Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γενικού περιεχομένου

dimsea

Recommended Posts

στις πριν 2 λεπτά, ο/η zoi.ko είπε:

@Kat-Cat ναι μπορεί γιατι την τελευταία φορά (χωρίς τεστ απλά εγώ το υποθέτω) ειχα υγρά αρκετές μέρες.Το ημερολόγιο πάντως λέει 13/02. 

@Μπλε την τελευταία φορά που πήγα στο γιατρό μου, του τηλ. στο κινητό μια εγκυουλα γι αυτον τον λόγο και της είπε ότι αρχίζει να μεγαλώνει η μήτρα της.Και μου λέει μετά "σαν κι εσένα είναι αυτή με το παραμικρό πονακι και φούσκωμα τρελαίνεται"

@Diwni κι εγώ το έψαχνα αλλά....τίποτα.

ΧαχαΧαχαχαχα υπάρχουν πολλες τρελες σαν εμάς. Παρήγορο. Παντως υπομονή κ έρχεται η ωορρηξία!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 5 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@Dim83 μια χαρά νορμάλ ύψος είναι.

@Diwni μπορει να κανω κ λαθος κ να το εχω διαβασει σε αλλη κοπελα, ησουν γιαννενα? καπου το ειχα διαβασει κ μαλιστα ηταν συγκινητικη ιστορια.

στις Just now, ο/η Μπλε είπε:

ΧαχαΧαχαχαχα υπάρχουν πολλες τρελες σαν εμάς. Παρήγορο. Παντως υπομονή κ έρχεται η ωορρηξία!!!

Εντάξει εμένα με ξέρει 7 χρ. ο γιατρός και έχουμε μια σχετική άνεση.Όταν πάω στο ιατρείο του είναι σαν να μπαίνω σπίτι μου δλδ και έτυχε να είμαι παρούσα στο τηλεφώνημα. Αλλά ναι επειδή ξέρει ότι με το παραμικρό τρελαίνομαι με πειράζει. Κι εσύ έτσι είσαι?Τι καλά που δεν είμαι μόνη!?

στις πριν 5 λεπτά, ο/η Dim83 είπε:

@Kat-Cat  και η @Μπλε 1.70. καλα ρε κοριτσια απο casting περασατε πριν γραφτειτε? 

εμεις ειμαστε εξυπνες ρε :P αχαχαχαχ. πλακα κανω! Καλα νανος νιωθω τωρα ρε παιδια. Καλα που τα λετε, αν ποτε γινει καμια συναντηση μη σκασω μυτη με κανα φλατ και ξεφτιλιστω.

στις πριν 1 λεπτό, ο/η zoi.ko είπε:

Εντάξει εμένα με ξέρει 7 χρ. ο γιατρός και έχουμε μια σχετική άνεση.Όταν πάω στο ιατρείο του είναι σαν να μπαίνω σπίτι μου δλδ και έτυχε να είμαι παρούσα στο τηλεφώνημα. Αλλά ναι επειδή ξέρει ότι με το παραμικρό τρελαίνομαι με πειράζει. Κι εσύ έτσι είσαι?Τι καλά που δεν είμαι μόνη!?

σκεψου το ημερολογιο λεει 13 και ακομα ειναι 8! Επισης επρεπε να το ξεκινησεις στις 6 με βαση μικρο κυκλο και στις 8 δηλαδη σημερα με βαση μεγαλο.....Μην αγχωνεσαι καθολου!

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Kat-Cat είπε:

εμεις ειμαστε εξυπνες ρε :P αχαχαχαχ. πλακα κανω! Καλα νανος νιωθω τωρα ρε παιδια. Καλα που τα λετε, αν ποτε γινει καμια συναντηση μη σκασω μυτη με κανα φλατ και ξεφτιλιστω.

χαχα! σε τυχον συναντηση αν δειτε 2 ατομα σε ξυλοποδαρα ... εγω κ η @Kat-Cat!

