Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τα εμβολια στα παιδια μασ....


Recommended Posts

εμβόλια

Λίγο μετά το δεύτερο μήνα, το μωράκι σας θα υποστεί το πρώτο του τσιμπηματάκι: ένα δυσάρεστο ξάφνιασμα, μια έκφραση απορίας και παράπονου που συνήθως καταλήγει σε κλάμα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά μωρά που είναι πραγματικά "παλικάρια" και δέχονται το τσιμπηματάκι αυτό εντελώς ατάραχα. Ορισμένες φορές πάλι, ο γιατρός είναι τόσο γρήγορος στις κινήσεις του και έχει τόσο απαλό χέρι, ώστε τα δάκρυα αποφεύγονται. Είναι λίγο νωρίς, βέβαια, για να εξηγήσετε στο αγγελούδι σας την τεράστια σημασία των εμβολίων. Τα εμβόλια σώζουν σήμερα χιλιάδες παιδικές ζωές σε όλο τον κόσμο. Είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπου απέναντι σε αρρώστιες όπως η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκίτης, αλλά και η πολιομυελίτιδα, η μηνιγγίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η παρωτίτιδα. Ένας μακρύς κατάλογος από επικίνδυνες, συχνά θανατηφόρες, ασθένειες, που αποτελούσαν τον εφιάλτη της προηγούμενης γενιάς, σήμερα είναι απλώς μια λέξη μέσα στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού σας, στο τμήμα που αναφέρεται στα εμβόλια. Με τα εμβόλια η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει καταφέρει να καταπολεμήσει και να εξοντώσει, στις χώρες όπου οι εμβολιασμοί είναι συστηματικοί, όλους αυτούς τους παθογόνους ιούς που προκαλούν τις επικίνδυνες ασθένειες της παιδικής ηλικίας. Πώς; Δημιουργώντας ένα είδος ιδιότυπου εμφύλιου πολέμου μεταξύ τους, να στρέψει δηλαδή τον ιό εναντίον του ιού και το μικρόβιο εναντίον του μικροβίου. Γιατί το ίδιο το εμβόλιο δεν είναι τίποτα άλλο από έναν ιό ή μικρόβιο που μπαίνει μέσα στον οργανισμό εξασθενημένο, ο οργανισμός δημιουργεί αντισώματα στο συγκεκριμένο μικρόβιο ή ιό και μαθαίνει να αμύνεται, όταν στο μέλλον ένας όμοιος ιός ετοιμάζεται να του επιτεθεί. Μια πανίσχυρη ασπίδα σωτηρίας, δηλαδή, η οποία δρα ως μια ουσία που λέγεται "αντιγόνο" και ερεθίζει το λιλιπούτειο οργανισμό του μωρού να παράγει αντισώματα κατά του συγκεκριμένου ιού ή μικροβίου. Επειδή όμως με το πέρασμα του χρόνου τα αντισώματα αυτά αρχίζουν να εξασθενούν, ο γιατρός θα ξανακάνει ύστερα από μερικά χρόνια μια "αναμνηστική" δόση εμβολίων στο παιδί, έτσι ώστε να αναζωπυρώσει τα αντισώματα και να διατηρήσει τον οργανισμό σε ενεργή φάση άμυνας εναντίον της αρρώστιας. Παλαιότερα, τα εμβόλια προκαλούσαν κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες και έντονες αντιδράσεις στα παιδάκια. Σήμερα όμως, χάρη στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας, η παρασκευή των εμβολίων γίνεται με τέτοιες προδιαγραφές, ώστε να περιορίζονται στο ελάχιστο τυχόν παρενέργειες. Επειδή λοιπόν η πρόληψη είναι πάντοτε καλύτερη από τη θεραπεία, οι παιδίατροι παροτρύνουν ένθερμα τους γονείς να εμβολιάζουν συστηματικά τα παιδιά τους.

Τα εμβόλια σήμερα είναι ανώδυνα, ασφαλή και σωτήρια για τα παιδάκια. Αρκεί να τηρείτε δύο κανόνες: πριν από κάθε εμβολιασμό, ο παιδίατρος πρέπει να εξετάζει το μωράκι πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να αποκλείσει ότι έχει κάποια αρρώστια, η οποία δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί, και να σιγουρευτεί ότι το μωρό δεν έχει κάποια άλλη ίωση εν εξελίξει. Σε αυτή την περίπτωση, ο ευαίσθητος οργανισμός του παιδιού αναγκάζεται να αμυνθεί σε δύο μέτωπα, αφού έχει να αντιμετωπίσει τον ιό που ήδη ταλαιπωρεί τον οργανισμό του και εκείνον που θα μπει μέσα του, έστω και εξασθενημένος, μεσώ του εμβολίου.

