Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Μαρτίου 2024

Recommended Posts

στις On 16/9/2023 at 9:20 ΜΜ, ο/η AvocadoMama είπε:

Ποιες έχουν ΠΗΤ για τον Μάρτιο του 2024; Συζητάμε εδώ!

Καλημέρα!! Και είχα αρχίσει να απορώ πώς τα Μαρτάκια δεν έχουν φανεί ακόμα! 🥰

Θεωρητικά η ΠΗΤ μου είναι στις 11.3.2024! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 7 ώρες, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

Καλημέρα!! Και είχα αρχίσει να απορώ πώς τα Μαρτάκια δεν έχουν φανεί ακόμα! 🥰

Θεωρητικά η ΠΗΤ μου είναι στις 11.3.2024! 

Η δική μου είναι στις 2.3.2024. Λένε ότι τα μαρτιακια είναι τρελιαρικα 😋

Που θα γεννήσετε;

στις πριν 29 λεπτά, ο/η AvocadoMama είπε:

Η δική μου είναι στις 2.3.2024. Λένε ότι τα μαρτιακια είναι τρελιαρικα 😋

Που θα γεννήσετε;

Καλώς εχόντων στο ΜΗΤΕΡΑ φαντάζομαι, γιατί εκεί είναι ο γιατρός μας! Αν και ακόμη δεν έχουμε συζητήσει καν για όλα αυτά. Τώρα πήραμε μια ανάσα, κάναμε τη NIPT και ηρεμήσαμε λίγο!

Εσείς τα έχετε συζητήσει με το γιατρό σας τα διαδικαστικά;

Άντε με το καλό να αγκαλιάσουμε τα Μαρτάκια μας!! 😍

στις πριν 15 ώρες, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

Καλώς εχόντων στο ΜΗΤΕΡΑ φαντάζομαι, γιατί εκεί είναι ο γιατρός μας! Αν και ακόμη δεν έχουμε συζητήσει καν για όλα αυτά. Τώρα πήραμε μια ανάσα, κάναμε τη NIPT και ηρεμήσαμε λίγο!

Εσείς τα έχετε συζητήσει με το γιατρό σας τα διαδικαστικά;

Άντε με το καλό να αγκαλιάσουμε τα Μαρτάκια μας!! 😍

Χαίρομαι πολύ που πήγαν όλα καλά με το Nipt. ☺️ Από μέρα σε μέρα περιμένουμε κι εμείς τα αποτελέσματα του δικού μας Nipt για να πάρουμε μια ανάσα και να αρχίσουμε να συζητάμε πιο ανοιχτά για την εγκυμοσύνη με γνωστούς και φίλους. 

Εγώ μάλλον θα γεννήσω στη Ρέα λόγω γιατρού. Θα δούμε όμως γιατί υπάρχει μια σκέψη να αλλάξουμε γιατρό...

Ανυπομονώ για το τρελομαρτακι!

Μάθατε το φύλο; Είναι το πρώτο σας παιδάκι;

στις πριν 1 ώρα, ο/η AvocadoMama είπε:

Χαίρομαι πολύ που πήγαν όλα καλά με το Nipt. ☺️ Από μέρα σε μέρα περιμένουμε κι εμείς τα αποτελέσματα του δικού μας Nipt για να πάρουμε μια ανάσα και να αρχίσουμε να συζητάμε πιο ανοιχτά για την εγκυμοσύνη με γνωστούς και φίλους. 

Εγώ μάλλον θα γεννήσω στη Ρέα λόγω γιατρού. Θα δούμε όμως γιατί υπάρχει μια σκέψη να αλλάξουμε γιατρό...

Ανυπομονώ για το τρελομαρτακι!

Μάθατε το φύλο; Είναι το πρώτο σας παιδάκι;

Με το καλό να μάθετε τα αποτελέσματα και να πετάξετε από χαρά, όπως έκανα και γω! Φαντάσου που από τη χαρά μου, δεν ρώτησα τον γιατρό για το φύλο εκείνη τη στιγμή! Ήδη από την αυχενική μας είχε πει η γιατρός ότι εικάζει πως είναι αγόρι, αυτό διέκρινε. Ε, το επιβεβαιώσαμε λοιπόν και με τη NIPT! Και γω και ο σύντροφός μου αυτό σκεφτόμασταν διαισθητικά, δεν ξέρω γιατί! Πάντως, επιβεβαιωθήκαμε και μεις!! 😊