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Kat-Cat είπε:

σκεψου το ημερολογιο λεει 13 και ακομα ειναι 8! Επισης επρεπε να το ξεκινησεις στις 6 με βαση μικρο κυκλο και στις 8 δηλαδη σημερα με βαση μεγαλο.....Μην αγχωνεσαι καθολου!

με εχεις ξεπερασει στην αναλυση....

στις Just now, ο/η Dim83 είπε:

ε, ναι αλλα ετσι ποιος μας πιανει! :P

στις Just now, ο/η Dim83 είπε:

με εχεις ξεπερασει στην αναλυση....

Αφου τα λεγα!!! (Τρελαινομαι να λεω " τα λεγα" χοοχοχοχ), αλλα τα λεγα, μην το ξεκινας ειναι νωρις! Αφου τα χω μελετημενα ολα. By the book ειπαμε!

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Dim83 είπε:

Εκλαψααααα χαχαχα!

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Kat-Cat είπε:

Ναι όντως! Το είχα στο μυαλό μου αλλιώς!

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Kat-Cat είπε:

Μπλε μονο κοκκινο μαλλι δεν ειχα σκεφτει να ξερεις!

Ουου απ' τα 15! Καλά τώρα πάει τις ξεχνάμε τις βαφές.

Καλέ σιγά τις κοντεεεεες εγώ έχω φιλη 1.54 και είναι κ μια κούκλα!

στις πριν 8 λεπτά, ο/η Μπλε είπε:

Ουου απ' τα 15! Καλά τώρα πάει τις ξεχνάμε τις βαφές.

Καλέ σιγά τις κοντεεεεες εγώ έχω φιλη 1.54 και είναι κ μια κούκλα!

καλα κ εμεις με την @Kat-Cat κουκλακια ψευτικα ειμαστε!

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Dim83 είπε:

Ε, νταξει οχι να περιαυτολογήσουμε αλλά ναι είμαστε. Επίσης φαινομαστε 10 χρονια μικρότερες

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Dim83 είπε:

Μα σας βλέπω στο κεφάλι μου. Φτου φτου.

@μπλε τώρα π το λες όντως για κοκκινομάλλα κάνεις χαχαχ. Όχι μικροκαμωμένη δ είσαι η αλήθεια να λέγεται.

@Dim83 @Kat-Cat ξέρετε αυτό με τα ακριβά αρώματα! 

@Dim83 δεν έχω ζήσει Γιάννενα έχω πάει όμως κ τα αγαπώ πολύ!

Καλό βράδυ κοριτσάκια!

στις πριν 13 ώρες, ο/η zoi.ko είπε:

Κι εγώ το έχω σκεφτεί πολλές φορές....Ποιός δεν έχει fb στις μέρες μας?Εν τω μεταξύ επειδή δούλευα μακρυά και χρησιμοποιούσα μμμ, είμαι σίγουρη (δεν ξέρω γιατί) ότι με καποια θα έχουμε τρακαριστει!?

Ρε κορίτσια αυτό το τεστ δεν λέει να κοκκινίσει.....άλλο άγχος έβαλα στο κεφάλι μου.....μήπως δεν κάνω ωορρηξία αυτόν τον μήνα?

Πωπω!! Εχετε ανοιξει θεμα για καφε!!

Zoi.ko, εγω!!! Εγω δεν εχω facebook!! Κ δεν ειχα κ ποτε το ξενερωτακι!!!

Επισης ποτε δε περιμενα οτι θα γραφω τοσο συχνα σε ενα φορουμ. Ξεκινησα με καποια αραια μηνυματα λογω των αποβολλων που ειχα, επειτα λιγες ανησυχιες... Οταν εμεινα εγκυος, δεν το ανακοινωσα εδω μεσα- ουτε ειχα στειλει καθολου μηνυματα για τις "προσπαθειες". Νομιζω οτι ειχα στειλει για να ρωτησω μηπως ειναι προβλημα η πολυ ψιλη χοριακη κ προγεστερονη-ειχα συνηθισει βλεπεις να βλεπω πολυ μικρα αυτα τα νουμερα (τοσο ασχετη)..!

