Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin

Υπουργείο Υγείας: Ανάγκη εντατικότερων υγιεινομικών ελέγχων στις πισίνες

Recommended Posts

Το  Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου επισημαίνοντας την ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων στις πισίνες, για την παρακολούθηση της ασφαλούς λειτουργίας τους, με σκοπό τόσο την προστασία και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και την ασφάλεια των λουομένων. 

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιες πισίνες θα πρέπει να πληρούν όλους τους όρους υγιεινής και ασφάλειας (υλικά κατασκευής, γενική διάταξη χώρων, στόμια εισροής και εκροής, αύλακες υπερχείλισης, φωτισμός, αερισμός, σύστημα ανακυκλοφορίας, απολύμανση νερού κ.λ.π.) 

Σε κάθε περίπτωση: Η ποιότητα του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών να είναι σύμφωνη με το άρθρο 15 της σχετικής εγκυκλίου. Το νερό των κολυμβητικών δεξαμενών να ανανεώνεται συνεχώς καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, με ρυθμό που να εξασφαλίζει την πλήρη ανανέωσή του σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 4 ωρών και σε ειδικές περιπτώσεις των 6 ωρών.

Η ανανέωση πρέπει να επιτυγχάνεται είτε με συνεχή ροή νέου καθαρού νερού, είτε με ανακυκλοφορία του νερού των δεξαμενών μετά από προηγούμενο καθαρισμό και απολύμανση.

Το σύστημα ανακυκλοφορίας- καθαρισμού-απολύμανσης του νερού θα λειτουργεί όλες τις ώρες χρησιμοποίησης των δεξαμενών και πέραν αυτών για τόσο χρόνο, όσος απαιτείται για την εξασφάλιση του νερού διαυγούς και κατάλληλου από μικροβιολογική άποψη.

Η απολύμανση είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών, ως ρητά επιβάλλεται από το άρθρο 18 της  σχετικής εγκυκλίου.  

Η μέτρηση του υπολείμματος χλωρίου στο νερό των κολυμβητικών δεξαμενών θα γίνεται χρωματογραφικά με τη μέθοδο DPD (Διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνη) και θα κυμαίνεται μεταξύ 0,4 και 0,7 mg/l.  

Η διάθεση των υγρών αποβλήτων θα γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις. 

Οι εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων νερού κολυμβητικών δεξαμενών θα πραγματοποιούνται σε Δημόσια εργαστήρια ή σε εξουσιοδοτημένα από τις υγειονομικές αρχές εργαστήρια νοσοκομείων ή και ιδιωτικά που θα διαθέτουν ειδική άδεια για την εκτέλεση των αναλύσεων.

Ιδιαίτερη μνεία να γίνεται σε ενδεχόμενες περιπτώσεις εμφάνισης ατυχημάτων ή νοσήματος στους λουόμενους.

Mε σκοπό τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας της παρακολούθησης της αποδοτικής και ασφαλούς λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών, αναφέρει η εγκύκλιος, οι έλεγχοι να γίνονται ανά εξάμηνο.

Οι αρμόδιοι που διαχειρίζονται τις κολυμβητικές δεξαμενές θα πρέπει να συμπληρώσουν κάποια έγγραφα και να τα αποστείλουν στο Υπουργείο  μέχρι τις 30-7- 2017.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Κοινοποιήστε αυτή την δημοσίευση


Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites

 • Απαντήσεις

  • σου εύχομαι τα κλαυτερα και πολύ πολύ σύντομα κοπέλα μου...!!!!!!! μην κάθεσαι να ακούς κανέναν θα πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.. έχω ακούσει τόσα πολλά που πλέον ακούω ξκαι τους βάζω στην θέση τους και ας παρεξηγηθούν δεν θα κάτσω να στεναχωρηθώ άλλο γιατι πολυ έκατσα και έσκασα και έκλαψα για ανθρώπους που δεν αξίζουν τιποτα...αν σου πω τι εχω ακούσει αυτα τα  χρονια που ειμαι με τον αντρα μου θα πεις πως αντέχει και δεν τους πλάκωσε επίσης συμφωνώ με την ιατρό σου να κανεις εξετάσεις να ξερεις και να εχεις μια εικονα κοπελα μου  
  • Μα το ευχάριστα νέα κορίτσι μ πολύ χαίρομαι πραγματικά..... Είναι πολύ συμαντικος ο γιατρός μας αυτό λέω κ εγω😍😍😍
  • @Papadakis λυπάμαι πάρα πολύ γιατί έχεις προσπαθήσει πάρα πολύ για όλο αυτό και αυτός ο κόπος πρέπει να ανταμειφθεί! Ξέρω ότι δεν σε παρηγορεί όμως σκέψου ότι έχεις το παιδάκι σου να σε γεμίζει! Σου εύχομαι δύναμη να συνεχίσεις το δρόμο που επιθυμείς! Κ μια ερώτηση... ο γιατρός τι σου λέει; υπάρχει κάποια απάντηση για τα συνεχή αρνητικά; 
  • λυπάμαι κοπελα μου τι να πω μόνο να ευχηθώ τα καλύτερα
  • Και εγώ έχω σταθερό κύκλο 26-27 μερες. Το μόνο που έχω δει λίγο διαφορά είναι την 2η μέρα της περιόδου μου  περισσότερο ροή αίματος έτσι μου φαίνεται δηλαδή, μετά από την 3η μέρα επανέρχεται φυσιολογικά και γενικά μου κρατάει 6 μέρες. Τώρα από πόνους γενικά εγώ δεν είχα ποτέ έντονα συμπτώματα περιόδου. Μόνο κάτι σαν κράμπες που κ που.  Την κύστη την ανακάλυψα τυχαία πριν 3 χρόνια σε έναν κολπικό υπέρηχο. Τώρα είμαι 27 χρονων. Για αυτό άρχισα κ προσπάθειες είπα να μην το αφήσω πολύ αργά. Μου το έχει πει κ γιατρός.  Filicin και pregnacare λες να πάρω θα βοηθήσει?
 • Νέες συζητήσεις

×
×
 • Προσθήκη...