Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Zeta. είπε:

@bebe2 τι κάνεις; Έμαθες πότε θα κάνεις την εμβρυομεταφορά; Εγώ ξεκίνησα χθές cyclacur. Ευτυχώς η περίοδός μου ήταν συνεπής αυτή τη φορά...

Καλημέρα κορίτσι μου ! Όχι αύριο θα πάω για υπέρηχο μόλις μίλησα με τον ιατρό μου και αύριο θα μου πει ποια  μέρα θα γίνει  και τις υπόλοιπες οδηγίες ! Πώς νιώθεις ?

Δημοσίευση

Κορίτσια πήγα σήμερα για τον υπέρηχο γιατί παίρνω 10 μέρες ήδη Synarela για την καταστολή και περιμένω να αδιαθετησω για να ξεκινήσουμε το stimulation.Όμως στο υπέρηχο εκτός από το ενδομητριωμα που έχω στην ωοθήκη (η μια ωοθήκη μου μόνο παράγει ωάρια η άλλη έχει συρρικνωθεί πολύ και δεν δουλεύει πια) είδε και μια άλλη κύστη 2.2cm. Λέτε να πρέπει να ακυρωθεί ο κύκλος? Γίνεται stimulation παρόλο που υπάρχει κύστη? 

Δημοσίευση

@Magaiver τί εννοείς υπάρχει κύστη; Ότι το ωάριο του προηγούμενου κύκλου έγινε κυστικό; Όταν έκανα τη διέγερση είχα ακριβώς αυτό κύστη από το ωάριο του προηγούμενου κύκλου και εμένα τόσο ήταν 22 χιλ. Το συζητούσαν οι γιατροί είναι η αλήθεια, αλλά προχωρήσαμε κανονικά και έκανα 6 ωάρια από αυτήν την ωοθήκη τα 5 ώριμα. Μόνο που παρήγαγε πολλή Ε2 αυτή η κύστη και τσεκάραμε συνέχεια την ορμόνη. Ήταν και ο βασικός λόγος για την ελαφριά ευτυχώς υπερδιέγερση που έπαθα - μάζεψα λίγο υγρό. Νομίζω όμως ότι αφού σε προχωράει κανονικά δεν θα ακυρωθεί ο κύκλος. Σου εύχομαι καλή επιτυχία. 

Δημοσίευση
στις πριν 55 λεπτά, ο/η Magaiver είπε:

Κορίτσια πήγα σήμερα για τον υπέρηχο γιατί παίρνω 10 μέρες ήδη Synarela για την καταστολή και περιμένω να αδιαθετησω για να ξεκινήσουμε το stimulation.Όμως στο υπέρηχο εκτός από το ενδομητριωμα που έχω στην ωοθήκη (η μια ωοθήκη μου μόνο παράγει ωάρια η άλλη έχει συρρικνωθεί πολύ και δεν δουλεύει πια) είδε και μια άλλη κύστη 2.2cm. Λέτε να πρέπει να ακυρωθεί ο κύκλος? Γίνεται stimulation παρόλο που υπάρχει κύστη? 

Κι εγω το ειχα παθει αυτο Μαγκάιβερ αλλα μολις αδιαθετησα κ ενα υπερηχο μετα απο 3-4 ημερες εφυγε. 

Δημοσίευση

@Πιου-πιου @nikona Ευχαριστώ κορίτσια για τα μηνύματα σας. Μετά από τις εξετάσεις αίματος που είδε η γιατρός μου είπε να μην αγοράσω τα φάρμακα για την διέγερση και να συνεχίσω με τις εισπνοές για την καταστολή. Θα με ξαναδεί την Δευτέρα. Δεν ξέρω ακριβώς τι είδους κύστη είναι αυτή @Πιου-πιου Επειδή όμως έχω ήδη μια ενδομητριωσικη κύστη φοβάμαι μην βγήκε και δεύτερη. Εάν είναι κυστικο από προηγούμενη ωορρηξία δεν θα πρέπει να φύγει σύντομα? Ίσως πάντως να τσέκαρε στις εξετάσεις αίματος αυτή την Ε2 που λες.. Τι δείχνει ακριβώς αυτή?Εχω μια μικρή ενόχληση πάντως σαν τσίμπημα από εκείνη την ωοθήκη.