Υστερα αρχισαν οι αναρρωτικες, οποτε εμπαινα πολυ πιο συχνα στο φορουμ κ πλεον ηδη εχω ξεχωρησει καποια κοριτσια που πιστευω θα ταιριαζα..!

Παντως με αγχωνει πολυ η κοντινη επικοινωνια με εναν αγνωστο (εκτος απο τις περιπτωσεις που εχω ξεχωρισει) οπως με αγχωνει το να διατηρησω κ την δικη μου ανωνυμια - οχι οτι ντρεπομαι για κατι που λεω εδω μεσα - στον εξω κοσμο λεω χειροτερα (!), αλλα γιατι καποιες ασχημες στιγμες εγω προσωπικα δε θελω να τις μοιραζομαι με ολους (πχ οι γονεις μου δεν εμαθαν για ολες μου τις αποβολες γιατι ηταν μακρια, δε θα μπορουσαν να κανουν τιποτα κ θα ποναγαν περισσοτερο απο 'μενα).. Παντως καποιος που με ξερει,με τοσες λεπτομερειες που εχω γραψει πια, θα με καταλαβει σιγουρα!!!

(οπως βλεπετε στην εγκυμοσυνη-στον 9ο μηνα η υπνηλια εχει αντικατασταθει πληρος απο αυπνια λογο αγχους, εφθαλτων, καουρων, εικονες με το νινι κ ενα σορο αλλα!! Πωωωωω! 6:15 πμ πηγε!!)

στις πριν 13 ώρες, ο/η Dim83 είπε:

κοριτσια, με αφορμη το μηνυμα της μαριλιας θα ηθελα να σας πω κατι και να μου πειτε γνωμες. φερνω παραδειγμα. με τις φιλες μου, κ με αυτες που ειναι μονες κ με αυτες που εχουν μωρα, ποτε δεν καθομαι να συζηταω με καθε λεπτομερια τα καθημερινα θεματα μου. ξερουν για παραδειγμα οτι θελω να κανω μωρο αλλα δεν βγαζω κ ανακοινωθεν οτι παω να κανω χοριακη. πχ. οταν εμεινα εγκυος τη 2η φορα δεν το ειπα καν στους γονεις μου. ειπα οτι αν παει καλα θα τους το πω γιατι δεν ηθελα να τους στεναχωρησω. οταν απεβαλα δε... απλα τους το ειπα οτι μου συνεβη αυτο. τα λεω αυτα με την εννοια οτι δεν θα σας το κρυψω αν με το καλο μεινω εγκυος, αλλα θα το πω οταν νιωθω εγω οκ. σας φαινεται λαθος η σκεψη? δεν θα ηθελα να μπαινω κ να λεω ψεματα φυσικα, ουτε κ να βγω γιατι μου αρεσει το παρεακι. κυριως οταν λεμε ασχετα κ η κατ κανει τα δικα της. αλλα δεν μπορω να σκεφτομαι οτι πρεπει να το πω πριν νιωθω ε ΕΓΩ καλα. αν νιωθω καλα την 1η μερα θα το πω. αν ομως οχι δεν θα το πω. τα κοριτσια που ειχαν ατυχεις εγκυμοσυνες ισως με καταλαβουν λιγο περισσοτερο.

Dim σε καταλαβαινω απολυτα αν κ εγω νιωθω λιιιγο διαφορετικα. Δηλ δεν με ενοιαζε που ειπα πχ στην συναδελφο μου ή σε μια καλη φιλη οτι ημουν εγκυος... Μετα, απεβαλα (κ μετα ξανα)...οκ, δεν ειναι ντροπη κ επειδη εχω κ μια καλη σχεση με αυτους που το ειπα, μπορουσαν να καταλαβουν μεχρι που να μου το συζητησουν. Απο την αλλη, ενιωσα στηριξη. Υπηρχαν φιλες μου που εχουν περασει παρομοια κ ομως καναν μωρακι (εκει κ αν πηρα στηριξη).