Μετά το εμβόλιο και για τις επόμενες δύο, τρεις ημέρες πρέπει να παρατηρείτε προσεχτικά τις αντιδράσεις και τη γενική κατάσταση της υγείας του παιδιού σας και να ειδοποιήσετε αμέσως τον παιδίατρο, αν διαπιστώσετε ότι το μωρό κλαίει επίμονα περισσότερες από τρεις ώρες, έχει υψηλό πυρετό ή παρουσιάζει μια ανεξήγητη υπνηλία ή ωχρότητα. Το πρώτο εμβόλιο που θα κάνει το μωράκι είναι το εμβόλιο κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου και του κοκίτη (DΤΡ). Το εμβόλιο αυτό, το οποίο θα πρέπει να γίνει τρεις φορές με χρονική απόσταση έξι έως οκτώ εβδομάδων την κάθε φορά, έχει τις πιο έντονες παρενέργειες. Τις πρώτες 6 με 48 ώρες μετά το εμβόλιο, το 50% περίπου των μωρών παρουσιάζει ένα ελαφρύ πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, ερυθρότητα, πόνο, γκρίνια, ανησυχία και πυρετό γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κανόνας. Όλα εξαρτώνται από τον οργανισμό του βρέφους. Πολλά μωρά δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα. Για να ρίξετε τον πυρετό, δώστε στο μωράκι κάποιο αντιπυρετικό, κάντε του ένα χλιαρό μπανάκι για τρία έως πέντε λεπτά ή βάλτε του κρύες κομπρέσες στο μέτωπο, τις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα και το λαιμουδάκι. Μαζί με το εμβόλιο αυτό οι περισσότεροι παιδίατροι κάνουν στο μωράκι και το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας (sabin), το οποίο χορηγείται από το στόμα, καθώς και το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας. Όταν το μωράκι σας γίνει 15 μηνών, θα κάνει ένα ακόμη εμβόλιο: της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας (ΜΜR). Το συγκεκριμένο εμβόλιο γίνεται στην ηλικία αυτή γιατί μέχρι τότε κυκλοφορούν τα αντισώματα της μητέρας στο αίμα του παιδιού μέσω του πλακούντα και γι' αυτόν το λόγο μπορεί να μην "πιάσει" το εμβόλιο. Μόνο σε περίπτωση μεγάλης έξαρσης ή επιδημίας οι παιδίατροι κάνουν μια δόση του εμβολίου σε μωράκια από την ηλικία των πέντε μηνών. Η δόση αυτή όμως δεν διαρκεί πολύ και το εμβόλιο πρέπει να επαναληφθεί όταν το παιδί γίνει 15 μηνών. Έξι έως δέκα ημέρες μετά το εμβόλιο, το μωράκι μπορεί να παρουσιάσει κάπως αυξημένη θερμοκρασία, να βγάλει μικρά εξανθήματα στο σωματάκι του ή να παρουσιάσει ένα ελαφρύ πρήξιμο στο πρόσωπο.

Το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β, ένα καινούριο εμβόλιο, το οποίο σήμερα θεωρείται υποχρεωτικό, χορηγείται ενδομυϊκά στα παιδάκια και δεν έχει καμία παρενέργεια. Συνιστάται να γίνεται στη βρεφική ηλικία σε τρεις δόσεις.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας θεωρεί υποχρεωτικά τα εξής εμβόλια:

Της διφθερίτιδας, του τετάνου και του κοκίτη (DΤΡ)

Της πολιομυελίτιδας (Sabin)

Του αιμόφιλου της γρίπης τύπου Β

Της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας (MMR)

Εμβόλια και ηλικία

Το DTP, το Sabin και το εμβόλιο του αιμοφιλος της γρίπης τύπου Β επαναλαμβάνονται το δεύτερο, τον τέταρτο και τον έκτο μήνα.

Αργότερα, η επανάλειψη των εμβολίων DTP και Sbin γίνεται στους 18 μήνες και τον τέταρτο χρόνο, ενώ του αιμόφιλου της γρίπης τύπου Β στους 18 μήνες.

