Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

crazy έγραψε:

gioupi έγραψε:

Υποπτεύομαι πως δεν βάζεις κρέμα γάλακτος ή γάλα.. :dry: γι'αυτό σου πετρώνουν.

Σου βρήκα 2 συνταγές που φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες! :P :P ;)

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ

Για 3-4 άτομα:

1 πακέτο ταλιατέλλες με σπανάκι

50 γρ βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 φλυντζάνι άσπρο κρασί

1/4 λ. φρέσκα κρέμα

50γρ τυρί παρμεζάνα

50γρ τυρί ροκφόρ

50γρ τυρί τσένταρ

100γρ τυρί Φιλαδέλφεια

Μαύρο πιπέρι

1. Βράζετε τις ταλιατέλλες σε κοχλαστό αλατόνερο για 8 - 10 λεπτά περίπου.

2. Εν τω μεταξύ, τηγανίζετε το σκόρδο και αφού κοκκινίσει προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και την κρέμα και τέλος το πιπέρι και τις ψημένες ταλιατέλλες, τις οποίες έχετε προηγουμένως σουρώσει.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

(εσύ βάλε άλλο ένα για να γίνουν 4!! ;) )

Συστατικά

350γρ. πενες

2 κουταλιες βουτυρο

2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα

50γρ. αλευρι

550ml φρεσκο γαλα

μοσχοκαρυδο

150γρ. τυρι κρεμα

4 κροκους χτυπημενους

100γρ. γραβιερα τριμενη

100γρ. παρμεζανα τριμενη

4 ασπραδια

αλατι

πιπερι

Οδηγίες

Λιωνω το βουτυρο σε ενα κατσαρολακι, μαραινω το κρεμυδι για 2'.

Ριχνω το αλευρι και το γαλα. Τα αφηνω να δεσουν σε χαμηλη φωτια αφου τριψω το μοσχοκαρυδο και αλατοπιπερωσω.

Στο μεταξυ εχω βρασει τις πενες και τις εχω στραγγιξει καλα.

Ριχνω στην μπεσαμελ το τυρι κρεμα, τους κροκους, τη μιση παρμεζανα και την γραβιερα. Ξαναβαζω στην κατσαρολα τις πενες,

Προσθετω την μπεσαμελ και ανακατευω καλα.

Χτυπαω και τα ασπραδια μαρεγκα και προσθετω στα ζυμαρικα ανακατευοντας απαλα.

Αδειαζω τα υλικα σε πυρεξ, πασπαλιζω με την υπολοιπη παρμεζανα, το βαζω σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους και ψηνω για 12 με 15 λεπτα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!! :)[/quote:34bwkhyj]

Σε ευχαριστώ πολύ crazy μου, αλλά περισσότερο θα σε ευχαριστεί ο άντρας μου, να είσαι σίγουρη :)

  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Αχ βρε κοριτσια με κανατε και ψαχουλευω στο ψυγειο τετοια ωρα!;) Θα σας γραψω την συνταγη απο το φαγητο που μαγειρεψα σημερα και τρελαινεται ο αντρουλης μου!

Κρεας λεμονατο.

Συνταγη για 2 ενηλικες και ενα μωρο.

1 κιλο κρεας χοιρινο η μοσχαρι οτι προτιματε σε μεριδες,2 κανονικα κρεμμυδια μετρια κομμενα,2 σκελιδες σκορδο,μουσταρδα,χυμο απο ενα λεμονι,αλατι,πιπερι,θυμαρι,ριγανη,2 δαφνοφυλλα,κρασι λευκο η ρετσινα και πατατες.

Τσιγαριζουμε σε λαδι το κρεας να ροδισει και το βγαζουμε απο την κατσαρολα.Ριχνουμε το κρεμμυδι με το σκορδο,το πιπερι,την ριγανη,το θυμαρι και τριβουμε τον πατο της κατσαρολας μα μια ξυλινη κουταλα για να βγουν και οι ουσιες απο το κρεας.Σβηνουμε με το κρασι και αφου εξατμιστει ολο ριχνουμε μουσταρδα ωσπου να ''χυλωσει''.Βαζουμε ξανα το κρεας,το δαφνοφυλλο και το μισο χυμο απο το λεμονι.Προσθετουμε λιγο νερο και αφηνουμε να βρασει.Κοιταμε να μην σωθει το νερο και προσθετουμε αναλογα.Οταν βρασει το κρεας ριχνουμε τις πατατες κομμενες σε κυβους βαζουμε αλατι και το χυμο απο το αλλο μισο λεμονι.Αν εχει πολυ ζουμι το φαγητο μπορουμε να βγαλουμε το κρεας και τις πατατες και να βρασουμε την σαλτσα μεχρι να δεσει.