Εγω ειχα προβλημα να το πω στους πολυ δικους μου ανθρωπους-στην οικογενεια (οχι την πρωτη φορα που εμεινα εγκυος, αλλα μετα την 1η αποβολη). Εχουν που εχουν οι ανθρωποι τα προβληματα τους, δεν ηθελα να τους στεναχωρησω κι αλλο.. Κ επειτα, ειναι αλλο μια αποβολη (εκει υπηρξε κ μια προσμονη απο τους γονεις μου.. απο τη μια λυπηθηκαν για την ατυχια μου, απο την αλλη με στηριξαν, μου ειπαν οτι αυτο συμβαινει συχνα κ χαρηκαν που εχω στο μυαλο μου την αποκτηση ενος παιδιου). Οταν ομως αυτο συμβαινει κ ξανασυμβαινει... ποση πικρα... δε θα ενιωθα στηριξη πια, αλλα αλλη μια στεναχωρια που νιωθουν κ αυτοι ασχημα..

Σε αυτην την κυηση το μονο παραπονο που εχω ειναι οτι δεν ενιωσα την χαρα του θετικου τεστ. Δηλ, ειδα θετικο τεστ κ δεν το ειπα καν στον συντροφο μου γιατι απλα σκεφτηκα: "παλι τα ιδια....". Mετα την εξαιρετικη χοριακη του το ανακοινωσα... Επειτα το ειπα σε καποιους φιλους κ στο τελος (μετα που ακουσα κ καρδια) το ειπαμε στους γονεις. Η μαμα μου εκλαιγε-τσιριζε, ο μπαμπας μου κρατουσε το στομαχι του απο χαρα κ τα αδερφια μου......με σκλαβωσαν!! Μα πώς να παρεις πισω αυτην την χαρα..? Ηθελα πρωτα να το σιγουρεψω οσο μπορω...

στις πριν 55 λεπτά, ο/η Rosemary είπε:

Dim σε καταλαβαινω απολυτα αν κ εγω νιωθω λιιιγο διαφορετικα. Δηλ δεν με ενοιαζε που ειπα πχ στην συναδελφο μου ή σε μια καλη φιλη οτι ημουν εγκυος... Μετα, απεβαλα (κ μετα ξανα)...οκ, δεν ειναι ντροπη κ επειδη εχω κ μια καλη σχεση με αυτους που το ειπα, μπορουσαν να καταλαβουν μεχρι που να μου το συζητησουν. Απο την αλλη, ενιωσα στηριξη. Υπηρχαν φιλες μου που εχουν περασει παρομοια κ ομως καναν μωρακι (εκει κ αν πηρα στηριξη).

Εγω ειχα προβλημα να το πω στους πολυ δικους μου ανθρωπους-στην οικογενεια (οχι την πρωτη φορα που εμεινα εγκυος, αλλα μετα την 1η αποβολη). Εχουν που εχουν οι ανθρωποι τα προβληματα τους, δεν ηθελα να τους στεναχωρησω κι αλλο.. Κ επειτα, ειναι αλλο μια αποβολη (εκει υπηρξε κ μια προσμονη απο τους γονεις μου.. απο τη μια λυπηθηκαν για την ατυχια μου, απο την αλλη με στηριξαν, μου ειπαν οτι αυτο συμβαινει συχνα κ χαρηκαν που εχω στο μυαλο μου την αποκτηση ενος παιδιου). Οταν ομως αυτο συμβαινει κ ξανασυμβαινει... ποση πικρα... δε θα ενιωθα στηριξη πια, αλλα αλλη μια στεναχωρια που νιωθουν κ αυτοι ασχημα..

