Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Συνεχώς και πιο πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις έντονου στρες και συνεχούς άγχους.

Είναι γεγονός ότι η καθημερινή ζωή όλων μας έχει καταστεί πολύ πιο δύσκολη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ξέρατε πως η ξαφνική ενίσχυση του άγχους, αποδιοργανώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας καθιστά σε μεγάλο βαθμό πιο ευάλωττους σε αρρώστιες;

Το σημείο κλειδί βρίσκεται στην ισχυρότερη δημιουργία κορτιζόλης από το σώμα, μιας ορμόνης η οποία έχει στιγματιστεί ως η «ορμόνη του άγχους».

Με ποιον τρόπο η κορτιζόλη καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η κορτιζόλη συνθλίβει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για έναν ισχυρό λόγο. Κατά τη διάρκεια περιόδων αυξημένου άγχους, (π.χ. όταν οι πρωτόγονοι άνθρωποι έρχονταν αντιμέτωποι με ένα αρπακτικό στην άγρια φύση) η αύξηση της κορτιζόλης στο σώμα επικουρεί στην υποχώρηση της φλεγμονής μέσω της εξασθένησης ορισμένων αντισωμάτων τα οποία είναι ικανά να την προκαλέσουν ή επίσης και να την ισχυροποιήσουν.

Έχει, αναλόγως, αποδειχθεί, πως η κορτιζόλη ενεργοποιεί την φυσική ανοσία (την ικανότητα να αντιμάχεται το σώμα μας τα όποια προβλήματα άμεσα).

diaxirisi-agxous-2.jpg

Όμως η κορτιζόλη χρησιμεύει αποκλειστικά σε μικρές δόσεις. Όταν το σώμα μας βρίσκεται σε συνεχές άγχος, ο οργανισμός έχει ανάγκη τα συγκεκριμένα Τ-κύτταρα καθώς και τα λευκά αιμοσφαίρια, και, κακώς, η κορτιζόλη συνεχίζει να τα πολεμά, εξασθενώντας με αυτό τον τρόπο το ανοσοποιητικό σύστημα με το πέρασμα του χρόνου.

Το αποτέλεσμα δεν είναι αποκλειστικά πως υπάρχει η πιθανότητα να ασθενήσετε. Θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να έρθετε σε επαφή με μικρόβια για να συμβεί κάτι τέτοιο. Το βασικό θέμα είναι πως όταν το (οποιοδήποτε) μικρόβιο εισέλθει στον οργανισμό σας, θα έχετε ανάγκη από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να το πολεμήσετε και να αναρρώσετε εντελώς.

Ο οργανισμός σας, έχει ανάγκη τα συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού, που έχει συνθλίψει η κορτιζόλη, ούτως ώστε να εξαπολύσει επίθεση στον ιό.

Γι' αυτό είναι δυσκολότερο για τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει με ικανοποιητικό τρόπο τέτοιες απειλές, την περίοδο που το στρες “καταστρέφει” το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

 

