Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ή αλλιώς… «Άσε τα μαλλιά της αδερφής σου!» και «Δώσε το παιχνίδι στον αδερφό σου!».

Η συγκατοίκηση 2 αδερφών, συχνά δημιουργεί μικρά προβλήματα  στη σχέση των 2 παιδιών, στην ψυχολογική πλευρά, στην πρακτική πλευρά αλλά και στη διακόσμηση!

Οι γονείς πλέον, αρχίζουν και βλέπουν τα πράγματα διπλά! 2 κρεβάτια, 2 γραφεία, 2 βιβλιοθήκες κλπ. Ειδικότερα για τα μικρά παιδιά έως 4-5 ετών είναι σημαντικό τα πράγματα και των δύο παιδιών να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο και να είναι σωστά χωρισμένα. Το μεγαλύτερο παιδί πάντα νιώθει πιο «παραμελημένο» και αδικημένο καθώς θα πρέπει να μοιραστεί τα παιχνίδια και το χώρο που αρχικά είχε μόνο σαν δικά του. 

Για τη διακόσμηση του δωματίου υπάρχουν πολλές και πρακτικές λύσεις! Για τους γονείς το βασικότερο πρόβλημα είναι ο χώρος και τα κρεβάτια των παιδιών. Παρακάτω θα βρείτε λύσεις οι οποίες θα σας λύσουν τα χέρια, και θα αφήσουν και χώρο για περισσότερα αντικείμενα στο παιδικό δωμάτιο.

benedict.jpg

Η παιδική κουκέτα Benedict, σας εξοικονομεί χώρο, ενώ αργότερα μπορείτε να τη χωρίσετε και το κάθε παιδί να έχει το δικό του κρεβάτι. Ειδικότερα για την περίοδο που είναι ακόμη μικρά, μπορείτε να προσθέσετε τσουλήθρα, έναν πύργο για να την μεταμορφώσετε σε ένα μικρό κάστρο αλλά και κουρτίνα, ώστε να παίζουν έχοντας το δικό τους μικρό, ιδιωτικό χώρο! 

bussy.jpg

Τα παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει να είναι διαφορετικά, εκτός από αυτά που θα παίζουν μαζί. Η παιδική κουκέτα Bussy, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να συνδυάσετε ύπνο και παιχνίδι μαζί. Σε ζωντανά χρώματα, με σχέδιο λεωφορείου, θα κάνει τα παιδιά να παίζουν μαζί και να χαίρονται μέχρι και τον ύπνο!

treno.jpg

Εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, η κουκέτα treno, σας λύνει τα χέρια. Διαθέτει 2 κρεβάτια, αποθηκευτικό συρτάρι για τα παιχνίδια τους, ντουλάπα, και ράφι αποθήκευσης στο πλάι. Μια διπλή κουκέτα η οποία διαθέτει πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσει τους γονείς αλλά και τα παιδιά. 

Τι γίνεται όμως με την αποθήκευση των παιχνιδιών;

Ένα μάθημα σεβασμού και κατανόησης ειδικά για τις μικρές ηλικίες είναι να δηλώσετε στα παιδιά πως τα παιχνίδια έχουν ιδιοκτήτη και δεν μπορεί το άλλο αδερφάκι να τα παίρνει όποτε θέλει, παρά μόνο όταν ρωτήσει.

bears.jpg

Ο παιδικός καναπές Bears λειτουργεί 2 σε 1. Βοηθά το παιδί να αποθηκεύει εύκολα τα παιχνίδια του αλλά μπορεί και να κάθεται ακούγοντας ένα παραμύθι από τους γονείς του.

storeit.jpg

Μια ακόμη λύση είναι η επιλογή του αποθηκευτικού χώρου Kidkraft Sort it & Store it! Τα παιχνίδια παραμένουν σε εμφανές σημείο αλλά μένουν πάντα τακτοποιημένα! Τα χρώματα είναι παλ, ώστε να ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο!