Σε αυτην την κυηση το μονο παραπονο που εχω ειναι οτι δεν ενιωσα την χαρα του θετικου τεστ. Δηλ, ειδα θετικο τεστ κ δεν το ειπα καν στον συντροφο μου γιατι απλα σκεφτηκα: "παλι τα ιδια....". Mετα την εξαιρετικη χοριακη του το ανακοινωσα... Επειτα το ειπα σε καποιους φιλους κ στο τελος (μετα που ακουσα κ καρδια) το ειπαμε στους γονεις. Η μαμα μου εκλαιγε-τσιριζε, ο μπαμπας μου κρατουσε το στομαχι του απο χαρα κ τα αδερφια μου......με σκλαβωσαν!! Μα πώς να παρεις πισω αυτην την χαρα..? Ηθελα πρωτα να το σιγουρεψω οσο μπορω...

καλημερα. δεν το λεω απο αποψη ντροπης.κ εγω τη 2η φορα δεν το ειπα στον αντρα μου αμεσως.....περιμενα πρωτη τη χοριακη....

κ στους γονεις το ειπα εκ των υστερων.ξερεις οταν συνεβη το 1ο ολοι μου ελεγαν μην στεναχωριεσαι την επομενη θα παει καλα. κ οταν εμεινα εγκυος παλι κ ο αντρας μου κ η αδερφη μου που το ηξεραν απο νωρις το ιδιο ελεγαν.μην εισαι απαισιοδοξη θα παει καλα. κ να ομως που ειχα δικιο που ανησυχουσα. ξαναλεω δεν ειναι λογω ντροπης. απλα εμενα οι αλλοι με αναπτερωναν ενω δεν επρεπε. αυτο εννοω.γιατι κανεις δεν θα σου πει να εισαι ετοιμη μην στραβωσει παλι.

εγω σε ολους εχω πει οτι μου συνεβησαν αυτα.απλα τη στιγμη που το ζω θελω να το μοιραστω μονο με αυτους που πιστευω οτι με βοηθαει.δεν θα μπω στη λογικη να το πω σε ολους μηπως παρεξηγηθουν...

στις πριν 3 ώρες, ο/η Rosemary είπε:

Πωπω!! Εχετε ανοιξει θεμα για καφε!!

Zoi.ko, εγω!!! Εγω δεν εχω facebook!! Κ δεν ειχα κ ποτε το ξενερωτακι!!!

Επισης ποτε δε περιμενα οτι θα γραφω τοσο συχνα σε ενα φορουμ. Ξεκινησα με καποια αραια μηνυματα λογω των αποβολλων που ειχα, επειτα λιγες ανησυχιες... Οταν εμεινα εγκυος, δεν το ανακοινωσα εδω μεσα- ουτε ειχα στειλει καθολου μηνυματα για τις "προσπαθειες". Νομιζω οτι ειχα στειλει για να ρωτησω μηπως ειναι προβλημα η πολυ ψιλη χοριακη κ προγεστερονη-ειχα συνηθισει βλεπεις να βλεπω πολυ μικρα αυτα τα νουμερα (τοσο ασχετη)..!

Υστερα αρχισαν οι αναρρωτικες, οποτε εμπαινα πολυ πιο συχνα στο φορουμ κ πλεον ηδη εχω ξεχωρησει καποια κοριτσια που πιστευω θα ταιριαζα..!

Παντως με αγχωνει πολυ η κοντινη επικοινωνια με εναν αγνωστο (εκτος απο τις περιπτωσεις που εχω ξεχωρισει) οπως με αγχωνει το να διατηρησω κ την δικη μου ανωνυμια - οχι οτι ντρεπομαι για κατι που λεω εδω μεσα - στον εξω κοσμο λεω χειροτερα (!), αλλα γιατι καποιες ασχημες στιγμες εγω προσωπικα δε θελω να τις μοιραζομαι με ολους (πχ οι γονεις μου δεν εμαθαν για ολες μου τις αποβολες γιατι ηταν μακρια, δε θα μπορουσαν να κανουν τιποτα κ θα ποναγαν περισσοτερο απο 'μενα).. Παντως καποιος που με ξερει,με τοσες λεπτομερειες που εχω γραψει πια, θα με καταλαβει σιγουρα!!!

