Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Τα παιδιά ανησυχούν αν είναι «χοντρά» και «άσχημα» από την ηλικία των τριών ετών

    Η έρευνα υποστηρίζει πως τα παιδιά αρχίζουν να ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση πριν ακόμα ξεκινήσουν το σχολείο.

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα μιας νέας έρευνας, καθώς φαίνεται πως το άγχος σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση βασανίζει τα παιδιά από την ηλικία των τριών ετών.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από το «Professional Association for Childcare and Early Years» (Pacey), υποστηρίζει πως τα παιδιά αρχίζουν να ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση πριν ακόμα ξεκινήσουν το σχολείο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα σχεδόν το ένα τρίτο του προσωπικού σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία έχει ακούσει τα παιδιά να αυτοχαρακτηρίζονται «χοντρά», ενώ το 10% του προσωπικού αποκάλυψε πως έχει ακούσει τα μικρά παιδιά να λένε πως νιώθουν «άσχημα».

Το ένα τέταρτο των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα σχολίασαν πως τα παιδιά ηλικίας τριών ως πέντε ετών έχουν παρουσιάσει πολλά δείγματα πως δεν είναι ευχαριστημένα με την εμφάνισή τους. Τα αντίστοιχα δείγματα στα παιδιά ηλικίας έξι με δέκα ετών ήταν διπλάσια. Ακόμα, φαίνεται πως τα κορίτσια ανησυχούν περισσότερο από τα αγόρια σχετικά με την εμφάνισή τους.

Η Dr Jaqueline Harding, η οποία διατελεί σύμβουλος στον «Pacey» σχολίασε πως στο έντονο άγχος των παιδιών συμβάλλει η τηλεόραση και οι εικόνες προτύπων στα παιδικά βιβλία, αλλά και τα κινούμενα σχέδια.

Η ίδια δήλωσε πως: «Μέχρι την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών κάποια παιδιά ξέρουν ήδη πώς θέλουν να δείχνει το κορμί τους. Ακόμα, έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά τετράχρονα ξέρουν μεθόδους απώλειας βάρους».

Η Harding τόνισε ακόμα πως: «Γνωρίζουμε σίγουρα πως οι αρχικές εμπειρίες μας έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι παραδείγματα δίνουμε στα παιδιά κι εκείνα καταλήγουν να έχουν αρνητική άποψη για την εικόνα τους».




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...