Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΛΥΣΩ.

1)ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΠΛΩΜΑ;;ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΑ;

2)ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ(ΤΟ PRODERM) ΣΤΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ;;

3)ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ(ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΛΕΚΑΝΙΤΣΕΣ) Η' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΑ;;

4)ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑΤΡΟΥ;;ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ..

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ..!!ΦΙΛΙΑ.

Δημοσίευση

Τα ρουχαλάκια τα πλαίνουμε με παιδίκά απορρυπαντικά και φυσικά με μαλακτικό θα το δοκιμάσεις αν δεν του φέρνει φαγουρα ή κάτι αλλο , αλλα νομιζω πως δεν υπάρχει προβλημα.

Πάπλωμα βάζουμε μετα το πρώτο έτος.Στην αρχή μονο σεντονάκι και κουβερτουλα.

Στο μπανάκι απο φόβο και μονο μην γλυστρισει το μωρακι μπορείς να βάζεις κάτω μια πετσετουλα. Εγω έχω παρει ειδικο μπανάκι που έχει απο μονο του κάτω ειδικο στρωματάκι για να μην γλυστράει.

Οσο για το ΙΚΑ δεν ξέρω γιατι έχω άλλο ταμείο αλλα γενικώς τα ταμεία δίνουν ένα στάνταρ ποσό οποτε μαλλον δεν έχει σημασία το ποσό που θα πάρει ο γιατρος. Αλλωστε στα κρατικά οταν γεννάς οι γιατροι τα παίρνουν μαυρα...οποτε πάλι το ταμείο δίνει το ποσό που πρέπει να δώσει. Απλά θα το δεις φορολογικά. Δηλαδή θα σου χρειαστεί φορολογικά η αποδειξη του γιατρου για την φοροαπαλλαγή σου. Και παλι θα το συζητήσεις με τον λογιστή σου αυτό το θέμα τι σε συμφέρει.

Δημοσίευση

Ανθή έγραψε:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΛΥΣΩ.

1)ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΠΛΩΜΑ;;ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΑ;

2)ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ(ΤΟ PRODERM) ΣΤΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ;;

3)ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ(ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΛΕΚΑΝΙΤΣΕΣ) Η' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΑ;;

- Καλημέρα εγώ μένω στη Γερμανία και εδώ δεν υπάρχουν παιδικά απορρυπαντικά. Επομένως πλένω τα ρουχαλάκια των παιδιών με κανονικό απορρυπαντικό και μέχρι στιγμής -ο γιος μου 3,5 χρονών- δεν έπαθε τίποτε. Θα πρέπει να αποφεύγεται όμως το μαλακτικό γιατί μπορεί να προκαλλεσει αλλεργίες. Ο γυναικολόγος μου όταν ήμουν έγκυος, μου είχε είπε να το αποφεύγω !!

- Υπάρχουν μπανιερούλες που έχουν μέσα ένα σαν πατάκι για να μην γλυστράνε τα μωρά.

- Όσο για το πάπλωμα θα συμφωνήσω ότι απαγορεύεται λόγω του ότι το παιδί μπορεί να γλυστρίσει μέσα και να μην μπορεί να πάρει αναπνοή και καταλαβαίνεις τι μπορεί να γίνει..... Καλύτερος ο υπνόσακος :)

Δημοσίευση

Aνθή μου, για το παπλωματάκι είσαι σίγουρη ότι το χρειάζεται? Τα μωράκια είναι πολύ πιο ευαίσθητα στη ζέστη απ'ότι στο κρύο, γιατί δε μπορούν ν'αποβάλουν τη θερμοκρασία. Πόσους βαθμούς έχετε στο σπίτι?

Μαλακτικό καλύτερα είναι να μη χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, είναι επιβαρυντικό για αλλεργίες.

Για το μπανάκι εγώ είχα αγοράσει από το jumbo πάμφθηνα μια κατασκευή σιδερένια που "ντυνόταν" με πετσετούλα και ξάπλωνα το μωρό επάνω. Και όποτε ήθελα έβγαζα την πετσετούλα και την έπλενα(με είχε βολέψει πολύ γιατί δεν χρειαζόταν να το κρατάω αγκαλιά). Από 6 μηνών και πάνω έχει κάτι καθισματάκια για το μπάνιο. Για το ΙΚΑ δε γνωρίζω!