@Zeta. @bebe2 Καλή επιτυχία σε εσάς κορίτσια !!!

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η Magaiver είπε:

@Πιου-πιου @nikona Ευχαριστώ κορίτσια για τα μηνύματα σας. Μετά από τις εξετάσεις αίματος που είδε η γιατρός μου είπε να μην αγοράσω τα φάρμακα για την διέγερση και να συνεχίσω με τις εισπνοές για την καταστολή. Θα με ξαναδεί την Δευτέρα. Δεν ξέρω ακριβώς τι είδους κύστη είναι αυτή @Πιου-πιου Επειδή όμως έχω ήδη μια ενδομητριωσικη κύστη φοβάμαι μην βγήκε και δεύτερη. Εάν είναι κυστικο από προηγούμενη ωορρηξία δεν θα πρέπει να φύγει σύντομα? Ίσως πάντως να τσέκαρε στις εξετάσεις αίματος αυτή την Ε2 που λες.. Τι δείχνει ακριβώς αυτή?Εχω μια μικρή ενόχληση πάντως σαν τσίμπημα από εκείνη την ωοθήκη.

Ευχαριστούμε ! Μακάρι να μην είναι τίποτα !όλα να πάνε καλά!

Δημοσίευση

@Magaiver το κυστικό ωάριο ή καλύτερα ωοθηλάκιο είναι ένα ωάριο που δεν έσπασε  καθόλου ή δεν έγινε καλή ωορρηξία  και έτσι παραμένει το ωοθυλάκιο  στον επόμενο κύκλο αλλά κάποια στιγμή αργότερα συρρικνώνεται. Στη φυσική σύλληψη δεν ενοχλεί καθόλου - δεν είναι κάτι αφύσικο ή σπάνιο. Στη διέγερση μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην ανάπτυξη των ωαρίων. Η Ε2 (οιστραδιόλη) ξέρω ότι συνδέεται με την ποιότητα των ωοθυλακίων δηλ. αν είναι καλά ή χωρίς περιεχόμενο, αλλά έχει να κάνει και με την υπερδιέγρση ωοθηκών γιατί αυτές οι κύστες παράγουν πολλή Ε2. Καταλαβαίνω τους φόβους σου αλλά οι κυστούλες είναι κάτι σύνηθες και χωρίς σημασία συνήθως. Μην βάζεις το χειρότερο σενάριο στο μυαλό σου. Όλα θα πάνε καλά θα δεις. Εγώ είχα τέτοια κύστη παρά το ότι είχα πάρει στον προηγούμενο κύκλο utrogestan για να αποκλείσω το ενδεχόμενο αλλά προχωρήσαμε κανονικά. Νομίζω ότι με τα φάρμακα που σου συνεχίζει θα φύγει η δική σου. 

Δημοσίευση
στις πριν 42 λεπτά, ο/η Magaiver είπε:

Σου εδωσε φωτο τον υπερηχο?

Οι κυστες ενδομητριωσης στον υπερηχο φαινονται να "ασπριζουν" ειναι λιγο γκρι ενώ οι απλες κυστες φαινονται μαυρες.

Εχω κι εγω ενδομητριωση κ δυο κυστες στην δεξια ωοθηκη.

Μην ανησυχεις. Ολα θα πανε καλα. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η bebe2 είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου ! Όχι αύριο θα πάω για υπέρηχο μόλις μίλησα με τον ιατρό μου και αύριο θα μου πει ποια  μέρα θα γίνει  και τις υπόλοιπες οδηγίες ! Πώς νιώθεις ?

