, ο/η Nikoleta... είπε:

Εμένα μου λες;;; Κόντεψα να σκάσω στην αρχή μόλις μου το ειπε ο γιατρός του υπερήχου και ηρέμησα μόλις πήγα στο γιατρό μου κ μου είπε όλα καλα

ειχα σκάει να ψάχνω στο Ίντερνετ που τελικά πολλές φορές μας βγαίνει σε κακό 

μια χαρά θα πάνε άκου τον γιατρό σου και να τον εμπιστευεσε :)

στις πριν 7 λεπτά, ο/η netspirit είπε:

Εμένα μου λες;;; Κόντεψα να σκάσω στην αρχή μόλις μου το ειπε ο γιατρός του υπερήχου και ηρέμησα μόλις πήγα στο γιατρό μου κ μου είπε όλα καλα

ειχα σκάει να ψάχνω στο Ίντερνετ που τελικά πολλές φορές μας βγαίνει σε κακό 

μια χαρά θα πάνε άκου τον γιατρό σου και να τον εμπιστευεσε :)

Καλά αυτό το ίντερνετ άσε. Κάνει και καλό και κακό. 

Ναι ελπίζω κι εγώ να πάνε όλα καλά ?

στις πριν 17 ώρες, ο/η KONSTANTIA είπε:

Και εμάς στον πρώτο μου γιο είχαν βρει αυτό αλλά μέχρι το doppler είχε υποχωρήσει. Αν σου είπαν να μην ανησυχείς τότε κάτι θα ξέρουν.

Ειχε υποχωρησει? και σε περιπτωση που δεν φυγει?Μου ειπε οτι δεν αποτελει καρδιολογικο προβλημα και οτι σχετιζεται καθαρα με το συνδρομο νταουν.Εσενα σ εβαλε να κανεις την εξεταση ΝΗΠΤ η εστω στην προτεινε?

στις πριν 3 ώρες, ο/η ZWI1989 είπε:

Ειχε υποχωρησει? και σε περιπτωση που δεν φυγει?Μου ειπε οτι δεν αποτελει καρδιολογικο προβλημα και οτι σχετιζεται καθαρα με το συνδρομο νταουν.Εσενα σ εβαλε να κανεις την εξεταση ΝΗΠΤ η εστω στην προτεινε?

Είχε υποχωρήσει. Δεν μου είπε ποτέ κανείς ότι σχετίζεται με το σύνδρομο Down ούτε έκανα κάποια επιπλέον εξέταση. Γιατί δεν πας σε κάποιον πιο εξειδικευμένο γιατρό για μια δεύτερη γνώμη;

στις πριν 23 ώρες, ο/η ZWI1989 είπε:

Ακριβως σε αγχωνουν με τον τροπο τους.Παραπανω απαντησα αλλα δεν ξερω αν φαινεται το μηνυμα μου.Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας. Ειλικρινα η τρομαρα που πηρα και που εχω ακομα δεν υπαρχει

Εμάς αυτή που μας έκανε την Β' επιπέδου μας είπε δεν είναι κάτι, γιατί συνήθως φεύγει, αλλά ο γιατρός μας άγχωσε λίγο.

Δεν το είχα δει το μήνυμά σου. Εμένα ο γυναικολόγος μου με έστειλε σε εμβρυοκαρδιολόγο και μας έκανε εμβρυοκαρδιογράφημα. Από τη στιγμή που μόνο αυτός ο δείκτης για σύνδρομο down είναι παρών και δεν έχουν βρεθεί άλλα ευρήματα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μας είπαν. Εμένα δε μου είπε να κάνω εξέταση NIPT.

Μη φοβάσαι, όπως βλέπεις είναι συχνό. Σε πολλά έμβρυα έχει βρεθεί αυτή η ηχογενής εστία.

στις πριν 1 ώρα, ο/η Nikoleta... είπε:

Εμάς αυτή που μας έκανε την Β' επιπέδου μας είπε δεν είναι κάτι, γιατί συνήθως φεύγει, αλλά ο γιατρός μας άγχωσε λίγο.

Δεν το είχα δει το μήνυμά σου. Εμένα ο γυναικολόγος μου με έστειλε σε εμβρυοκαρδιολόγο και μας έκανε εμβρυοκαρδιογράφημα. Από τη στιγμή που μόνο αυτός ο δείκτης για σύνδρομο down είναι παρών και δεν έχουν βρεθεί άλλα ευρήματα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μας είπαν. Εμένα δε μου είπε να κάνω εξέταση NIPT.