Είναι το πρώτο μας παιδάκι, με τη δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικής. Και στην πρώτη προσπάθεια έμεινα έγκυος, αλλά δυστυχώς κατέληξε σε βιοχημική αποβολή. 😢

Εμείς τα πήραμε τα αποτελέσματα της NIPT πιο νωρίς απ' ό,τι υπολογίζαμε. Και ξαφνιαστήκαμε! Αυτή η αναμονή δεν παλευόταν ρε γαμώτο. Ο γιατρός σου διέκρινε κάτι στην αυχενική και σου πρότεινε για NIPT;

στις πριν 1 ώρα, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

Με το καλό να μάθετε τα αποτελέσματα και να πετάξετε από χαρά, όπως έκανα και γω! Φαντάσου που από τη χαρά μου, δεν ρώτησα τον γιατρό για το φύλο εκείνη τη στιγμή! Ήδη από την αυχενική μας είχε πει η γιατρός ότι εικάζει πως είναι αγόρι, αυτό διέκρινε. Ε, το επιβεβαιώσαμε λοιπόν και με τη NIPT! Και γω και ο σύντροφός μου αυτό σκεφτόμασταν διαισθητικά, δεν ξέρω γιατί! Πάντως, επιβεβαιωθήκαμε και μεις!! 😊

Είναι το πρώτο μας παιδάκι, με τη δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικής. Και στην πρώτη προσπάθεια έμεινα έγκυος, αλλά δυστυχώς κατέληξε σε βιοχημική αποβολή. 😢

Εμείς τα πήραμε τα αποτελέσματα της NIPT πιο νωρίς απ' ό,τι υπολογίζαμε. Και ξαφνιαστήκαμε! Αυτή η αναμονή δεν παλευόταν ρε γαμώτο. Ο γιατρός σου διέκρινε κάτι στην αυχενική και σου πρότεινε για NIPT;

Όλα να πάνε τέλεια! Να έχεις μια όμορφη εγκυμοσύνη χωρίς άγχος στο εξής! Με το καλό ο μπεμπάκος!

Ο υπέρηχος και το papp-a ήταν άψογα στη δική μας περιπτωση. Έχω όμως πολύ αυξημένη χοριακή κι έτσι συστήθηκε περαιτέρω έλεγχος. Είναι το πρώτο παιδάκι και για εμάς, με φυσική σύλληψη, αλλά αρκετές επιπλοκές με αιμορραγίες σε όλη τη διάρκεια των 14 πρώτων εβδομάδων και υποχρεωτικό κλινοστατισμό. Ελπίζω ότι το Nipt θα βγει καλό και θα μας ανακουφίσει ώστε να το χαρούμε επιτέλους.

στις πριν 4 λεπτά, ο/η AvocadoMama είπε:

Όλα να πάνε τέλεια! Να έχεις μια όμορφη εγκυμοσύνη χωρίς άγχος στο εξής! Με το καλό ο μπεμπάκος!

Ο υπέρηχος και το papp-a ήταν άψογα στη δική μας περιπτωση. Έχω όμως πολύ αυξημένη χοριακή κι έτσι συστήθηκε περαιτέρω έλεγχος. Είναι το πρώτο παιδάκι και για εμάς, με φυσική σύλληψη, αλλά αρκετές επιπλοκές με αιμορραγίες σε όλη τη διάρκεια των 14 πρώτων εβδομάδων και υποχρεωτικό κλινοστατισμό. Ελπίζω ότι το Nipt θα βγει καλό και θα μας ανακουφίσει ώστε να το χαρούμε επιτέλους.

Αμήν, όλα να πάνε καλά και να χαλαρώσεις! Πόση δύναμη ανακαλύπτουμε πως έχουμε;;!! Αντέχουμε!! Ομοίως και τα μωράκια μας!! Θα δεις, τα αποτελέσματα θα είναι μια χαρά!! Εμείς είχαμε την αυχενική διαφάνεια στα ανώτατα φυσιολογικά (2,5) και λόγω και της ηλικίας μου το ποσοστό ήταν αναμενόμενο να είναι μεγάλο σχετικά. Για την τρισωμία 21 είχαμε συνδυαστικά 1/790 οπότε είπαμε με τον γιατρό να το εξετάσουμε περαιτέρω, για να αποκλείσουμε κάθε πιθανότητα και να τσεκάρουμε και άλλα σύνδρομα. Ευτυχώς βγήκαν όλα αρνητικά και ηρεμήσαμε λίγο. Μέχρι τον επόμενο υπέρηχο βέβαια! Νομίζω πως μέχρι να αρχίσουμε να το νιώθουμε, θα την έχουμε την ανασφάλεια αν όλα είναι οκ! 