Η μυρωδια και μονο αυτου του φαγητου πιστευω πως θα σας μαγεψει!:P

:P

Δημοσίευση

Τέλειο Τσουρέκι

(αφιερωμένο στις καλές μου φιλενάδες του μαμυ... Καλή Ανασταση κοριτσια)

Υλικά

1 κιλο αλευρι ειδικο για τσουρεκια Roobin hook (κιτρινη συσκευασία)

3 φακελα ξερη μαγια

250 gr χλιαρό γάλα (φρέσκο)

200 gr καλαμποκέλαιο

5 αυγά

ξυσμα πορτοκαλιού

300 gr ζαχαρη κρυσταλική

1 κουτ. γλυκού μαχλέπι- 1 κουτ. γλυκου μαστίχα

1 κροκο αυγού για επικαλυψη και λιγα αμύδγαλα κομμένα φετουλες (φιλές)

Εκτέλση

- βάζω σε ενα μπολ 200 gr απο το αλευρι με 250 gr χλιαρό γάλα και 3 φακελα μαγια να διαλυθεί. Σκεπάζω με πετσετα κ αφηνω για 20 λεπτά να ανεβει σε σχετικά ζεστο μερος.

- Σε μια λεκάνη χτυπάω πολυ καλά με το μιξερ τα 5 αυγά με τη ζάχαρη κ ριχνω κ το μαχλεπι- το γυσμα πορτοκαλιου κ την μαστιχα τριμένη.

- Προσθέτω το υπολοιπο αλευρι κ ζυμώνω. *

- Προσθέτω το χυλό με τη μαγιά που θα εχει φουσκώσει και ζυμώνω πολυ καλά να ενωθούν οι δυο ζυμες.

- Προσθέτω το καλαμποκέλαιο λίγο - λίγο και ζυμώνω παρα πολυ καλά. *

- Σκεπάζω με μια κουβερτα κ αφηνω σε ζεστο μερος να φουσκώσει η ζυμη κ να διπλασιαστεί περιπου 2 με 3 ωρες.

πλαθω τα τσουρεκια κ να βαζω σε ταψι που εχω στρωσει με χαρτι ψησιματος κ το εχω λαδώσει λιγο. Τα αφηνω για 30 λεπτά να ξαναφουσκώσουν λιγο.

- Τα αλείφω με τον χτυπημενο κροκο- πασπαλιζω με λιγη ζαχαρη και λιγο αμυγδαλα φιλέ (κομματια)

- Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις πανω - κατω- στο κατω ραφι του φουρνου στους 150 βαθμους για 45 λεπτά ακριβώς.

* Το μυστικό: όταν ζυμώνω οι κινησεις δεν ειναι οπως ζυμωνω ψωμί αλλά πρέπει να τραβάω τη ζύμη- σαν να την ξαίνω... πέρνω τη ζύμη στα χέρια μου κ αρχιζω να την τραβαω.. θελει καλο ζυμωμα με αυτη την τεχνικη για να γινουν πολλες ινες.

καλη επιτυχια...

  • 4 weeks later...
Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ....

ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗΜΟ ΦΑΓΑΚΙ....

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

3 ΦΕΤΕΣ ΤΟΣΤ ΜΙΛΝΕΡ

2 ΦΕΤΕΣ ΤΟΣΤ ΕΜΕΝΤΑΛ

3-4 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ

ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΡΕΓΚΑΤΟ

ΜΙΣΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

ΜΙΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

3/4 ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΤΗ ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΙΤΑ ΜΑΣ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΛΙΓΟ ΤΡΥΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ...

ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩ ΜΕΡΙΑ ΜΕ ΤΡΥΜΜΕΝΟ ΡΕΓΓΑΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...

ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΔΗΣΕΙ....

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΑΠΛΟ,ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙ....