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια μου ερώτηση όσες κάνατε prolutex τις βάζετε ψυγείο η οχι; Τις πήρε ο άντρας μου και δεν του είπαν κατι στο φαρμακείο.
    • Κορίτσι εγώ την κόρη μου την γέννησα στο γένεσις και έμεινα αρκετά ευχαριστημένη σε όλα!  Τώρα στο δεύτερο επειδή έχω άλλη γιατρό που συνεργάζεται με όλες τις κλινικές την ρώτησα ποια προτιμάει και μου είπε οτι δεν έχει πρόβλημα απλά δίνει ένα συν παραπάνω στο γένεσις επειδή έχει τη μενν, αχρείαστη να μας είναι, αν δεν κάνω λάθος, θα το διευκρινίσω όμως, μου είπε ότι η μονάδα καλύπτεται από τον εοππύ οπότε δεν χρειάζεται πλέον να κάνεις μεταφορά το μωρό σε δημόσιο. Το λέω με επιφύλαξη, θα ρωτήσω και θα σας πω 
    • Αχ βρε κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Γενικά είναι λογικο έτσι όπως είναι το σύστημα αφενός να μην μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην τουαλέτα και όντως υπάρχει πλέον ο κανονισμός ότι δεν ακουμπάνε τα παιδιά. Η βασική διαφορά που βλέπω στο νηπιαγωγείο πάντως όσον αφορά στους παιδαγωγούς είναι ότι πλέον δεν είναι κοινή προτεραιότητα το παιδί. Για εμάς είναι τα παιδιά για αυτές είναι ο εαυτός τους και το σχολείο άσχετα με το αν αγαπάμε τα παιδια που δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να κάνει αυτή τη δουλειά αν δεν τα αγαπάει. Τι να σας πω? Πιο πολύ νομίζω είναι ο τρόπος των νηπιαγωγών ότι όλα είναι ένα πρόβλημα. Μαθαίνουν κάτι στο παιδί που το βλέπει πρώτη φορά στη ζωή του και αν δεν το πιάσει αμέσως τελείωσε έχει πρόβλημα ή οι γονείς είναι τεμπέληδες και δεν ασχολούνται. Το να μην κάνει κάτι το παιδί μόνο στο σχολείο ενώ το κάνει στο σπίτι και οπουδήποτε αλλού δεν τους περνάει απτό μυαλό και όταν τους το εξηγείς δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν μήπως πρέπει να αλλάξω προσέγγιση? Μήπως το συγκεκριμένο παιδί χρειάζεται κάτι άλλο? Αφού χτυπιουνται ότι ο σκοπός του νηπιαγωγείου είναι η αυτονόμηση, ας προσπαθήσουν να τα αυτονομησουν και λίγο μας νοιάζει αν θα μάθουν να ζωγραφίζουν ήλιους. Αφήστε από χθες το είδα αλλιώς και τα έχω πάρει πάρα πολύ. 
    • Ευχαριστώ πολύ διδυμομανούλα για τις όμορφες ευχές σου να είσαι καλά να προσέχεις όσο πλησιάζεις κ όλα θα πάνε καλά κ με τα δικά σου μωράκια.Τα μωράκια μου είναι μικρούλια κ πολύ γλυκουλια κ χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να πάρουν βάρος.Ο πολύ μικρούλης είναι στην μονάδα κ συνεχίζει τον αγώνα που έδινε από την αρχή της κύησης αλλά δεν τον φοβάμαι πάλι νικητής θα είναι.Θελει λίγο υπομονή κι όλα θα είναι σούπερ.Γεννησα 36,2 βάσει υπερήχου με έβγαλε μία βδομάδα περισσότερο βάσει περιόδου 35,2.Τα βάρη τους 2700🩵 κ 1920🩵. Ευχομαι  σ'εσενα κ στα μωράκια σου τα καλύτερα, καλή λευτεριά! Θα μπαίνω να μαθαίνω τα νέα σας!❤️
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...