Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα. Είμαι άνεργη εδώ και ένα χρόνο ακριβώς είχα δουλέψει και το 2016 και το 2017.  Κάπου διάβασα ότι δικαιούμαστε κάτι λίγα εμείς οι άνεργες, με βάση το μισθό που είχαμε στην τελευταία μας εργασία.. γνωρίζετε κάτι; Έχω Πητ Γενάρη 2019.

Δημοσίευση

κοριτσια για τις ανεργες μητερες δε νομιζω να υπαρχει κατι εκτος αν δικαιουστε απο το ικα , δεν χανεις κατι να ρωτησεις το λογιστη σου

οσο για την απολυση και καλα λενε οτι αν εμπιπτει στο νομο ομαδικων απολυσεων θα δικαιολογειται η απολυση της εγκυου και μαλιστα ειναι ευρωπαικος νομος

παντως τη συναδελφου του αντρα μου που μαλιστα εφυγε και προωρα δεν την εχουν απολυσει πληρωνεται απο ο ικα και αυτος πηρε μια προσωρινη εκει

Δημοσίευση

Ευτυχώς γιατί ειχα αγχωθεί.. ο δικος μου εργοδότης όσο και να θελει να μεινω στη δουλεια σιγουρα δεν θα θελει να με πληρωσει ακομα και αυτα τα λιγα που ειναι να μου δωσει.. οσων αφορα αδεια ποσο δικαιούμαστε? Εννοω θελω πχ να κατσω μεχρι να κλεισει χρονο το μωρο..μπορω??

Δημοσίευση

κοριτσι μου να σου πω εγω δουλευω οτι μπορω μονη μου στο σπιτι και δεν πολυ ξερω απλα απο οτι εχω ακουσει ειναι αναλογα που δουλευεις και αναλογα τα ενσημα σου

σε ολες τις περιπτωσεις εχω ακουσει οτι σου δινουν δυο πριν μηνες και δυο μετα απο το ικα και μετα συν καποιους μηνες απο τον οαεδ πχ σε πολυεθνικες που ακουσα ειναι συν αλλους εξι οποτε ρωτα μετα και στον οαεδ

και υστερα υπαρχει και το ανευ απολαβων αλλα αυτο ειναι παραθυρακι να σε διωξουν 

σε πολυεθνικες επισης ξερω οτι για ενα χρονο τλχ εχεις καποιες ευνοησεις γενικα λογω θηλασμου

Δημοσίευση

@egw σε ευχαριστώ για την απάντηση σου :) σίγουρα μολις πλησίαζε εκείνη η ώρα θα το ψάξω περεταίρω αλλά δεν θέλω και εγώ να αφήσω το μωρό 2 μηνών και να βγω για δουλειά και απο την αλλη δεν με περνει και οικονομικα να μεινω χωρίς δουλειά.. βέβαια και ο εργοδότης μου δεν ειναι και ο καλυτερος άνθρωπος... φαντάσου πριν δυο χρόνια ειχε μείνει έγκυος μια αλλη κοπελα στην δουλειά μου και μόλις του το είπε της αλλαξε το πρόγραμμα και την εβαλε να δουλεύει πολλα 12ωρα μες στην εβδομαδα με αποτέλεσμα να της πεθάνει το μωρό κανα μήνα αργότερα.. 

Δημοσίευση
  στις On 5/8/2018 at 7:19 ΠΜ, ο/η egw είπε:

κοριτσακι μου πσοο μηνων εισαι τωρα;

οταν γεννησεις θα εχεθις που να αφησεις το μωρο;

Expand  

Δεν θα εχω γιατί όλοι δουλεύουν ? γι αυτο θελω να κατσω και εγώ... ειμαι στην αρχη ακομα, τωρα εμεινα εγκυος, απλα το ψαχνω γενικά το θεμα...

Δημοσίευση
  στις On 5/8/2018 at 5:37 ΜΜ, ο/η egw είπε:

και τωρα δουλευεις;θα ψαξεις ποσο μπορεις να κατσεις και  μετα θα κανεις αιτηση στο εσπα να παει καποιο νηπιαγωγειο η θα παρεις κοπελα 

Expand  

Κοπελα δεν εμπιστεύομαι να παρω.. καλα κατσε πρωτα ο Θεος να πανε ολα καλα και βλεπουμε :) κατι θα σκεφτώ ?

