Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης από μία έγκυο μεγαλώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας καθώς επίσης και αλλεργικού άσθματος στο παιδί της, υποστηρίζει μια πρόσφατη βρετανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Queen Mary του Λονδίνου και Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή Σαΐφ Σαχίν, οι οποίοι πραγματοποίησαν την ανακοίνωση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό έντυπο «European Respiratory Journal», εξέτασαν δεδομένα για περίπου 9.000 ζεύγη μητέρων-παιδιών.

Η έρευνα κατέδειξε την σχέση ανάμεσα στην καταναλούμενη από τη μέλλουσα μητέρα, ζάχαρη σε τρόφιμα και σε ποτά κατά την κυοφορία της, με το ενδεχόμενο εκδήλωσης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των 7 χρόνων.

Διαπιστώθηκε πως το 20% των μητέρων οι οποίες έτρωγαν την πιο πολλή ζάχαρη, παρουσίασαν κατά μέσο όρο 38% υψηλότερο κίνδυνο να φέρουν στον κόσμο παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη, γάτες κ.α.) και 101% υψηλότερη πιθανότητα το παιδί τους να εκδηλώσει αλλεργικό άσθμα, σε σύγκριση με το 20% των μητέρων με τη μικρότερη κατανάλωση ζάχαρης κατά τη περίοδο της κύησης.

Δεν αποδείχθηκε σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης από την πλευρά της εγκύου και την εμφάνιση εκζέματος ή αλλεργικής ρινίτιδας στο παιδί.

Οι επιστήμονες ανέφεραν πως το ζήτημα επιβάλλεται να ερευνηθεί κι άλλο, με δεδομένη την πάρα πολύ υψηλή κατανάλωση ζάχαρης στις χώρες της δύσης.

Σχεδιάζεται ήδη μία ακόμη κλινική δοκιμή η οποία θα εξετάσει σε ποιο βαθμό η ελάττωση στην κατανάλωση ζάχαρης κατά την κύηση είναι πιθανό να ανακόψει την εκδήλωση αλλεργίας και άσθματος στα παιδιά.

Οι ερευνητές σημείωσαν πως, οι εγκυμονούσες είναι προτιμότερο να μην τρώνε πολλά γλυκίσματα, και τις τροφές και τα ποτά που έχουν ζάχαρη.

Εκτιμάται πως η ζάχαρη είναι ικανή να προκαλέσει αλλεργική φλεγμονή στους αναπτυσσόμενους πνεύμονες του μωρού.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντήσεις

• Σ'ευχαριστώ πολυ κορίτσι μου! Θα στείλω ξανα το έμβρυο για βιοψία να καταλάβουμε τι πηγε λαθος, γτ πολλα διαβασα και άκουσα..
    • @Elk όχι,δεν την έκανα..μου είπε ο γιατρός την άλλη εβδομάδα που θα πάω εμβρυολογο,μόνο αν δείξει κάτι η εξέταση για την καρδιά να μιλήσουμε.. βέβαια δεν θα είναι πολύ αργά;θα είμαι την άλλη Τετάρτη ακριβώς 17 εβδομάδων.. τέλος πάντων..εγώ με το νηστείας έχω το ζήτημα...πάντα δλδ...η καμπύλη τότε είχε βγει μια χαρά ..δεν πρέπει να περάσει το 93..ε είχα 94 στην καμπύλη κ με έβαλε σε διατροφή στην Κωνσταντίνα ενώ όλες οι άλλες τιμές ήταν φυσιολογικες..είχα νευριάσει τότε γτ Μ έλεγε συνέχεια ότι έχεις σακχαρώδη διαβήτη κλπ για μία τιμή...λέει ότι στην εγκυμοσύνη ότι κ ένα να είσαι πάνω από το όριο θεωρείται ότι έχεις διαβήτη...κ με ζαλιζε...κ έτρωγα εγώ τις μακαρονάδες 🍝 🍝 🍝...😄..τόσο πρόσεχα... @Nannan εγώ σε αυτό με την αγάπη δεν ξέρω να σ απαντήσω γτ άργησα πολύ να συνδεθώ με την κόρη μου...δλδ μου πήρε εντυπωσιακα πολύ θεωρώ....τώρα είναι τέλεια αλλά δεν ένιωθα έτσι από την αρχή ..ήμουν περίεργα...είχα κ επιλοχειο θλιψη για αρκετούς μήνες...
    • Τέλεια νέα! Μπαμπάτσικο μωράκι! ❤️ Εγώ 8 κιλά παίρνω μετά από κάθε γιορτινό τραπέζι! 😂
    • @Rena92 φτου φτου 3400 ο κοριτσαρος κ εχεις πάρει μονο 8 συγχαρητήρια θα πω😁😁 τελεια νέα κ ναι αντε περνάνε οι μερες επιτέλους,να την κανω αυτή την αρχή πια,θα σκασω🤣
    • Γεια σας κορίτσια!! Γυρίσαμε από τον γιατρό, όλα καλά!! Η μικρή έχει πάρει θέση και είναι αρκετά χαμηλά, είναι κοντά μου είπε αλλά όχι και πολύ άμεσα. Άρα Ελενα, εσύ θα ξεκινήσεις το νέο έτος!! 🩷 3.400 την βγάζει, αλλά μου είπε ότι ο υπέρηχος έχει απόκλιση, ειδικά όσο περνάνε οι εβδομάδες. Το nst πολύ καλό, έχει κινητικότητα η μήτρα και είναι φυσιολογικό.  Από κιλά εγώ έχω πάρει 8 μέχρι τώρα. Στην μεγάλη μου είχα πάρει 9, οπότε κάπου εκεί με κόβω πάλι.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...