Εμβόλιο ηπατίτιδας Β

Συνιστάται να γίνεται τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού.

Εμβόλιο ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας

Γίνεται το δέκατο πέμπτο μήνα και η επανάληψή του τον έκτο χρόνο της ζωής του παιδιού.

Εμβόλιο φυματίωσης

Χορηγείται τον έκτο χρόνο της ζωής του παιδιού.

Εμβόλιο ηπατίτιδας Α

Ενδείκνυται να γίνεται στην ηλικία των 12 ετών ή σε όσα παιδάκια πάνε σε παιδικούς σταθμούς.

Το εμβόλιο της φυματίωσης έχει προκαλέσει προβληματισμό και διάσταση απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων της παιδιατρικής κοινότητας. Μερικοί παιδίατροι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνεται στην ηλικία των έξι ετών, πριν δηλαδή πάει το παιδάκι στο σχολείο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται νωρίτερα, γιατί το εμβόλιο αυτό έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας (που φτάνει το 35%). Αντιθέτως, οι υπέρμαχοι του εμβολίου θεωρούν ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδάκια ακάλυπτα για έξι χρόνια από μια ασθένεια η οποία, αν και είχε κοπάσει τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει σήμερα αναζωπύρωση λόγω της μετακίνησης των πληθυσμών. Προτείνουν, λοιπόν, το εμβόλιο αυτό να γίνεται το δεύτερο χρόνο της ζωής του παιδιού. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί ένα ακόμη εμβόλιο, το εμβόλιο της ηπατίτιδας Α, και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συμβουλεύει να γίνεται σε ομάδες παιδιών υψηλού κινδύνου. Σύντομα πρόκειται να έλθει και στη χώρα μας το εμβόλιο της ανεμευλογιάς, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Αμερική και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Το εμβόλιο αυτό συνιστάται να γίνεται το 15ο μήνα της ζωής του παιδιού μαζί με το ΜΜR.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 105
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι Εμβολιασμοί είναι ένας μεγάλος ΜΥΘΟΣ. Ένας ακόμη της σύγχρονης κοινωνίας και από τους πιο επικίνδυνους. Τα θύματα των εμβολιασμών είναι πολλά και τα εμβόλια δεν προστατεύουν. Είναι άλλοι οι λόγοι της υποχώρησης των ασθενειών όπως η μηνιγγίτιδα, η διφθερίτιδα, η φυματίωση κ.α. Για όσες ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα συνιστώ το βιβλίο "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ" του Γερμανού γιατρού Gerhard Buchwald.

Το δικό μου παιδί δεν το εμβολίασα όπως πολλοί συνάνθρωποί μας ειδικά κάποιοi γιατροί που "γνωρίζουν". Επίσης τα εμβόλια ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gewrgia geia sou kita na deis...

Krata ta gia sena ekeina pou ksereis kai gia to mwro sou...

Min epireazeis alles kopelles...

H kathe mia mas exei mualo kai kserei ti einai pio kalo gia to mwro tis...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν το πιστεύεις αυτό τότε εσύ γιατί γράφεις. Προφανώς δεν σου αρέσει ο αντίλογος. Τί να κάνουμε όμως...ΥΠΑΡΧΕΙ! Και θα συνεχίσω να τον υποστηρίζω (με την άδειά σας!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΛ έγραψε:

Οι Εμβολιασμοί είναι ένας μεγάλος ΜΥΘΟΣ. Ένας ακόμη της σύγχρονης κοινωνίας και από τους πιο επικίνδυνους. Τα θύματα των εμβολιασμών είναι πολλά και τα εμβόλια δεν προστατεύουν. Είναι άλλοι οι λόγοι της υποχώρησης των ασθενειών όπως η μηνιγγίτιδα, η διφθερίτιδα, η φυματίωση κ.α. Για όσες ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα συνιστώ το βιβλίο "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ" του Γερμανού γιατρού Gerhard Buchwald.

Το δικό μου παιδί δεν το εμβολίασα όπως πολλοί συνάνθρωποί μας ειδικά κάποιοi γιατροί που "γνωρίζουν". Επίσης τα εμβόλια ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά!

Οπότε προτείνεις να αναιρέσουμε τους περισσότερους γιατρούς έπειδή κάποιος έγραψς ένα βιβλίο; Δε νομίζω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Giati pisteuw oti to 99% empisteuwnte ton giatro tous kai emvoliazoun ta mwra tous,gia to kalo tous...