στις πριν 3 λεπτά, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

Αμήν, όλα να πάνε καλά και να χαλαρώσεις! Πόση δύναμη ανακαλύπτουμε πως έχουμε;;!! Αντέχουμε!! Ομοίως και τα μωράκια μας!! Θα δεις, τα αποτελέσματα θα είναι μια χαρά!! Εμείς είχαμε την αυχενική διαφάνεια στα ανώτατα φυσιολογικά (2,5) και λόγω και της ηλικίας μου το ποσοστό ήταν αναμενόμενο να είναι μεγάλο σχετικά. Για την τρισωμία 21 είχαμε συνδυαστικά 1/790 οπότε είπαμε με τον γιατρό να το εξετάσουμε περαιτέρω, για να αποκλείσουμε κάθε πιθανότητα και να τσεκάρουμε και άλλα σύνδρομα. Ευτυχώς βγήκαν όλα αρνητικά και ηρεμήσαμε λίγο. Μέχρι τον επόμενο υπέρηχο βέβαια! Νομίζω πως μέχρι να αρχίσουμε να το νιώθουμε, θα την έχουμε την ανασφάλεια αν όλα είναι οκ! 

Παραδόξως εγώ λόγω της κατάκλισης το νιώθω που και που και το βλέπω κάνει βουναλάκια στην κοιλιά μου. Αν δεν ήμουν στο κρεβάτι, μάλλον δεν θα το αντιλαμβανόμουν καν. Έχουμε πάρει κι ένα μικρό home doppler για να ακούμε την καρδούλα μέσα στη μέρα. Το ατιμο το άγχος δεν φεύγει όμως.

στις πριν 1 ώρα, ο/η AvocadoMama είπε:

Παραδόξως εγώ λόγω της κατάκλισης το νιώθω που και που και το βλέπω κάνει βουναλάκια στην κοιλιά μου. Αν δεν ήμουν στο κρεβάτι, μάλλον δεν θα το αντιλαμβανόμουν καν. Έχουμε πάρει κι ένα μικρό home doppler για να ακούμε την καρδούλα μέσα στη μέρα. Το ατιμο το άγχος δεν φεύγει όμως.

Εγώ είχα ήδη κοιλίτσα, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω κάτι ακόμα. Βέβαια, παρατηρώ ότι έχει αλλάξει η μορφή της, είναι πιο σκληρή και μερικές φορές νομίζω πως έχει βολευτεί στα αριστερά! Μπορεί να είναι και ιδέα μου! Το πιο πιθανό!! 😁

Αυτό το home doppler που λες το σκέφτομαι και γω, αν και δεν το έχω ψάξει περαιτέρω. 

στις On 19/9/2023 at 12:41 ΜΜ, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

Εγώ είχα ήδη κοιλίτσα, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω κάτι ακόμα. Βέβαια, παρατηρώ ότι έχει αλλάξει η μορφή της, είναι πιο σκληρή και μερικές φορές νομίζω πως έχει βολευτεί στα αριστερά! Μπορεί να είναι και ιδέα μου! Το πιο πιθανό!! 😁

Αυτό το home doppler που λες το σκέφτομαι και γω, αν και δεν το έχω ψάξει περαιτέρω. 

Το home doppler μας φάνηκε πολύ χρήσιμο ειδικά στο να ακούμε την καρδούλα όταν είχα αιμορραγίες. Πήραμε ένα πολύ οικονομικό από το hometest, που είναι και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. 

Σήμερα βγήκε και το nipt μας! Έδειξε πολύ χαμηλό κίνδυνο για όλα τα σύνδρομα που εξετάζονται (κάναμε το φουλ πακέτο ελέγχου). Και το μπεμπάκι είναι... αγοράκι! Επιτέλους μια ανάσα αισιοδοξίας!

στις πριν 11 λεπτά, ο/η AvocadoMama είπε:

Το home doppler μας φάνηκε πολύ χρήσιμο ειδικά στο να ακούμε την καρδούλα όταν είχα αιμορραγίες. Πήραμε ένα πολύ οικονομικό από το hometest, που είναι και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. 