Είμαι πολύ χαρούμενη! Επιφυλακτική, αλλά ξεκίνησα μία νέα προσπάθεια κ αυτή μπορεί να πετύχει... Μόνο στην αδερφή μου το έχω πει αυτή τη φορά...

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Magaiver είπε:

Κορίτσι καλησπέρα.Επειδή με τα κυστικά ωοθυλάκια έχω προιστορία και έχω ακυρώσει αρκετούς κύκλους σου λέω ότι κανονικά δεν ξεκινάςδιέγερση  με κύστη 2,2cm η οποία εκκρίνει κιόλας οιστρογόνα.Είναι λάθος.Εδώ με 12χιλ έχω κυστικό έχω ακυρώσει κύκλο.Αν είναι μια απλή κύστη από τον προηγούμενο κύκλο θα φύγει αλλά στον επόμενο και δυστυχώς αυτός ο κύκλος θα χαθεί.Αλλιώς αν δε φύγει θα χρειαστεί αντισυλληπτικά.Απ ότι κατάλαβα και ο γιατρός σου δε νομίζω να σου ξεκινήσει διέγερση.Πάντως από την εμπειρία μου σου λέω ότι δε πρέπει να γίνει διέγερση με τέτοια κύστη.Υπομονή,τα έχω περάσει και εγώ πολλές φορές.

Δημοσίευση

@Πιου-πιου Ευχαριστώ πολύ για την εμψύχωση και για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες! Για την ώρα περιμένω μέχρι την Δευτέρα που θα μου πει από κοντά.. Και είμαι λίγο απογοητευμένη αλλά ελπίζω..

@nikona Ναι αυτή η κύστη φαινόταν χωρίς περιεχόμενο σαν να μην είναι ενδομητριωσικη. Όμως επειδή είναι φρέσκια δεν ξέρω εάν πάλι θα φαινόταν το αίμα στο εσωτερικό της κυστης στον υπέρηχο. 

@sansa Και εγώ αυτό ήξερα ότι διακόπτουν τον κύκλο. Ίσως επειδή έχω και την ενδονητριωσικη κύστη στην ίδια ωοθήκη να αλλάζει κάτι? Δεν ξέρω μήπως μου πει να μην ακυρωθεί ο κύκλος επειδή υπάρχει ένα άγχος ότι θα χρειαστώ και τρίτο χειρουργείο με την ενδομητριωση που είναι πολύ επιθετική σε εμένα..

Ευχαριστω αλήθεια πολύ κορίτσια για την συμπαράσταση! Αισθάνομαι ήδη καλύτερα χάρη σε εσάς!

Δημοσίευση

@Magaiver μου ή αλήθεια είναι ότι κ σε μένα έτσι έλεγαν όπως τα λέει ή sansa,αλλα κορίτσι μου καλύτερα να χαθεί ένας κύκλος,παρα να μη γίνει σωστή προσπάθεια,επειδη κ εγώ είχα κύστη 2εκ μου είχε προκαλέσει κ μένα διαταραχή,τωρα που έφυγε εστρωσα.μακαρι να γίνει ότι καλύτερο σύμφωνα πάντα με το γιατρό σου.

@nikona τι έγινε πηγές για την αυχενική σου;;δεν είδα αν εγραψες πιο πριν.

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Zeta. είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενη! Επιφυλακτική, αλλά ξεκίνησα μία νέα προσπάθεια κ αυτή μπορεί να πετύχει... Μόνο στην αδερφή μου το έχω πει αυτή τη φορά...

Όλα καλά θα πάνε άντε να τα καταφέρουμε και οι δύο και θα είμαστε και κοντά :)))))

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Magaiver είπε:

Υπομονή  κουράγιο και μια μεγάλη αγκαλιά απο μένα!!!!

Δημοσίευση

@Bloublou85 Ναι εννοείται και εγώ πως θα κάνω αυτό που πρέπει. Εάν πρέπει να περιμένω να φύγει η κύστη θα περιμένω. Απλά ελπίζω να φύγει κάποια στιγμή.. 