Oses den empisteuwnte ta emvolia as min diavazoun to thema auto,kai na min asxolounte...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιατρός που υποστηρίζει ότι οι εμβολιασμοί είναι άκρως επικίνδυνοι αλλά και άχρηστοι δεν είναι ένας. Εγώ απλά πρότεινα ένα βιβλίο. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλίοπωλεία και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το διαβάσει και να αποφασίσει μόνος του. Απλά όλοι πρέπει να γνωρίζουμε όλες τις απόψεις σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο οι εμβολιασμοί. Εγώ προτρέπω τους γονείς να το ψάξουν και να αποφασίσουν ελεύθερα. Όπως έκανα εγώ και πολλοί άλλοι Γνωρίζοντας και όχι πιστεύοντας. Και αφού άκουσα όλες τις φωνές επί του θέματος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

fisika kai tha empisteyomaste tous giatrous mas............ennoeite...diladi tha kathisw egw apo moni mou na apofasisw oti den prepei to paidi na kanei embolia............edw ta embolia ta kanoune 100 xronia twra ksafnika tha stamatisoume?????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όποια απόφαση και να πάρει κάποιος ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα ασχοληθεί με το θέμα των εμβολιασμών. Όταν το μωρό μου έγινε δύο μηνών η παιδίατρος με κάλεσε για το πρώτο του εμβόλιο. Έπρεπε να ασχοληθώ και το έψαξα και δεν φοβήθηκα να ακούσω όλες τις απόψεις όπως συνεχίζω να κάνω για το παιδί μου και όπως πρέπει να κάνουμε όλοι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κάνε ότι θέλεις για το παιδί σου. Μη νομίζεις όμως πως μόνο εσύ έχεις ψάξει το θέμα. Απλά ο καθένας κάνει την επιλογή του.Ο χρόνος θα δείξει αν είναι σωστή ή λάθος. Να σου ζήσει το παιδάκι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατέθεσα όχι την άποψη μου αλλά την άποψη κάποιων γιατρών. Και βέβαια δεν είμαι η μονη που έχω ψάξει το θέμα αλλά την άποψη κατά των εμβολιασμών εγώ την εξέφρασα εδώ. Λυπάμαι που ενοχλούνται κάποιοι αλλά ποτέ δεν φοβήθηκα να εκφραστώ. Και ποτέ δεν φοβήθηκα τις απόψεις των άλλων. Ελπίζω το αυτό να ισχύει για όλους όσους συμμετέχουν σε δημόσεις συζητήσεις...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ρε κορίτσια είναι δυνατόν τα εμβόλια να είναι άχρηστα; τοτε για ποιο λόγο εμβολιάζονται όσοι πάνε σε χώρες που υπάρχουν αρρώστιες; Για πλάκα ή επειδή τους αρέσει να τσιμπιούνται;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιατι κοριτσια η Γεωργια να κρατήσει για τον εαυτο της αυτα που ξέρει κα να μην τα μοιραστει ? Δεν καταλαβα !

Πρεπει να χουμε ολες την ιδια γνώμη ? Στα φορουμ αυτο γινεται , ανταλλαγή απόψεων . Αν ηταν να λεμε ολη μερα "Αχ χρυση μου ναι δικιο εχεις " θα ταν τελειος ανουσια η υπαρξη μας εδω !

Μου αρέσει επισης οτι πολλες απο εσας εχετε αποψη και την λέτε για θεματα που ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ πχ Θηλασμός . Αν σας πει καποιος κατι διαφορετικό κανετε λες και σας πηρε το μωρο μεσα απο τα χερια !!

Για ηρεμήστε λιγο ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ma oute ki egw to exw ksana akousei...

Emeis filanada kseroume ti einai to kalo kai ti einai to kako gia ta paidia mas...

Kai kati allo ta mwra pou den emvoliazonte pisteuw tha arrwstoun perisotero...Den tha pernoun antiswmata,ki tha arrwstoun pio eukola...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

nai apla pisteyw oti mia tetoia eidisi edw mesa tha prokalesei paniko kai tilefwnimata stin paidiatro..............opws as poume prin kairo pou to ksanaekane thema i gewrgia...kai pira panikobliti tin paidiatro kai mou eipe ti blakeies einai autes...kai einai korifaia giatros stin larisa kai spoudagmeni sto ekswteriko!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Etsi mou eixen pei ki emena re mana mou o paidiatros...