(οπως βλεπετε στην εγκυμοσυνη-στον 9ο μηνα η υπνηλια εχει αντικατασταθει πληρος απο αυπνια λογο αγχους, εφθαλτων, καουρων, εικονες με το νινι κ ενα σορο αλλα!! Πωωωωω! 6:15 πμ πηγε!!)

ελα βρε και θα κραταμε ενα κοκκινο τριανταφυλλο! χιχιχιχι. Θα μπουκαρουμε στο μαιευτηριο για τις ευχες :P Η αληθεια ειναι καπψς ετσι ξεκινησαμε να μπαινουμε πολλες απο μας και με τους ιδιους ενδοιασμους. Εγω στην αρχη ειχα γραψει 4 φορες απαντηση σε ποστ και 4 φορες το χα σβησει, λεγοντας μην μπεις στο τριπακι ρε συ. Για να αναοιξω θεμα φυσικα ουτε λογος...ντρεπομαι παρα πολυ. Τις ερωτησεις μου τις κανω εντος των θεματων και αυτες ειναι αραιες. Τωρα που το σκεφτομαι κυριως βλακειες λεω σε αυτο το φορουμ, δεν προσφερω και καμια ουσιαστικη βοηθεια :P

στις πριν 1 ώρα, ο/η Dim83 είπε:

καλημερα. δεν το λεω απο αποψη ντροπης.κ εγω τη 2η φορα δεν το ειπα στον αντρα μου αμεσως.....περιμενα πρωτη τη χοριακη....

κ στους γονεις το ειπα εκ των υστερων.ξερεις οταν συνεβη το 1ο ολοι μου ελεγαν μην στεναχωριεσαι την επομενη θα παει καλα. κ οταν εμεινα εγκυος παλι κ ο αντρας μου κ η αδερφη μου που το ηξεραν απο νωρις το ιδιο ελεγαν.μην εισαι απαισιοδοξη θα παει καλα. κ να ομως που ειχα δικιο που ανησυχουσα. ξαναλεω δεν ειναι λογω ντροπης. απλα εμενα οι αλλοι με αναπτερωναν ενω δεν επρεπε. αυτο εννοω.γιατι κανεις δεν θα σου πει να εισαι ετοιμη μην στραβωσει παλι.

εγω σε ολους εχω πει οτι μου συνεβησαν αυτα.απλα τη στιγμη που το ζω θελω να το μοιραστω μονο με αυτους που πιστευω οτι με βοηθαει.δεν θα μπω στη λογικη να το πω σε ολους μηπως παρεξηγηθουν...

Έτσι λειτουργω και εγω πολύ. τη στιγμή που ζω κάτι το μοιράζομαι με πολύ λιγο κόσμο. Μετρημενο στα δάχτυλα του ενός χεριού, και όταν πια περνάει αυτό (αν ειναι κατι αρνητικο) το λεω στους πάντες (ίσως με βοηθαει και να το απενοχοποιω΄δεν ξέρω), και αν ειναι κάτι θετικό, προσπαθώ να σιγουρεύομαι πρώτα ή να νιώθω πιο ασφαλής. Για το θεμα της εγκυμοσυνης πχ, πιο βεβαιο ειναι οτι θα το μαθετε πρωτα εσεις, παρά οι δικοι μου άνθρωποι, και αυτό γιατι αν κατι παει στραβά ειναι πολύ πιο δύσκολο οταν εχεις τον πονο σου να έχεις να αντιμετωπίσεις και τη face to face "απολογία"

κοριτσια καλημερα!!!!!!!! 

παλι εμπλεξαμε δουλειες και σας εχασα πω πω τα διαβασα ολα οσα γραψατε !!!!!!!!!! αντε να πω και εγω 1,72 ειμαι σε υψος!!!!!!!!!!! 

μπλε μου χαρηκα πολυ που εισαι καλα και ετσι ευχομαι να συνεχισεις κοριτσαρα μου!!!!!!!!!

