Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Η έρευνα υποστηρίζει πως τα παιδιά αρχίζουν να ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση πριν ακόμα ξεκινήσουν το σχολείο.

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα μιας νέας έρευνας, καθώς φαίνεται πως το άγχος σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση βασανίζει τα παιδιά από την ηλικία των τριών ετών.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από το «Professional Association for Childcare and Early Years» (Pacey), υποστηρίζει πως τα παιδιά αρχίζουν να ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση πριν ακόμα ξεκινήσουν το σχολείο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα σχεδόν το ένα τρίτο του προσωπικού σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία έχει ακούσει τα παιδιά να αυτοχαρακτηρίζονται «χοντρά», ενώ το 10% του προσωπικού αποκάλυψε πως έχει ακούσει τα μικρά παιδιά να λένε πως νιώθουν «άσχημα».

Το ένα τέταρτο των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα σχολίασαν πως τα παιδιά ηλικίας τριών ως πέντε ετών έχουν παρουσιάσει πολλά δείγματα πως δεν είναι ευχαριστημένα με την εμφάνισή τους. Τα αντίστοιχα δείγματα στα παιδιά ηλικίας έξι με δέκα ετών ήταν διπλάσια. Ακόμα, φαίνεται πως τα κορίτσια ανησυχούν περισσότερο από τα αγόρια σχετικά με την εμφάνισή τους.

Η Dr Jaqueline Harding, η οποία διατελεί σύμβουλος στον «Pacey» σχολίασε πως στο έντονο άγχος των παιδιών συμβάλλει η τηλεόραση και οι εικόνες προτύπων στα παιδικά βιβλία, αλλά και τα κινούμενα σχέδια.

Η ίδια δήλωσε πως: «Μέχρι την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών κάποια παιδιά ξέρουν ήδη πώς θέλουν να δείχνει το κορμί τους. Ακόμα, έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά τετράχρονα ξέρουν μεθόδους απώλειας βάρους».

Η Harding τόνισε ακόμα πως: «Γνωρίζουμε σίγουρα πως οι αρχικές εμπειρίες μας έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι παραδείγματα δίνουμε στα παιδιά κι εκείνα καταλήγουν να έχουν αρνητική άποψη για την εικόνα τους».


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια μου, τι κάνετε;;    @Sia A μου καλά αποτελέσματα κοριτσάκι μου!! Θα αναμένουμε νέα σου!! Εύχομαι μια τεράστια χοριακη αγάπη μου γλυκιά!!!🤞🏻🙏🏻💪🏻
    • καλημέρα κορίτσια, καλή εβδομάδα σε όλες!!  @melitiniღ μου αν και καθυστερημένα, πολλά πολλά συγχαρητήρια κορίτσι μου!! όλα να πάνε καλά αυτή τη φορά!! πας για δεύτερη χοριακή σήμερα;; @Sia A καλή επιτυχία σήμερα!! περιμ΄ένουμε τα ευχάριστα νέα, να κλείσει όμορφα ο Ιούνης!! 
    • Καλημέρα...αααα κατάλαβα! Αυτές τις αντιπηκτικες μου είπε η γιατρός να τις πάρω κ εγώ μόλις δούμε θετικό τέστ!!!
    • @Sotiria_94 καλα αποτέλεσματα κορίτσι μου! Μεγάλο ταξίδι με το μπεμπακο.  Εμεις καλα είμαστε. Τα πρωινά τα πάμε τέλεια, τα απογεύματα γκρινια. Άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο. Χθες ας πούμε με τεντωσε. Μεχρι τις 11 π κοιμηθηκε πολύ γκρινια κ κλαμα. Τουλ κοιμάται σχετικα καλα τ βραδυ κ εδω κ 2 μερες μεγαλωσε τ 1ο υπνο της. Χθες εκανε ενα ωραίο 6ωρο, τωρα ενα 4ωρο. Συνήθως στο διωρο ξυπνούσε. Ωρες ωρες νομίζω ότι περνανε οι μέρες νερο κ βλέπω κάθε μερα ενα αλλο μωρο, ωρες ωρες μ φαίνεται βουνό τ διαστημα μέχρι να ξεπεταχτει. @ΜαρίαΔημήτρης θυμησε μου π ειναι τ πεθερικα. Μακαρι να τα καταφερετε κ να πατε.
    • Καλησπερα κοριτσι μου! Δεν επηρεζεται η ΑΜΗ απο αυτη τη διαδικασια... σε καθε κυκλο μας υπαρχει το ενα ωαριο που επικρατει κ πολλα αλλα ακομα που απλα δεν αναπτυσσονται αλλα χανονται με την περιοδο μας..με την διεγερση λοιπον και τα φαρμακα που παιρνεις προσπαθεις να εκμεταλλευτεις και τα αλλα ωαρια αυτου του κυκλου που υπο αλλες συνθηκες πανε χαμενα..ειναι οι καταβολες αν εχεις ακουσει...στην αρχη του κυκλου υπερηχογραφικα ο γιατρος μπορει να εχει μια εκτίμηση των ωαρίων που μπορεις να μαζέψεις..μπορεις να πας σε 2-3 κυκλους να κανεις παρακολουθηση να δεις αν εχεις διακυμανσεις κ περιπου ποσες καταβολες βλεπει ο γιατρος.. Για το κομματι της διέγερσης δεν σου καλυπτει κατι το κρατος αρα πρεπει να πληρωσεις μονη σου τα φαρμακα..αρα υπολογισε το κεντρο, ο γιατρος, τα φαρμακα και η καταψυξη πως θα σου κοστισουν τουλαχιστον 3.000 Σου ευχομαι καλη επιτυχια σε ο,τι αποφαση και να παρεις! Κοιτα μπροστα και συνέχισε την ζωη σου
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...