Giauto eixa to tharos na apantisw etsi stin gewrgia...

Apla i gewrgia prepei na siwpisei kai na krata auta pou kserei gia ton eauto tis...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Jovanna το εν λόγω βιβλίο δεν το έγραψα εγώ αλλά ένας γιατρός (επαλαμβάνω) και την άποψη αυτή την υποστηρίζουν και κάποιοι άλλοι γιατροί (επίσης). Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ μέσα στο ίδιο τον χώρο της ιατρικής επιστήμης. Μακάρι να μπορούσαμε να βασιστούμε για τα πάντα στους γιατρούς....Αν συνηθίζεις να διαβάζεις βιβλία και όχι απλώς να αντιπαρατίθεσαι σου ξαναπροτείνω να διαβάσεις το βιβλίο αυτό. Απλώς για να δεις ότι υπάρχει και άλλη άποψη στο θέμα αυτό ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΝΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΕΙΝΑΙ.

Υ.Γ. Lala σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη, η άποψη σου στο θέμα δεν έχει σημασία, μόνο ότι αντιλαμβάνεσαι τί θα πει διάλογος. (Πάντως δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι θηλάζεις ακόμη το μωρό σου σε μια ελλάδα οπου μόνο το 4% κάνει το βασικό, δηλαδή θηλάζει αποκλειστικά για τους πρώτους έξι μήνες)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gewrgia to oti den simfwnw den simainei oti den exoume dialogo....akoma kai to biblio na diabaza apo tin stigmi pou i paidiatros mou leei oti prepei na ta kanw ...tha ta kanw...ase pou tha fobomouna na min ta kanw....kai o kwdikas da vinci biblio einai me apopseis alla den simainei oti einai SWSTES!!!!!!!!!KAI o kazantzakis biblia egrafe..alla TON EKSORISAN!!!!!!TWRA an mazeytikan 10 giatroi tis kakias wras na grapsoun ena tetoio biblio gia na kanoun ntoro kai na matheytoun ta onomata tous mpas kai prokopsoun.............

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Den eipe kanenas na min ekfrazete tin apopsi sas o kathe enas exei apopsi...

Sena thema toso sovaro omos einai kalitera na skeftesai dio kai treis fores prin peis tin apopsi sou gia na min prokaleis paniko...

Auto pou ipostirizei i Gewrgia kai merikoi giatroi den pisteuo na to gnorizei kai arketos kosmos.Pos einai dinato tosa xronia ta emvolia na itan aparaitita kai ksafnika na einai epikindina...

Polloi mporoun na poun oti autos pou to ipostirizei einai trellos, den mporoun dio treis i kai tesseris giatroi ksafnika na anakalipsan tetoio pragma. Kai sto kato kato to thema itan gia autous pou empisteuontai ta emvolia kai theloun na enimerothoun, autoi pou pisteuoun dithen oti einai epikindina as min asxolithoun kan p.x Gewrgia gia na min panikovaloun xwris logo.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τζοαννα έγραψε:

Gewrgia geia sou kita na deis...

Krata ta gia sena ekeina pou ksereis kai gia to mwro sou...

Min epireazeis alles kopelles...

H kathe mia mas exei mualo kai kserei ti einai pio kalo gia to mwro tis...

Μα κάλλιστα αυτά που λες στη Γεωργία θα μπορούσε να σου πει και εκείνη. Δηλ.:"Krata ta gia sena ekeina pou ksereis kai gia to mwro sou...

Min epireazeis alles kopelles...

H kathe mia mas exei mualo kai kserei ti einai pio kalo gia to mwro "!

Εσύ παρουσιάζεις ένα άρθρο για τα εμβόλια που όλοι πολύ καλά ξέρουν εδώ και χρόνια τί προσφέρουν οι εμβολιασμοί και τί όχι. Και η Γεωργία παρουσίασε και μία άποψη η οποία δεν είναι σχεδόν καθόλου γνωστή στο κοινό!! Εγώ προσωπικά, αυτό που υποστηρίζει η Γεωργία, το έμαθα πριν χρόνια από την αδελφή μου. Η οποία πηγαίνει σε ομοιοπαθητικό. Το παιδί της ομοιοπαθητικού δεν έκανε ποτέ ούτε ένα εμβόλιο, τώρα είναι 16 χρονών, δεν έχει αρρωστήσει καθόλου, ΠΟΤΕ! και της αδελφής μου που έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια είναι όλο άρρωστο!!!

