Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πως να αντιληφθείτε έναν παιδόφιλο, που θέλει να προσεγγίσει το παιδί σας


admin

Recommended Posts

Δυστυχώς τα κρούσματα παιδοφιλίας τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάστηκαν και στην χώρα μας. Η Ελληνική Αστυνομία, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά καταβάλλει προσπάθειες ώστε να προληφθούν αυτές οι αποτροπιαστικές καταστάσεις.

Σε συνεργασία λοιπόν με ειδικούς ερευνητές σχημάτισαν το προφίλ των παιδόφιλων με στόχο να ενημερωθούν σωστά οι γονείς και να ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να προσέχουν.

Το κυριότερο είναι ότι επιβάλλεται να έχουν καλές σχέσεις με τα παιδιά τους, για να υπάρχει μια ειλικρινή επικοινωνία η οποία είναι πιθανό να προλάβει δυσάρεστα φαινόμενα.

Οι παιδόφιλοι συχνά επιχειρούν να εισχωρήσουν στο οικογενειακό περιβάλλον μεθοδικά και με μεγάλη υπομονή, δίχως να τους ενδιαφέρει το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να δαπανήσουν για το επιτύχουν.

Οι γονείς χρειάζεται να εστιάζουν την προσοχή τους αν εκείνοι για τους οποίους έχουν κάποιες υποψίες, επαναλαμβάνουν συγκεκριμένα μοτίβα. Όπως για παράδειγμα την ώρα της επίσκεψης ή κάποια δώρα τα οποία αγοράζουν στο παιδί της οικογένειας.

Οι παιδόφιλοι επιδιώκουν να πάρουν όσες περισσότρες πληροφορίες μπορούν σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα των παιδιών, επειδή εκεί αρχίζουν τις περισσότερες φορές τις συζητήσεις με τα παιδιά.

Επιπλέον πρέπει να παρατηρήσετε τον κοινωνικό περίγυρο του ατόμου το οποίο ίσως έχει κινήσει τις υποψίες σας. Πιο συγκεκριμένα, δείτε αν οι συναναστροφές του έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με άτομα νεαρής ηλικίας, η με οικογένειες οι οποίες διαθέτουν παιδιά σε συγκεκριμένη ηλικία.

Οι παιδόφιλοι, κι αυτό είναι πολυ σημαντικό και το τονίζουμε, εφαρμόζουν πολύ συγκεκριμένα μοτίβα στη συμπεριφορά τους.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...