@Eleni73 Ευχαριστώ πολύ για την αγκαλιά :)

@nikona Πολύ ωραία! Τώρα που πέρασε το τρίμηνο και πηγαίνουν όλα ομαλά είσαι και εσύ πιο χαλαρή ή έχεις άγχος? Το επόμενο που περιμένετε είναι η β-επιπέδου τώρα?

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η nikona είπε:

Κορίτσια εμεις ολα καλα με τον γιατρο. Καναμε την αυχενικη κ φαινονται ολα πολυ καλα!!

ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ!

Δημοσίευση

@OLY10 ναι..ηρεμησα αρκετα!!

@Magaiver ο επινενος μεγαλος υπεηλρηχος θα ειναι η β επιπεδου. Αλλα μεχρι τοτε θα ξανακανουμε απλους στην γιατρο.

Σε ολες κοριτσια ευχομαι δυναμη και κουραγιο! Καλη επιτυχια απο την καρδια μου!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα στην παρέα την όμορφη.!!! Τι κάνουν τα κορίτσια μου;; Πως είναι το ΣΚ σας;; Εγώ κορίτσια είμαι χαλαρή! και.. δεν βλέπω την ώρα να ρθει η Πέμπτη! 🤣 Καλά χαλαρή δεν με λες, σωματικά τουλάχιστον.. αλλά ψυχικά ναι! είμαι πολύ χαλαρή.. και χαρούμενη! Επιτέλους είμαι τόσο κοντά στο όνειρο μετά από τόσους μήνες!!! Δεν βλέπω την ώρα να πάω. Αυτή τη φορά τα κανόνισα με το σύζυγο να πάμε χωρίς να ξέρει κανείς τπτ.. ούτε φίλοι, ούτε γονείς, ούτε συγγενείς.. κανείς!!!!! Θα πάμε Τετάρτη Θεσσαλονίκη και θα γυρίσουμε Πέμπτη μετά την ετ, κανείς δεν θα καταλάβει τπτ.. ούτε στάση στην Ξάνθη θα κάνουμε στα πεθερικά. Μόνοι μας στο ταξίδι αυτό. Την προηγούμενη φορά το πέρασαν οι γονείς μας και δύο τρεις φίλοι όλο αυτό μαζί μας και τους κόστισε πολύ ψυχολογικά. Αυτή τη φορά θέλω να μην στοιχίσει σε κάνεναν αν κάτι δεν πάει καλά.! Γιατί άλλο να ανακοινώνεις απλά αν κάτι πέτυχε ή δεν πέτυχε κι άλλο να ζεις όλη τι διαδρομή.. γι' αυτό και αυτή τη φορά είπα και τους είπα.. το ξέρουν δηλαδή.. ότι η συνταγή έχει αλλάξει προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Για το δικό τους καλό και μόνο.. γιατί δεν μπορώ να σηκώνω εκτός από μένα και εκείνους ψυχολογικά, δεύτερη φορά δεν νομίζω ότι θα είμαι τόσο δυνατή για να το αντέξω, οπότε καλύτερα να προφυλλάξω και εκείνους και εμένα κυρίως!
    • Κορίτσι μου χθες μίλησα με το κέντρο πάλι έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που προαναφερες ,μια έρχονται μια φεύγουν ,η απάντηση τους ήταν για ακόμη μια φορά ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά και να προσπαθήσω να είμαι ήρεμη και ξεκούραστη ,εγώ αύριο 5+2 πάω για πρώτο υπερυχο και έχω χε@@@ πάνω μου χαχαχα