Μη φοβάσαι, όπως βλέπεις είναι συχνό. Σε πολλά έμβρυα έχει βρεθεί αυτή η ηχογενής εστία.

Εμενα δεν μου ειπε να παω σε εμβρυοκαρδιολογο.Επισης δεν γνωριζω εδω στη Θεσσαλονικη αν υπαρχει καποιος.Σου λεω μολις εφυγα απο το ιατρειο ειχα τοσο μεγαλη χαρα που τον ειδα αλλα μετα λεω αυτο τωρα γιατι επρεπε να γινει? Εψαχνα μετα να βρω τις αιτιες που εμφανιζεται μπηκα σε σαιτ και ειδα οτι ειναι  οντως πολυ συχνο ευρημα και καπως ηρεμησα

στις πριν 4 ώρες, ο/η KONSTANTIA είπε:

Είχε υποχωρήσει. Δεν μου είπε ποτέ κανείς ότι σχετίζεται με το σύνδρομο Down ούτε έκανα κάποια επιπλέον εξέταση. Γιατί δεν πας σε κάποιον πιο εξειδικευμένο γιατρό για μια δεύτερη γνώμη;

Μα ξερεις τι σκεφτηκα?Οτι αν ειναι ετσι ποιος ο ρολος της αυχενικης διαφανειας?Υποτιθεται την κανεις για να εισαι καλυμμενη οσο γινεται με τα συνδρομα.Ναι ισως παω σε εμβρυοκαρδιολογο για να ηρεμησω τελειως.Ειναι το τελευταιο πραγμα που μπορω να κανω.Η μαλλον δεν επρεπε να ασχοληθω περαιτερω οπως πολυ καλα εκανες εσυ.

στις πριν 1 ώρα, ο/η ZWI1989 είπε:

Εμενα δεν μου ειπε να παω σε εμβρυοκαρδιολογο.Επισης δεν γνωριζω εδω στη Θεσσαλονικη αν υπαρχει καποιος.Σου λεω μολις εφυγα απο το ιατρειο ειχα τοσο μεγαλη χαρα που τον ειδα αλλα μετα λεω αυτο τωρα γιατι επρεπε να γινει? Εψαχνα μετα να βρω τις αιτιες που εμφανιζεται μπηκα σε σαιτ και ειδα οτι ειναι  οντως πολυ συχνο ευρημα και καπως ηρεμησα

Κι εμείς δεν ξέραμε κανέναν και μας σύστησε μία ο γιατρός. Επίσης μάθαμε μετά ότι κάνουν και στο Ωνάσειο, το οποίο είναι καρδιοχειρουργικό κέντρο, αλλά είναι στην Αθήνα. Δεν έχει κανένα αντίστοιχο στην Θεσσαλονίκη; Ολόκληρη Θεσσαλονίκη αποκλείεται κάποιον θα έχει. Αλλά αφού έκανες και nipt μπορεί να μη χρειάζεται.

Σε καταλαβαίνω κι εγώ χάρηκα και μετά έμαθα αυτό. Αλλά κι εγώ έψαξα στο ίντερνετ και ηρέμησα λίγο. Εγώ το είδα και εδώ από τα κορίτσια στο forum ότι είναι συχνό και φεύγει. Με καθησύχασε και η εμβρυοκαρδιολόγος.

Στο doppler ίσως φανεί αν έχει φύγει. Αλλά ακόμα εγώ δεν έχω κάνει. Είμαι 25εβδ + 5ημ σήμερα.

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Nikoleta... είπε:

Κι εμείς δεν ξέραμε κανέναν και μας σύστησε μία ο γιατρός. Επίσης μάθαμε μετά ότι κάνουν και στο Ωνάσειο, το οποίο είναι καρδιοχειρουργικό κέντρο, αλλά είναι στην Αθήνα. Δεν έχει κανένα αντίστοιχο στην Θεσσαλονίκη; Ολόκληρη Θεσσαλονίκη αποκλείεται κάποιον θα έχει. Αλλά αφού έκανες και nipt μπορεί να μη χρειάζεται.

Σε καταλαβαίνω κι εγώ χάρηκα και μετά έμαθα αυτό. Αλλά κι εγώ έψαξα στο ίντερνετ και ηρέμησα λίγο. Εγώ το είδα και εδώ από τα κορίτσια στο forum ότι είναι συχνό και φεύγει. Με καθησύχασε και η εμβρυοκαρδιολόγος.