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Πόσο θα συμφωνήσω με αυτό το μήνυμα!!! Έχω πέσει στα πατώματα, έχω κλάψει, έχω κυνηγήσει (πιο μικρή και ανώριμη γαρ). Περνώντας τα χρόνια και κοιτωντας πίσω, έκανα απλά τον σταυρό μου και είπα Θεέ μου γλίτωσα.... Βέβαια @Nerina κορίτσι μου ο,τι και να σου λέμε εμείς τώρα, ξέρω πολύ καλά ότι δεν αλλάζει αυτό που νιώθεις. Θα σου δώσω μια τελευταία συμβουλή (τα υπόλοιπα στα είχα γράψει στο άλλο θέμα και δεν θέλω να σε κουράζω): μην κινηθείς με γνώμονα το ότι θα μείνεις μόνη σου στην ηλικία σου (εντωμεταξύ νέα κοπέλα είσαι!!!), ή τι θα πει ο κόσμος, ή τα χρόνια που περάσατε μαζί. Θα σπαταλήσεις αλλα τόσα χρόνια, πολύτιμα πλέον, από φόβο; Αξίζει;; 
    • @Mariaa_ δεν έχω ζήσει ποτέ κατάθλιψη ούτε είχα τρελό άγχος στην εγκυμοσύνη. Όμως η εγκυμοσύνη και η λοχεία είναι μια περίοδος που είναι πολύ ευαίσθητη για εμάς. Θυμάμαι ότι έκλαιγα για το παραμικρό για καταστάσεις που δεν θα έκλαιγα κανονικά.  Στην εγκυμοσύνη δούλευα και είχα το πρόγραμμα μου, αλλά όταν γέννησα και έμεινα μόνη με το μωρό τότε αντιμετώπισα την μητρική μοναξιά που λέω εγώ, κάτι που το βλέπω σε όλες τις νέες μητέρες. Ξαφνικά αλλάζει όλος σου ο κόσμος, όλο σου το πρόγραμμα και δεν έχεις παρέες και κάποιον να μιλήσεις τις ώρες που εσύ μπορείς. Ξέρεις πως αντιμετώπισα αυτή την κατάσταση; Έφτιαξα πρόγραμμα που απαιτούσε καθημερινή έξοδο και το τηρουσα πιστά όσο κουρασμένη και να ήμουν. Έτσι "αναγκαζόμουν" να ακολουθήσω μία ρουτίνα σαν να έχω δουλειά (έβρισκα και εξωτερικές δουλίτσες βέβαια να κάνω). Τι προτείνω λοιπόν; Φτιάξε καθημερινό πρόγραμμα και τήρησε το ευλαβικά. Σε αυτό βάλε καθημερινή έξοδο το πρωί (ο ήλιος κάνει καλό).  Α επίσης έκανα φιλίες από εδώ μέσα και μιλούσα με κάποιες κοπέλες που ήμασταν στην ίδια φάση και μοιραζόμασταν κάπως την καθημερινότητα. Δυστυχώς μετά τη γέννα έρχονται τα baby blues, που είναι 2 εβδομάδες που θα είσαι χάλια συναισθηματικά και θα κλαις συνέχεια. Μετά γενικά οι πρώτες 40 μέρες έχουν αρκετό ξενύχτι και κούραση, ειδικά όταν θηλάζεις. Και αν έχει και κολικούς το μωρό; Κλάψε Χαράλαμπε... Όχι δεν στα λέω όλα αυτά για να σε αγχωσω. Στα λέω για να καταλάβεις ότι πρέπει να είσαι καλά! Να φροντίσεις να είσαι στην καλύτερη δυνατή σου φάση! Αν πρέπει να πάρεις αντικαταθλιπτικά, να πάρεις. Περί θηλασμού του συντρόφου σου δεν του πέφτει κανένας λόγος! Δικό σου το σώμα! Ο δικός του ρόλος είναι να στηρίξει μόνο την απόφαση σου. Τέλος, μπες σε ομαδουλες να βρεις κι άλλες εγκύους να μοιράζεστε τα άγχη σας και που ξέρεις; Ίσως βρεις κάποια φίλη να βγαίνετε 😊
    • Με το καλό τη Δευτέρα! Εύχομαι να είναι κορίτσι γιατί έχεις ήδη 3 άντρες μέσα στο σπίτι, φτάνει 🤣 Τι ώρα έχεις την αυχενική; ΠΗΤ πότε έχεις;
    • Καλέ γιατί προδικάζεις; Εμένα πάντα 3 μέρες μετά την αναμενόμενη περίοδο ξεκινάω να έχω αχνά τεστ πρώιμης ανίχνευσης φυσικά.  Επίσης αφού ξέρεις ότι η συνταγή απαιτεί ταξιδάκι τι κάθεσαι; Για ξεκίνα να το οργανώνεις 😉
    • Ετοιμάσου για δίδυμα φίλη! Ελπίζω να έχετε κάνει τα οικονομικά σας κουμάντα 😜
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...