Μετάβαση σε περιεχόμενο

Το πέτρωμα της κοιλιάς στην εγκυμοσύνη

vicky86

Recommended Posts

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρούμε πολλές αλλαγές να συμβαίνουν στο σώμα μας.

Μερικές από αυτές μας τρομάζουν και μας ανησυχούν. Μια τέτοια αλλαγή είναι όταν νιώθουμε ότι η κοιλιά μας πετρώνει.

Το πέτρωμα της κοιλιάς συμβαίνει κυρίως τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης και συγκεκριμένα μετά τον 6ο μήνα της κύησης. Είναι μια διαδικασία απολύτως φυσιολογική καθώς πρόκειται για τις συσπάσεις που γίνονται στη μήτρα λίγο καιρό πριν τον τοκετό. Οι συσπάσεις αυτές γίνονται περίπου τρεις φορές κατά τη διάρκεια της μέρας και ονομάζονται Braxton Hicks.

Αν παρατηρήσετε ότι η κοιλιά σας πετρώνει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας, ο οποίος με μια εξέταση Doppler θα διαπιστώσει και θα σιγουρευτεί ότι όλα πηγαίνουν καλά.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας πριν την ιατρική γνώμη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσέξετε πότε και με ποια συχνότητα συμβαίνουν οι συσπάσεις, να τις καταγράψετε και να ενημερώσετε σωστά τον γιατρό σας.  

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις

• άσε κι εγώ έλεγα ότι βιάζονται πολύ να φτιάξουν τη βαλίτσα - οι πορτογαλίδες γενικά απ την 28η εβδ άρχισαν κι εγώ τις θεωρούσα υπερβολικές 🤣🤣🤣🤣  τώρα βλέποντας αυτά λέω, κάτσε να έχω έτοιμα τα βασικά τλχ γιατί ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται! κι εμείς εδώ είμαστε και μόνοι μας, δεν έχουμε κάποιον συγγεν΄ή να πεταχτεί να μας φέρει τίποτα απ το σπίτι 😅 Ντάξει, φυσικά μπορεί να πεταχτεί ο δικός μου, αλλά και πάλι... Ωχ τώρα που το λες, δεν έχω σεντονάκια για το λίκνο!! Πάλι καλά που το ανέφερες, γιατί θα το ξεχνούσα! 😬  
    • Είδατε που σας λέω ότι έχω χαζέψει; Ότι θέλω καταλαβαίνω!😅 Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άντρες γιατροί που είναι άξιοι και τιμούν την επιστήμη τους (και όχι την τσέπη τους), αλλά λόγω άνεσης θα προτιμήσω γυναίκα. Θα ένιωθα πολύ καλύτερα σε πολλά στάδια αν είχα μια γυναίκα απέναντι μου...
    • Τι λες τώρααα...😨 Πολύ χαίρομαι που το ζουζουνάκι τα κατάφερε και η κοπέλα είναι τόσο ψύχραιμη...  😍 Δίκιο έχεις για την τσάντα μαιευτηρίου.... και πλυντήριο τα πρώτα ρουχαλάκια και σεντονάκια πρέπει!
    • Να σαι καλά που το μοιράστηκες μαζί μας.. Ντρεπόμουν να ρωτήσω, αλλά με έτρωγε. Σε βλέπω πολύ κουλ κι αυτό χαλαρώνει κι εμένα. Λογικά με την επισκληρίδειο δεν πρέπει να καταλαβαίνεις και πολλά... αλλά όπως λέει και η @Θέτις Κ.η αποκατάσταση πρέπει να είναι λίγο δύσκολη... στο πώς θα κάτσεις, αν θα τσούζει κτλ. Είχες πάρει μαζί στο μαιευτήριο αυτά τα ειδικά καθαριστικά για μετά για την τουαλέτα;
    • Εγώ στην αυχενικη ρώταγα πριν καν δει το οτιδήποτε αν υπάρχει. Της είχα πει ότι είμαι αγχωμενη γιατί έχω χάσει 4 κυήσεις  αλλά και λόγω ηλικίας καθ η γυναίκα ήταν πολύ κατατοπιστικη και μου τα εξηγούσε όλα.   
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...