Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Προσοχή στην ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνετε στην εγκυμοσύνη

    Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης από μία έγκυο μεγαλώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας καθώς επίσης και αλλεργικού άσθματος στο παιδί της, υποστηρίζει μια πρόσφατη βρετανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Queen Mary του Λονδίνου και Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή Σαΐφ Σαχίν, οι οποίοι πραγματοποίησαν την ανακοίνωση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό έντυπο «European Respiratory Journal», εξέτασαν δεδομένα για περίπου 9.000 ζεύγη μητέρων-παιδιών.

Η έρευνα κατέδειξε την σχέση ανάμεσα στην καταναλούμενη από τη μέλλουσα μητέρα, ζάχαρη σε τρόφιμα και σε ποτά κατά την κυοφορία της, με το ενδεχόμενο εκδήλωσης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των 7 χρόνων.

Διαπιστώθηκε πως το 20% των μητέρων οι οποίες έτρωγαν την πιο πολλή ζάχαρη, παρουσίασαν κατά μέσο όρο 38% υψηλότερο κίνδυνο να φέρουν στον κόσμο παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη, γάτες κ.α.) και 101% υψηλότερη πιθανότητα το παιδί τους να εκδηλώσει αλλεργικό άσθμα, σε σύγκριση με το 20% των μητέρων με τη μικρότερη κατανάλωση ζάχαρης κατά τη περίοδο της κύησης.

Δεν αποδείχθηκε σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης από την πλευρά της εγκύου και την εμφάνιση εκζέματος ή αλλεργικής ρινίτιδας στο παιδί.

Οι επιστήμονες ανέφεραν πως το ζήτημα επιβάλλεται να ερευνηθεί κι άλλο, με δεδομένη την πάρα πολύ υψηλή κατανάλωση ζάχαρης στις χώρες της δύσης.
         
Σχεδιάζεται ήδη μία ακόμη κλινική δοκιμή η οποία θα εξετάσει σε ποιο βαθμό η ελάττωση στην κατανάλωση ζάχαρης κατά την κύηση είναι πιθανό να ανακόψει την εκδήλωση αλλεργίας και άσθματος στα παιδιά.
 
Οι ερευνητές σημείωσαν πως, οι εγκυμονούσες είναι προτιμότερο να μην τρώνε πολλά γλυκίσματα, και τις τροφές και τα ποτά που έχουν ζάχαρη.

Εκτιμάται πως η ζάχαρη είναι ικανή να προκαλέσει αλλεργική φλεγμονή στους αναπτυσσόμενους πνεύμονες του μωρού.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...