Δημοσίευση
  στις On 7/8/2018 at 10:21 ΠΜ, ο/η Μελούλα είπε:

@Soto α ωραία, για πες.. Γιατι μονο στη θεωρία τα ξέρω, στην πραξη δεν εχω ιδεα.. Ποσο εισαι; πηγες χαρτιά το έφτιαξες έτοιμο δηλαδή; απο ένσημα; 

Expand  

εγω είμαι 31 εβδομάδων τώρα. Δινουν ένα χαρτί να το συμπληρώσει ο γιατρός όπου επιβεβαιωνει την εγκυμοσύνη κ την ΠΗΤ. Αν δεν είναι συμβεβλημένος με το ΙΚΑ ο γιατρός σου, σου γράφει ο ίδιος σε ενα χαρτί οτι εισαι εγκυος κ την ΠΗΤ κ πας σε ένα νοσοκομείο να στο γραψουν αυτοί. Θέλει δηλαδή να ειναι απο συμβεβλημένο γιατρό ή δημοσιο νοσοκομειο η βεβαιωση. μετά μια υπεύθυνη δηλωση συμπληρωνεις με τα στοιχεια σου, ολα στα δινουν αυτοι εκει. 56 μερες πριν την ΠΗΤ τα πας τα χαρτιά, αλλά επειδη εμενα λειπει ο γιατρος κ θα περασουν οι μερες αυτες, μου ειπε κ Σεπτέμβρη να τα παω δεν υπάρχει πρόβλημα. Ένσημα είναι όπως τα ειπες, 200 κ πάνω τα δυο προηγούμενα χρόνια. 

Δημοσίευση
  στις On 7/8/2018 at 10:38 ΠΜ, ο/η Soto είπε:

εγω είμαι 31 εβδομάδων τώρα. Δινουν ένα χαρτί να το συμπληρώσει ο γιατρός όπου επιβεβαιωνει την εγκυμοσύνη κ την ΠΗΤ. Αν δεν είναι συμβεβλημένος με το ΙΚΑ ο γιατρός σου, σου γράφει ο ίδιος σε ενα χαρτί οτι εισαι εγκυος κ την ΠΗΤ κ πας σε ένα νοσοκομείο να στο γραψουν αυτοί. Θέλει δηλαδή να ειναι απο συμβεβλημένο γιατρό ή δημοσιο νοσοκομειο η βεβαιωση. μετά μια υπεύθυνη δηλωση συμπληρωνεις με τα στοιχεια σου, ολα στα δινουν αυτοι εκει. 56 μερες πριν την ΠΗΤ τα πας τα χαρτιά, αλλά επειδη εμενα λειπει ο γιατρος κ θα περασουν οι μερες αυτες, μου ειπε κ Σεπτέμβρη να τα παω δεν υπάρχει πρόβλημα. Ένσημα είναι όπως τα ειπες, 200 κ πάνω τα δυο προηγούμενα χρόνια. 

Expand  

τελεια! ευχαριστω! ερωτηση..αν δε γεννησουμε νταν στην πητ; τι τους πειραζει; ?

Δημοσίευση
  στις On 7/8/2018 at 11:36 ΜΜ, ο/η Μελούλα είπε:

τελεια! ευχαριστω! ερωτηση..αν δε γεννησουμε νταν στην πητ; τι τους πειραζει; ?

Expand  

χαχα θα εχουμε ποινή, θα κόψουν απ τα ημερομίσθια που δικαιούμαστε!! γιατί κυρία μου δε γεννάς τη μέρα που λέει ο γιατρός σου εεεεε;;; :P 

Δημοσίευση
  στις On 8/8/2018 at 6:51 ΠΜ, ο/η Soto είπε:

χαχα θα εχουμε ποινή, θα κόψουν απ τα ημερομίσθια που δικαιούμαστε!! γιατί κυρία μου δε γεννάς τη μέρα που λέει ο γιατρός σου εεεεε;;; :P 

Expand  

χαχαχα καλο!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
    • @Sotiria_94 κορίτσι μου λυπάμαι και γω για τον χαμο του μπαμπά σου , καταλαβαίνω το πένθος αυτό γιατί και μεις είχαμε χάσει ένα πολύ δικό μας πρόσωπο και τον επόμενο μήνα έμεινα εγκυουλα εγώ, θα είναι η λύτρωση αυτό το μωράκι και για σας 🫶
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...