Η ομοιοπαθητικός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού της με βιταμίνες και φυσικά προϊόντα, ενώ εμείς που τα εμβολιάζουμε, τί κάνουμε? επαφυόμαστε στην κάθε φαρμακευτική εταιρία και στον κάθε παιδίατρο που ως γνωστόν κάποια σχέση θα έχει με τις εν λόγω εταιρίες!

Και σε μια Δημοκρατία ο αντίλογος δεν έβλαψε ποτέ!! :kiss:

Σημείωση: δεν "παίζω" τον δικηγόρο της Γεωργίας!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

jovanna έγραψε:

gewrgia to oti den simfwnw den simainei oti den exoume dialogo....akoma kai to biblio na diabaza apo tin stigmi pou i paidiatros mou leei oti prepei na ta kanw ...tha ta kanw...ase pou tha fobomouna na min ta kanw....kai o kwdikas da vinci biblio einai me apopseis alla den simainei oti einai SWSTES!!!!!!!!!KAI o kazantzakis biblia egrafe..alla TON EKSORISAN!!!!!!TWRA an mazeytikan 10 giatroi tis kakias wras na grapsoun ena tetoio biblio gia na kanoun ntoro kai na matheytoun ta onomata tous mpas kai prokopsoun.............

Ναι , δυστυχως δεν μπορει να γινει διαλογος . Αν μου συγκρινεις λογοτεχνικους συγγραφεις με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ που συγγραφουν βιβλία βαση ερευνων και παραπομπων σε πηγες ...τοτε ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορει να γινει διαλογος .

Για να ξεκαθαρισω την θεση μου ! Δεν ασπαζομαι το βιβλιο , δεν το ξέρω καν ουτε το εχω διαβάσει . Εχω κανει τα εμβολια που αξιολογησα οτι χρειάζεται το μωρό μου σε συνενοηση με την παιδιατρο μου .

Ομως θα ΑΝΟΙΞΩ τα ματια μου να διαβάσω και την αλλη αποψη οταν αυτη ειναι γραμμένη με σεβασμιο τροπο και εχει και μια βαση αυτο που διαβάζω .

Ο παιδίατρος , ο γυναικολογος και ΟΛΟΙ οι γιατροι δεν ειναι ΘΕΟΙ να τους κοιτω στα ματια σαν χανος και να κανω οτι θελουν αυτοι στο δικο μου το παιδι !!! Αν ειναι δυνατον να κανω οτι θελει ο παιδιατρος . Οταν το ιντερνετ ειναι μπροστά μου και μου παρεχει τοση γνωση εγω να κοιταω σαν χανος τον γιατρο . Αν δεν μου εξηγησει , δεν καταλάβω και δεν αξιολογήσω τι ειναι καλυτερο για το μωρο μου δεν προκειτε να κανω τιποτα .

Τζοαννα εσυ τωρα φοβασαι μην πανικοβληθει καποια μητέρα ? Οταν λετε σε μια μητέρα οτι μπορει να μην εχεις γαλα και οτι δεν εχουν ολες οι γυναικες γαλα αυτο ειναι σωστο και δεν πανικοβάλει ???

Συνερθετε ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολλά πράγματα δήθεν αναμφισβήτητα έχουν αποδειχτεί εσφαλμένα και ανατράπηκαν. Πολλές απόψεις και πρακτικές που εφαρμόζονταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και όχι μόνο για εκατό χρόνια έχουν καταρριφθεί. Η ίδια η επιστήμη ανατρέπει τον εαυτό της και η αλλαγή έρχεται με την αμφισβήτηση η οποία ξεκινά πάντα από λίγους. Αυτούς τους λίγους τους αντιμετωπίζουν πάντα οι πολλοί επιθετικά. Στην αρχή. Μετά επικρατεί η ΑΛΗΘΕΙΑ και οι "τρελλοί" αναγνωρίζονται ως σωτήρες. Για να δούμε λοιπόν τί θα γίνει και στο θέμα των λίγων γιατρών που αντιμάχονται τους εμβολιασμούς. Άλλωστε οι ήδη υπαρκτές βλάβες (μόνιμες αναπηρίες, θάνατοι κλπ.) που έχουν προκληθεί από εμβολιασμούς έχουν ήδη αναγνωριστεί από δικαστήρια σε όλο τον κόσμο και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται είναι τεράστιες......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...