Σήμερα βγήκε και το nipt μας! Έδειξε πολύ χαμηλό κίνδυνο για όλα τα σύνδρομα που εξετάζονται (κάναμε το φουλ πακέτο ελέγχου). Και το μπεμπάκι είναι... αγοράκι! Επιτέλους μια ανάσα αισιοδοξίας!

🥳🥳🥳🥳 Επιτέλους, ΑΝΑΣΑ!!! ❤️❤️ Και ένας ακόμα νεαρούλης στην παρέα!!

Το πιστεύεις ότι τώρα σε είχα στο μυαλό μου; Και έλεγα να στείλω ένα μήνυμα μήπως και βγήκαν τα αποτελέσματα! Με πρόλαβες!!!

Και μεις κάναμε το φουλ πακέτο, για να είμαστε σίγουροι!

Σκέφτομαι να πάρω ένα home doppler, αλλά μετά φοβάμαι πως θα αγχώνομαι όταν θα το χρησιμοποιώ! Και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο τελικά.

Σε λίγες μέρες εμείς θα έχουμε τον υπέρηχο και ελπίζω να προχωρά καλά!! 🙏

στις πριν 43 λεπτά, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

🥳🥳🥳🥳 Επιτέλους, ΑΝΑΣΑ!!! ❤️❤️ Και ένας ακόμα νεαρούλης στην παρέα!!

Το πιστεύεις ότι τώρα σε είχα στο μυαλό μου; Και έλεγα να στείλω ένα μήνυμα μήπως και βγήκαν τα αποτελέσματα! Με πρόλαβες!!!

Και μεις κάναμε το φουλ πακέτο, για να είμαστε σίγουροι!

Σκέφτομαι να πάρω ένα home doppler, αλλά μετά φοβάμαι πως θα αγχώνομαι όταν θα το χρησιμοποιώ! Και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο τελικά.

Σε λίγες μέρες εμείς θα έχουμε τον υπέρηχο και ελπίζω να προχωρά καλά!! 🙏

Όλα θα πάνε τέλεια με τον υπέρηχο! Στέλνω θετική μπεμπουλοενέργεια!

Αν έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί να μην το ακούσεις γιατί απλά δεν είσαι εξασκημένη στη χρήση του, είναι εντάξει, δεν είναι αγχωτικό. Εμείς πήγαμε το dopplerάκι στο γιατρό για να μας δείξει που περίπου θα ψάχνουμε στην κοιλιά. Δεν ειναι must-have πάντως!

στις πριν 21 λεπτά, ο/η AvocadoMama είπε:

Όλα θα πάνε τέλεια με τον υπέρηχο! Στέλνω θετική μπεμπουλοενέργεια!

Αν έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί να μην το ακούσεις γιατί απλά δεν είσαι εξασκημένη στη χρήση του, είναι εντάξει, δεν είναι αγχωτικό. Εμείς πήγαμε το dopplerάκι στο γιατρό για να μας δείξει που περίπου θα ψάχνουμε στην κοιλιά. Δεν ειναι must-have πάντως!

❤️❤️❤️❤️

Και συ με το καλό!