    • Λοιπόν διαβάζω "χαζά" νομίζω... Τι είναι αυτά που διαβάζω;; Αρραβωνιασμένη ήμουν κι εγώ στα 25 με έναν όπως αποδείχτηκε εκ τον υστέρον ψυχάκια τύπο. Ζω σε επαρχιακό χωριό κάτω των 500 κατοίκων που και να κλάσεις ο άλλος τη μυρίζει. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή τι θα πει ο κόσμος αν χωρίσω.. σκέφτηκα μόνο τον εαυτό μου και το δικό μου καλό για το μέλλον που θέλω να έχω. Και προφανώς χώρισα. Κι εμένα ουσιαστικά η πρώτη μου σχέση ήταν, άλλη δεν είχα.. ήμουν 25 και ήθελα πολύ οικογένεια.. δεν στο κρύβω ότι άργησα πολύ να βρω τον άντρα μου, όχι γιατί ήμουν αρραβωνιασμένη και δεν με θέλανε.. απλά γιατί δεν έβρισκα τον κατάλληλο για μένα..  είχα καεί από το χυλό οπότε είχα αρχίσει να φυσάω και το γιαούρτι. Προφανώς και δεν τον γνώρισα σε κοινές παρέες ή στη μικρή κοινωνία που ζω.. ξέρεις πως τον γνώρισα τον άντρα μου;; Μέσα από το badoo.. 🤣🤣 για την ακρίβεια αυτός με είδε εκεί, δεν μου έστειλε μνμ και έψαξε και με βρήκε στο fb και μου έστειλε μνμ από κει.. Εγώ στο χωριό των 400ων κατοίκων και αυτός στην Αλεξανδρούπολη, 170 χιλιόμετρα μακριά. Κι αυτός αρραβωνιασμένος και χωρισμένος στις ίδιες ηλικίες πάνω κάτω με τις δικές μου. Μια χαρά τα βρήκαμε και μια χαρά παντρευτήκαμε και πολύ γρήγορα μάλιστα. 1 Σεπτεμβρίου του 2020 μου έστειλε το πρώτο μνμ.. 28 Αυγούστου 2021 μου έκανε πρόταση γάμου και 24 Σεπτεμβρίου του 2022 με παντρευτήκε.. τόσο απλά, τόσο γρήγορα.  Και για να το πάω λίγο πιο μακριά, φίλη μου πολύ καλή από το ίδιο χωριό.. αυτό το μικρό.. αυτή την κλειστή κοινωνία.. ναι.. αυτή.. παντρευτήκε παιδί το οποίο ήταν ήδη παντρεμένο μια φορά και χωρισμένος, χωριό παιδιά βέβαια. Μια χαρά οικογένεια έκαναν μαζί και έχουν και δύο κοριτσάκια αυτή τη στιγμή.. τι με αυτό δηλαδή;; άνθρωποι που έχουν κάνει κάποιες επιλογές στη ζωή τους και δεν προχώρησαν για τον α-β λόγο είναι καταδικασμένοι στην μοναξιά;; Σε όποιο χωριό αυτής της χώρας και να ζούμε.. Να ξέρεις πως όλα είναι στο κεφάλι μας και πουθενά αλλού!!! Δική σου η ζωή δική σου και η επιλογή για το πως θα τη ζήσεις.!!!  Με αγάπη πάντα και φιλικά ότι σου είπα!! 💕
    • Καλημέρα κορίτσια, όμορφη Κυριακή να έχετε. Χθες το βράδυ γέλασα πάρα πολύ, χεστηκε η μικρή όταν την είχε αγκαλιά ο μπαμπάς και εγώ έκανα μπάνιο και άρχισε να μου φωνάζει έλα γρήγορα βγήκαν απέξω όλα. Βγαίνω και εγώ και τον βλέπω με μια φάτσα και πέθανα στα γέλια. Τον είχε γεμίσει στα ρούχα και μόνο εμετο που δεν έκανε ο άντρας μου.  @Kn1 δηλαδή σου είπε να τα αφήνεις μέσα στον αποστειρωτή μολις τελειώσει? Οταν τον ανοιξεις ομως να παρεις ενα δεν θα χαλασει η αποστειρωση στα υπόλοιπα?
    • @almira εύχομαι όλα καλά να είναι κορίτσι μου και τπτ να μην συμβαίνει επί της ουσίας! 🙏🏼
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...