Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αύξηση των καταγγελιών για παιδική κακοποίηση τους καλοκαιρινούς μήνες


admin

Recommended Posts

Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των καταγγελιών σχετικά με κακοποιημένα παιδιά την χρονική περίοδο του καλοκαιριού στον τηλεφωνικό αριθμό 1056 και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

 Αυτό επεσήμανε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 Fm" ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

"Τους καλοκαιρινούς μήνες δεχόμαστε περισσότερες κλήσεις για κακοποιήσεις παιδιών. Μας έχει κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, μέσα στις διακοπές. Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που χρειάζεται να στηρίξουμε" δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, συμπληρώνοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 καταγράφηκαν 750 καταγγελίες σχετικές με παιδιά.

"Ένα παιδί που βασανίζεται και ξέρουμε ότι είναι στη διπλανή μας πόρτα, πρέπει να καταγγέλλουμε το περιστατικό, ειδάλλως μπορεί να συμμετέχουμε κι εμείς στην κακοποίηση του" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το μικρό αγόρι το οποίο βρέθηκε στη Λάρισα και τώρα φιλοξενείται από τις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού», ανέφερε πως δεν το αναζήτησε μέχρι τώρα κάποιο συγγενικό πρόσωπο, παρόλο ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες προσπάθειες και πως το παιδί ήταν στην αρχή πολύ τρομαγμένο, όμως τώρα έχει συνέλθει.
 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Σήμερα ξύπνησα ήρεμη πάντως και προσπαθώ να τον αποφύγω όσο μπορώ! Όντως ο καιρός θα δείξει. Σ' ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!
    • Καλημέρα Αντωνία μου εγώ άλλαξα Γιατρό και τώρα περιμένω την περίοδο Μαϊου για να κάνουμε την διέγερση με προεμφυτευτικό για χρωμοσωμικές και βλέπουμε .Όχι πολύ αισιόδοξα τα πράγματα και λόγω της ηλικίας μου γιατί από ότι μου είπε ο νέος γιατρός ρισκάρουμε να μην βρούμε και κανένα να μεταφέρουμε .  
    • Ναι εννοείται πως πηγαίνουν σχολείο!! 2η χρονιά τώρα. Ο χειμώνας φέτος μας πήγε καλά δεν αρρώστησαν. Τον τελευταίο μήνα μας πάει καροτσάκι.. Καλά είμαι, πλέον που μεγάλωσαν είναι όλα πολυυυυυυ πιο εύκολα!!!! Αφού να σκεφτείς πάμε για 3ο.... Ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω πάλι ενέσεις για εξωσωματική αλλά έμεινα έγκυος φυσιολογικά τον Ιανουάριο.. Δεν προχώρησε όμως, βιοχημική. Προς το παρόν δεν προχωράμε σε εξωσωματική λέμε να περιμένουμε λίγους μήνες μήπως κ έρθει πάλι μόνο του.. Εσείς; Σχολείο;
    • Και εμένα άρρωστος είναι ο μικρός !!! Μάλλον για γαστρεντερίτιδα το βλέπω… Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει η τι κάνω λάθος αλλά δεν μπορώ να σας στείλω μήνυμα ! Πηγαινετε σχολείο; Πως είσαι κορίτσι μου; Την παλεύεις με τα μικρά; 
    • Καλησπέρα!  Δυστυχώς εγώ δεν είμαι καλά, έχω μαστιτιδα... Ανέβασα πυρετό, έχω ρίγη, πονάει όλο μου το κορμί, ξεκίνησα σήμερα και αντιβίωση. Έχει κολλήσει ο δεξιός μαστός και δε βγάζει γάλα... Κυριολεκτικά υποφέρω..  Ο μικρός δόξα τω θεώ είναι καλά! Προσπαθεί να μπουσουλησει... Σέρνεται πιο πολύ το σκουληκακι μου αλλά πλέον γρήγορα 😂 Έχει βγάλει 4 δόντια ήδη... Το πέρασε δύσκολα όλο αυτό...  Τις τελευταίες μέρες είναι κολλημένος πάνω μου... Όλο αγκαλίτσα θέλει και όπου πάω από πίσω μου ❤️  Γυρίζω μέσα Σεπτέμβρη στη δουλειά... Πφφφφφ ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω... Τον γράψαμε σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό και τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτέμβρη θα τον βοηθήσω να προσαρμοστεί κι έπειτα θα γυρίσω κανονικά στη δουλειά.  Εσύ πότε επιστρέφεις; 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...