Στο doppler ίσως φανεί αν έχει φύγει. Αλλά ακόμα εγώ δεν έχω κάνει. Είμαι 25εβδ + 5ημ σήμερα.

Στην Αθηνα απ οτι εχω ψαξει εχετε τετοια ειδικοτητα εδω θα προσπαθησω να δω τι επιλογες εχω.Και γω ειμαι στην 23 εβδομαδα σε λιγο την κλεινω.Οποτε μεχρι το doppler εχω ακομα .Ειμαστε πολυ κοντα στις εβδομαδες.Τι περιμενεις ?

στις πριν 15 ώρες, ο/η ZWI1989 είπε:

Στην Αθηνα απ οτι εχω ψαξει εχετε τετοια ειδικοτητα εδω θα προσπαθησω να δω τι επιλογες εχω.Και γω ειμαι στην 23 εβδομαδα σε λιγο την κλεινω.Οποτε μεχρι το doppler εχω ακομα .Ειμαστε πολυ κοντα στις εβδομαδες.Τι περιμενεις ?

Ναι είμαστε κοντά. Το είδα ότι είσαι στην 23η γιατί είμαι στις μανούλες Φθινοπώρου, αλλά είπα να σου απαντήσω εδώ, για να το δουν όλες οι κοπέλες που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είμαστε πολύ κοντά! Κανονικά είμαι 1 βδομάδα πιο πριν, αλλά το μωρό το βρίσκουν μεγαλύτερο και μου άλλαξαν την ΠΗΤ. Μόλις χθες έκανα την καμπύλη σακχάρου, για doppler κι εγώ αργώ.

Να δεις τι θα σου πει και ο γιατρός σου, αφού έκανες την nipt μπορεί να μη χρειάζεται να πας και σε εμβρυοκαρδιολόγο.

Αγοράκι περιμένω. Εσύ;

στις πριν 2 ώρες, ο/η Nikoleta... είπε:

Ναι είμαστε κοντά. Το είδα ότι είσαι στην 23η γιατί είμαι στις μανούλες Φθινοπώρου, αλλά είπα να σου απαντήσω εδώ, για να το δουν όλες οι κοπέλες που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είμαστε πολύ κοντά! Κανονικά είμαι 1 βδομάδα πιο πριν, αλλά το μωρό το βρίσκουν μεγαλύτερο και μου άλλαξαν την ΠΗΤ. Μόλις χθες έκανα την καμπύλη σακχάρου, για doppler κι εγώ αργώ.

Να δεις τι θα σου πει και ο γιατρός σου, αφού έκανες την nipt μπορεί να μη χρειάζεται να πας και σε εμβρυοκαρδιολόγο.

Αγοράκι περιμένω. Εσύ;

Και γω αγορακι περιμενω και παρεπιπτοντως παρα πολλες γνωστες μου περιμενουν αγορια!Τωρα παναμενω τα αποτελεσματα και μετα θα δω τι θα μου πει να κανω.Γενικα ολο αυτο παντως ειναι αγχωτικο.Εσυ πχ που χρειαστηκε να πας σε εμβρυοκαρδιολογο.Και να μη θελει να αγχωθει η μαμα αναποφευκτα συμβαινει.

Κι εγώ ξέρω πολλούς με αγοράκια. Εύχομαι καλά αποτελέσματα!!! Σίγουρα είναι αγχωτικό. Και το 1ο σου παιδάκι να μην είναι πάλι αγχώνεσαι, γιατί θες όλα να πάνε καλά.

στις πριν 3 ώρες, ο/η Nikoleta... είπε:

Κι εγώ ξέρω πολλούς με αγοράκια. Εύχομαι καλά αποτελέσματα!!! Σίγουρα είναι αγχωτικό. Και το 1ο σου παιδάκι να μην είναι πάλι αγχώνεσαι, γιατί θες όλα να πάνε καλά.

Nικολετα να σε ρωτησω κατι ασχετο με την ηχογενη εστια.Εχει μια εβδομαδα που νιωθω τραβηγματα χαμηλα και μερικες φορες οταν ξαπλωνω ανασκελα βλεπω εξογκωματα που με πονανε λιγο. εχεις ιδεα τι ειναι αυτα?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...