Δημοσίευση

οσον αφορα το μαλακτικο εγω δεν εβαζα στην αρχη μονο μ το απορρυπαντικο το υποαλλεργικο χρησιμοποιουσα..μου ειχε πει η γιατρος οτι δεν κανει...οσον αφορα το παπλωματακι χρησιμοποιουσα κουβερτουλα γιατι και αυτο μου ειχε πει οτι ηταν επικινδυνο...οσο για το μπανακι αν δεν βρεις κανα στρωματακι ειδικο,οχι σφουγγαρι ομως γιατι αν δεν στεγνωσει καλα μετα το μπανιο κραταει μικροβια,βαλτου δυο πετσετουλες απο κατω...φιλακια

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα! Ξέχασα να αναφέρω ότι αυτή τη φορά μου μέτρησε τράχηλο διακολπικα, τον βρήκε 35mm και κλειστο. Μου είπε όλα καλά ευτυχώς! Επίσης τη μπομπιρινα τη νιώθω κάθε μέρα πλέον!  Δεν έχω αρχίσει να μιλάω στο μικρό για το αδερφάκι του, είναι τώρα 15 μηνών και νιώθω ότι δεν θα καταλάβει. Μόνο το βράδυ διαβάζουμε ένα βιβλίο που μιλάει για αδερφάκια μπας και κάτι πιάσει αλλά δεν το νομίζω. Εν τω μεταξύ δεν έχω αλλάξει και τίποτα στις δραστηριότητες μας, τον σηκώνω κανονικά, παίζουμε όπως πριν, κλπ οπότε αμφιβάλλω ότι έχει αντιληφθεί το οτιδήποτε. Αναρωτιέμαι αν θα του έρθει κεραμίδα όταν έρθει η ώρα...
    • @sofakikaramel πόσο τέλεια, συγχαρητήρια!!!!💙🩵! Ξενοιασαμε λιγακι προς το παρόν! Πότε έχεις πάλι ραντεβού να δείτε το μπεμπακι; Καλημέρα κορίτσια! Κάναμε κι εμείς την β επιπέδου μας χθες και ήταν όλα ΣΟΥΠΕΡ! Μας πήρε κοντά 2 ώρες η αλήθεια είναι, γιατί κάναμε ένα διάλειμμα για να γυρίσει η μπεμπουλα, η οποία συνεργάστηκε άψογα! 400 γραμμάρια στις 20+5! Ο τράχηλος στα ίδια, σταθερός, κι εκει μεγάλη ανάσα!!!! Ουφφφφφφ🥳
    • Δεν το είχα προσωπικά όμως είναι αρκετά συχνό. Συνήθως αρκεί η ξεκούραση κ η ηρεμία. Οι περισσότερες γνωστές μου έφτασαν κανονικά ως 37-38 εβδομάδες αλλά θέλει αρκετή ξάπλα κ προσοχη συνήθως! Εσένα τι σου έχει συστήσει ο/η γιατρός; Με το καλό και όλα να πάνε καλά!
    • Καλησπέρα κορίτσια! @Sotiria_94 πως είναι τ πράγματα εκει? @ΜαρίαΔημήτρης μπραβο η μπεμπούλα που ειναι καλη κ απολαμβάνετε τις διακοπές σας! Εμεις σήμερα πήγαμε νεροτσουληθρες στη Δραμα. Πολυ ωραια ήταν! Το μωρο έριξε πολυ υπνο στο καροτσι. Μας άφησε στην ησυχία μας χαχα..τα κορίτσια τρελάθηκαν στις βουτιές κ στις τσουλήθρες. 12.30 το μεσημέρι φτασαμε και φυγαμε με το κλείσιμο 7 και το απόγευμα. Εχουμε κ μια ωρα δρόμο πάνω κατω. Πολυ καλα πήγε η μερα.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...