Εγώ το πάω πίστα πίστα, λες και παίζω super Mario!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι, έτσι λέμε να είναι μαζί μου.. Του είπε η μαία να κόψει τον ομφάλιο λώρο και τον έπιασε πανικός στη σκέψη 😂😂 @Raf123 έχετε όλες δίκιο τελικά, μου μίλησε μόνος του λέγοντας μου ότι δεν μπορεί να καταλάβει στο 100% πως είμαι τώρα που μπήκα στον μήνα μου και μου ζήτησε συγγνώμη. Είναι και λίγο ψυχαναγκαστικος με την καθαριότητα το πουλάκι μου, αλλά τώρα που θα έρθει το μωρό θα πρέπει να συνηθίσει την ακαταστασία είτε του αρέσει είτε όχι 🤷 
    • Καλησπέρα κορίτσια! Και εμαςμο μπέμπης ρουθουνιζει. Κάποια περίοδο ήταν πολύ έντονο και μας είπε ο παιδίατρος να του καθαρίζουμε την μύτη πριν από κάθε γεύμα. Πλέον μας το έχει κάνει γεύμα παρά γεύμα αλλά.δπειδη ο άντρας μου λείπει το πρωί λόγω δουλειάς και γυρνάει 5 του το έχουμε καθιερώσει το πρωί πριν φύγει ο αντρας μου, το απόγευμα που γυρνάει και βράδυ με το μπάνιο (το κάνουμε μαζί αυτό με τον ορό) Που και που βρίσκουμε καμιά μυξουλα.    Σχετικά με την ποσότητα στο φαί, εμείς είμαστε σχεδόν 1 μήνα και τρώει 120 ml. Αλλά αυτό είναι σχετικό. Ξεκινάω με θηλασμό έως 1 ώρα μου είπε ο παιδίατρος και η μαία. Αν τον πάρει ο ύπνος κάπως. Αν τον δω ανήσυχο, του δίνω ξένο 60 ml. Αν το φαι όλο του φτιάχνω άλλα 60 και όσο φάει. Αυτές τις οδηγίες έχω εγώ. Το βράδυ-ξημερωματα που δεν θηλάζω λόγω κούρασης του φτιάχνω 120 επιτόπου.  Για τους κολικούς πέρα του κιντερτε, μας έδωσε και κάτι σταγόνες τις οποίες τις βάζουμε στο στόμα πριν από κάθε γεύμα. Αλλάξαμε και το ξένο γάλα σε ένα κατά των κολικών.  Όσον αφορά τον ύπνο και εμένα ο μπέμπης κάποιες φορές θέλει αγκαλιά και αν τον αφήσω ξυπνάει και κλαίει. Οπότε κάποιες φορές τον αφήνω να κοιμάται πάνω μου όταν θέλω να χαλαρώσω στον καναπέ. Τώρα αν θέλω να κάνω δουλειές, προσεύχομαι να μην ξυπνήσει όταν τον έχω αφήσει στο κρεβατάκι του. 🤪 @Eir_ma υπομονή. Είναι βρεφακι ακόμα. Καταλαβαίνω βέβαια την θέση σου που είναι δύσκολη γτ έχεις και άλλα 2 μικρά παιδιά αλλά δεν φταις κάπου. Όταν γλαρωσει από το φαί πάλι στο κάνει αυτό? Γτ εμένα αν έχει φάει καλά και τον πιάσει ο ύπνος κάθεται εύκολα ν κοιμηθεί στο κρεβάτι του. Μήπως θέλω να πω είναι ανήσυχος επειδή πεινάει? Εμείς επειδή είμαστε ακόμα ασαραντιστοι δεν έχουμε βγει έξω βόλτα να κατσουμε-περπατησουμε καπου αλλά με το αυτοκίνητο που κάνουμε βόλτες τον έχω με κοντομανικο κάτω -πανω και ενανκουβερτακι. Και σπίτι έτσι είναι. Κοντομανικο και από πάνω σεντονακι και πικέ κουβέρτα. Σε εμάς έχει ζέστη ακόμα. Είναι σαν να είναι καλοκαίρι. Πολλές φορές σκεφτείτε ιδρώνει ενώ τον θηλάζω στο σημείο που ακουμπά το κεφαλάκι του το χέρι μου. 
    • Γειά σας! Νέα μαμά εδώ με μια μπεμπουλα 2,5 μηνών! Αν υπάρχει καμιά μανούλα από Ηράκλειο Αττικής ή εδώ γύρω να κάνουμε παρεούλα ας στείλει ένα μήνυμα! ❤️
    • Γουλίτσες θα κάνει αλλά λίγες φορές. Δεν είναι κάτι δηλαδή που θα με αγχωσει . Κάνει σε φυσιολογικό βαθμό.  Εμείς τώρα χρησιμοποιούμε ένα γάλα κατά τον κολικών και μου είπε ο παιδίατρος ότι είναι ελαφρύ σε σχέση με αυτό που του έδινα πριν , το απλό το γάλα το βρεφικό.  Με κανένα γάλα όμως δεν είχα πρόβλημα. Αύριο έχω ένα σεμινάριο για τον μητρικό θηλασμό και ρωτήσω αυτό το πράγμα. Με οσραξενευει και εμένα.  Εσένα κάνουν αναγωγές? Επίσης πόσα ml τους δίνεις από το ξένο και πόσα κιλά είναι τώρα?
    • Λογικά θα είχε φανεί ναι. Αν και πιο πολύ σημασία έχει πότε έκανες ωορρηξία. Γιατί το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέχρι και 5 μέρες μέσα μας! Οπότε από την ωορρηξία (αν ξέρεις ακριβώς πότε είναι) μετράς 14-16 ημέρες.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...