ρε κοριτσια και εγω τυχαια το βρηκα μια φοραπου νομιζα οτι ειχαμε ατυχημα και ειχα μεινει εγκυος χαχααχαχα!!!! και εψαχνα για συμπτωματα και επεσα πανω στο φορουμ!!!

οσο για την ανακοινωση συμφωνω στο οτι οπως αισθανεσαι εσυ και ο αντρα σου το λες δε το λες οτι κανει να αισθανεσαι καλα πρεπει να κανεις !!!!

θα ητανε τελεια ενα καφεδακι καποια στιγμη ολες μαζι!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καρδιοπάθειες υπάρχουν πολλές γενικά… η κόρη μου πχ είχε golf ball που είναι ασβέστωμα στην καρδούλα που αυτό υποχωρεί μόνο του όπως κ έγινε κατά τη διάρκεια της κύησης.    τώρα αυτό το μωράκι έχει μεσοκοιλιακη επικοινωνία (υπάρχουν 2 ειδών, εμας έχει  VSD κ είναι ένα κενό-τρυπούλα ανάμεσα στο τοίχωμα που χωρίζει τις 2 κοιλιές της καρδιάς, την αριστερή και την δεξιά Κ από εκεί περνάει οξυγονωμένο αίμα στην κοιλιά αριστερά που ξανά οξυγονώνεται κ κάνει συνεχώς κύκλο. Αυτό είναι το «ελλατωμα» ). Αυτό το βρήκαμε στη β επιπέδου αλλά δεν μεγαλώνει ούτε έχει κλείσει ακόμα άρα μου είπαν ότι είναι θετικοί θα κλείσει όταν γεννηθεί το μωρό τον πρώτο χρόνο συνήθως. Αφού δεν μεγαλώνει δεν ανησυχούν.  (κ η κόρη μου επίσης είχε ένα διάστημα φύσημα, δεν ξέρουμε ποιο από τα 2 είδη, στα 2 έτη που εμφανίζεται συνήθως κ πριν το σχολείο μας είπαν να ξανά κάνουμε υπέρηχο να δούμε αν έχει κλείσει τελείως γιατί τώρα δεν ακούγεται κάτι που είναι 5 απλά κ μόνο για να ξέρουμε σε τι βαθμό μπορεί να γυμνάζεται αν υπάρχει ακόμα. Οπότε τώρα σ ένα μήνα έχουμε ραντεβού κ γι αυτήν. Μου είπαν υπάρχει κληρονομικότητα σ αυτό.)    όμως αυτό που βρήκε ο γιατρός στο τελευταίο ραντεβού είναι και ισθμικη στένωση αορτής (αυτό βρίσκεται στο αορτικό τόξο της καρδιάς κ η μια αορτή που μεταφέρει αίμα οξυγονωμένο είναι πιο στενή, άρα πάει λιγότερο αίμα για να καταλάβεις στα όργανα. Υπάρχει μια συσχετική των δύο ευρημάτων μου είπε ο γιατρός συνήθως το ένα προκαλεί το άλλο.)   αν η στένωση είναι πολύ μεγάλη τότε γίνεται επέμβαση όπως κ στο άλλο θέμα. Ο γιατρός ήταν θετικός ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί αλλά μου είπε ότι θα φανεί καλύτερα όσο μεγαλώνει το μωρό κ μεγαλώνει λοιπόν κ το οργανο της καρδιάς κ κυρίως όταν γεννηθεί κ γίνει υπέρηχος triplex κατευθείαν στο μωρό για να δούμε το πραγματικό εύρος των προβλημάτων.    επομένως είναι κάτι που λύνεται με την επιστήμη κ είναι θετικό αυτό φυσικά. Είναι μεν ταλαιπωρία αν χρειαστεί επεμβάσεις αλλά τουλάχιστον ξέρεις δεν είναι θέματα που δεν «λυνονται».    