 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια μου, χρόνια μας πολλά σήμερα!! 💐❤️ Ωχ ωχ, εσάς δεν ξανακοιμαται κιόλας!! Δύσκολο!! Αλλά αυτά χαλάνε  φτιάχνουν, πάνε κι έρχονται... Υπομονή 🥲 εγώ το έχω πάρει απόφαση ότι σε καμία δεκαετία θα ξανά κοιμηθώ σερί το βράδυ και θα σηκωθώ μετά τις 6:30-7 😆 Θα τα στείλουμε και τα δύο στην ίδια δομή που πηγαίναμε τον μεγάλο... Ξέρουμε τη δουλειά που γίνεται, αλλά τις αίθουσες δεν μας είχαν αφήσει να τις δούμε, επειδή λέει γίνονται μαθήματα πρωι-απογευμα και δεν επιτρέπουν στους γονείς να περνάνε όταν είναι παιδιά μέσα για να μη δημιουργείται ένταση κτλ 🙄😒 ως ένα σημείο το καταλαβαίνω, αλλά ως γονέας θα ήθελα να δω πώς είναι εκεί που κοιμούνται ή που τρώνε πχ. Δε βαριέσαι... Ο μεγάλος τρελαίνεται από χαρά όταν πηγαίνει, οπότε κρίνω από εκεί 😆
    • Καλημέρα κορίτσια, με απασχολούσε το θέμα πολύ έντονα πριν την αυχενική καθώς είχα αγχωθεί τρομερά κ είμαι 35 πλέον. Τα σύνδρομα είναι πάρα πολύ σπάνια. Η φύση προνοεί συνήθως νωρίτερα. Εμένα βάσει ηλικίας οι πιθανότητες ήταν 1:250 με τις μετρήσεις κ την Papp a πήγε στο 1:5000 κ ο γιατρός είπε πως δε θα μπορούσε να είναι καλύτερα τα αποτελέσματα οπότε δε μας πρότεινε κάτι. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα έμπαινα στη διαδικασία nipt αν ήταν να κάνω κάτι θα πήγαινα για τροφοβλαστη καθώς αν δεν βγει καλό το nipt θέλει μετά αμνιο. Οι γιατροί σας τι λένε; 
    • Γενικως οι μονες που δεν με αποπηρατε για το κομματι του θηλασμου ειστε εσεις και το εκτιμω παρα πολυ και πηρα λιγο θετικες επιρροες απο εσας που το προσπαθειτε και λεω γιατι οχι. Γενικως παροτι δεν σας γνωριζω να ξερετε με βοηθησε και βοηθαει πολυ η ομαδα. Αντε να γεννησουν και τα κοριτσια μας στην ωρα τους να ευχαριστηθουμε ολες λιγο ανοιξη. 
    • Καλησπερα Σας κοριτσια μου ταισα και κοιμοζω μπεμπη και σας σκεφτομουν ευτυχως βρηκα χρονο. Πως ειναι οι εγκυουλες μας;; @Diwni καλοριζικη η βαλιτσουλα σου αλλα θα τερματισεις αφου πηγε και γιατρο και δε βλεπει ακομα συνθηκες καταλαβαινω οτι εχουμε ακομα μερες. Πλησιαζει ομως οποτε εχεις μπει στο mood λιγο ακομα εμεινε. @Katerinioo μου επιτελους να πατε γιατρο να δειτε μπεμπακι και θα παρεις τα πανω σου. Κοριτσια μ φαινεται εχουν ριζωσει τα μωρα αγαπουν μανουλιτσα. @ΜαρίαΔημήτρης προσεχε να χαρεις προφανως απο την κουραση και την ταλαιπωρια των ημερων εχουμε μια αδεξιοτητα παραπανω. Καλα κανεις και τρως τουλαχιστον να εχεις ενεργεια. Πολλα φιλακια σε ολα τα πατουσακια. Κοριτσια εγω αποφασισα να δρασω πηρα τη μαια που σας ελεγα και ηρθε και μας ανοιξε τα ματια με τον αντρα μου. Παραλληλα το στηθος χθες πρωτη γορα εσταζε σταγονες γαλακτος οποτε τον βουτηξα και τον εβαλα και εκει οσο τραβαει και μετα του δινω και μπουκαλι. Το σκεφτηκα και λεω αι στο καλο δεν το ζησες στην εγκυμοσυνη, ευχαριστησου τουλαχιστον τη μητροτητα. Καναμε 3 ωρες μαθημα με τη μαια για ολη την περιποιηση τ μωρου το καταχαρηκαμε γιατι καναμε πρωτη φορα κατι σαν οικογενεια με τον μπεμπη. Τωρα θελω να ασχοληθω με το σπιτι να φυγουμε απο τη μανα μ γιατι οσο να πεις παρεμβαινει και λιγο ενω εγω θελω μονο ο αντρας μ να εχει αποψη. Επισης ξεπρηστηκα αποτομα εγινα ανθρωπος και χεστηκα για τη διατροφη τ γιατρου, επανηλθα στο πρωινο μ, τρωω τις σουπες και τα γλυκακια μου. Απο κιλα 8 ειχα παρει εγυγαν ολα αλλα εχω χαμηλα πρηξιμο κοιλια. Καθολου δε με νοιαζει καλυτερα κιολας γιατι καποια ρουχα μ ηταν φαρδια και τωρα καθονται καλυτερα χοχο.
    • Καλησπερα! Καθε τρεις μηνες ανανεωνεται το σπερμα αλλα οι βιταμινες δυστυχως δεν κανουν θαυματα! Δηλαδη καποιος με σοβαρό θέμα παιρνοντας βιταμινες για 3 μηνες δε θα φτασει ξαφνικα να εχει τιμες στα φυσιολογικα ορια απλα θα εχει μια μικρη βελτιωση..δηλαδη τωρα αν αντι για 15 εκατομμύρια ανα ml που ειναι το φυσιολογικο εχει 13 η 14 εκατομμύρια πιθανοτατα να φτασει τα 15 με βιταμίνες! Αλλα αν εχει πχ 5 εκατομμύρια δε θα φτασει με βιταμινες τα 15 σε 3 μηνες (και μαλλον δε θα το φτασει ποτε οσες βιταμινες και να παρει)! Μονο αν οφείλεται σε μικρόβιο μπορει να δεις θεαματική αλλαγη με την καταλληλη θεραπεία.. οπως κ σε εμας, αν εχουμε θεμα ποιοτητας ωαριων οσες βιταμινες και να παρουμε δε θα δουμε θεαματική διαφορα.. και εμας οταν ακομα ψαχνόμασταν μας ειχαν πει μακαρι να ειναι το θεμα στο σπερμα..αλλα εννοουσαν πως αν χρειαστει να παμε με εξωσωματικη οτι ο ανδρικος παραγοντας αντιμετωπιζεται πιο ευκολα γτ εκει δε θελουν εκατομμύρια σπερμαροζωαρια, θελουν τοσα οσα και τα ωαρια..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...