εμένα αυτό που με προβλημάτισε κυρίως είναι γιατί εμφανίστηκαν αυτά τα προβλήματα κ αυτό θέλω να διερευνήσουμε με τους γιατρούς (γιατί είχα κάνει ΝΙΠΤ που καλύπτεται εδώ από το ταμείο κ ήταν μια χαρά) πχ είναι κάποια κατασκευαστική αστοχία, κάποιο σύνδρομο ή τυχαίο γεγονός.    Αυτό με αγχώνει πιο πολύ δλδ.  και το γεγονός ότι κ εμάς έπεσε καμπύλη ανάπτυξης (ήταν καθόλη την εγκυμοσύνη στο 92% κ έπεσε στο 68% που σαφώς μου είπε ο γιατρός είναι πάνω από το μέσο όρο αλλά θέλει μου είπαν να το παρακολουθούμε κ εμείς γιατί τα προβλήματα στην καρδιά συνδέονται με μειωμένη ανάπτυξη. Οπότε αναμένω να δω τι γίνεται κ με αυτό το θέμα!)  το Θετικό μου είπαν οι γιατροί είναι ότι το μηριαίο οστό είναι πολύ μεγάλο όπως του γιου μου που είναι ένα πολύ ψηλό παιδί για την ηλικία του αλλά το βάρος είναι που έχει καθοδική πορεία στους τελευταίους 2 υπέρηχους. Δλδ αναμενόταν να είναι ένα μωρό πάνω από 4 κιλά κ τώρα μου λέει ο γιατρός στην τελευταία μέτρηση που έπεσε είναι κάπου στα 3.600.  Σαν νούμερο δεν είναι κακό αλλά επειδή υπάρχει παθολογία είναι ανησυχητική η πτώση.    είπα πολλά συγγνώμη!    ευτυχώς έχω πολύ καλούς γιατρούς πραγματικά πολύ καλούς (με ψάξιμο τους βρήκα στην Γερμανία όπως κ στην Ελλάδα με ψάξιμο πήγαινα) και ευτυχώς το σύστημα εδώ καλύπτει τα πάντα σε τετοιες περιπτώσεις και μέχρι τώρα δεν έχω δώσει ούτε 1€ γιατί όπως καταλαβαίνεις κ εσύ κάθε μήνα κάνω 2-3 υπέρηχους κ τρίπλεξ κτλ κτλ. 
    • Αχ το φαντάζομαι!! Η συγκίνηση σε άλλο επίπεδο! 🥹 το μεγάλο κοριτσάκι σας τι κάνει;;  Ααα μπαμ μπαμ τα δοντάκια! Εμείς έχουμε 2 κάτω ολόκληρα εδώ κ καιρό, μισό πάνω και τώρα βγήκε η μύτη από το δευτερο πάνω 😂😂😂 γενικά αργούμε λίγο, παίρνει πολύ καιρό να κατέβει όλο 😝  Κατά τ άλλα είμαστε πολύ καλά, αρχίσαμε εδώ και 3 βδομάδες σχολείο και τα πάει τέλεια!! Η απάντηση σε όλους όσους την έλεγαν μαμάκια και ότι πρέπει να ξεκολλήσει, ήταν ότι οι δασκάλες της μου λένε συνεχώς πόσο ανεξάρτητο παιδί είναι! Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι 😊 
    • Κορίτσι μου γλυκό σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά πάρε το χρόνο σου και ότι και αν χρειαστείς να πεις εμείς είμαστε εδώ ..πάρε αγκαλίτσα το κοριτσάκι σου να απαλύνει λίγο το πόνο 
    • Ναι κυρίως το ραντεβού για την καρδιά σε ενδιαφέρει! Αυτό που βρίσκουν στο μωράκι ειναι κάτι το οποίο μπορεί να διορθωθεί από μόνο του στην πορεία της κύησης? Αν θυμάσαι κι εμείς είχαμε κάνει στη β επιπέδου ραντεβού και με εμβρυοκαρδιολογο, για ένα εύρημα στην αυχενική διαφάνεια,αλλά ήταν κάτι που διορθώθηκε μόνο του τελικά.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...